• söndag
  • 24/7

V75 tips Axevalla 24/7


Kim Brask
Kim Brask

Hej!

Vi har en spännande extra V75 omgång att se fram emot på söndag. Axevalla står som arrangör igen och Stochampionatet ska avgöras. Omgången ser intressant ut på förhand och ni finner mina tankar nedanför.

Vill ni vara med i jakten på 7 rätt kan ni köpa en andel av oss. Klicka på länken nedanför för att komma till vårt andelslag.

Gå till andelslaget!

Bästa spiken: 1 Honey Mearas 

Näst bästa spiken: 3 Black Magic Eyes

Bästa speldragen: 15 J.S Peaky Blinders, 11 Invisible Sun, 9 Hattusa, 1 Felicia Zet

V75-1: Axevalla 2140 m autostart

3 Calamari är min förstahäst och en tänkbar spik. Hästen var riktigt bra senast trots en tung resa utvändigt om ledaren. Ulf Stenströmer säger att hästen bara hade 80 i puls efter loppet och inte var speciellt trött. Risk för nytt lopp utvändigt om ledaren men han visade senast att han klarar av det. Det som gör mig lite orolig är att hans aktion sista biten inte var speciellt bra senast. Det kanske såg värre ut än var det var men Ulf Stenströmer är själv inne på att hästen kan behöva förbättra den biten lite. Kan öppna hyggligt men får svårt att ta en längd på 2 Bitcoind ´Arc. Kan vinna från dödens tror jag.

2 Bitcoind´Arc var inte som bäst senast i sin comeback och var allmänt seg. Man gör dock flera ändringar till den här starten och hästen bör vara bättre med lopp i kroppen. Man ändrar till barfota runt om och eventuellt till ett Googles huvudlag. Hästen är startsnabb och jag tror han håller ut 3 Calamari sida vid sida. Kommer behöva vara klart förbättrad ifall han ska vinna det här loppet. Med dessa ändringar och lopp i kroppen ska han räknas tidigt.

5 Gerben har haft fin form en längre tid nu. Hästen fick ett bra läge bakom bilen och skulle gynnas ifall det blev tempo på tillställningen. Med rätt resa i ryggar kommer han säkert fälla många sista biten. Tas med vid gardering.

Ranking. 3-2-5-1-6-10-9-4-7-11-8-12

V75-2: Axevalla 2140 m voltstart

11 Invisible Face är en häst som jag ständigt jagar. Vi såg tidigare i veckan på V86 att Adrian fick utdelningen på Rampants fina form och kanske är det dags för Invisible Sun. Hästen stod återigen för en bra prestation senast men Adrian tycker att hästen kanske borde vunnit det loppet. Är han lite förbättrad till den här starten, blir han farlig. Spår 5 i volten är inte optimalt men felfri ska han definitivt räknas!

15 J.S Peaky Blinders avslutade visslande senast. Fick inte de bästa ryggarna och han kom aldrig riktigt nära vinnaren. Nu fick han ett tuff uppgift på papperet men formen sitter där för dagen. Man körde barfota runt om för första gången senast och man fortsätter med den balansen. Hästen går med vanlig vagn nu när det är voltstart men det har han tävlat med tidigare på ett bra sätt.

3 Midyat Zaz är en fin häst som jag trodde mycket på senast. Nu tycker jag att han ser ut att bli alldeles för stor favorit. Han kan absolut vinna och ser ut att kunna nå ledningen på nytt. Man ska eventuellt testa barfota bak för första gången och det kan ge en till växel. Han är ännu orutinerad och mot så pass bra konkurrenter vill jag försöka fälla honom. Han kan leda runt om men som klar favorit är det givet tycker jag att försöka fälla honom.

Ranking: 11-15-3-14-9-13-6-2-10-8-7-5-12-4-1

V75-3: Axevalla 2140 m autostart

1 Honey Mearas tror jag är en spik att luta sig mot. Jag tror flera kommer att gardera hästen nu när hon fick spår 1. Hon kommer givetvis bli klar favorit men många kommer försöka fälla henne och hoppas att Örjan blir instängd. I onsdags lyckades han bli instängd av fem konkurrenter och det har ingen glömt bort. Jag känner mig ändå rätt säker på att han är snabbt ute i andraspår i det här loppet. 2 Barbro Kronos är ingen häst som man bara skickar iväg och den bör tappa lite innan bilen släppt iväg fältet. Hittar bara Örjan ut ser det ut som en mycket bra uppgift på papperet. Man sikter mot Sto-EM och man vill garanterat få en lite genomkörare här. Jag spikar och hoppas att man återigen inte får ta på dumstruten.

