• onsdag
  • 21/9

V86 tips Solvalla/Åby 21 september


Kim Brask
Kim Brask

Hej!

Det är dags för en ny V86 omgång och vi jagar revansch från förra veckan. Veckans V86 omgång körs på Solvalla och Åby. Vill ni vara med i jakten på 8 rätt kan ni köpa en andel av oss via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag! 

Bästa spiken: 5 Tipsy Bartender 

Näst bästa spiken: 3 Madame Norrgård

Bästa speldragen: 2 Cruise, 2 The Eagle, 3 Pingis, 3 Swept Wing, 7 Akilles Face

V86-1: Åby 2140 m autostart

5 Tipsy Bartender ser ut att ha en mycket bra uppgift på förhand. Hon blir säkert en stor favorit men känns som en stark spik att inleda V86 omgången med. Hon är inte speciellt kvick ut bakom bilen men kan nog få överta ledningen i ett andra skede. Hon är inte beroende av den positionen och kan nog vinna från alla positioner. Spik!

7 Dixiechick Hanover är stallkamrat till favoriten och Frode kör henne själv. Han tycker att Tipsy Bartender är en bättre chans och att den här som han kör själv är missgynnad av distansen. Hon är däremot väldigt startsnabb och Frode kommer ladda för ledningen. Sedan vill han släppa ledningen och helst till stallkamraten. Hon kan få en fin resa och open-stretch finns att tillgå på Åby. Jag tror att hon får svårt att ta sig förbi stallkamraten.

3 Jiggi tog en fin seger för tre starter sedan. Då fick hon givetvis ett drömlopp i rygg på en väldigt pigg Aurelia Express. Hon möter ett par bra hästar den här gången men ska vara med i segerstriden. Jag tror att hon får svårt att besegra Tipsy Bartender men där bakom är hon tidig.

Ranking: 5-7-3-6-8-1-9-10-2-4

V86-2: Solvalla 2140 m autostart

5 Goolagong Zet tycker jag ska vara favorit.. Jag tror att hon vinner det här loppet och det kan vara en spik för mig. Det som talar emot är att hästen fortsatt är lite orutinerad och skulle kunna ta till en galopp. Hon har galopperat tre gånger på fem starter och det är det so oroar lite. Felfri tror jag på toppchans men galopprisken är lite oroväckande. Vi får se vart procenten hamnar på onsdag, men visst ska hon räknas väldigt tidigt.

3 Destiny Effe är nog en minst lika bra häst som 5 Goolagong Zet men frågan är hur formen är. Hon har inte varit som bäst på slutet och har blivit behandlad efter den senaste starten. Hon imponerade stort i sina tre första starter på svensk mark men efter det har hon inte alls levt upp till förväntningarna. Hon ska kännas klart förbättrad i träning efter senast men jag vill se förbättring på banan innan jag tror fullt ut på henne.

12 Ninepoints Birdie fick tyvärr det sämsta läget men det är en bra häst. Vid gardering vill jag plocka med henne eftersom hon besitter kapacitet. Hon kan vinna från olika positioner men risken är att det blir långt fram från spår 12. Man tror på hästen i framtiden säger man från stallet och hon ska bli spännande att följa!

Ranking: 5-3-12-10-1-4-2-11-6-8-9-7

Gå med i vår Facebook-grupp här och snacka trav!

V86-3: Åby 1640 m autostart

5 Souvenir D´Inverne chockade många förra veckan när han spårade runt om. Förvisso galopperade den stora favoriten bort sig men insatsen var ändå riktigt jäkla bra. Nu ska man ut igen och jag kan se en ny seger komma. Det är väl tufft att begära en likadan prestation den här gången men gör han nästan en lika bra prestation, tror jag att det räcker till seger ändå. Han fick ett perfekt spår och jag håller honom som knapp spetsfavorit. Han har kvicka hästar invändigt om sig men jag tror att han kan ta sig förbi dem. Från ledningen blir han väldigt farlig och får tipsnicken den här gången.

