V75 tips – Gratis V75 travtips varje vecka

Få gratis V75 tips & systemförslag från våra experter varje vecka. Här hittar du även våra populära andelsspel och vår V75 podd.

V75 tips idag

Om V75

Den 30 oktober 1993 på Jägersro tog V75 sin början. Varje lördag är det hundratusentals system som lämnas in. Det är såklart många som drömmer om att bli miljonär efter en travvinst.

Inte speciellt mycket har ändrats sedan 1993 då radpriset på 50 öre fortsatt lever vidare.

V75 starttid

Starttiden för V75 är 16:20 på lördagar men det kan variera vid extra V75 omgångar och speciella tillfällen.

V75 tips lördag

Travcash tipsexperter publicerar V75 tips inför varje lördag. Dessa läses av tusentals personer varje vecka. Vi bjuder även på v75 tips i poddformat och i vår Facebook-grupp. 

V75 söndag

V75 spelas som alltid på lördagar. Men även extraomgångar förekommer. Oftast är det extraomgång av V75 på söndagar. Men ibland är det även V75 på fredagar och andra dagar. Till exempel under ATG’s Winterburst som går under jul och nyårsveckan, samt även under Springburst vid påsken. Då körs det V75 i stort sett varje dag.

Spelstopp för V75

Spelstopp för V75 är 16.20 på lördagar. Alltså precis då första loppet startar. Tidigare var starttiden 14.30, men detta ändrades 15 augusti 2015.

ATG mobilapp

ATG har lanserat en mobilapplikation som ska vara en lättare och bättre version för dig som använder t.ex. mobilen eller Ipaden för att titta på trav. Du kan genom ATGs applikation titta på livesänd travsport, spela på hästar, läsa startlistor och använda lopparkivet

ATGs app är helt gratis och den går att hitta både i Apple Store och Google Play Store. Appen är under ständig utveckling och uppdateras hela tiden för att den ska bli så bra som möjligt. 

Hur fördelas vinstpotten på V75?

Ifall du har 7, 6 eller 5 rätt på V75 så finns chansen att du vinner pengar.

Procentmässigt så går 40 % till spelarna med 7 rätt. 20 % till spelarna med 6 rätt och således 40 % till spelarna med 5 rätt. Skulle t.ex. 10 miljoner delas ut skulle det ligga 4 miljoner i både 7 rätt och 5-rättspotten. Sen skulle de sista 2 miljonerna ligga i 6-rättspotten.

Hur blir det jackpot?

Jackpot blir det ifall ingen skulle ha 7,6 eller 5 rätt. Det kan även bli jackpot på 5 och 6 rätt ifall värdet skulle understiga 15kr. Vad värdet blir baseras på hur många spelare det är som får alla rätt. Skulle många favoriter vinna så ökar risken att det blir jackpot. Skulle det skrälla mycket finns även chansen att ingen lyckas pricka 7 rätt och då går de pengarna vidare till nästa V75 omgång.

Vad händer med jackpotpengarna?

Ifall det skulle bli jackpot på 5 rätt och det ligger t.ex. 10 miljoner där går dessa 10 miljoner vidare till nästa V75 omgång. De 10 miljonerna läggs således in i 7 rättspotten. Vid jackpot gäller det alltså att sätta 7 rätt för att ta del utav jackpotpengarna.

Hur mycket kan man vinna på V75?

Det är omsättningen och jackpottar som bestämmer hur mycket man kan vinna på V75. En vanlig V75 omgång utan jackpott brukar kunna ge ca 19 miljoner till en ensam vinnare. Men tittar man på de största vinsterna genom tiderna är summorna betydligt större!

Största V75 vinsterna genom tiderna

De största vinsterna på V75 genom tiderna ligger på:

 1. 67 312 633 kr
 2. 56 347 408 kr
 3. 47 360 999 kr.

Ska man vinna så stora pengar behöver det finnas extra jackpotmiljoner i sjurättspotten.

Hur fungerar strykningar och reserver?

Ifall du har lämnat in ett system där en eller flera hästar stryks får du in dina reserver. D.v.s. i V75-1 har du spikat nummer 9 Propulsion somsedan stryks. På ditt kvitto står det att du har häst nummer 3 somt.ex. Thomas Uhrberg kör som första reserv. Det som sker då är att häst nummer 3 blir din spik i V75 omgången. Skulle även häst nummer 3 bli struken får du din andra reserv som spik. Reserver kan du välja att sätta själv när du lämnar in ditt system. Tycker du det är svårt eller inte har tid så tilldelas du automatiskt två reserver i varje lopp. De reserverna du tilldelas automatiskt baseras på spelprocenten när du lämnar in ditt system.

