• onsdag
 • 8/3

V86 tips 8/3 Bjerke & Solvalla


Kim Brask
Kim Brask

Hej!

Vi har en ny V86 omgång att försöka bena ur och får jaga lite revansch efter förra veckan.

Veckans V86 omgång körs på Bjerke och Solvalla.

Vill ni vara med i jakten på 8 rätt kan ni köpa andelar av oss via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

Bästa spiken: 5 Fine Wine Fashion

Näst bästa spiken: 10 Global Classified

Bästa speldragen: 10 Wik Wiktor, 8 Soul Tan, 11 Access

V86-1: Bjerke 2100 m autostart

5 Fine Wine Fashion har inlett med två raka segrar i sin nya regi och det här är en spik för mig. Hon lär bli storfavorit men ska också vara det. Hon är startsnabb och konkurrenterna har respekt för den här. Hon borde sitta i ledningen tidigt och därifrån tror jag inte att hon förlorar. Jag tror att hon tar tredje raka segern.

4 Call Me Sofrid kör Frode Hamre själv och den hästen kan nog vara med och ta en framskjuten placering. Frode säger att favoriten 5 Fine Wine Fashion är hans bästa vinstchans på V86 och han tror inte att stallkamraterna normalt kan utmana den. Plus på Call med Sofrid är att man ska köra barfota fram i den här starten. Hästen är rätt kvick ut och borde kunna få en vettig position.

12 Marty Hall har ett dåligt läge men kan nog fälla många med sin avslutning. Skulle favoriten galoppera eller ha en sämre dag är loppet väldigt öppet. Jag tycker att den här hästen har gjort det rätt så bra på slutet och motståndet utöver favoriten är inte det tuffaste.

Ranking: 5-4-12-11-9-1-8-7-3-6-10-2

V86-2: Solvalla 1640 m autostart

10 Global Classified har jag som ett spikförslag just nu. Han har verkligen övertygat på slutet och jag har varit sen att hoppa på tåget. Den här gången vill jag dock vara med och jag hoppas att många garderar brett i det här loppet. Det är flera formstarka hästar och loppet ser öppet ut vid första anblicken. Det är flera startsnabba hästar på framspår och jag tror att det kan bli en rejäl körning första biten. Global Classified kommer med toppform och jag tror att han spurtar hem ännu en seger.

3 Jaxon V.S hade ett svårt spår senast men var bra näst senast. Han fick göra jobbet då utvändigt om ledaren och det kanske inte är hans melodi. Han stod för en stark insats men kunde inte stå emot hästarna som fick bättre lopp. Får han ett lopp i ryggar kan han nog bli farlig här. Barfota runt om vore ett klart plus ifall han kunde tävla så.

1 Casanova Majo är en skräll som jag vill varna lite för. Han har fått ett lopp i kroppen och nu kan man rycka alla skorna. Han borde vara lite förbättrad till den här starten och kort distans är nog inget minus. Han är väldigt startsnabb men frågan är vart han hamnar. Jag är lite inne på att han kan få ryggledaren i det här loppet och från den positionen är han intressant. Skulle han hålla ledningen kanske man testar där men jag ser helst att han får en bra rygg och lucka till slut.

Ranking: 10-3-1-4-8-11-12-2-9-5-7-6

Gå med i vår Facebook-grupp här och snacka trav!

V86-3: Bjerke 1609 m autostart

3 Tusse Gutt köper jag ska vara favorit då hästen är startsnabb och ser ut att kunna komma till ledningen initialt här. Kort distans är inget minus heller och det är sagt att det ska bli samma balans som senast. Han galopperade senast på upploppet och det var en framskjuten placering som rök där. Hästen är normalt travsäker och man tror att banan var för lös. Skulle kunna leda runt om men jag litar inte fullt ut på honom.

10 Wik Viktor har fått två lopp i kroppen även om det blev fel i det senaste loppet. Han bör gå framåt formmässigt för varje start och hästen är rätt så bra. Han trivs däremot bäst i den främre träffen och hade nog gärna velat haft ett framspår här. Jag vågar inte räkna bort honom från segerstriden trots läget.

