V86 tips – travtips & system varje vecka

Få gratis V86 tips & systemförslag till V86 från våra experter varje vecka. Här hittar du även våra populära andelsspel och vår V86-podd.

Jackpott på V64 ikväll!

Gå med i laget!

V86 tips idag

Svar på vanliga frågor om V86

Vad är en spik?

När du väljer att bara strecka en häst i ett lopp så kallas det för ”spik”. Som exempel: Det startar 10 hästar i V86-2 och du väljer endast att ta med nummer 4 San Moteur, då har du med andra ord lagt alla ägg i en korg och spikat nummer 4 San Moteur. Det allra vanligaste på V86 är att man har minst två spikar men det brukar även vara en bra idé att hitta 3 stycken för att komma ner lite i kostnad.

Var hittar jag tips till V86?

Du hittar V86-tips varje dag helt gratis hos oss på Travcash.se.

Hur mycket kan man vinna på V86?

Det är väldigt olika beroende på hur hög omsättningen är samt om det är jackpot eller inte. Tidernas största vinst kom i Oktober 2019 då det var en man från Stockholm som spelade in över 22 miljoner på 220 kronor satsade. Det tidigare rekordet låg på 10,8 miljoner och var ifrån 2012.

Vad innebär V86 procent?

Procenten visar på hur stor andel kuponger som streckat en häst. En häst som är spelad till 50% är alltså streckad på hälften av alla inlämnade system. Desto högre procent en häst har, desto mer system är det som har med hästen på sina kuponger. För att vinna stora pengar gäller det att hitta hästar som är spelad till låg procent vilket innebär att inte lika många system har med hästen.

Hur spelar jag V86?

Om du vill spela på V86 finns det några olika alternativ. Du kan spela via atg.se på din mobil ,surfplatta eller dator. Det går även att lämna in din kupong hos fysiska ombud och få en lapp utskriven.

Hur registrerar jag mig för att spela V86?

Du registrerar ett konto på atg.se eller hos ett spelombud. Riktigt snabbt och smidigt med hjälp av BankID.

Vart ser jag V86 live?

Just V86 har varje omgång TV sändning på TV-12 med start 30 minuter före första avdelningen börjar så vanligtvis kring 19:00 sommartid och 20:00 under vintern. Sedan ser du samtliga travlopp gratis på atg live via atg.se

V86 är en produkt från ATG

1974 bildades Aktiebolaget Trav och Galopp (ATG) och har sedan dess varit motorn i svensk hästnäring! ATG har tillhandahållit spel på trav längst och är därmed den absolut största aktören på marknaden. Sedan 2019 hittar man både sport och casinospel hos ATG vilket har lyft nivån ytterligare. ATG anses numera vara Sveriges största spelbolag.

Om V86

Bilden visar logo för spelformen V86

V86 är ett av de absolut mest populära spelformerna på marknaden och brukar även sägas att det är det svåraste. Spelformen introducerades 30 november 2011 och är en av de absolut populäraste spelformerna.

En V86 omgång sker oftast under onsdagskvällarna och det går ut på att hitta vinnaren i 8 olika lopp.

På V86 kan du vinna pengar på 8 rätt, 7 rätt och 6 rätt (därav namnet V86). V86 körs på de flesta banor i landet men i huvudsak så är det dem stora banorna som Solvalla, Åby, Bergsåker och Jägersro som har flest tävlingsdagar.

V86 är den näst största spelformen efter V75

Det stämmer, det är endast V75 som omsätter mer pengar än vad spelformen V86 gör!

Startlista V86

Normalt sett så kan du se startlistan för nästkommande V86 omgång redan torsdagen innan så du har i praktiken oftast 6 dagar på dig att granska startfältet innan det är dags för start. Den färdiga startlistan kan du både hitta på atg.se, i ATGs app och på Svensk Travsport hemsida.

För att komma till startlistan klickar du på datumet den aktuella omgången har och sedan den lila V86 ikonen.

 

Viktigt att tänka på kring startlistan:

Streckprocenten är väldigt missvisande tidigt på veckan vilket även gäller vinnaroddset. Det påverkas av omsättningen och gör sig därför mer rättvisande detso närmare spelstopp du kommer.

Utdelning V86

Utdelningen på V86 varierar såklart som på övriga spelformer men allt som oftast ger det riktigt bra betalt för 8 rätt. Eftersom V86 är ett poolspel så fördelar man vinstpotten på alla vinnare. Ju fler som ska dela, detso mindre pengar per person.

Den totala V86 potten fördelas enligt följande:

 • 40 % går till åttarättspotten.
 • 20 % går till sjurättspotten.
 • 40 % går till sexrättspotten.

Om ingen lyckas hitta 8 rätt så flyttas potten över till nästkommande omgång. Om värdet på åtta, sju eller 6 rätt understiger 15 kronor då blir det jackpot som hamnar på nästkommande V86 omgång. När du vunnit på V86 är det bara att ta ut pengarna direkt från ditt ATG konto.

Bilden visar jackpot på V86

På bilden ser vi att värdet på 6 rätt understiger 15 kronor och vi får en jackpot. Ni kan även till höger se omsättningen samt antal inlämnade system.

 

i Oktober 2019 har historiens största vinst på V86 kommit. Det var 57 årige Anders som byggde ett system för 220 kronor och kunde senare under kvällen kvittera ut hela 22 670 896kr vilket krossade det tidigare rekordet som låg på 10 898 760 kronor.

Historiens 5 högsta vinster på V86: 

 1.  22 670 896 kronor. Oktober 2019
 2. 10 898 760 kronor. Oktober 2012
 3. 9 940 445 kronor. Februari 2012
 4. 6 728 203 kronor. December 2012
 5. 6 321 575 kronor. Augusti 2015

V86 radpris

Radpriset för V86 är 0,25! Det är den billigaste spelformen som atg kan erbjuda men glöm inte bort att det är ett extra lopp att tippa också.

