Expekt skaffar ny licens – Ny bonus till ALLA spelare!

Till Expekt!

Reffen & Kjellberg spelar in över 600 000 kronor på V86 21/2!!

Till laget!
Köp andel enkelt med bank-ID
Albin Kjellberg
Publicerad: 24/7 2023 kl 13:27

Travcash presenterar: Andelshästen Datos Nuncy

Efter succén 2021 då vi sålde ut 100 andelar i Travcash-hästen Oberon Warframe så är det nu dags för en ny andelshäst för de som missade chansen. Låt oss presentera: Datos Nuncy (e. Nuncio).
.

Mamma Dark Matter har lämnat Narragansett som tjänade över 200 000 kr förra säsongen och även synts på V75, där han blev femma. Letar vi längre bak på moderslinjen hittar vi bland annat att mormors mor Don't Stop Me lämnat Highway Patrol (över 2 miljoner insprunget).

Nuncio, som vunnit Elitloppet, har börjat lysande i aveln och i fjol hade han två döttrar i Svenskt Trav Oaks. En av dessa, Queen Belina, behöver nog ingen närmre presentation. Hon har sprungit in närmare tre miljoner och vann bland annats Breeders Crown för treåriga ston i fjol.

Datos Nuncy är ett år gammal och Emma ser fram emot att komma igång med inkörningen under sensommaren! Det blir med andra ord ett äventyr att följa henne från första stapplande stegen med tömkörning utan vagn till fullfjädrad tävlingshäst som hon förhoppningsvis är lagom till treåringssäsongen.

.
Hästen kommer tränas av proffstränaren Emma E Johansson, Kalmar, som tränar mina egna, delägda hästar. T.ex Ego Sisu som vunnit på V75 samt Travcash andra andelshäst Oberon Warframe som hunnit vinna lopp redan. Jag har varit på gården, sett hur allt går till och kan gå i god för att allt är noga, korrekt och på hästarnas villkor. I och med att det är en tränare jag själv redan är kund hos kan jag också gå i god för att det fungerar bra att vara kund hos Emma. Hos Emma finns både skogsslinga, rakbana med tung sand, och gott om hagar. Hästen får gå ute i hage hela dagarna och leka och må bra.
.
Det praktiska
Stoet delas upp i 50 stycken andelar. Varje andel kostar 3000 kr, ingen moms utgår då det är ett kommanditbolag. Man får köpa flera andelar. Man kan köpa en andel både som privatperson och företag. På det tillkommer 500 kr registreringsavgift så Asap KB tar ut för att de sköter administrationen, så totalt 3500 kr per andel i inköp.
Månadskostnaden kommer ligga runt 300-400 kr per andel. I det ingår träning, mat, daglig skötsel, skoning, täcken och utrustning, administrationsavgifter, försäkring på hästen m.m. Tillkommer på månadskostnaden gör anmälningsavgifter till lopp, milersättning vid transporter, kuskprovisioner, och veterinär. I och med att en hästs liv är oförutsägbart kan kostnaden per andel fluktuera några tior varje månad och därför är ALLA månadskostnader ungefärliga.
I juli och augusti är månadskostnaden klart lägre då hästen går på bete inför sensommaren/höstens ”inskolning”.
Utöver allt roligt med att äga travhäst så får alla delägare Svensk Travsports årskort som ger dig fritt inträde till alla travbanor i Sverige.
.
Vill du köpa in dig så gör du det snabbt och enkelt, utan krångliga blanketter, med bank-ID här!
OBS! Formuläret kräver att du skriver postnummer utan mellanslag.
.
VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ:
✅ 9 av 10 hästar bär inte sina egna kostnader. Alltså ska du räkna med att hästägande är ett nöje, inte en investering. Har du inte råd att förlora alla pengar hästen kostar, ska du inte vara med.
✅ Vissa hästar kommer aldrig till start. Datos Nancy är friröntgad utan anmärkning och det syskonet som är i startbarålder har kommit till start. Men det finns ändå inga garantier att hon faktiskt tar sig hela vägen till tävlingsovalen.
✅ Hästar kan inte starta hela tiden. Var beredd på att det kommer komma längre perioder (månader, halvår!) av rehab, vintervila, träningsperioder, osv.
✅ En tränares jobb är att träna häst. 50 andelsägare kan inte allihopa ringa tränaren varje vecka. Vi kommer ordna så att ni får rapporter direkt från Emma och Martin (försteman i stallet) i en ägargrupp på Facebook. Undrar ni något kontaktar ni oss i första hand. 
✅ En häst kan ha en lång karriär. Tror du inte att du har råd med månadsavgiften i framtiden ska du nog avstå en andel. Det är ofta svårt att sälja hästandelar i andra hand. Men, möjligheten finns att efter 2 år lämna åter sin andel om man vill hoppa av eller inte lyckas sälja sin andel på andrahandsmarknaden.
✅ En hästs kostnader går aldrig att förutspå på exakta kronan (om vi inte ska ta överpris av er varje månad för att vara säkra, vilket vi inte vill). Vänligen respektera att månadskostnaden kommer fluktuera några tior varje månad beroende på anmälningar, långa resor till lopp, veterinär m.m.
✅ Emma, och bara Emma, bestämmer hur hästen matchas, balanseras osv. Som ägare vill man gärna lägga sig i, men det blir ofta pannkaka. Den som är med hästen dagligen känner hästen bäst.
✅ Hästen är uppdelad i femtio andelar. Det innebär att vi potentiellt kan vara femtio olika delägare. Som ni förstår kommer det vara femtio olika åsikter om allt som rör hästen, och därför kommer det viktigaste vara att förstå: en andelshäst delad på femtio andelar är ett kul projekt, inte blodigt allvar. Ta det lugnt, respektera varandra, mig, tränaren och kusken. Vet du med dig att du kommer tycka att det är svårt att samarbeta med femtio andra, ska du nog avstå köp. ”Vadå ska jag bara snällt betala och se på?” Ja, lite så är det att äga andelshäst. Vill man ha mer makt och tycker det är viktigt att få bestämma ska man äga en hel häst själv, inte en andelshäst.

Leovegas får ny licens – BONUS till båda nya och gamla kunder!

LeoVegas

  • + Dagligt utbud av fasta travodds
  • + Dagligt lunchtrav
  • + Gratisspel för nya kunder
  • + Bra oddsutbud på övriga sporter

Fler aktuella travtips