4 Horg Mia återkommer efter en paus och har inte vässats något extra till den här starten. Kapacitetsmässigt tycker jag att hon tillhör de bättre i loppet och hon fick ett fint utgångsläge. Ingen toppform direkt och det kan säkert fattas en del i henne. Trots det vill jag strecka henne redan nu på onsdag.

Ranking: 3-10-4-1-9-11-5-12-2-8-6-7

V86-4: Solvalla 2140 m autostart

11 Maverick Dream hade jag tilltro till senast och hästen krigade hela vägen in i mål och vann med minsta möjliga marginal. Han är i toppform men har problem med sitt humör. Han blir väldigt het i loppen och man kan inte bråka för mycket med den här hästen. Kapaciteten finns där och skulle man lyckas hålla honom lite lugnare utan att han lägger bort bort massa krafter kommer han vinna många lopp. Richard L Jansson kör denna gång men han har kört hästen en gång tidigare och då blev det seger. Ingen att luta sig emot men min förstahäst i loppet.

6 Wish Me Magic vinner nog loppet senast ifall man fått lite bättre draghjälp men har under en längre period visat fin form. Det vore ett plus för hans del ifall det gick att tävla barfota runt om. Spår lite långt ut på vingen men hittar Hanna ned i en vettig position kommer han säkert bli farlig då han besitter en stark spurt.

1 Condior trivs väldigt bra i ledningen men frågan är hur formen är nu i årsdebuten. Barfota runt om vore ett plus och även ledningen. Hästen är startsnabb och jag tror övriga får svårt att ta en längd på honom. Risken finns att det fattas lite i hästen formmässigt men skulle han få fuska bort en del, leder han nog loppet länge.

Ranking: 11-6-1-8-10-9-5-3-12-7-2-4

Just nu: Vinnarspel och andelar varje vecka i Travcash Telegram-kanal. Gå med här!

V86-5: Bjerke 1609 m autostart

7 Elvira Damgård är ett riktigt bra sto som visade upp fin kapacitet förra året. Tyvärr avslutade hon säsongen med två raka galopper och hon är väl inte helt att lita på. Felfri skulle hon kunna krossa det här gänget men det är alltid lite lurigt i årsdebuter. Vi får invänta lite stallsnack men hon är utan tvekan min förstahäst och jag tycker att hon ska vara favorit. Visst spår 7 är inte det bästa över kort distans men det lär bli körning första biten och då tar hon många under slutrundan.

8 Nelson Bright Eagle kastade in handduken lite väl enkelt senast men kan nog behövt det loppet. Hon borde vara lite vassare till den här starten och kanske fungerar hon bäst i ryggar. Trots sitt utgångsläge ska hon inte räknas bort och jag tror att hon fäller många med sin spurt.

6 Ottens Idol tål att göra grovjobb och risken är väl att man kanske hamnar utvändigt om ledaren eller får en dryg inledning. Jag gillade ändå avslutningen senast och hästen verkar vara i fin form. Det ser ut att kunna bli en del körning inledningsvis och då kan nog Ottens Idol dra nytta av det i slutskedet av loppet.

Ranking: 7-8-6-4-1-9-10-2-3-5

V86-6: Solvalla 2140 m autostart

5 Southwind Boko är rätt favorit och en tänkbar spik. Nurmos har börjat lufta stallet och segrarna kommer börja trilla in allteftersom. Givetvis kan det saknas lite i den här då det är årsdebut men uppgiften på papperet ser mycket bra ut. Hästen är startsnabb och trivs i ledningen. Jag tror att hon tidigt sitter i den positionen och leder loppet väldigt länge.

7 Roubine är värsta konkurrenten emot men hon fick ett sämre spår. Roubine är heller inte helt att lita på och har haft väldigt lätt att ta till galopp. När hon väl travar brukar hon vara med i segerstriden och tål att göra en del grovjobb. Normalt sett tror jag att hon får svårt att slå favoriten utvändigt men skulle den sistnämnda sakna lite form kanske det går den här gången.