4 Wish Me Magic är snabb från start men inte blixtrande. Jag tror inte att han kan svara ut 5 Souvenir D´Inverne från start och då får vi se vilken taktik man väljer. Han är inte beroende utav någon position även om jag tror dödens blir för tufft. Han är härdad mot tuffare konkurrenter och ska givetvis räknas tidigt den här gången.

1 Bravo Santana är kvick ut men heller inte alltid blixtrande. Han har också galopperat bakom bilen och är lite svår att räkna på. Jag tror att han skulle kunna hålla ledningen från sitt innerspår men hästen kanske trivs bäst med spår lite längre ut. Open-stretch finns att tillgå och han bör kunna få en bra position även om han inte skulle hålla ledningen initialt. Minus med skor runt om och vanlig vagn.

Ranking: 5-4-2-1-11-3-6-10-7-8-9

V86-4: Solvalla 2140 m autostart

10 Indy Journey stod för en ruskig insats senast med tanke på hans loppscenario. Resultatet blev en femteplacering som flera säkert kommer tänka inte var något extra. Får han ett hyggligt lopp vinner han väl senast hur enkelt som helst, det tror i alla fall jag. Han fick en dålig start och blev hängandes i tredjespår innan Kaj Widell fick backa sig sist. Trots det fanns det krafter kvar sista biten och han gick bra över upploppet. Bakspår behöver inte vara fel här och jag tror på en riktigt bra insats igen. Min förstahäst!

2 The Eagle tycker jag att man ska passa. Bra utgångsläge och hästen kan öppna hyggligt. Kan nog inte vara med i den första startrusningen men Björn kanske söker sig framåt direkt. Han har fått ett par lopp i kroppen efter borrelia som han hade när han startade på Årjäng för tre starter sedan. Bör gå framtå för varje start och han gick i mål senast med mycket krafter sparade.

5 Jerka Sting är bara en i mängden för mig. En favorit som jag tror kommer trenda nedåt och som är svårbedömd. Han har mött tuffa konkurrenter men har inte startat på drygt 5 månader. Det är en bra häst för den här klassen och visst skulle han kunna vinna på kapacitet. Ingen jag vill gå fullt ut på och det är bara en i mängden för mig.

Ranking: 10-2-5-4-6-3-1-12-9-11-7-8

V86-5: Åby 2140 m autostart

3 Pingis tycker jag är tidig i det här loppet. Ett svårt lopp där jag i alla fall kommer behöva strecka flera hästar. Han har fått ett fint utgångsläge den här gången och gjorde det bra senast från ett omöjligt spår. Man var ute senast i ett kvallopp till Kriteriet och han gjorde det bra. Enklare motstånd och bättre läge den här gången.

9 Staro Mack Crowe är en bra häst som även han gjorde det bra senast trots en omöjlig resa. Han är mer stark än snabb så distansen kunde nog för hans del varit lite längre. Van att möta tuffa konkurrenter och Mika kan nog tänka sig ett offensivt upplägg ifall möjligheten ges. Given på kupongen.

4 Jimbaran Zon möter tuffa hästar nu men han är bra själv. Han galopperade i Breeders Course då han mötte ruskigt bra motstånd. Lite svårt att sätta in honom här men jag tror att han kan vara med i segerstriden. Bra utgångsläge och hästen kan öppna hyggligt. Har körts lite snällt på slutet men stått för fina avslutningar. Ska inte nonchaleras.

Ranking: 3-9-4-8-1-7-2-12-5-11–10-6

V86-6: Solvalla 2140 m autostart

1 Hankypanky Pinkman ser ut att kunna hålla ledningen från sitt innerspår och då är mycket vunnet. Han har aldrig startat från spår 1 bakom bilen tidigare och det är väl ett litet frågetecken. Han har öppnat bra bakom bilen tidigare och det kryllar knappast av startkanoner bakom bilen. Från ledningen är han hästen att slå och visst skulle han kunna spåra runt om. Han var ute senast på V75 mot tuffa hästar och fick en tuff resa. Förstahästen för mig och ett tänkbart singelstreck.

