V65 tips – V65 travtips från Travcash

V65 tips. Här hittar du våra senaste travtips till V65.

V65 tips idag

fredag 31/3

V65 Gävle 31/3

Gustav Grahn: Hej på er Travcash-fantaster! Återigen fredag och dess tillhörande V65-tävlingar på lunchtravet. Romme står som värd för dagens omgång och här nedan delar jag mina tankar kring omgången. Bästa

Lär dig mer om V65 – upptäck en av de första spelformerna på trav!

V65 har funnits sedan 1974 och var tidigare den största spelformen och är än idag en populär spelform. Många av loppen körs på huvudbanan Solvalla men loppen körs i hela Sverige. Om du vill se en V65 omgång på plats men inte bor nära Solvalla är ett tips att besöka andra banor från norr till söder eller tillexempel göra ett besök på Bergsåker eller Romme några av arenorna i mellan Sverige. Utdelning ges när du hittar vinnarna i sex eller fem lopp och vinstens storlek beror på hur många andra som också hittar vinnande hästar i loppen. Den som blir ensam med sex rätt vinner hela sexrätts-poolen och har chans till stora vinster! På Travcash hittar du gratis tips på trav och du kan lämna in ditt spel på trav via spelombud eller online på  ATG. Om du inte vill göra din egen rad kan du ta hjälp av Harry boy för att köpa en färdig rad till ett bestämt belopp eller köpa ett andelsspel.

Prispoolen fördelas med 50 procent till de med sex rätt och andra hälften till de med fem rätt. Vid utdelning under 20 kr blir det jackpot och pengarna flyttas till nästa omgång. Loppen körs fredagar , lördagar och söndagar.

Precis som andra systemspel skall du hitta vinnaren i varje lopp och i denna spelform är det totalt sex lopp. Varje häst räknas som en rad och kostar 1 krona. För att räkna ut hur mycket ditt system kostar multiplicerar du antalet hästar i varje lopp med varandra och då får du fram kostnaden.

Att gå med i ett andelslag kan vara en rolig spelform på V65 eller delta i ett andelsspel.

Så här räknar du ut din kostnaden för ditt V65-system

Om du väljer en häst i varje lopp blir uträkningen enligt nedan:

1x1x1x1x1x1 = 6 kr

Väljer du två hästar i första loppet och en i varje följande lopp blir det istället:

2x1x1x1x1x1= 12 kr

Dubbla din vinst med spel på V6!

Unikt för spelformen är att du kan även välja att spela V6, då spelar du bara om 6 rätt och vid vinst får du 2 gånger utdelningen vid alla rätt. När du spelar i denna spelform ges ingen utdelning om du hittar vinnarna i fem lopp. Detta ger dig möjlighet till större vinster till ett en lägre insats.

Reducerat spel – större vinst chans till reducerad insats!

Det finns även möjlighet att spela reducerat, det innebär att du kan ta med fler hästar i ditt system till en lägre kostnad. Det går ut på att du kan välja bort vinst kombinationer du inte tror på, genom att ta bort kombinationer du inte tror på eller som genererar ett lågt odds betalar du ett lägre pris för spelet. Detta höjer spelvärdet eftersom du själv får bestämma vilka kombinationer du tycker är värda att satsa på. Du kan själv välja olika strategier till exempel genom att plocka bort kombinationer med låga odds eller endast vara med och satsa för de högre utdelningarna. Man kan även utgå från en strategi där man plockar bort osannolika kombinationer med höga odds och därmed öka sannolikheten till vinst i de lägre vinsterna men till ett reducerat pris.

Att spela reducerat när du lägger dina tips är populärt eftersom det kan hjälpa till att få med hästar med höga odds som man annars inte haft råd att ha med. Idag finns flera aktörer med webbaserade reduceringssystem bland annat Reducera App och ATG som har olika versioner.

Skillnader mellan V65 och V64

V65 är en rolig spelform och körs även på norska och danska banor. Den största skillnaden mellan V65 och spelformen V64 är att på V64 ges utdelning även vid fyra rätt tillskillnad från V65 som endast ger utdelning vid fem eller sex rätt och V6 som endast ger utdelning vid sex rätt. På V64 kan man också spela om endast 6 rätts potten och då vinner man 2,5 gånger vinsten om man hittar vinnaren i alla lopp, på V65 är det 2 gånger utdelningen vid vinst i alla lopp. Spelomgångarna presenteras också med olika färger, V65 har en rödfärg medans V64 har en orangefärg.

5 tips när du ska göra ditt V65 system

1. Första tipset är att  ta del av vinnaroddsen för varje lopp, det ger en indikation på vilken häst som är mest betrodd att vinna. Oddsen visar också fördelningen mellan hästarna, är det många hästar med liknande odds tyder det på att det kan bli ett svårlöst lopp där man bör gardera med så många hästar som möjligt.

2. Andra tipset är att våga gå mot strömmen med sitt spel om du vill vinna högre belopp. Som tidigare nämnts indikerar oddsen ungefär vilka hästar som är mest betrodda att vinna. I ett lopp där det finns en klar favorit med ett väldigt lågt odds kan en spel strategi vara att ta med några extra hästar i det loppet, om favoriten mot förmodan inte vinner kan chansen till hög utdelning snabbt öka.

