Travcash-bakgrund

Hur köper jag butiksandelar på ATG?

Butiksandelar hos ATG är det perfekta alternativen för dig som inte hunnit läsa på om veckans kuponger. Genom att köpa en butiksandel så ger du dig själv en större chans att vinna då en spelexpert tagit fram raden, och då systemet dessutom är större än du själv hade spelat.

Vad är butiksandelar?

Något som verkligen växt i popularitet bland spelarna på travscenen är butiksandelar, och det är enkelt att förstå varför. Genom att investera i en butiksandel så köper man in sig i ett större system som komponeras ihop av en spelexpert.

Att spela på trav i Sverige är väldigt populärt, och inte bara bland de mest insatta. Trav är en sport som tilltalar personer runt om i landet, oavsett ålder. Flaggskeppet V75 är en spelform som talar till äldre som yngre, och alla vill vara med och slåss om potten på lördagar. Alla sitter dock inte på kunskap om vilka hästar som är i form, och vilka startspår som passar vilka hästar. Just där kommer butiksandelar in i bilden.

När man köper en butiksandel så ger man sig själv en större chans att vinna på travet, oavsett vad man har för förkunskaper innan. Här ger man över sitt förtroende till en spelexpert som komponerar ihop ett större system.

Vad är ATG Tillsammans?

ATG Tillsammans liknar butiksandelarna till stor del, men det finns en stor skillnad däremellan. Skillnaden mellan dessa två är att vem som helst kan skapa ett lag hos ATG tillsammans. Här kan alla spelare öppna ett lag och bjuda in familj, vänner, och kollegor.

För att kunna sälja butiksandelar så måste man vara kontrakterad av ett ATG-ombud, medan vem som helst kan bygga system med hjälp av ATG tillsammans. Detta är en mycket populär funktion som används frekvent.

Den stora fördelen med ATG tillsammans är att olika gäng kan bygga större system utan att enskilt behöva satsa särskilt stort. Tack vare denna funktion så slipper spelarna dessutom skicka sina pengar sinsemellan då allt sköts på sajten. Funktionen kostar givetvis ingenting extra att använda.

Butiksandelar hos ATG

Ett utmärkt sätt för dig som inte har läst på inför kommande omgång är att använda dig av butiksandelar hos ATG. Funktionen på sajten ger dig chansen att köpa in dig i ett system som är komponerat av en spelexpert. 

När du köper in dig i ett system så varierar dig i det totala antalet andelar som systemet består av. Oavsett så är det flera spelare som köper in sig i systemet vilket bidrar till ett stort system. Detta ger de spelare som använder sig av butiksandelar en större vinstchans, till en mindre insats än vanligt. 

När du köper en andel så kommer du se ifall butiken tar ut någon andelsavgift. Detta brukar ligga på 0-6% och det är något butikerna tar ut då de lägger ned mycket tid och kraft på andelarna. 

Hur mycket kostar butiksandelar hos ATG

Det finns inga fasta priser på butiksandelar utan det varierar från spelläggare till spelläggare. Det finns såväl billiga system för under 100 kronor och så finns det dyrare system för över tusenlappen.

Tack vare de stora prisskillnaderna så passar butiksandelar alla typer av spelare. Man kan själv välja exakt vilket system man vill investera i, och det spelar ingen roll om man har en större eller mindre kassa att arbeta med.  

När man köper in sig i ett större system så ger man sig givetvis en större chans att vinna. Men även de mindre systemet har en god vinstchans då dessa system innehåller ett gäng med andelar vilket gör slutsystemet relativt stort.

Hur många andelar finns det då på varje system? Detta är precis som med priset något spelläggaren bestämmer. Vissa system kan innehålla 10 andelar medan vissa innehåller betydligt fler. All denna information är givetvis tillgänglig för dig som vill investera i en andel. Du har helt fria händer vilket typ av system du vill investera i, och hur mycket det ska kosta.