9 Highway To Hill körde Örjan väldigt defensivt med senast men det var ändå väntat med tanke på att hästen inte hade startat på drygt 1 år. Han såg fin ut och gick i mål på ett bra sätt. Nu bör han vara redo för ett offensivare upplägg och han ska räknas tidigt här.

3 Swept Wing får bli mitt tredjestreck även om loppet ser ut att stå mellan två hästar. Bra utgångsläge och hon är härdad mot tuffa konkurrenter. Vinner inte så ofta tyvärr men hon skulle kunna vara med i segerstriden här. Tas med vid bredare gardering.

Ranking: 1-9-3-14-6-5-2-11-8-7-12-15-10-4-13

V86-7: Åby 3140 m voltstart

2 Hawker Typoon lever på sin styrka men fick tuff press senast. Han har blivit mer stabil och kämpar alltid hela vägen in i mål. Man vill säkert till ledningen och det vore konstigt ifall konkurrenterna inte vill ha rygg på honom. Open-stretch finns att tillgå och man vet att hans starkaste sida inte är snabbheten. Borde vara en bra plan att släppa ledningen till honom och speeda förbi över upploppet.

7 Akilles Face kan jag inte släppa. Hästen galopperar och galopperar men jag vägrar ge upp. Senast var det en trasslig situation som nog störde hästen till galopp. Troligtvis var det en plats till derbyt som rök där. Kapacitetsmässigt är det bästa hästen i loppet utan tvekan men han måste hålla sig till rätt gångart. Galopprisken vet vi är stor men till förmodad låg procent måste jag ha med honom.

1 Oblivion ser ut att kunna få en fin resa från sitt innerspår. En tysk häst som kommer hit och ska debutera på svensk mark. Senast var han ute i det tyska derbyt där det blev en sjätteplacering. Tyska hästar brukar kunna stå sig bra och han ser ut att kunna få en trevlig resa på innerspåret. Ska passas direkt.

Ranking: 2-7-1-5-3-10-9-11-4-6-8

V86-8: Solvalla 2140 m autostart

3 Madame Norrgård är den givna favoriten tycker jag. Det finns givetvis frågetecken eftersom hon kommer från två raka galopper och har haft ett uppehåll. Per Lennartsson säger att hästen har galopperat utan förklaring och därför fått ett uppehåll. Han håller annars hästen väldigt högt och vill till ledningen. Man ska testa ett helstängt huvudlag för första gången och barfota bak till den här starten. Jag tror att hon kan gå en bit upp i klasserna men hon behöver vara felfri. Jag lutar just nu åt att spika henne.

7 Global Currency är den värsta konkurrenten till favoriten. Hon är dessutom väldigt startsnabb men fick ett spår lite väl långt ute på vingen. Vi får se ifall Örjan laddar för spets men då gäller det att komma förbi favoriten. Hon kommer från en fin seger och är given ifall man garderar loppet.

5 Make It A Star gjorde det bra senast och har fått ett bra läge. Hon är nog beroende av en smygresa ifall det ska räcker till seger men det skulle hon kunna få. Hon är ofta med i den främre träffen och jag tror att hon kan vara det på nytt. Ett garderingsbud.

Ranking: 3-7-5-12-9-10-1-11-2-4-6-8

/Kim

Gå med i vårt andelslag

Publicerad 20/9 2022 kl 13:06

Bästa spelbolagen med travodds

Unibet

  • + Tillfällig superbonus!
  • + Grundare med stort travintresse
  • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
  • Inget poolspel
4.9
Unibet

Expekt

  • + Grymma i mobilen
  • + Höga fasta travodds
  • + Snabba uttag
  • Inget poolspel
  • Har svensk spellicens
5.0
Expekt
Se alla spelbolag med travodds