Dagens dubbel tips – DD tips

Här hittar du Dagens dubbel tips (DD tips) från Travcash experter varje dag.

Jackpott på V64 ikväll!

Gå med i laget!

Dagens Dubbel tips idag

Frågor kring Dagens Dubbel

Var kan jag spela Dagens Dubbel?

Du kan spela på Dagens Dubbel via Atg.se på nätet eller hos ett spelombud.

Finns Harry Boy på Dagens Dubbel?

Du kan använda Harry Boy till att spela en Dagens Dubbel. Du väljer insats och sedan väljer Harry hästarna åt dig.

Vad står LD för?

LD är förkortningen för Lunch Dubbel. Lunch Dubbel introducerades 2005 och har sedan dessa funnits som ett spelalternativ för spelarkåren. Det fungerar på samma sätt som Dagens Dubbel men loppen går vid lunchtid. Starttiden för de loppen brukar ligga runt 13.30.

Vad är lägsta insatsen på Dagens dubbel?

5 kr är den lägsta insatsen på Dagens dubbel.

Var kan jag se ifall jag vunnit?

Du kan enkelt rätta din spelkupong via nätet ifall du spelat där. Annars kan du gå till ett spelombud och lämna in din spelkupong där.

Ifall jag har en vinnare på Dagens Dubbel vinner jag pengar då?

Nej, du måste ha båda vinnarna för att det ska bli några vinstpengar. Det räcker alltså inte med att ha rätt vinnare i DD-1.

Vart ser jag Dagens Dubbel live?

Du kan se alla Dagens Dubbel- lopp helt gratis på atg.se. Dagens Dubbel livesänds även på TV12 under onsdagarna samt lördag och söndag.

Dagens Dubbel är en produkt från ATG

1974 bildades Aktiebolaget Trav och Galopp (ATG) och har sedan dess varit motorn i svensk hästnäring! ATG har tillhandahållit spel på trav längst och är därmed den absolut största aktören på marknaden. Sedan 2019 hittar man både sport och casinospel hos ATG vilket har lyft nivån ytterligare. ATG anses numera vara Sveriges största spelbolag.

Om Dagens Dubbel

Dagens Dubbel hade premiär på Solvalla 30 december 1987, så det är en spelform som levt med under en längre period. Väldigt många spelare använder sig utav den spelformen dagligen. Du kan spela DD som det också förkortas varje dag det erbjuds V64, V86, V75 eller GS75. Dagens Dubbel innefattar alltså de två sista loppen på V64, V86, V75 eller GS75 och där gäller det att pricka båda vinnarna. T.ex. på V75 så är det V75-6 samt V75-7 som bildar Dagens Dubbel.

”Dagens Dubbel är den tredje största spelformen efter V75 och V86.”

Bilden visar Dagens Dubbel från atg.se

Högsta oddset som vunnit på Dagens Dubbel är hela 4687,75 gånger pengarna. Det innebär att om du satsar 5 kronor som är minimum så hade du kvitterat ut hela 23 435 kronor. Häftigt!

Så spelar du Dagens Dubbel (+video)

Dagens Dubbel går ut på att du ska hitta vinnaren i två lopp därav har spelformen fått namnet Dubbel. Du ska först hitta vinnaren i DD-1 och sedan i DD-2.

” Kontrollera alltid oddsen innan du spelar! På ATG är det rörliga odds vilket innebär att du inte vet ditt exakta odds innan loppet startar.” Oliver Pihlström, Travcash

Vi tar ett till exempel. Denna gång plockar vi två hästar i DD-1 och sedan två hästar i DD-2. Vi väljer att insatsen ska vara 100kr och den totalsumman för kupongen blir då 400kr. Man multiplicerar alltså hästarna, i det här fallet 2×2 =4.

 

Du kan spela Dagens Dubbel på olika sätt

Precis, det finns lite olika varianter att spela Dagens Dubbel på som vi tänkte gå igenom nedan:

Rak Dubbel – Det innebär att du väljer en häst i Dagens Dubbel 1 och en häst i Dagens Dubbel 2. Bägge dina hästar måste vinna för att du ska få en utbetalning så det ger ingenting om bara en av hästarna vinner. Kostnaden blir då 1x insatsen som på bilden nedan, 10 kronor.Bilden beskriver en rak dagens dubbel från atg.seGarderad Dubbel – Det innebär att du väljer mer än en häst i respektive avdelning. I exemplet nedan har vi valt att ta med två hästar i den första Dubbeln och sedan tre i den andra. Kostnaden blir då 2×3 = 6 och sedan gånger insatsen som i detta fall är 10 kronor. Totalkostnad för din dubbel är då alltså 60 kronor.Garderat DD förslag från atg.se

Mix Dubbel – Det innebär att du har spik i den ena avdelningen och mer hästar i den andra. I exemplet nedan så har vi en spik i Dagens Dubbel 1 och sedan sju hästar i Dagens Dubbel 2. Din kostnad blir då 1×7 = 7 gånger insatsen som i detta fall är 10 kronor. Total kostnad för din Dagens Dubbel blir då 70 kronor.Bilden visar en mix dubbel från atg.se

Dagens Dubbel spelar du hos atg.se eller i ett fysiskt ombud.

