V75 tips – Gratis V75 travtips varje vecka

Få gratis V75 tips & systemförslag från våra experter varje vecka. Här hittar du även våra populära andelsspel och vår V75 podd.

V75 tips idag

Travtips till V75 i poddformat

Varje vecka bjuder Travcash tipsexperter på travtips i podd och videoformat på Youtube. Se podden direkt här nedan varje vecka.

Om V75

V75 hade premiär lördagen den 30 oktober 1993 på Jägersro. Radpriset var då 50 öre, och vinnare av det allra första V75-loppet var den legendariska Copiad. Konceptet var så lyckat att upplägget och radpriset är det samma än idag. Varje lördag sedan dess har det lämnats in hundratusentals system och många hundra miljoner har delats ut till lyckliga vinnare.

V75 starttid

Ordinarie starttid för V75 är 16:20 på lördagar men det kan variera vid extra V75 omgångar. De allra största loppen i Sverige ingår ofta i V75 och på Elitloppsdagar och andra stora travdagar förekommer det ofta extraomgångar. Kan du inte följa loppen live kan du se V75 resultatet på ATGs hemsida.

V75 tips lördag

Inför varje lördag är tusentals läsare som läser Travcash tipsexperters V75 tips. De bjuder generöst av sina kunskaper och går igenom hästarna lopp för lopp. Vill du fördjupa dig än mer i V75-tipsen rekommenderar vi vår podd som du hittar på Travcash Facebooksida. Där kan du även se tidigare V75 resultat.

V75 söndag

V75 spelas som alltid på lördagar. Men även extraomgångar förekommer. Oftast är det extraomgång av V75 på söndagar. Men ibland är det även V75 på fredagar och andra dagar. Till exempel under ATG’s Winterburst som går under jul och nyårsveckan, samt även under Springburst vid påsken. Då körs det V75 i stort sett varje dag.

Så spelar du på V75

V75 är det mest populära spelet i travsverige, och det går ut på att du ska hitta vinnaren i sju olika lopp. När du gör kupongen bockar du i de hästar som du tror kommer vinna respektive lopp. Du kan kryssa en, två eller alla hästar, ju fler hästar du spelar på, desto dyrare system, men också större vinstchans.

Om en av de hästarna som du spelar på inte kommer till start kan du själv välja en reserv eller låta ATG's turordning fylla ersätta din häst.

Vill du ha en fördjupad genomgång av hur du spelar på V75? Travcash grundare Albin Kjellberg bjuder här på sin nybörjarguide.

Spelstopp för V75

Spelstopp för V75 är 16.20 på lördagar, precis när första loppet startar. Tidigare var starttiden 14.30, men detta ändrades 15 augusti 2015 och du kan nu avvakta de sista stalltipsen innan du lämnar in din rad.

Hur fördelas vinstpotten på V75?

Alla med 7, 6 och 5 rätt på V75 vinner pengar om utdelningen blir högre än 50 kronor. Vinstpotten fördelas enligt följande:

 • Alla med 7 Rätt delar på 40% av potten
 • Alla med 6 Rätt delar på 20% av potten
 • Alla med 5 Rätt delar på 40% av potten 

Skulle t.ex. 10 miljoner delas ut skulle det ligga 4 miljoner i både 7 rätt och 5-rättspotten. De sista 2 miljonerna delas ut till de som prickat in 6 rätt.

Hur blir det jackpot?

Jackpot blir det ifall ingen skulle ha 7 rätt eller om utdelningen för 5 eller 6 rätt blir mindre än 50kr. Potten flyttas då fram till nästa veckas V75 7 rätt och fördelas mellan de som prickar alla rätt då. Eller flyttas fram ännu en vecka om ingen får sju rätt.

Storleken på potten som flyttas fram beror på hur många som har spelat och hur mycket de har satsat. Om många favoriter vinner ökar risken att det blir många vinnare och utdelningen blir under 50kr och går då vidare till nästa vecka och blir jackpot.