Hur mycket kan jag vinna på butiksandelar?

Hur mycket man kan vinna på butiksandelar är givetvis en väldigt svår fråga att besvara. Allt handlar som vanligt om hur många andra som har ett vinnande system, och hur många andelar som det systemet du hade investerat är uppdelat i.

Här på Travcash har vi flertalet storvinster genom åren, och så sent som i september 2023 så spelade vår spelläggare Albin Kjellberg in strax över 4 miljoner till sitt lag. Detta innebar att vinsten per andel i systemet blev strax över 62,000 kronor. Detta var på ett system som kostade strax över en hundralapp att köpa in sig på, vilket gav många lyckliga andelsköpare.

Albin vinner stort på sitt andelsspel på V86

Albins andelsspel vinner 4 miljoner på V86

Det är många som hört av sig men det allra roligaste var när en person hörde av sig och ville skicka ett privat meddelande. Han förklarade att vinsten var livsförändrande för honom. Pengarna kan göra skillnad för människor som nu kan göra den där renoveringen till exempel. 

Variansen på trav är väldigt hög och det finns aldrig någon vinstgaranti när man köper en butiksandel, oavsett storlek på systemet. Vi vill därför understryka att aldrig spela för mer pengar än man har råd att förlora. 

Vilken butiksandel ska jag köpa?

Att veta vilken butiksandel man ska köpa är aldrig enkelt. Det finns numera enormt många valmöjligheter när man besöker hemsidan. Ett tips är att hitta ett andelslag likt Travcash, där det finns spelläggare som är tydliga experter inom travet.

När man hittar ett andelslag där de exempelvis driver en hemsida om trav, så vet man med säkerhet att det är ett lag där man har koll på travet. Det andra steget är att välja en andel som passar ens egen kassa. Välj helt enkelt en andel som du har råd med, även om det inte skulle bli någon vinst på systemet.

Vad betyder stjärnorna på ATG butiksandelar?

Vid varje andelssystem hos ATG så kommer du att se att det finns tre stjärnor. Dessa stjärnor visar hur bra andelsspelet gått de senaste sex månaderna jämfört med andra andelsspel på sajten. 

Denna ranking tar hänsyn till både vinster och insatser. Stjärnorna visar dock inte alltid hela sanningen. System som spelar för att vinna stort med hjälp av skrällar vinner mindre ofta, men har en större chans i det långa loppet att vinna stort. Hur som helst är stjärnorna på ATG en väldigt bra guide för att se vilka andelsspel som vinner mest och oftast. 

Köp butikandel hos ATG

Hur köper jag butiksandelar hos ATG? Att investera i och köpa en butiksandel hos ATG är väldigt enkelt. Här kommer vi att på ett smidigt sätt guida dig steg för steg för att du ska kunna köpa en butiksandel. 

1 Logga in hos ATG.se

Använd din dator, telefon, eller surfplatta och logga in på ATG. Om du inte har ett konto, så måste du givetvis se till att skapa ett konto först. Du kan inte spela andelsspel genom appen, men loggar du in via denna kommer ett nytt fönster öppnas på din enhet.

2 Klicka dig vidare på fliken butiksandelar

För att hitta till butiksandelar så behöver du klicka på fliken där det står “meny” uppe till höger. Du bläddrar sedan ned i menyn och finner fliken “butiksandelar”. Klicka dig sedan vidare på denna.

3 Hitta ditt spelombud

Du har nu hittat till sidan för butiksandelar och ska hitta ditt spelombud. Då detta är första gången som du är inne på sidan kommer du inte att vara medlem i något lag. Du kan nu söka på det spelombud du vill finna. Vill du gå med i vårt spelombud så söker du på “Ica Supermarket Tierp” där du kommer finna flera duktiga spelläggare.

