• onsdag
 • 7/12

V86 tips 7/12 jackpot 14 miljoner kr


Kim Brask
Kim Brask

Hej!

Förra veckans V86 omgång bjöd på mängder av skrällar och det var ingen som lyckades pricka alla rätt. Vi har därför fått en jackpot den här veckan där en ensam vinnare kan kamma hem 14 miljoner kr! Omgången körs på Bjerke och Solvalla.

Vill ni vara med i jakten på 8 rätt kan ni köpa andelar via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

Bästa spiken: 5 Broadway Don

Näst bästa spiken: 11 Say No More Zaz

Bästa speldragen: 3 Ninepoints Candy, 10 Brenne Rön, 9 Her Cash, 2 Bill´s Man

V86-1: Bjerke 2100 m autostart

5 Broadway Don är helt rätt favorit och en spik för mig i nuläget. Han har alltid visat hög kapacitet men hade en del problem i början med galopper. Hästen verkar dock ha mognat och skött sig fint på sistone. Han har även visat att han kan öppna bakom bilen numera och det känns som att han kan sitta tidigt i spets. Jag tror inte att hästen är beroende av ledningen och tycker att segerchansen ser bra ut från alla positioner. Vi inleder med en spik!

3 Trefilov gynnas av att han fick spår invändigt om favoriten men jag tror ändå att det blir tufft att hålla ut honom från start. Kanske kan man hitta en bra position och hoppas att antingen 1 eller 2 svarar ledningen ifall möjligheten ges. Trefilov har gjort ett par bra lopp i år och senaste på Solvalla var motståndet tufft och läget dåligt. Värsta konkurrenten emot min spik.

2 Wishmaster är väldigt startsnabb och jag gissar på att han tar en längd på 1 Ståle. 4 Hardy B.R kan även han flytta på sig men den tror jag att han håller ut från början. Jag tror inte att Olav Mikkelborg svarar ledningen mot favoriten ifall han når ledningen initialt men kan lifta med och få en fin resa. Bra läge och ska med vid gardering.

Ranking: 5-3-2-1-6-4-7-10-8-9

V86-2: Solvalla 2140 m autostart

8 Filippa B.J lär bli favorit och ska så vara. Hon har härdats mot tuffa konkurrenter och är den som jag tycker visat bäst krigarinställning i loppen. Det är flera bra ston med som är snabba från start men som visat lite tveksam moral sista biten. Filippa B.J fick sämsta läget men gynnas av det lilla fältet och kanske bara är starkast till slut. Skulle det bli tempo och att hon får rygg att gå i, är nog risken stor att hon blåser ned dessa. Den i loppet som gynnas mest av att alla behöver tävla med skor runt om. Kan vara ett singelstreck.

2 Losch Boko är startsnabb men jag tror inte att hon kan svara ut 3 Ninepoints Candy och 4 Global Creation. Skulle hon få överta ledningen i ett andra skede vore mycket vunnet. Hon kan vinna från andra positioner men skor runt om är inget plus. Härdad mot tuffa hästar och Magnus A Djuse lyckas med det mesta för dagen.

3 Ninepoints Candy tycker jag är intressant som skräll. Hon är blixtrande snabb och jag tror att hon blåser till spets trots snabba konkurrenterna invändigt och utvändigt. Jörgen får sedan bestämma taktik men kanske är det läge att släppa. Hon bör få en fin resa på innerspåret och i ett litet gäng kan det vara viktigt med positionerna.

Ranking: 8-2-3-4-5-9-1-6-7

Just nu: Exklusiva vinnarspel varje vecka i Travcash Telegram-kanal. Gå med här!

V86-3: Bjerke 2100 m autostart

2 Arkan är kvick ut men får nog svårt att ta en längd på 1 Malala från början. Kanske kan man få överta ledningen och då tycker jag att det ser ut som en bra vinstchans. Får man inte överta kanske chansen finns att krypa ned i rygg. Hästen stod för en fin avslutning senast och har gjort det bra på slutet. Han fick bättre läge än de värsta konkurrenterna och jag rankar honom först.