Blir det många skrällar är chansen stor att ingen lyckas pricka 7 rätt och då går de pengarna vidare till nästa V75 omgång som jackpot.

Hur vinner jag jackpoten?

För att vinna en jackpot måste du få sju rätt, är du ensam om att få alla rätt, vinner du hela jackpoten plus 40% av den vanliga potten.

Får ingen spelare alla rätt går jackpoten vidare till nästa veckas V75 spel, då påfylld med ännu mer pengar. Så fortsätter det tills någon eller några prickar alla sju rätt och tar hem storvinsten.

Hur mycket kan jag vinna på V75?

Det är omsättningen på veckans system och hur stor jackpotten är som bestämmer hur mycket du kan vinna på V75. En vanlig V75 omgång utan jackpott brukar kunna ge ca 19 miljoner till en ensam vinnare. Tittar du på de största vinsterna genom tiderna är summorna betydligt större!

Största V75 vinsterna 

De största vinsterna på V75 genom tiderna ligger på:

 1. 67 312 633 kronor
 2. 56 347 408 kronor
 3. 47 360 999 kronor


För att du ska kunna vinna så stora pengar behöver det ha samlats jackpotmiljoner i minst en eller två omgångar.

Hur fungerar strykningar och reserver?

Ifall du har lämnat in ett system där en eller flera hästar stryks får du in dina reserver i ditt system. D.v.s. i V75 1 har du spikat nummer 9 som sedan stryks, den kommer då att ersättas av den reserv som du har valt eller som ATGs turordning bestämt.

Reserver kan du välja att sätta själv när du lämnar in ditt system. Tycker du det är svårt eller inte har tid tilldelas du automatiskt två reserver i varje lopp genom ATGs turordning. De reserverna du tilldelas automatiskt baseras på spelprocenten när du lämnar in ditt system och du kan se dem längst ner på bongen.

Harry Boy

Harry Boy Är en spelform som introducerades samtidigt som V75 där du som spelar inte själv behöver välja hästar att spela på. Du väljer den summa du vill lägga och Harry väljer sedan ut hästarna åt dig. Harry Boy har hjälpt ett flertal spelare att vinna hundralappar såväl miljoner. En spelform som passar perfekt för dig som gillar att hålla det enkelt.

Hur köper jag en Harry Boy?

Du kan köpa en Harry Boy kupong i din spelbutik, på ATG.se eller i ATGs app.

Gör så här:

 1. Logga in på ATG.se
 2. Klicka på menyn och välj vilken dag du vill spela V75.
 3. Välj din maxinsats för ditt Harry Boy-system
 4. Köp systemet

V75 Tillsammans

ATG Tillsammans, eller V75 Tillsammans som det ibland kallas, lanserades 10 januari 2013. Intresset och populariteten att få delta i riktiga expertsystem till en billig slant har gjort konceptet väldigt populärt. I dagsläget så kan man spela ATG Tillsammans på V75, V86 och GS75.

Det är gratis att gå med i ett andelslag på Tillsammans. Travcash lag kan du gå med i direkt här.

Travcash andelsslag hos ATG

Hur köper man en andel på ATG Tillsammans?

 1. Logga in på ATG.se
 2. Klicka på “hitta lag”
 3. Sök efter ICA Supermarket Tierp (Travcash andelslag)
 4. Nu kan du välja vilken av våra experters system du vill delta i.
 5. Välj antal andelar
 6. Klicka på köp andel

Matematiska system till V75

Alla speltips och V75 förslag som finns här på hemsidan och i andelslaget är matematiska system. Det är det enklaste och vanligaste sättet att spela på V75.

Vid matematiska spel betalar du lika mycket för alla hästarna som du har streckat på kupongen.

Reducerade V75 system

Att spela reducerade V75 system är ett lite mer avancerat alternativ. Men det har bidragit till stora vinster genom tiderna.