 

Rätta Dagens Dubbel

När dagens dubbel spelet är slutfört så är det dags att rätta din kupong eller så vill du kanske bara se vad utdelningen blev på den aktuella omgången.

För att hitta resultatet för dagens dubbel så klickar du på startlista och sedan på resultat så kommer den aktuella dagens dubbel utdelningen upp. På bilden kan vi se att kombinationen 6-3 betalade 45,23 gånger pengarna.

Bilden beskriver resultatet för dagens dubbel hos atg.se

Du kan även rätta dina egna dagens dubbel spel. För att göra det så klickar du på mina spel uppe i höger hörn och sedan tar du fram din aktuella dagens dubbel kupong.

Bilden visar en rättad dagens dubbel kupong från atg.se

Sedan klickar du på resultat som du ser längst upp åt höger. Efter det så kommer din kombination rättas och du kommer se eventuell utdelning längst ner på bilden.

 

Olika travtermer kring dagens dubbel

 Lunchdubbel

Bilden beskriver en lunchdubbel från atg.se

Är som namnet låter Dagens Dubbel fast det är under lunchtid. ”LD” som är förkortningen körs varje dag med start 13:04 på vardagar och sedan 15:25 på lördagar som de två sista loppen innan V75 börjar.

Lunchdubbeln på söndagar kan variera lite, allt som oftast så är det galoppen som har hand om den spelformen men ibland när det är extra V75 så är det travet så håll utkik där för aktuell dag!

Annars är det ingen skillnad, lunchdubbeln är precis samma spelform som dagens dubbel. Ända skillnaden är att den avgörs kring lunchtid och Dagens Dubbel avgörs kvällstid.

Dagens Dubbel V86 Express

Under vinterhalvåret är det V86 Express och då är det lite att tänka på även kring Dagens Dubbel på Onsdagarna. Det innebär att den första DD avdelningen går på en bana och den andra DD avdelningen går på en helt annan bana. Bilden beskriver LD express från atg.se

Här på bilden kan vi se att det är Solvalla och Bjerke som delar på V86 Express omgången så det innebär även att dem delar på Dagens Dubbel spelet.

”Det är viktigt att ta hänsyn till de olika banornas styrkor och svagheter när det är Dagens Dubbel på olika banor. ”

Dagens Dubbel hos andra spelbolag

Just namnet Dagens Dubbel ägs av ATG och kan enbart spelas på deras hemsida eller hos ett ATG ombud. Däremot kan du spela exakt samma spel hos andra odds leverantörer som SvenskaSpel, Unibet och Nordicbet.

Några skillnader är det dock på Dagens Dubbel hos ATG kontra de andra spelbolagen: 

  • Fasta odds – Du får fasta odds hos till exempel Svenska Spel som innebär att när du bekräftar ditt spel där så är det just det oddset som gäller. Hos ATG styrs oddsen av omsättningen och är rörligt fram till loppet startar.
  • Kombinera platsspel med vinnarspel – Hos de övriga spelbolagen kan du kombinera platsspel som innebär att hästen du väljer måste komma 1a, 2a eller 3a i mål. Det spelet kan du kombinera med ett vanligt vinnarspel så får du en dubbel.
  • Du kan enbart spela kombinerad dubbel hos ATG – Kombinerad Dubbel som vi gick igenom ovan går bara att spela hos ATG. Hos de andra spelbolagen kan du bara välja en häst i varje lopp.

 

Experten gillar de fasta oddsen

Jag använder mig väldigt mycket av att spela på de fasta oddsen hos spelbolag. På det sättet så vet jag oddset jag får när jag placerat spelet och det gör allt lite enklare att räkna på.

Gratis Dagens Dubbel Tips

Vi på Travcash levererar gratis DD tips till samtliga omgångar, året runt. Det är ett komplement till våra V75,V86 och V64 tips som ni finner på hemsidan.

Dagens Dubbel tips hämtat från travcash.se

Vi erbjuder en heltäckande tjänst där vi listar de 3 hetaste hästarna i varje lopp för att sedan visa upp ett rakt DD förslag med en häst i varje och sedan ett garderat med 3 hästar i varje lopp. Både skrällar och även favoriter förekommer i våra DD tips.

DD Tips från andra sidor

Det finns även helt gratis DD tips på andra sidor. På atg.se finner du under rubriken ”Tips” deras bästa speltips inför varje dagens dubbel.

Dagens Dubbel tips från atg.se

Utöver tipsen på deras hemsida så producerar ATG. Spelförslag och intervjuer inför varje DD spel på liven via atg.se

Du kan även finna DD-tips hos Aftonbladet och Expressen där deras experter ger sin syn på loppen.

Oliver Pihlström

Expert Travcash

Norrlänning som tidigare varit heltids spelare men jobbar numera som expert här på Travcash. Ser i princip samtliga travlopp som körs i Sverige och har bra koll på de flesta ekipage. Ni kan läsa mina analyser på hemsidan och även se mig i V86 podden som släpps på tisdagar varje vecka.