10 Brenne Rön tog hand om ledningen senast men fick en riktigt tuff Alm Randers utvändigt om sig. Han gick ge sig över upploppet men höll ändå bra. Banan den dagen var knappast den bästa och var tungsprungen. Bakspår är ett minus men med rätt resa kan han vinna ändå.

6 Fyri är ett fint kallblod som dock inte är helt att lita på. Fick bättre spår den här gången än 12 Baias som vann loppet senast de möttes. Hästen är oöm för positioner men inte helt att lita på. Han har lätt att galoppera och är ständigt svårbedömt. Felfri kan han nog vinna från alla positioner.

Ranking: 2-10-6-1-12-4-3-7-5-11-8-9

V86-4: Solvalla 2140 m autostart

10 Edionora galopperade senast när attacken skulle sätta in i sista sväng. Magnus flyttade ut hästen och det blev kanske lite för mycket den dagen. Annars har hon gjort det rätt så bra trots att det inte blivit någon seger ännu. Jag räknar med att hon dyker upp i segerstriden.

5 Sun Summit kommer från seger och intrycket över mål var fint. Nu är motståndet kanske lite tuffare på papperet men hon ska absolut ses med chans. Ska debutera bakom startbilen, vilket alltid är lite svårbedömt. En av flera som kan vinna i ett öppet lopp.

9 Her Cash kördes offensivt senast och hon blev trött sista biten. Man gav henne chansen och kanske skulle hon ha hållit lite bättre sista biten. Jag tycker dock att hon mötte tuffare hästar senast och att hon ska räknas tidigt i det här gänget.

Ranking: 10-5-9-4-3-6-7-11-8-12-1-2

Gå med i vår Facebook-grupp här och snacka trav!

V86-5: Bjerke 2100 m autostart

11 Ble Du Gers ska vara favorit tycker jag men han behöver att det klaffar lite. Frode Hamre har fyra hästar med i loppet och det borde lösa sig med positionerna. Hästen är mer stark än snabb och tävlar bäst när han får tävla häst mot häst i den främre träffen. Han brottade ned Stoletheshow senast och vinner nog det här loppet också. Just nu känns det som en spik och Åsbjörn behöver nog bara ta i högertömmen så fort möjligheten ges. Hästen har riktigt bra inställning och blir tuff att stå emot.

2 Bill´s Man tycker jag är den värsta konkurrenten mot stallkamraten. Han skulle potentiellt kunna få överta ledningen från 5 Always On Time efter en bit och då kan han leda länge. Jag tror inte att han orkar stå emot Ble Du Gers ifall den kommer upp utvändigt tidigt men skulle det strula så finns chansen. Han vann senast efter att ha blivit hängandes en bit i tredjespår och fick sedan vandra utvändigt om ledaren. Fin insats och han ska med vid gardering.

9 Hickothepooh kunde inte utmana Ble Du Gers senast de möttes men nu har han fått det loppet i kroppen. Kanske kan han vara lite förbättrad till den här starten och hästen har visat fina fartresurser tidigare. Kommer nog vara med långt framme men det kanske blir svårt att räcka till seger.

Ranking: 11-2-9-5-7-3-6-12-8-4-1-10

V86-6: Solvalla 2640 m autostart

5 Explosive A.F har jag som en liten idé i det här loppet. Hästen är startsnabb och fick nu ett bra läge bakom bilen. Jag blir inte förvånad ifall han blåser till spets från det här läget och sedan kan Stefan Persson välja taktik. Hästen är knappast beroende av ledningen och har en vass spurt att tillgå. Borde kunna få en fin position och då tycker jag att han är intressant.

1 Ares Face har visat att lång distans inte är något problem och att formen är fin för dagen. Innerspåret däremot är ett litet frågetecken och det behöver nog lösa sig lite i starten. Mats E Djuse har nog taktiken klar för sig och hästen kan vinna så länge man inte blir fast på innerspåret.