När du spelar reducerade system betalar du mer för de raderna som du tror är mer värda ur ett spelperspektiv.

Genom att spela reducerade system minskar kostnaden för systemet och du har då möjlighet att ta med fler hästar på kupongen. Då får du med hästar som du exempelvis inte hade betalat för i ett matematiskt system.

V75 resultat & utdelning

V75 resultat från den senaste omgången hittas på ATG.se. Här nedan finner du resultatet från den senaste omgången.

Hur fördelas vinstpotten på V75?

Ifall du har 7, 6 eller 5 rätt på V75 så finns chansen att du vinner pengar.

V75 tips på andra sidor

Det finns mängder med sidor och tidningarna som ger tips till V75. Några exempel är Travronden, Expressen, Aftonbladet och även ATG.se.

Det finns även privatpersoner som delar sina tips via olika medier som t.ex. Micke Nybrink och Travmasen.

Tips till V75 på ATG.se

Vi på Travcash bjuder dagligen på färska travtips och synar varje V75 omgång. Vill du som läsare ha ännu mer info och tips finns det flera olika förslag på ATG.se. Klickar in på vald V75 omgång och sedan finns det en flik som det står Tips på. Då kommer du till en ny sida där det finns mängder med gratis tips och massor av info att ta del utav.

Hans G:s Krönika

Hans G som jobbar som vinnarambassadör för ATG hör ofta av sig till personer som har dragit in en stor summa pengar. Han åker även på sin Vinnarturné och intervjuar människor som vunnit en hel del pengar. Hans har en krönika på ATG som brukar publiceras under torsdagen där han går igenom den kommande V75 omgången. Där delar han med sig av en del information och kommer även systemförslag.

Olssons V75 analyser

Vill du ha gratis travtips av en annan travexpert förutom oss på Travcash finns Åke Olssons v75 analyser att ta del utav på ATG.se. Han synar V75 omgången och med sig av information och spelidéer. Han rankar varje lopp och kommer alltid med ett systemförslag som du hittar längst ned. Åke Olsson jobbar som tipsexpert och du hör honom ibland på ATG live.

Fem Tippar V75

Fem personer får varje vecka i uppdrag att göra ett system på 240 rader med två spikar. Vilka personer som ställer upp varierar men det är fyra aktiva personer inom travet och en gästtippare. Varje person gör sitt system för totalt 240 rader vilket blir 120 kr ifall du lämnar in systemet. De hästar som är skrivna i fetstil betyder att kusken/tränaren tror på sin egna häst, vilket alltid kan vara lite extra intressant.

V75-podden lördag hela veckan

En podcast för dig som redan tidigt i veckan vill börja fundera på V75 och samla på dig information. I programmet medverkar Per Skoglund och Peter Andersson som båda är kända ansikten för alla oss som tittar på trav. De pratar där om travnyheter och prestationer som stuckit ut i tidigare lopp.

Det händer att de ringer upp aktiva inom travet och frågar dessa lite vad de tror om sina hästar som ska starta på V75. Där kan du få information tidigt i veckan om hur hästarna har tränat eller om de ska testa någon ny utrustning. Ett nytt avsnitt kommer varje vecka att lyssna på.

Tips till V75 från Vass eller Kass

Programmet sänds i Tv12 oftast på fredagar under V65 direkt. I Vass Eller Kass går de igenom alla favoriter på V75 och ska bedöma ifall den är vass eller kass. Det finns en röd och en grön knapp som symboliserar ifall de anser favoriten som vass eller kass, grön knapp för vass favorit och röd knapp kass. Missar du programmet när det sänds på TVn kan du hitta det på ATG.se vid tips till V75. Det brukar laddas upp en timme efter sändning. Travcash har även en egen travpodd som publiceras varje måndag respektive onsdag inför V86 och V75.