10 Fifty Cent Piece galopperade senast ute i spåren. Hon fick inga bra ryggar att gå i och aktionen flöt inte genom sista sväng. Det här är annars en häst som visat form och fart tidigare. Hon skulle gynnas ifall det blev hårt tempo i loppet. Flera startsnabba hästar som kan sätta färg på loppet. Med bättre ryggar blir hon farlig sista biten.

9 Devs Daffodil är i toppform. Satt fast näst senast och vann senast trots en resa utvändigt om ledaren. Hon är vassast när hon får spara speeden och med rätt resa här, fäller hon många. Motståndet är givetvis mycket tuffare nu men hon är riktigt bra själv. Fick tyvärr inte de bästa ryggarna från start.

Ranking: 1-10-9-6-5-8-7-11-2-4-3

V75-4: Axevalla 2140 m autostart

3 Black Magic Eyes har jag just nu som omgångens näst bästa spik. Svårt att hitta spikar i den här omgången och då får man chansa lite. Reijo låter väldigt nöjd med sin häst och det vore intressant att se henne i ledningen här. Hon har fått snälla resor på innerspåret och aldrig riktigt fått helt fritt. Reijo säger att formen är bättre än raden och hästen är väldigt snabb ut från start. Skulle hon inte lyckas hålla ut 6 Indira Split kanske luckan kan uppstå den här gången. Plan A borde vara att leda runt om.

6 Indira Split är en häst som jag haft svårt för länge. Jag har tyckt att hon vid ett flertal lägen fått bestämma i tät och fuskat bort ett par lopp för mycket. Senast tyckte jag ändå att hon stod för en bra insats. Jag tror att hon egentligen är bäst när hon får smyga med i ryggar. Trots spår 6 lär hon få en bra position och det kan rentav bli ledningen. Man kan tycka att hon skulle varit trea senast men det var också första gången över lång distans. Jag tror att 2140 m passar henne bättre och hon ska räknas här.

9 Roubine gjorde årsdebut senast och galopperade snöpligt lite oväntat. Hon såg fin ut i övrigt och man hade säkert siktat en längre tid mot det loppet. Nu har hon i alla fall fått ett lopp i kroppen och möter enklare motstånd. Inte helt att lita på men felfri ska hon ses med chans i det här gänget.

Ranking: 3-6-9-11-10-7-12-4-8-5-2-1

V75-5: Axevalla 2140 m autostart

2 Destino D.J är helt rätt favorit och får ses med högst vinstchans i loppet. Jag är ändå inne på att låsa i det här loppet med 10 Deeply Express. Destino D.J är startsnabb och lär ta hand om ledningen direkt. Han trivs i den positionen och vann därifrån senast enkelt. Blir svårslagen även den här gången.

10 Deeply Express är en ruskigt fin häst och han har gjort allting rätt hittills. Tuffare motstånd den här gången och den värsta konkurrenten vann spårlottningen. Nu ska man utrusta hästen med en amerikansk sulky för första gången och det kan nog ge bra effekt. Kan bli svårt att vinna ändå men vi har inte sett botten i den här. Jag vill ha med honom på lappen.

1 De Gaulle Grif trodde jag mycket på i sin Sverige-debut men hästen var minst sagt blek. Han ska enligt stallet varit sjuk i den starten och kan betydligt bättre än så. Läget den här gången är inte det bästa och det är lite svårbedömd vart han hamnar. Skulle han kunna få ryggen på 2 Destino D.J ska han ses med chans. En häst som nog kan bli farlig med lite tur på vägen.

