V86 tips – travtips & system varje vecka

Få gratis V86 tips & systemförslag till V86 från våra experter varje vecka. Här hittar du även våra populära andelsspel och vår V86-podd.

Aktuella V86-tips

V86 tips Mantorp 10/8

Kim Brask

Kim Brask: Hej! Vi har en ny spännande V86 omgång framför oss. Loppen körs på Mantorp och där har det skrällt tidigare. Vill ni köpa en andel av oss till V86 omgången, kan ni klicka på länken nedanför. Gå

Om V86

V86 hade premiär den 30 november 2011. V86 skiljer sig lite emot V75 där de två största skillnaderna är radpriset och att V86 består utav åtta lopp. Radpriset på V86 är 0.25 öre medans det är 0.50 öre på V75.

V86 kan spelas på onsdagar och har blivit en mycket populär spelform på ATG. Omsättningen är inte lika stor som på V75 men utdelningen brukar vara hög.

V86 Xpress

V86 Xpress introducerades för första gången den 26 februari 2014. Där två banor för första gången delade på en V86 omgång. Man körde alltså fyra stycken lopp på Solvalla och Åby. Hela idén med V86 Xpress är att det ska vara kortare tid mellan loppen och därför kör man omgången på två olika banor. På V75 är det 20min mellan loppen men med V86 Xpress är det endast 10min. Vilka banor loppen körs på varierar.

Harry Boy

Är en spelform som introducerades 1993 samtidigt som V75. Vill du spela t.ex. V86 utan att göra ett eget system kan du köpa en Harry Boy. Du kan välja den summan du vill att systemet ska kosta så väljer Harry sedan ut hästarna. Harry Boy har hjälpt ett flertal spelare att vinna hundralappar såväl miljoner. En spelform som passar perfekt för dig som gillar att hålla det enkelt.

Frågor kring V86

Hur vinner man på V86?

Får man 8, 7 eller 6 rätt på V86 så kan man vinna pengar. V86 potten fördelas på följande vis – 40% på 8 rätt, 20% på 7 rätt och 40% på 6 rätt. Understiger värdet 15kr eller ifall ingen har 8 rätt blir det jackpot.

Kan man spela V86 via ATG Tillsammans?

Ja det kan man. ATG Tillsammans finns för spelformen V86 och du kan precis som på V75 köpa de andelar som du lockas utav.

Vart kan jag hitta tips till V86?

Det finns inte lika många sidor som erbjuder tips till V86 som t.ex. V75. Men både Expressen och Aftonbladet brukar ha analyser till onsdagens V86 omgång. Vi på Travcash bjuder som vanligt på en stor V86 analys som oftast publiceras sent på måndagskvisten.

Hur fungerar strykningar och reserver?

Ifall du har lämnat in ett system där en eller flera hästar stryks får du in dina reserver. D.v.s. i V86-1 har du spikat nummer 9 Propulsion som sedan stryks. På ditt kvitto står det att du har häst nummer 3 som t.ex. Thomas Uhrberg kör som första reserv. Det som sker då är att häst nummer 3 blir din spik i V86 omgången. Skulle även häst nummer 3 bli struken får du din andra reserv som spik.

Reserver kan du välja att sätta själv när du lämnar in ditt system. Tycker du det är svårt eller inte har tid så tilldelas du automatiskt två reserver i varje lopp. De reserverna du tilldelas automatiskt baseras på spelprocenten när du lämnar in ditt system.

Hur kan jag titta på V86?

I TV12 sänds hela V86 sändningen och där får du intervjuer och kan se alla loppen. När sändningen startar varierar lite beroende på ifall det är V86 eller V86 Xpress. Du kan även följa alla loppen och få ännu mer info kring värmningar/ intervjuer via ATG live. Dock behöver du vara premium kund för att kunna följa hela sändningen på ATG live.

Vart går eventuella jackpotpengar?

De går vidare till nästa veckas V86 omgång. Ibland körs det V75 omgångar på onsdagarna men jackpotpengarna lämnar inte spelformen V86.

Hur mycket kan man vinna på V86?

Det beror helt på vilken omsättning det blir och ifall det är någon jackpot. Men omsättningen en vanlig onsdag brukar landa på runt 20m miljoner och då ger det ca 5 miljoner till en ensam vinnare på 8 rätt. De största vinsterna på V86 genom tiderna ligger på 22,6 miljoner, 16,6 miljoner och 13,7 miljoner kronor.

Vad är en spik?

En spik är när du endast har en häst i ett lopp. T.ex. startar det 10 hästar i V86-2 och du bara har en häst som vinnare, har du spikat den.

Vad är ett lås?

Ett lås är ifall du låser loppet på två hästar. T.ex. tar du en skräll och favoriten i ett lopp så kan du säga att du låst loppet.

Hur ser jag ifall jag vunnit några pengar?

Du kan rätta din kupong via ATG.se. Du kan välja att se loppen i efterhand eller smyga fram dina vinnare. Vid Hästkvitton under fliken `mina spel´ hittar du alla dina spelkvitton.