Harry Boy

Harry Boy Är en spelform som introducerades 1993 samtidigt som V75. Vill du spela t.ex. V75 utan att göra ett eget system kan du köpa en Harry Boy. Du kan välja den summan du vill att systemet ska kosta så väljer Harry sedan ut hästarna. Harry Boy har hjälpt ett flertal spelare att vinna hundralappar såväl miljoner. En spelform som passar perfekt för dig som gillar att hålla det enkelt.

Hur köper man en Harry Boy?

Du kan köpa en Harry Boy kupong i din spelbutik eller på ATG.se.

Gör så här:

 1. Logga in på ATG.se
 2. Klicka på menyn och välj vilken dag du vill spela V75.
 3. Välj din maxinsats för ditt Harry Boy-system
 4. Köp systemet

V75 Tillsammans

ATG Tillsammans, eller V75 Tillsammans som det ibland kallas, lanserades 10 januari 2013. Intresset och populariteten att få delta i riktiga expertsystem till en billig slant har gjort konceptet väldigt populärt. I dagsläget så kan man spela ATG Tillsammans på V75, V86 och GS75.

Det är gratis att gå med i ett andelslag på Tillsammans. Travcash lag kan du gå med i direkt här.

Hur köper man en andel på ATG Tillsammans?

 1. Logga in på ATG.se
 2. Klicka på “hitta lag”
 3. Sök efter ICA Supermarket Tierp (Travcash lag)
 4. Nu kan du välja vilken av våra experters system du vill delta i.
 5. Välj antal andelar
 6. Klicka på köp andel

Matematiska system till V75

Alla speltips och V75 förslag som finns här på hemsidan och i andelslaget är matematiska system. Det är det enklaste och vanligaste sättet att spela på V75.

Vid matematiska spel betalar du lika mycket för alla hästarna som du har streckat på kupongen.

Reducerade V75 system

Att spela reducerade V75 system är ett lite mer avancerat alternativ. Men det har bidragit till stora vinster genom tiderna.

När man spelar reducerade system betalar man mer för de raderna som man tror är mer värda ur ett spelperspektiv.

Genom att spela reducerade system minskar du kostnaden för systemet och har då möjlighet att ta med fler hästar på kupongen. Då får du med hästar som du exempelvis inte hade betalat för i ett matematiskt system.

V75 tips på andra sidor

Det finns mängder med sidor och tidningarna som ger tips till V75. Några exempel är Travronden, Expressen, Aftonbladet och även ATG.se.

Sen finns det även privatpersoner som delar sina tips via olika medier som t.ex. Micke Nybrink och Travmasen.

Tips till V75 på ATG.se

Vi på Travcash bjuder dagligen på färska travtips och synar varje V75 omgång. Vill ni som läsare ha ännu mer info och tips finns det flera olika förslag på ATG.se. Ni klickar då in på vald V75 omgång och sedan finns det en flik som det står Tips på. Då kommer ni till en ny sida där det finns mängder med gratis tips och massor av info som ni kan ta del utav. 

Hans G:s Krönika

Hans G som jobbar som vinnarambassadör för ATG hör ofta av sig till personer som har dragit in en stor summa pengar. Han åker även på sin Vinnarturné och intervjuar människor som vunnit en hel del pengar. Han har en krönika på ATG som brukar publiceras under torsdagen där han går igen V75 omgången. Den innehåller en del information och även ett systemförslag. 

Olssons V75 analyser

Vill man ha gratis tips utav en annan travexpert förutom oss på Travcash så finns Åke Olssons v75 analyser att ta del utav på ATG.se. Även han synar V75 omgången och kommer med information och spelidéer. Han rankar varje lopp och kommer alltid med ett systemförslag som finns att hitta längst ned. Åke Olsson jobbar som tipsexpert och man hör honom ibland i ATG live. 

Fem Tippar V75

Fem personer varje vecka får i uppdrag att göra ett system på 240 rader med två spikar. Vilka personer som ställer upp varierar men det är fyra aktiva personer inom travet och en gästtippare. Varje person gör sitt system för totalt 240 rader vilket blir 120 kr ifall du lämnar in systemet. De hästar som är skrivna i fetstil betyder att kusken/tränaren tror på sin egna häst, vilket alltid kan vara lite extra intressant. 