11 Hunting Widow vore klart gynnad av barfota runt om då hon tävlar klart bättre på den balansen. Nu när det är autostart kan man även hänga på den amerikanska sulkyn och trots läget är hon inte borta. Det kan givetvis bli långt fram till favoriten men bakom denne är loppet vidöppet. Hästen har en hög högsta nivå men hon presterar aningen ojämnt.

Ranking: 5-7-11-6-9-8-10-3-2-4-12-1

V86-7: Bjerke 2100 m autostart

Frode Hamre har på nytt en stark trio till start.

6 Pure Atlas väljer jag att ranka först i det här loppet. Jag tycker att Frode har tre starka hästar med i loppet och man gör nog bäst i att ta med alla tre. Den här tror jag besitter högst kapacitet men han är inte enkel att köra. Hästen visade ju enorm kapacitet när den befann sig på svensk mark men även där hade han problem med aktionen och galopper. Felfri kan han vinna från alla positioner men han är inte att lita på.

11 Access har fått två lopp i kroppen och satt fast senast med alla krafter sparade. Jag tror att distansen kan vara ett plus då hästen ser ut att vara lite mer stark än snabb. Bakspår är väl inget plus men känslan är att hästen blir bättre för varje start. Kanske rundar allihop under slutrundan.

2 Callas kör Frode själv men jag rankar den sist av Frodes hästar. Hon fick läget och har formen men hästen har aningen svårt att sätta nosen först. Senast hade hon kopplat ett litet grepp om ledaren men fick se sig besegrad då ledaren kontrade sista biten. Hästen är inte speciellt startsnabb och risken finns väl att man får göra mycket grovjobb igen. Hon vore klart gynnad ifall hon kunde få överta ledningen men det är långt ifrån säkert.

Ranking: 6-11-2-7-8-10-4-5-9-1-3

Fasta odds till loppet:
Unibet, Expekt, Nordicbet, Mr Green, Bet365

V86-8: Solvalla 2140 m autostart

5 Drill trodde jag mycket på senast och visst borde han vunnit det loppet men det blev galopp i slutet. Jag tycker att Örjan borde hållit sig lite mer kall och läser man intervju med Svante Ericsson så säger han även att Örjan själv tycker att han borde ”sejfat” lite mer. Klarar han bara svängen så tror jag att han vinner loppet. Hästen är dock inte att lita på och har stora problem med sin aktion. Jag tror att han vore väldigt gynnad av att komma till ledningen eller utvändigt om ledaren. Han fick ett bra spår och hästen kan öppna hyggligt. Inte omöjligt att Örjan kan köra sig till tät efter en bit eller ta en lugn start och försöka slå de från dödens. Rätt favorit enligt med på sin höga kapacitet men ingen att gå rakt ut på denna omgång.

6 Sultan Sea kommer med två raka segrar och jag anser att det är värsta konkurrenten till favoriten. Han är startsnabb och kanske kan ta sig förbi 5 Drill om Örjan inte vågar eller kan ladda första biten. Sultan Sea är startsnabb utan att vara någon riktigt blixt. Han har vunnit enkelt på slutet och skulle kunna leda hela vägen ifall han når den positionen.

7 Michigan Bro fick sin segerrad bruten senast efter att ha fått för långt fram. Nu är det debut med framspår bakom bilen och tyvärr drog man spår 7. Lite svårt att veta hur han kommer att öppna men känslan är att det inte blir någon pangstart. Hittar Markus ned i ett vettigt slagläge, är hästen bra nog att vinna loppet ändå. Formen finns där och han ska räknas igen.

Ranking: 5-6-7-1-9-12-4-2-11-8-3-10

/Kim

Gå med i vårt andelslag!

Publicerad 7/3 2023 kl 00:29

Bästa spelbolagen med travodds

Mr Green

 • + Generöst välkomsterbjudande
 • + Höga fasta travodds
 • + Grymt mobilcasino
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Mr Green

Expekt

 • + Grymma i mobilen
 • + Höga fasta travodds
 • + Snabba uttag
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Expekt

Unibet

 • + Tillfällig superbonus!
 • + Grundare med stort travintresse
 • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
 • Inget poolspel
4.9
Unibet
Se alla spelbolag med travodds