3. Läs på om banorna som finns runt om i landet för det finns skillnader i deras egenskaper. Upploppets längd kan variera och vissa banor har ett kortare upplopp vilket gör det lättare att vinna från ledningen statistiskt sett. Åmål har till exempel Sveriges kortaste upplopp som är endast 105 meter långt dock är det en 800 meters bana. Kortaste upploppet på en 1000 meters banan i Sverige har Hagmyren som har ett upplopp som är 161 meter. Det längsta upploppet har Axevallas upplopp som är 227 meter. Ett långt upplopp kan ge fördel för bakspårs hästar eller hästar som startar på tillägg som får lättare att hinna fram till mållinjen.

4. Kolla vilken startmetod som loppet körs med. Idag körs de flesta loppen med autostart eller voltstar, mindre vanligt är linjestart. Voltstart används till exempel när hästarna startar från olika tillägg. Startmetoden påverkar effekten för hästarna från olika spår, till exempel vänder spår 6 väldigt snabbt i voltstart om de är på startvolten, detta kallas springspår. Springspår kan vara en fördel för de kuskar som behärskar det eftersom de hinner få upp lite mera fart innan start linjen speciellt om de kör en startsnabb häst. Springsspår kan dock tvärtom vara en nackdel för hästar som har svårigheter med den snäva uppvändningen.

5. Sist men inte minst läs på om hästen du tänkt spela på som individ. Via startlistorna ser man hur hästen presterat de senaste fem starterna och det kan ge viktig information. Till exempel presterar vissa startsnabba hästar bättre på korta distanser som 1640 meter medans andra starka hästar som inte är lika startsnabba presterar bäst på medel distansen 2140 meter eller 2610 meter som räknas som lång distans. De olika rekorden finns också att de ta del av, där ser man hur snabbt hästen som bäst sprungit vid autostart eller voltstart.

trav startlista

Resultaten ses inringat i rött

Startlistan ger mycket bra information

Startlistorna ger mycket information och där kan du förutom resultat från senaste fem starterna även se skoinformation. Vissa hästar går barfota vilket betyder utan skor, ofta körs hästar som klarar av att gå barfota det i samband med en start där de tror på goda chanser eftersom man inte kan köra barfota allt för ofta då det kan vara slitsamt på hovarna. På ATG kan du även se videor i lopparkivet från senaste starterna, kanske undrar du hur hästen såg ut vid målgång och då kan du se det i efterhand. Man kan även start bevaka sina favorit hästar och få en påminnelse när de startar.

Man ser även vilka kuskar som kört hästen de senaste loppen, är det samma kusk som ofta kör hästen känner de hästen väl och vet hur de på bästa sätt ska hjälpa hästen genom loppet.

Ofta finns tryckta program att köpa på travbanorna på plats, där kan du notera tankar från värmningarna. Ser du på startlistorna online kan du direkt se till vilket odds hästen står, något som visas på travbanans skärmar om du är på plats.

Är utrustningsändringar bra eller dåligt?

Ändringar i utrustningen kan faktiskt vara både bra och dåligt. En häst som ändras till att gå med amerikansk jänkarvagn kan vara ett tecken på att man tror att stora chanser finns till vinst i loppet eller att man rycker skorna och kör en barfota körning. Andra utrustnings ändringar som att byta boots precis innan start kan tyda på att hästen känts lite obalanserad, men korrigeringen kan också vara till hjälp för hästen och visa sig hjälpa. Många utrustnings ändringar anges inte i startlistorna utan är information som tränare och skötare lämnar till exempel i intervjuer med trav media. I startlistorna kan du se se vagn info och vilka beslag, alltså skoning hästen skall tävla med. Dock får man ara uppmärksam ibland ändras det kort innan start!

Vart rättar jag mitt resultat och ser om jag vunnit?

Efter sändningen och alla loppen för omgången är körda presenteras resultatet och utdelningen. Enklast är att ta del av resultatet direkt på ATG men även de kanaler som sänder trav brukar ge en presentation av vinsterna. Eventuell vinst sätts direkt in till ditt ATG konto och är tillgängligt efter att resultatet presenterats. Vill du se loppen i efterhand kan du gå in i lopp arkivet och du kan även smyga fram ditt resultat i rättningen på ditt konto, då visas segrande häst en efter en i varje lopp och du kan njuta av spänningen en stund till.

Om du spelat v65 och har alla hittat vinnaren i alla lopp trav får du utbetalt både för vinsten på sexorna och femmorna. Den totala vinsten beror på som tidigare nämnts hur många andra som också vunnit på samma rad. Om du har deltagit i ett andelsspel delas vinsten mellan andelarna, vid deltagare med en andel i ett tio andelar stort system får du en tiondel av vinstsumman. Man kan i de flesta fall köpa flera andelar om man vill öka sin utdelning vid eventuell vinst. Man kan också köpa andelar som lämnas in exklusivt, då lämnas raden in bara en gång från från spelläggaren som gjort raden och det ökar chansen till höga vinster eftersom det sannolikt är mindre system med samma kombination som skall dela på vinst potten.

Hoppas guiden kring V65 hjälpt dig och att du hittat bra tips, lycka till med spelet!

 

 

 

Vanliga frågor om V65

Måste man ha sex rätt på V65 för utdelning?

Utdelning ges både vid sex och fem rätt om utdelningen överstiger 20 kr, vid lägre utdelning blir det jackpot och pengarna flyttas till nästa omgång. Om man spelar V6 ges bara utdelning vid sex rätt.

Vilka dagar kan man spela på V65?

Man kan spela på V65 fredag, lördag och söndag.

Hur mycket kan jag vinna på V65?

Vinst poolen baseras på hur många som spelat och hur många som har lika många rätt som dig. Är du ensam med sex rätt kan du ta hem stora vinster!