Podcast lördag hela veckan

En podcast för dig som redan tidigt i veckan vill börja fundera på V75 och samla på dig information. I programmet medverkar Per Skoglund och Peter Andersson som båda är kända ansikten för alla oss som tittar på trav. De pratar där om lite travnyheter och prestationer som varit bra i tidigare lopp. Sedan kan de ringa upp aktiva inom travet och fråga dessa personer lite om vad de tror om sina hästar som ska starta på V75. Där kan man få information om hur hästarna har tränat eller om de ska testa någon ny utrustning tidigt i veckan. Ett nytt avsnitt kommer varje vecka att lyssna på. 

Vass eller Kass

Programmet sänds i Tv12 oftast under V65 direkt på fredagar. I programmet Vass Eller Kass går man igenom alla favoriter på V75 och man ska bedöma ifall favoriten är vass eller kass. Det finns en röd och en grön knapp som symboliserar ifall favoriten är vass eller kass. Vilka personer som är med varierar lite men tycker man att favoriten är vass så trycker man på den gröna knappen. Tycker man att favoriten är kass så trycker man på den röda knappen. Missar man programmet när det sänds på TVn så kan man hitta det på ATG.se vid tips till V75. Det brukar laddas upp en timme efter sändning. 

Björnkollen

Björnkollen är ett populärt tipsprogram som väldigt många lyssnar och tittar på. Björn Goop som är en av travets bästa kuskar och som även är travtränare går igenom varje V75 omgång med sina tips och idéer. Han brukar ranka en del hästar och prata om de hästar som han kör och tränar. Han ger även sina tankar och spelidéer i de lopp där han inte startar. Han brukar nämna vilken häst som är hans bästa chans ifall han kör på V75 och utser också alltid den bästa spiken i omgången. I programmet så delar han även ut ett par varningar där han pratar om hästar som inte är så mycket spelade och skulle kunna skrälla. 

Frågor kring V75

Vad är V75 Boost?

Svar: V75 Boost är ett tilläggsspel som fungerar lite som lotto. Du får helt slumpmässigt tre siffror på ditt spelkvitto som senare dras. Efter varje omgång så redovisas Boostnumret och har du då ett, två eller tre rätt kan du vinna pengar.

Hur fungerar Boost?

Svar: När du gjort klart ditt system till V75 kan du välja att kryssa i rutan “Boost´´. Hur mycket du betalar för spelet Boost avgörs beroende på hur stort ditt system är, kostnaden för Boost är 10%. T.ex. kostar ditt V75 system 1000kr får du betala 1100kr ifall du vill vara med på Boostdragningen.

Efter varje V75 omgång så dras tre nummer. Skulle du ha alla tre nummer rätt och få 7,6 eller 5 rätt på V75 kan du bli rikligt belönad! Såhär ser vinstplanen ut ifall du har alla tre siffrorna rätt: Du får 10 x vinsten på 7 rätt (om t.ex. 7 rätt ger 10 000kr vinner du 100 000kr)

Du får även 100 x vinsten på 6 rätt (om t.ex. 6 rätt ger 100kr vinner du 10 000kr). Du får 100 x vinsten på 5 rätt (om t.ex. 5 rätt ger 20kr vinner du 2000kr). Du kan även vinna på Boost utan att ha 7, 6 eller 5 rätt på V75. Ifall du bara har ett nummer rätt på Boost vinner du 50kr. Vid två rätta nummer vinner du 150kr. Vid tre rätta nummer vinner du 500kr. Skulle du t.ex. få 4 rätt på V75 men alla tre Boostnummer rätt så vinner du totalt 500kr.

När är det spelstopp på V75?

Svar: Du kan lämna in ditt V75 system senast 16:20 när första starten går.

Hur kan jag följa V75?

Svar: Du kan följa loppen via ATG live som finns på Atg.se. Men du behöver vara premium medlem (99kr i månaden) för att kunna följa hela sändningen där. Vill du hellre följa sändningen och loppen framför tv-rutan så kan du det med. Sändningen börjar i Tv12 för att sedan gå över till TV4.

Hur kan jag rätta mitt spelkvitto till V75?

Svar. Om du vill rätta spelkvittot går du in till mina spel som finns uppe i det högra hörnet. Därefter klickar du in på mina kvitton och så kan du enkelt smyga fram dina vinnare.

Hur mycket kostar det att spela på V75?

Du bestämmer själv vad ditt system ska kosta. Du fyller i de hästar du vill ha i kupongen och sedan ser du vad kostnaden blir. För att räkna ut hur mycket ditt system kommer kosta så multiplicerar du de hästar som du har på kupongen. T.ex. 1 x 4 x 2 x 8 x 1 x 10 x 4 = 2560 rader

Du delar sedan 2560 rader med 2 därför att radpriset på V75 är 0.5kr. Så totala systemkostnaden för detta system på 2560 rader blir 1280kr.