Jägersro travbana

Jägersro (J) är Sveriges sydligaste och äldsta anläggning för travsport i och med invigandet år 1907. På Jägersro anordnas förutom trav- även galopptävlingar, vilket är en kombination som Jägersro är ensamma om i Sverige. Med sin bredd är detta en av landets tre största travbanor.

Varje år avgörs Svenskt Travderby på Jägersro. Om du inte vill missa derbyt ska du alltid boka in den första söndagen i september. I Svenskt Travderby tävlar landets främsta fyraåriga varmblod om förstapriset på två miljoner kronor. Har man ett duktigt sto och vill undvika hingstar och valacker kan man välja att starta i Derbystoet, där förstapriset är en miljon kronor och konkurrensen något enklare.

Förutom Svenskt Travderby arrangerar Jägersro även Hugo Åbergs Memorial. Loppet tävlas över sprinterdistans och är ett av Sveriges största travlopp med en miljon till vinnaren. Fenomen som Zoogin, Victory Tilly, Varenne, Gidde Palema, Torvald Palema, Propulsion och Commander Crowe har vunnit loppet under åren som varit. Hugo Åbergs Memorial räknas som Sveriges största travlopp tillsammans med Åby Stora Pris bakom Elitloppet på Solvalla.

Hemmalaget är ständigt starkt när tävlingar vankas och framförallt är det familjen Kolgjini som stuckit ut genom åren. Nu är det Adrian- och Dante Kolgjini som jobbar vidare med pappa Lutfis en gång så framgångsrika rörelse. Per Nordström är även värd ett omnämnande då han nu seglat upp som en av landets absolut främsta unghästtränare, via ett enastående starkt arbete.