4 Bli medlem i laget!

När du nu har hittat vårt lag, eller något annat, så kan du klicka i att bli medlem i laget. På så sätt kommer du alltid snabbt och enkelt hitta tillbaka till laget utan att behöva söka. Detta gör du genom att klicka på hjärtat i det högra hörnet.

5 Välj en andel

Efter att du hittat det spelombud du vill vara med i så är nästa steg att finna en andel. Välj vilken spelform du vill spela och bläddra sedan i listan bland andelslagen. Du kommer till vänster se vem andelsläggaren är och hur många stjärnor detta system har. Till höger kommer du att se hur mycket systemet kostar.

6 Köp din andel

När du hittat din andel så krävs det bara ett steg till, och det är givetvis att köpa den. Om du har pengar på ditt konto så är det bara att klicka på att köpa andelen. Behöver du sätta in pengar på ditt konto så går det snabbt och smidigt med Swish. 

7 Följ din andel!

Efter att du har köpt din andel så är det bara att invänta spelläggaren och dennes beslut. Så fort spelläggaren har spelat raden så kommer den att bli synlig för dig bland dina spel. Spelläggaren kommer i de allra flesta fall lämna in kupongen så nära spelstart som möjligt för att få den sista informationen. Följ sedan din andel och jobba in den framför tvn!

Butiksandelar hos Svenska Spel

Det var så sent som i januari 2019 som Svenska Spel lanserade sitt första poolspel inom travet, och givetvis finns det andelar att köpa även här. De två poolspelen som finns att spela är Challenge och High Five.

Precis som hos ATG så är kan man genom en mindre insats, köpa in sig i större system som en spelexpert komponerar ihop. Genom att köpa in sig i ett system så ger man sig själv en större vinstchans då systemet kommer att bli större än vad man själv hade spelat för. 

För att köpa en butiksandel hos Svenska Spel så behöver du klicka på fliken “meny”. Du klickar dig sedan vidare på fliken “butiksandelar”. Där kan du söka dig vidare och hitta ett spelombud som passar dig. För att hitta Travcash andelslag så klickar du här.

Vart hittar jag Travcash butiksandelar?

Du hittar våra butiksandelar på atg.se/icatierp

Vad är butiksandelar?

Det innebär att du köper andelar i färdiga spel från våra spelexperter runt om i landet. Det ger dig en större vinstchans genom att du får en del i ett dyrare system.

Hur bestäms stjärnrankingen?

Stjärnorna visar hur bra andelsspelet gått de senaste sex månaderna jämfört med andra andelsspel här på ATG.se. Rankingen tar hänsyn till både insatser och vinster, men betydelsen avtar med tiden. En vinst i senaste omgången påverkar alltså rankingen mer än en vinst i en äldre omgång. Men tänk på att ett andelsspel som spelar fler skrällar för att bli ensamma om de stora vinsterna, troligtvis vinner mer sällan. Stjärnorna visar därför inte alltid hela sanningen.

Hur mycket kostar det?

Andelsspelen finns i alla prisklasser och du kan själv välja om du vill köpa en eller flera andelar. Ju fler andelar du köper desto större del av den eventuella vinsten får du. Butiken tar ut en avgift på 0-6% som ingår i andelspriset.

Vad är en spelläggare?

För varje andelsspel finns en spelläggare som är den som är ansvarig för att ta fram raden och lämna in spelet. I de olika andelsspelen kan du ofta läsa en beskrivning av spelläggarna och deras filosofi kring spelet.

Vart hittar jag kupongen på atg butiksandelar?

Du hittar den där du har dina övriga spel, under ”mina spel”.

Oliver Pihlström

Expert Travcash

Norrlänning som tidigare varit heltids spelare men jobbar numera som expert här på Travcash. Ser i princip samtliga travlopp som körs i Sverige och har bra koll på de flesta ekipage. Ni kan läsa mina analyser på hemsidan och även se mig i V86 podden som släpps på tisdagar varje vecka.