travcash-bakgrund

Björnkollen med Björn Goop

Här hittar du travtips i videoformat från en av Sveriges bästa kuskar, Björn Goop. Varje vecka delar han med sig av sina bästa tips i programmet Björnkollen.

Fyll i din kupong på ATG.se

För att spela på Trav så krävs det att du har ett konto hos ATG. Det är en väldigt smidig och enkel process där du kan registrera dig på bara några sekunder. Nedan hjälper vi dig med att både skapa ett konto och att fylla i din egna spelkupong.

Björnkollen med Björn Goop

Björn Goop som är en av världens mest kända kuskar delar varje vecka sina tankar inför kommande V75 omgång. Programmet sänds i ATG Play och det brukar gå att se dagen innan V75 spelstopp. Björn som har över 7000 kusksegrar på sitt konto gör honom till Sveriges mest segerrikaste kusk genom tiderna. Tidigare hade hans pappa Olle Goop rekordet som lyckades ta totalt 6744 segrar vilket är väldigt imponerande. Björn Goop som har haft en mycket framgångsrik karriär har t.ex. vunnit Elitloppet 3 gånger och vunnit världens mest prestigefyllda lopp Prix d´Amérique 2 gånger.

Björn Goop är som ni alla säkert förstår en kusk som älskar att vinna och ofta har bra koll på hästarna som han möter samt kör. I programmet Björnkollen får ni ta del av hans egna analyser och info kring hans startande hästar på V75. Björnkollen går att lyssna på som en podcast ifall man hellre önskar det.

Fakta om Björn Goop

 • Sveriges segerrikaste kusk med över 7000 kusksegrar
 • Ålder: 45 år
 • Hemmabana: Färjestad
 • Född: Mölndal
 • Yrke: Travtränare och travkusk
 • Största kusksegrar: Elitloppet 3 gånger och Prix d'Amérique 2 gånger
 • Vann sitt första travlopp 1994 på Axevalla med hästen Scotch Ville
 • Blev den första att bli allsvensk Kuskchampion 12 år i rad och får köra i sin guldhjälm som är pensionerad
 • Kända hästar han tränat eller tränar: Conny Nobell, Your Highness, Diamanten, San Moteur
 • Kända hästar han kört som kusk åt andra: Facetime Bourbon, Timoko, Readly Express

Björn Goop med San Moteur på Åbytravet. Foto: Annika Niklasson Adolfsson / ALN Pressbild.

Björnkollen – inför varje V75 omgång

Innan varje V75 omgång så delger Björn Goops sina tankar kring omgången. Programmet är väldigt populärt och många brukar titta- och/eller lyssna på det. I programmet går Björn igenom de sju avdelningarna och delar med sig av sina tips. Han brukar också bjuda på extra vass information kring sina egentränade hästar ifall de startar och i slutet av programmet. Björn brukar summera omgången i slutet av programmet och bjuda på:

 • Sin bästa spik
 • Sina bästa vinstchans
 • Och ibland de roligaste dragen.

”Jag tycker Björnkollen är ett otroligt effektivt program för V75 spelare. Björn är både påläst om sina egna hästar samt motståndet! ” Oliver Pihlström, Travcash

I programmet så får man även ta del av Björns tankar om hur loppen kan bli körda och hur hans egna hästar har tränat. Han delar även med sig av nya utrustningsändringar som kan vara viktiga att ha koll på om man ska spela på V75. Han sätter dessutom ihop en egen V75 kupong som man kan rygga rakt av eller bygga på med egna idéer ifall man vill. Systemförslaget finns ofta att hitta vid V75-tips på ATG:s hemsida, där du också kan finna Björnkollen.

Björnkollen ATG

Björnkollen är ett program från ATG. Det finns att hitta på ATG:s hemsida under V75-tips men det går också att se programmet på ATG Play. Det går även att lyssna på Björnkollen som podcast, till exempel genom Apple Podcasts som du hittar här! Senast 20:00 dagen innan V75 så ska det finnas ett rykande färskt avsnitt att ta del av och i programmet får man ta del av utrustningsinfo och träningsrapporter. Det delas alltså en hel del nyttig information i programmet för dig som gillar att spela på trav och vill man vinna pengar så skadar det nog knappast att lyssna på kusken som vunnit flest lopp i Sverige.

Finns Björnkollen inför V86?

Tyvärr finns det ingen Björnkollen i dagsläget till V86 utan där finns ett program som heter 8 rätt. Oftast är det Mattias Spante och Per Skoglund som tillsammans går igenom lite kort V86 omgången med sina bästa idéer. De har en programpunkt där de ringer upp en kusk eller tränare och ställer ett par frågor. Med tanke på Björns hektiska schema som både tränare och kusk är det troligt att det aldrig kommer bli Björnkollen till V86. Men man ska väl aldrig säga aldrig. Programmet 8 rätt går att finna på ATG Play och under tips på atg.se. Till V86 kan vi också varmt rekommendera att ta en titt på Travcash populära podd. 

Video: Trailer Björnkollen

 

Exempel på hur ett avsnitt av Björnkollen kan se ut:

Frågor om Björnkollen

När släpps nya avsnitt utav Björnkollen?

Svar: Senast 20:00 dagen innan V75-omgången ska Björnkollen finnas publicerad.

Hur hittar jag Björnkollen?

Svar: Du kan titta på- och lyssna till Björnkollen på ATG:s hemsida där de uppdaterar med nya avsnitt så får de är publicerade. Där kan du också se Björns systemförslag. Den sidan hittar du här!

Kommer Björnkollen till V86?

Svar: Tyvärr ser det inte ut som att Björnkollen kommer till V86. Det kan man också förstå, för Björn har ett hektiskt schema där han både är tränare och kusk. V86 har istället fått sitt egna program som heter 8 rätt där Mattias Spante och Per Skoglund bjuder på sina bästa tips.

Kan man lyssna på Björnkollen som en ljudfil?

Svar: Ja, man kan lyssna på Björnkollen som ljudfil. Man kan göra det på ATG under V75-tips.

Släpps Björnkollen även till extra V75 omgångar?

Svar: Ja, Björnkollen släpps även till extra V75 omgångar.

Kan man rygga Björns system?

Svar: Ja, man kan rygga hans system. På atg.se så kan man hitta Björnkollen under V75 tips, där brukar det även finnas en bild på de hästar och spikar som Björn valt ut. Man kan även tänka på att det är många som lyssnar så att kopiera hans rakt av kanske inte är den bästa taktiken ifall man vill bli ensam med 7 rätt.