Bergsåker travbana

Bergsåker (B) invigdes av Norrlands Travsällskap 24 juni 1932 och är landets tredje äldsta och fjärde största travbana. Anläggningen är belägen strax utanför Sundsvall, där loppet Sundsvall Open Trot växt ut till ett av Norrlands största sportevenemang samt ett av Sveriges största internationella travlopp sedan starten 1996. Upploppet mäter 200 meter och med starten en bra bit in på rakan brukar innerspåret bakom bilen uppfattas som fördelaktigt.

Här har snabbt en viss Daniel Wäjersten börjat regera och med en tränarrörelse som växer för varje dag så kommer han bli en man att räkna med i Travsverige många år framåt. Han har i ung ålder redan börjat plocka storsegrar som i Stochampionatet med Great Skills och långa E3 med Global Badman. Med starka ägare och en mycket bra träningsverksamhet har Daniel byggt ett riktigt stjärnstall!

Även den rutinerade stjärntränaren Robert Bergh som har vunnit i princip allt som går att vinna, Elitloppet, Derbyt, Kriteriet och Breeders Crown är bara några av storvinsterna Bergh har på sin prishylla. Efter några år som Åby tränare har Sundsvallssonen återvänt hemåt och spetsat till banan ytterligare!

”Pop up” Stallet med Tjomsland & Pihlström har och kommer bli en snackis i travsverige. Tjomsland med över 1000 kallblodssegrar och vunnit allt som går att vinna med kallblod har nu gjort en satsning på varmblod och tagit över hästarna från Pihlströms träningslista. Succén har blivit omedelbar med 16 segrar på 63 starter i början av 2023. Kan komma att bli en riktig outsider 2023!

Bergsåker är hemmabana för några av landets absolut mest intressanta hästar som Esprit Sisu, Great Skills, Global Badman, Borups Victory, Chitchat, Power och Grisle Odin G.L för att nämna några stjärnor som har Bergsåker som hemmabana.

Uppdaterad 2023-03-20 av Oliver Pilhström, som är son till travtränaren Markus Pihlström.