V65 tips – V65 travtips från Travcash

V65 tips. Här hittar du våra senaste travtips till V65.

V65 tips idag

Lär dig mer om V65 – upptäck en av de första spelformerna på trav!

V65-spelet hade sin premiär 1974 på huvudstadsbanan Solvalla, med det första vinnande ekipaget i form av Hans-Owe Sundberg och Rodetto. Mellan åren 1974-1993 var detta den största spelformen som fanns omsättningsmässigt, innan V75 lanserades och landande som en omedelbar succé. V65 förblir dock en populär spelform och är så än idag, med framförallt fredag, lördag och söndag som populära och frekventa tävlingsdagar. Funderar du på att följa en V65-omgång på plats? Ja, då är det troligtvis Solvalla under lunchen att besöka på fredagarna och sen brukar banorna variera i norra- och mellersta Sverige beträffande lördagskvällarna efter avslutad V75-omgång. Är du på norsk mark rekommenderas V65-tävlingarna under söndagskvällarna varmt.

Utdelning ges när du hittar vinnarna i samtliga sex avdelningar, eller alternativt även fem rätt om det nu inte varit en ren favoritparad som landar i jackpott. Blir man ensam på sex rätt vinner man hela sexrätts-potten och numera finns även möjligheten att spela enbart på just sex rätt, vilket i sådana fall dubblerar utdelningen. Här finns det alltså alla möjligheter att vinna riktigt stort på denna spelform! Via Travcash hittar du gratis tips på trav och du kan lämna in ditt spel på trav via spelombud eller online på ATG. Skulle du inte ha tid, möjlighet eller vilja till att göra din egen rad kan du ta hjälp av Harry boy som plockar fram en färdig rad till ett bestämt belopp, eller kanske plocka ihop ett andelsspel tillsammans med polarna som vi nu skall gå in på närmare i nästa rubrik.

Andelsspel på V65

I dagsläget finns alltså möjligheten att spela tillsammans med vänner och bekanta via ATG, vilket är ett smidigt sätt och dela på spänningen. Här sätter man en andelskostnad, bjuder in dem som skall vara med och samlar därmed ihop en spelkassa att använda vid systemkomponerandet. Ett större system innebär fler hästar på kupongen, vilket naturligt leder till en större chans att vinna. Det skall också nämnas att det ryktas om butikandelar på V65 till hösten-23 som kommer att sätta ny fart på spelformen.

Prispoolen fördelas som så att 50 procent går till de med sex rätt och andra hälften till de med fem rätt. Vid utdelning under 20 kr blir det jackpot och pengarna flyttas vidare i enlighet med förtydligandet nedan:

V65 Fredag lunch -> Nästa fredagslunch.

V65 Lördag kväll -> Nästa lördagskväll.

V65 Söndag -> Nästa söndag i Norge.

Radinsatsen för denna spelform kostar en krona och precis som i övriga systemspel gäller det att hitta vinnaren i respektive avdelning. För att räkna ut hur mycket ditt system kostar multiplicerar du antalet hästar i varje lopp med varandra och då får du fram kostnaden.

Så här räknar du ut din kostnaden för ditt V65-system

Om du väljer en häst i varje lopp blir uträkningen enligt nedan:
1x1x1x1x1x1 = 1 krona
Väljer du istället, exempelvis, två streck i respektive avdelning blir det istället:
2x2x2x2x2x2= 64 kronor

Vad är skillnaden mellan V64 och V65?

Det är lätt hänt att man blandar ihop V64- och V65-spelandet, eftersom det går ut på att lösa sex avdelningar i bägge fallen. Här har vi dock ett par viktiga skillnader att plocka med sig:

  • När det gäller V64-spelet spelar man om tre olika potter i form av sex, fem och fyra rätt. Ser vi till V65-spelet är det alltså, som tidigare beskrivet, blott två potter i form av sex- och fem rätt.
  • Beträffande alternativet V6 skiljer sig dessutom spelformerna åt. Här är det nämligen som så att i V64-spelandet får man 2,5x utdelningen på sex rätt vid användning av V6, medan man i V65-spelet blott får dubbla pengarna (2x). En viktig parameter att bära med sig!

Öka din vinst med spel på V6!

Precis som tidigare nämnt går det alltså att välja till V6 vid spel på V65. Detta innebära att du dubblerar utdelningen på sex rätt vid samtliga korrekta vinnare, medan du avböjer dig utdelning på fem rätt i samma veva. Här får man alltså inte ha några som helst snedsteg på vägen om det skall bli någon utbetalning. Ett lönsamt alternativ om du är säker på din sak, eller om du exempelvis spekulerar i låg utdelning och vill få mer betalt.

Reducerat spel – större vinstchans till reducerad insats!

Det finns även möjlighet att spela reducerat, vilket innebär att du kan ta med fler hästar i ditt system till en lägre kostnad. Det går ut på att du kan välja bort vinstkombinationerna som du inte tror på, vilket gör att du kan vikta ditt spel mot dem kombinationerna du tror mest och får ett lägre pris för spelet på samma gång. Här kan man alltså själv välja olika strategier för att att bli framgångsrik, där alternativet att plocka bort kombinationer med låg utbetalning är ett populärt alternativ för dem som vill vinna stort. Här kan man även använda sig av sin rank, spekulera i olika utfall och gardera sig via olika spikval.

Numera tillhandahåller ATG en smidig version av ett reduceringsverktyg som man hittar under fliken ”Reducerat” i anslutning till startlistorna. Ge dig in och provkör! Det kan vara din väg till miljonerna!

Spelexperten om V65

Trots att V65 hamnat i skuggat av flertalet andra spelformer så är detta en personlig favorit för Travcash-Referenten. En av anledningarna är att V65-omgångar oftast är lite ”undangömda” bakom annat (utom fredag lunch) och då brukar det finnas alla möjligheter i världen att utnyttja ”galen streckning” till sin egen fördel. Lördagar efter V75-omgången brukar vara ett lysande exempel på detta, så där gäller det att lägga manken till och skaffa sig viktiga fördelar mot ett spelarkollektiv som lider av baksmälla efter eftermiddagens bravader.

För egen del brukas V6 frekvent i denna spelform, med tanke på att utbetalningen på fem rätt oftast tenderar att bli lite skral och därmed är dubbel utdelningen på full pott betydligt mer attraktivt generellt sett. När det väntar jackpott i sexrätts-potten är det närmast ett måste att spela för enbart samtliga rätt och företeelsen skall absolut betraktas som ett rent ”guldläge” till en större spelvinst.

Vanliga frågor om V65

Måste man ha sex rätt på V65 för utdelning?

Utdelning ges både vid sex och fem rätt om utdelningen överstiger 20 kr, vid lägre utdelning blir det jackpot och pengarna flyttas till nästa omgång. Om man spelar V6 ges bara utdelning vid sex rätt.

Vilka dagar kan man spela på V65?

Man kan spela på V65 fredag, lördag och söndag.

Hur mycket kan jag vinna på V65?

Vinst poolen baseras på hur många som spelat och hur många som har lika många rätt som dig. Är du ensam med sex rätt kan du ta hem stora vinster!