V75 tips från Björnkollen

Björnkollen är ett populärt tipsprogram som väldigt många lyssnar och tittar på. Björn Goop som är en av världens bästa travkuskar och som även är travtränare går igenom varje V75 omgång och delar med sig av tips och idéer. Han brukar ranka en del hästar och prata om de hästar som han kör och tränar. Han ger även sina tankar och spelidéer i de lopp där han inte startar. Han brukar nämna vilken häst som är hans bästa chans ifall han kör på V75 och utser också alltid den bästa spiken i omgången. I programmet delar han även ut ett par varningar där han pratar om hästar som inte är så mycket spelade och skulle kunna skrälla.

Procentmässigt så går 40 % till spelarna med 7 rätt. 20 % till spelarna med 6 rätt och således 40 % till spelarna med 5 rätt. Skulle t.ex. 10 miljoner delas ut skulle det ligga 4 miljoner i både 7 rätt och 5-rättspotten. Sen skulle de sista 2 miljonerna ligga i 6-rättspotten.

 

Frågor kring V75

Vad är V75 Boost?

Svar: V75 Boost är ett tilläggsspel som fungerar lite som lotto. Du får helt slumpmässigt tre siffror på ditt spelkvitto som senare dras. Efter varje omgång så redovisas Boostnumret och har du då ett, två eller tre rätt kan du vinna pengar.

Hur fungerar Boost?

Svar: När du gjort klart ditt system till V75 kan du välja att kryssa i rutan “Boost´´. Hur mycket du betalar för spelet Boost avgörs beroende på hur stort ditt system är, kostnaden för Boost är 10%. T.ex. kostar ditt V75 system 1000kr får du betala 1100kr ifall du vill vara med på Boostdragningen.

Efter varje V75 omgång så dras tre nummer. Skulle du ha alla tre nummer rätt och få 7,6 eller 5 rätt på V75 kan du bli rikligt belönad! Såhär ser vinstplanen ut ifall du har alla tre siffrorna rätt: Du får 10 x vinsten på 7 rätt (om t.ex. 7 rätt ger 10 000kr vinner du 100 000kr)

Du får även 100 x vinsten på 6 rätt (om t.ex. 6 rätt ger 100kr vinner du 10 000kr). Du får 100 x vinsten på 5 rätt (om t.ex. 5 rätt ger 20kr vinner du 2000kr). Du kan även vinna på Boost utan att ha 7, 6 eller 5 rätt på V75. Ifall du bara har ett nummer rätt på Boost vinner du 50kr. Vid två rätta nummer vinner du 150kr. Vid tre rätta nummer vinner du 500kr. Skulle du t.ex. få 4 rätt på V75 men alla tre Boostnummer rätt så vinner du totalt 500kr.

När är det spelstopp på V75?

Svar: Du kan lämna in ditt V75 system senast 16:20 när första starten går.

Hur kan jag följa V75?

Svar: Du kan följa loppen via ATG live som finns på Atg.se. Men du behöver vara premium medlem (99kr i månaden) för att kunna följa hela sändningen där. Vill du hellre följa sändningen och loppen framför tv-rutan så kan du det med. Sändningen börjar i Tv12 för att sedan gå över till TV4.

Hur kan jag rätta mitt spelkvitto till V75?

Svar. Om du vill rätta spelkvittot går du in till mina spel som finns uppe i det högra hörnet. Därefter klickar du in på mina kvitton och så kan du enkelt smyga fram dina vinnare.

Hur mycket kostar det att spela på V75?

Du bestämmer själv vad ditt system ska kosta. Du fyller i de hästar du vill ha i kupongen och sedan ser du vad kostnaden blir. För att räkna ut hur mycket ditt system kommer kosta så multiplicerar du de hästar som du har på kupongen. T.ex. 1 x 4 x 2 x 8 x 1 x 10 x 4 = 2560 rader

Du delar sedan 2560 rader med 2 därför att radpriset på V75 är 0.5kr. Så totala systemkostnaden för detta system på 2560 rader blir 1280kr.