”Baggen” analyserar V75-omgången på Eskilstuna den 2/7 ”Miljondraget ska gå barfota runt om och är intressant”


Magnus Blom

På lördag avgörs V75 på Sundbyholm i Eskilstuna och det handlar om V75-finaler samt finaler i långa E3 för ston och hingstar/valacker. Magnus Blom på Travcash har därför kollat med Kenneth ”Baggen” Haugstad vad han tror om omgången. Vilka spikar har han valt och vad har han hittat för spännande miljondrag?

Kenneth Haugstad har gått igenom V75-omgången på Eskilstuna och bjuder på sina tankar. Foto: ALN

– Det är inga konstigheter med Eskilstuna som bana utan det går att ladda från innerspår bakom bilen då det handlar om medeldistans. Sportsligt är det en kanonomgång, men det som är lite märkligt är att loppen inte är fullbelagda trots att det handlar om finaler. Spikarna känner jag mig trygg med och miljondraget ska gå barfota runt om och är intressant från ett perfekt smygläge, säger ”Baggen”.

V75-1: Fyra streck. Fyra markeringar i klass 1-loppet känns urstarkt. Jag gillar 3) L.A.Boko och han får tipsettan. Han är stark och går till mål. 5) Born to Run har övertygat stort på sistone och kommer förstås att bjuda upp till kamp. Han riskerar dock att få ett tungt lopp. Barfota runt om känns intressant. 1) Erv Zet har ett spännande innerspår och får garanterat en bra resa. Loppets joker är 6) Mellby Joker, som kommer med toppform och dessutom är startsnabb.

V75-2: Sex streck. Klass 2.-finalen är omgångens mest öppna lopp. Jag streckar halva gänget och hoppas överleva. 1) Firefoot ska testas barfota runt om och slår det väl ut kan det ge honom en nödvändig extraväxel. 3) Farfars Dream var bra vid segern på Mantorp och är aktuell igen. Ulf Stenströmers duo 6) Django Silver och 7) Calamari kommer båda med formnålen i zent och ska streckas tidigt.

V75-3: Fyra streck. Finalen i långa E3 för ston känns lite öppen. Jag tippar 6) Dea Grif, som får den franske toppkusken Matthieu Abrivard i sulkyn. Hon gjorde ett topplopp och levererade en vass avslutning trots två störningar. 3) Eireann är en stark och rejäl tjej. Hon räknas tidigt om hon hittar slagläge. 1) Dorothea Mil drog innerspår och från spets finns chansen. Tomas Malmqvist har haft ett urstarkt första halvår och här kan det bli en storloppseger med 4) Holly Go Lightly och Björn Goop.

V75-4: Spik. Det första singelstrecket plitar jag ned på 11) Amalencius B.B., som imponerade stort senast då han vann trots en tung resa. Gången innan var han tapper trea i Harper Hanovers. Han blir svårslagen trots bakspåret i den här silverfinalen.

V75-5: Fem streck. I bronsfinalen drar jag till med en kvintett. Jag är inne på att 3) Borups Tornado kan blåsa till spets. Bra chans från den positionen. 1) Epimethus och 10) Parker ska båda gå barfota runt om och är givna markeringar. 6) L.L.Royal är i kanonslag och gör upp om segern om han kommer till från sitt utgångsläge. 9) Hipster Am fungerar även bakifrån vilket han visade i Tingsryd. Björn Goop på nytt!

V75-6: Fyra streck. I E3-finalen för hingstar/valacker tippar jag 5) Pure Atlas, som besitter hög kapacitet men är lite knepig. Läget bakom bilen tror jag är perfekt åt honom och barfota runt om kan få en bra effekt. Felfri slåss han om segern. Finske gästen 2) Corazon Combo har vunnit samtliga tolv starter och gjort allt rätt. Tyckte dock att han såg lite seg ut i försöket sista biten. Får på sig en jänkarvagn nu. 1) Bedazzled Sox har sex vinster och två andraplatser på åtta starter. Från innerspår försöker han spåra hela vägen. Omgångens miljondrag är 9) Nuzzle´Em som stall Svante Båth rycker skorna runt om för första gången. Läget bäddar för en smygresa. Se upp!

V75-7: Spik. Ett stayerlopp över tre varv med 400 000 kronor i förstapris avslutar kupongen. Jag singelstreckar 14) Selected News som var duktig som tvåa i Harper Hanovers. Senast fick han ett omöjligt lopp i Jämtlands Stpra Pris och slocknade. Serverar Magnus A Djuse honom ett lopp i rygger kommer speeden att bita bra över upploppet.

V75-systemet är på 1920 rader och kostar 960 kronor.

V75-1: 1,3,5,6

V75-2: 1,2,3,4,6,7

V75-3: 1,3,4,6

V75-4: 11 Amalencius B.B.

V75-5: 1,3,6,9,10

V75-6: 1,2,5,9

V75-7: 14 Selected News


Publicerad 30/6 2022 kl 20:32

Bästa spelbolagen med travodds

Mr Green

 • + Generöst välkomsterbjudande
 • + Höga fasta travodds
 • + Grymt mobilcasino
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Mr Green

Expekt

 • + Grymma i mobilen
 • + Höga fasta travodds
 • + Snabba uttag
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Expekt

Unibet

 • + Tillfällig superbonus!
 • + Grundare med stort travintresse
 • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
 • Inget poolspel
4.9
Unibet
Se alla spelbolag med travodds