Expekt skaffar ny licens – Ny bonus till ALLA spelare!

Till Expekt!

Reffen & Kjellberg spelar in över 600 000 kronor på V86 21/2!!

Till laget!
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 4/9 2023 kl 18:42

Utlandskollen – Vecka 36

Utlandskollen – Vecka 36!

Detta är ett relativt nytt koncept som vi tänker testa här på Travcash där jag, Simon Nilsson, kommer ha hand om det vi väljer att kalla utlandskollen. Tanken med detta koncept är att bedöma hur de de nya utländska hästarna som startar i Sverige för första gången står sig mot våra svenska hästar. Huvudfokus kommer ligga på de sydeuropeiska hästarna som kommer eftersom de loppen oftast inte sänds via ATG, vilket överlag gör det svårare för folk att hitta information samt lopparkiven om de hästarna som intresserar en själv. Överlag brukar de sydeuropeiska hästarna ha för lite pengar på sig när de startar i Sverige för första gången eftersom de finns mindre pengar att tävla om nere i Sydeuropa. Därför blir det extra intressant när de gör första starten på svensk mark.

Det kommer inte läggas så mycket fokus på hästarna från Norden eftersom de startar mer kontinuerligt i Sverige och är lättare att hitta i lopparkiven. I Boden t.ex startar det många hästar från Finland och många hästar från Danmark tar resan över till Jägersro. Därför blir huvudfokus på hästar från t.ex Italien, Tyskland, Holland, Frankrike mm.

Målet är att publicera ett inlägg i veckan där undertecknad täcker av alla nya utländska hästar som startar på de stora spelformerna under den veckan. Värt att tänka på är att det kan vara så att det inte startar någon utländsk häst för första gången under veckan, vilket betyder att det inte publiceras ett inlägg. De utländska hästarna som inte fått några kommentarer har redan startat på svensk mark och deras lopp finns att se på ATGs lopparkiv. Undantag kan dock ske med hästar som inte startat på ett längre tag på svensk mark, eller hästar som startat på svensk mark men ej gått felfritt.

Hästarna kommer värderas utifrån en femgradig skala där 1 är lägst och 5 är högst. Värderingen bedöms främst på hästens kapacitet, men tas även med hästens startspår och konkurrens för dagen. I t.ex voltstart så bedöms hästen mycket på vilken kapacitet den har sett till volten den står på. Skalan beskrivs enligt följande:

  • 1/5 – Hästen duger inte i sammanhanget
  • 2/5 – Möter lite för tufft motstånd
  • 3/5 – Duger i klassen
  • 4/5 – Duger väldigt bra i klassen
  • 5/5 – Överlägsen för klassen

Värdering följer nedan.

Eskilstuna 5/9

V64-6: 2640m Auto

8 Calvados Bi – Femårig valack som kapacitetsmässigt duger väl i sammanhanget. Han sliter väldigt mycket med travet under loppens gång och som de flesta Gocciadoro hästarna körs även han ofta från positionen utvändigt ledaren. Näst senaste starten var väldigt bra, där ekipaget vann smått överlägset från just positionen utvändigt ledaren. Dessutom på en snabb tid för att vara en Italiensk bana. Intrycket senast var dock inte så övertygande. Där startade han 20 meters tillägg i voltstart och fick en helt okej resa bakom hästar, men när anfallsorder gavs inför sista kurvan så bet det inte särskilt bra. Han besitter heller inte någon speciell startsnabbhet, vilket gör att ett troligt scenario är att Mika Forss blir hängandes i tredjespår en bit för att sedan lana utvändigt ledaren. Han duger väl i klassen och ses absolut med vinstchans i loppet, men tas med försiktighet då de troligtvis krävs mycket jobb på vägen.

Värdering – 4/5

Åby 6/9

V86-7: 1640m Auto

1 Dylan Dog Font – Är ny i regi hos Jerry Riordan och jag personligen har längtat väldigt länge inför en kommande Sverige debut då jag sett många lopp i Italien från honom. Han är en av Italiens bästa fyraåringar och har mött de absolut bästa i kullen där nere. Har bland annat mött Danger Bi som de flesta kanske känner till då han gjort två starter i Sverige med väldigt bra resultat. Dylan Dog Font fick ett alldeles för tufft lopp senast där han blev hängandes i tredjespår i stort sett hela loppet och mötte dessutom eliten, väl förståeligt att han blev oplacerad. För tre starter sedan var han heroiskt bra där han vann från utvändigt ledaren på en segertid som ingen i detta fält är ens i närheten av, höll även undan för en väldigt bra Gocciadoro häst. Han är helt okej från start men ingen blixt, men samtidigt är konkurrenterna utvändigt inte heller speciellt snabba från start. Oavsett vad finns det open strecth att tillgå på Åby och hamnar han inte allt för långt bak i fältet så vinner han loppet. Han har endast 800 tusen kronor tjänade och kommer klättra snabbt genom klasserna i Sverige då kapaciteten räcker för Gulddivisionen. Här har Riordan fått in en riktig stjärna som ska bli väldigt spännande att följa de kommande starterna. Han är överlägsen motståndarna på onsdag och vinner loppet om han inte hamnar allt för långt bak i kön.

Värdering – 5/5

Tack till er som läst och lycka till i veckan.

Mvh, Simon Nilsson

Leovegas får ny licens – BONUS till båda nya och gamla kunder!

LeoVegas

  • + Dagligt utbud av fasta travodds
  • + Dagligt lunchtrav
  • + Gratisspel för nya kunder
  • + Bra oddsutbud på övriga sporter

Fler aktuella travtips