7 Kungfu Lady är van att tävla mot hårda ston och ska nu möta hingstar och valacker. Hon matchar dessa kapacitetsmässigt och kanske rent av är den bästa hästen i loppet. Nu fick hon dock ett spår lite väl långt ute på vingen och var inte som bäst senast. Hon ska ha fått en träningsperiod och man tror på en bra insats. Kan öppna men frågan är hur mycket man vill offra i starten nu när det är lång distans.

Ranking: 5-1-7-2-10-4-12-11-13-3-15-8-9-14-9-6

V86-7: Bjerke 2100 m autostart

5 OZ är rätt favorit men jag vill nog gardera. Han är inte jättesnabb från början och det ser ut att krävas en hel del grovjobb. Han är stark nog att klara av det, vilket han inte minst visade senast. Han kan säkert lösa den här uppgiften också då motståndet inte ser tuffare ut än vad det var senast. Men det finns ett par motbud som kanske kan slå av honom sista biten.

7 Bramante Ors gjorde en bra insats senast och det var synd att han fick spår 7 den här gången. Jag är ändå lite inne på at hästen skulle kunna vinna med rätt resa. Hästen är snabb från start men det blir nog ingen ledningen från spår 7. Skulle han få en bra resa i ryggar kanske han kan utmana favoriten. Lite haveri kring utrustningen då Erik Killingmo säger att det inte ska bli några ändringar, barfota runt om och vanlig vagn. På ATG står det att hästen tävlade med skor runt om senast, amerikansk vagn och att hästen är anmäld med amerikansk sulky till den här starten. Snurrigt värre.

10 Code Young ska normalt sett kanske inte rå på stallkamraten 5 OZ från det här läget. Skulle det häxa med positionerna för OZ är jag dock inte främmande för att Code Young skulle kunna utmana rejält om segern. Han har utvecklats fint i år och jag tycker att man inte ska räkna bort honom helt trots spår 10.

Ranking: 5-7-10-4-11-9-1-6-8-3

V86-8: Solvalla 2140 m autostart

11 Say No More Zaz är min förstahäst och en tänkbar spik. Det är svårt att veta hur bra den här egentligen är då hästen aldrig förlorat felfri och vunnit väldigt enkelt på slutet. Hästen vände ut och in på motståndarna senast trots en tungresa. Nu möter han tuffare motstånd men utrustas också eventuellt med en amerikansk sulky för första gången. Magnus A Djuse på Nurmos hästar brukar vara ett vinnande koncept och han räds nog inte ett offensivt upplägg.

4 Pop The Music är en bra häst som dock strulat till det för sig. Näst senast såg segern ut att vara klar tills hästen bröt ned på upploppet och tog en kort galopp. Ifall det var hästens eller Markus fel låter jag vara osagt men hästen har galopperat tidigare. Han kan annars öppna rätt så bra och skulle det bli ledningen, kan han nog leda loppet länge.

12 Belgique skulle kunna vara bästa hästen i loppet men det är svårbedömt. Han har i alla fall stått för en del starka prestationer men fick sämre spår än de värsta konkurrenterna. Han tål att göra grovjobb och det skulle potentiellt kunna lösa sig med positionerna ändå. Har blivit behandlad efter den senaste starten och besitter kapacitet för att kunna vinna det här loppet trots läget.

Ranking: 11-4-12-2-6-8-10-9-7-5-1-3

/Kim

Gå med i vårt andelslag!

Publicerad 6/12 2022 kl 02:01

Bästa spelbolagen med travodds

Mr Green

 • + Generöst välkomsterbjudande
 • + Höga fasta travodds
 • + Grymt mobilcasino
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Mr Green

Expekt

 • + Grymma i mobilen
 • + Höga fasta travodds
 • + Snabba uttag
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Expekt

Unibet

 • + Tillfällig superbonus!
 • + Grundare med stort travintresse
 • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
 • Inget poolspel
4.9
Unibet
Se alla spelbolag med travodds