 

V86 är dubbelt så dyrt som V75!

Det stämmer faktiskt om man kollar på radpriset. V86 kostar 25 öre per rad medans V75 kostar 50 öre.

 

Spela reducerat på V86

Precis som på alla spelformer så kan du även spela reducerade system på Grand Slam 75. Det bästa med att spela reducerat är att du inte betalar lika mycket för alla hästar och du kommer även ner pris vilket är en bra faktor när det gäller V86 som är den spelformen med mest lopp att tippa.

” Jag spelar i princip alltid reducerade system för att komma undan billigare och få mer valmöjligheter i mina system.” Oliver Pihlström Travcash

Det absolut enklaste är att spela reducerat via atg.se och du hittar den fliken när du är inne på din spelkupong.

Utöver Atgs egna reducerings verktyg finns även dessa aktörer på marknaden:

 • Jokersystemet
 • Speltjänst
 • Copéma

Harry Boy på V86

Bilden visar Harry Boy. En spelfunktion hos atg

Om du inte har kunskapen eller kanske inte tiden räcker till så är Harry Boy ett utmärkt val. Harry har genom åren skördat stora vinster på alla olika spelformer och är ett populärt val hos Svenska folket.

Det finns följande varianter på Harry Boy att välja mellan:

 • Harry Boy original – Här får du med både skrällar och favoriter
 • Harry Boy favorit – Fler favoriter där man har större chans att få alla rätt men siktar mot lägre utdelning
 • Harry Boy chans – Fler skrällar, detta är ett system som inte har lika stor chans att få 7 rätt men man siktar mot en större utdelning

Så spelar du Harry Boy på V86

 • Klicka in på V86 startlistan
 • Välj Harry Boy som du hittar strax under menyn
 • Välj sedan hur mycket du vill spela för (minst 50kr)
 • Ange om du vill ha en original, favorit eller en skräll Harry Boy
 • Klart! Harry har gjort jobbet och du kan nu luta dig tillbaka och heja på din kupong
 • Du hittar sedan ditt Harry Boy kvitto på samma ställe som dina övriga spelkvitton.

 

Experten om Harry Boy

Jag tycker Harry Boy är perfekt för dig som inte har kunskapen eller tiden att lägga ihop en egen kupong.

Gratis V86 Tips

Eftersom det bara är V86 en gång i veckan så är det stort fokus på omgången när det väl är dags. Vi på Travcash erbjuder gratis V86 tips till varje V86 omgång där vi har följande att erbjuda i jakten på 8 rätt:

 • V86 tips i Ljud och video format  – Finns på Youtube, Spotify och så vidare.
 • Utförliga analyser om varje lopp på hemsidan
 • ”Tre Tippar V86” ett format där vår expertpanel delar sina tankar om omgången

Allt om V86 hittar ni här: V86 tips | Gratis travtips & V86 system varje onsdag (travcash.se)

Vill du hitta intervjuer med tränare och kuskar inför loppen så får du vänta till eftermiddagen då de publiceras på atg.se. Klickar du in på kvällens V68-omgång så finns det oftast ett par intervjuer under rubriken ”Tips”. ATG brukar även tillhandahålla analyser och systemförslag.

Även kvällstidningar som Aftonbladet och Expressen leverera gratis V86 tips till dessa omgångar. Du brukar kunna hitta dem redan på tisdagen, dagen innan tävlingarna börjar.

Resultat och utdelning

Du kan som vanligt hitta rätt resultat och utdelning för V64 på ATGs hemsida. Du kan gå till aktuell omgång på atg.se och klicka på ”Resultat” för att få upp dagens rätta rad samt utdelning.

Du kan också klicka på ”Mina spel” och sen trycka upp din egen lapp för att rätta den direkt.

 

Starttid V86

V86 brukar oftast starta 19:30 under sommarhalvåret för att sedan gå över till 20:30 under vintern när det är V86 vilket innebär att det är två banor som delar på tävlingarna.

Andelsspel till V86

Vi på Travcash erbjuder andelsspel i vårt andelslag till alla V86 tävlingar, året runt! Där kan vi erbjuda andelar som kostar allt från 10kr per andel till över 1000kr. Vi har något för alla!

För att komma till våra andelsspel så klickar du här och väljer sedan den lila V86 ikonen.

Det går också att skapa egna andelsspel till V86 genom att skapa ett eget system på atg.se och sedan klicka på ”Skapa andel”. Då får du sen en länk som du kan dela med familj och vänner, så att de kan köpa in sig och ni ska spela tillsammans!

Bilden beskriver hur man skapar egna andelar på atg.se

 

V86 Express

I slutet av Augusti brukar V86 gå över från att en bana ansvarar för hela V86 omgången till att man delar upp den på två banor. Som ni kan se i exemplet på bild nedan så delar Solvalla och Bjerke på denna omgången. Det innebär att Solvalla kör V86-1 och sedan Bjerke V86-2, sedan fortsätter det i den ordningen.

Bilden beskriver V86 express från atg.se

Det är inga stora skillnader i övrigt. Du kan fortfarande se samtliga lopp på TV12 och atg live samt att radpriset fortsatt är 25 öre. Skillnaden är att programtiden är en timme kortare och det är tävlingsstart 20:30 istället för 19:30.

 

Oliver Pihlström

Expert Travcash

Norrlänning som tidigare varit heltids spelare men jobbar numera som expert här på Travcash. Ser i princip samtliga travlopp som körs i Sverige och har bra koll på de flesta ekipage. Ni kan läsa mina analyser på hemsidan och även se mig i V86 podden som släpps på tisdagar varje vecka.