Ranking: 2-10-1-3-12-7-5-11-9-6-8-4

V75-6: Axevalla 2140 m voltstart

14 Gitte Silvåkra hade jag som drag senast och man fick se henne spurta som en demon. Hon hann aldrig bli riktig närgången med vinnaren och jag hoppades att hon skulle hinna fram. Troels tycker jag förlorade loppet när han inte tog rygg på Örjan under slutrundan. Hästen var kanske lite ofokuserad men hade han bara följt med i Örjans rygg är jag tämligen övertygad om att hon skulle vunnit det loppet. Nu jagar man revansch och motståndet ser passande ut. Spår 6 är bättre än spår 5 som hon hade senast. Med de rätta ryggarna kommer hon flyga över upploppet.

2 Passion Tile stod för en mycket bra insats senast på Jarlsberg. Kristian Malmin fick backa sig ut in mot upploppet och hon satte nosen först. En bra insats med tanke på att hon hade varit borta en stund. Nu tror man på en vassare insats den här gången och hon ska ses med vinstchans. Spår 2 bör Erik Adielsson lösa och det är en häst i form. Hon kommer med fyra raka segrar och det ska man respektera.

3 Summertime S tycker jag man ska ta på största allvar. En häst som skrällt till två gånger på slutet och det är dags att folk får upp ögonen för den här. Plus att Örjan kör den här gången även fast Wilma Wallberg kört felfritt på slutet. Men spår 3 i volten är inte helt enkelt och där tror jag Örjan är lite vassare. Hästen har annars toppform för dagen och insatsen senast var riktigt bra. Hon fick trava i dödens men kunde enkelt avväpna sina konkurrenter. Skulle hon vara lika bra som senast får konkurrenterna det kämpigt.

Ranking: 14-2-3-13-6-9-5-12-10-15-1-7-4-11-8

V75-7: Axevalla 2640 m autostart

Nu ska Stochampionatet avgöras. Ett ruskigt getingbo med en otroligt jämn upplaga. Jag tror att nästan alla kan vinna och det blir ett mycket roligt lopp att titta på.

1 Felicia Zet är min vinnare av Stochampionatet. Jag tycker att hon blir förvånansvärt lite spelad med tanke på hur bra hon var senast. Man ska tänka på att hon inte hade startat på drygt 8 månader inför det loppet och att då stå för den prestationen är ruskigt bra. Det gick för fort i loppet men hon gick med pigga ben över mål. Nu fick hon ett perfekt spår då hästen är naturligt startsnabb. Björn Goop för välja taktik men helt förvånad blir jag inte ifall man kör i tät. Man ska köra med ett norskt huvudlag för första gången och eventuellt rycktussar. Pass upp på henne!

4 Deborah S.H har nu spår invändigt om 5 Glamorous Rain och det kanske blir en avgörande detalj. Senast de mötte på Solvalla var det omvända spår och då kunde inte Deborah S.H ta sig förbi initialt. Inte säkert att hon kommer till ledningen då Adrian finns utvändigt och Lara Boko står med bricka 7. Deborah S.H är inte beroende av ledningen men det blir kanske tufft att vinna från dödens. Distansen är inga problem och hon känns given att ranka högt.

7 Lara Boko hade jag som en av favoriterna till att vinna Stochampionatet inför uttagningsloppen. Jag tycker att hon gjorde en sämre insats senast trots att hon avslutade drygt 1.11 sista varvet. Jag tycker att hon borde kunnat speeda hem det där loppet och därför blir hon mindre spelad den här gången. Hon är ruskigt startsnabb när man väl laddar och trots spår 7 skulle hon kunna blåsa till spets. Hon har inte de kvickaste konkurrenterna invändigt om sig och nu är det barfota runt om. Hade hon bara en dålig dag senast, kan nog flera ångra sig att man inte tog med henne på kupongen.

Ranking: 1-4-7-5-3-11-6-9-2-8-10-12

/Kim

Gå med i andelslaget

Publicerad 23/7 2022 kl 17:25

Bästa spelbolagen med travodds

Unibet

  • + Tillfällig superbonus!
  • + Grundare med stort travintresse
  • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
  • Inget poolspel
4.9
Unibet

Expekt

  • + Grymma i mobilen
  • + Höga fasta travodds
  • + Snabba uttag
  • Inget poolspel
  • Har svensk spellicens
5.0
Expekt
Se alla spelbolag med travodds