Dagens Dubbel Momarken 18/3


Referenten
Referenten

Hej på er allesammans!

V75-skutan tar sikte mot Norge den här helgen då Momarken travbana pockar på uppmärksamheten. Det långa upploppet på 240 meter bäddar för att alla kommer få chansen förr eller senare och DD-omgången är aptitretande.

DD-1: Autostart 1640m

Streckar: 2 3 7

2 Stoletheshow är Norges bästa häst, enligt undertecknads sätt att se på saken, och framförallt i ledningen. Nu skall dock åttaåringen till att årsdebutera och då är den stora frågan om Frode Hamres stjärna har tillräckligt med spring i benen omgående eller ej. Det finns dessutom faktorer som tyder på att ekipaget inte når någon ledning och då landar det hela i blott ett garderingsstreck.

3 Seven Nation Army blev undertecknad oerhört imponerad av ett par gånger under fjolåret och i mitten av sommaren lades en profetia fram (i samband med ett avsnitt av V75-podden) att detta skulle vara en av de sexton deltagarna i årets Elitlopp. Med detta sagt skall det givetvis bli oerhört spännande att beskåda den talangfulla hingsten i sin årsdebut och med tanke på att Bo Westergård skickar ut sin adept i rejäl hetluft omgående kan man tänka sig att vinterträningen känts riktigt bra. Barfota runt om är en klar plusvariant och får hästen spara på spurtkrutet till sista 400 meterna får övriga hålla i sig.

7 Dark Roadster har inte Jörgen S Eriksson givit upp hoppet med och i V75-podden kunde, till och med, kusken tänka sig att köra till ledningen när frågan väl ställdes. Formen är, som tidigare nämnt, jättefin på Emma-Sara Sjöbergs lilla glänsande stall och även om konkurrensen är hård så kan absolut sjuåringen göra sig gällande över korta häcken. Ett jätteroligt skrällbud.

DD-2: Autostart 2140m

Streckar: 2 4 12

2 Mercenary skall nu till att tävla utan skor på samtliga hovar och det är en klar plusvariant för den här valacken som då får bättre flyt i sin knöliga aktion. Sexåringen kan dessutom öppna relativt bra bakom bilen och Jörgen Westholm kommer säkerligen ge sig på ett försök att nå den åtråvärda ledningen i ett tidigt skede. Går Plan A i lås är ekipaget ett hett segerbud, men spetsstriden är jämn och kan komma att bli utdragen… Vilket gör att det hela landar i ett streck bland flera.

4 Thai Targaryan kommer också att köras offensivt då detta är Frode Hamre-stallets främsta segerchans inom V75-ramen (Stoletheshow inkluderad) och på det snacket går det inte att göra annat än att ranka upp hingsten. Maktfaktorn till kusk/tränare brukar ha på fötterna när han andas optimism hemma i Norge och då är det närmast tjänstefel att lämna ekipaget utanför kupongen.

12 Keystone Cash är en kuse med en riktigt härlig avslutning i sin arsenal och därmed är inte bakspåret något större hinder nu när dessutom upploppet är långt. Här gäller det för Bo Westergård att servera de rätta ryggarna under slutrundan åt sin springare i comebacken, för då blir det verkligen åka av när anfallsorder ges. Där framme är spetsstriden oviss och kan bjuda in till ett fördelaktigt högt tempo. Kul tipsetta i ett öppet race.

Form i laget – Till samtliga V75-andelar!

Publicerad 16/3 2023 kl 23:44

Bästa spelbolagen med travodds

Mr Green

 • + Generöst välkomsterbjudande
 • + Höga fasta travodds
 • + Grymt mobilcasino
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Mr Green

Expekt

 • + Grymma i mobilen
 • + Höga fasta travodds
 • + Snabba uttag
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Expekt

Unibet

 • + Tillfällig superbonus!
 • + Grundare med stort travintresse
 • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
 • Inget poolspel
4.9
Unibet
Se alla spelbolag med travodds