Foto: Jonatan Östlund
 • onsdag
 • 25/1

V86 tips 25/1 Bergsåker & Solvalla


Kim Brask
Kim Brask

Hej!

Vi var bättre på det förra veckan även om omgången var betydligt enklare än gången innan. Ni finner som vanligt mina tankar och idéer här. Loppen körs på Bergsåker och Solvalla.

Vill ni vara med i jakten på 8 rätt kan ni köpa andelar av oss via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

Bästa spiken: 3 Byron Face

Näst bästa spiken: 2 Everglo Lemon

Bästa speldragen: 3 Vega Hall, 2 Pysola, 8 Bravo Umut Rodi, 1 Bird Lane

V86-1: Bergsåker 2140 m autostart

3 Byron Face lär bli storfavorit trots att han inte startat på ett par månader. Kommer med fina rapporter även om hästen inte har någon toppform. Han ska ha gått banjobb med Miss Mighty och vara väl förberedd inför den här starten.  Motståndet är minst sagt blekt och hästen kan öppna hyfsat från start. Det mesta tyder väl på att Daniel tidigt sitter i ledningen och därifrån måste det vara en bra vinstchans. Givetvis kan det alltid fattas lite när hästarna inte startat på ett tag men Daniel Wäjersten brukar ha hästarna i väldigt fint skick. Storfavorit men vi kopplar grepp direkt med en spik.

2 Flap Setting kommer från en enkel seger och stod då för en fin insats. Bakom favoriten är han väldigt tidig och ska räknas då. Kan nog vara lite vassare den här gången med det senaste loppet i kroppen och får ses som den främsta utmanaren till favoriten.

11 Southridge Jeremy har inte startat på ett par månader och kommer med frågetecken kring formen. Har varit struken två gånger vid tilltänkta starter och med tanke på läget, ligger man nog lite lågt. Det är i alla fall en häst som matchar de flesta konkurrenter här och han ska väl med ifall man garderar favoriten. Vi får lyssna in vad stallet säger men sett till kunnande är han tidig för mig, bakom favoriten.

Ranking: 3-2-11-1-10-7-8-4-6-5-12

Fasta odds till loppet:
Unibet, Expekt, Nordicbet, Mr Green, Bet365

V86-2: Solvalla 2140 m voltstart

4 Andy Gel tycker jag är intressant i det här loppet. Flera fina hästar som kommer från starka prestationer och det känns ganska öppet på förhand. Till den här starten får hästen Magnus A Djuse i sulkyn och hästen snabb i volten. Spår 4 är inte helt optimalt men det är inte heller omöjligt att det skulle kunna bli tidig ledning. Hästen har blivit kastrerad efter den senaste starten och Peter G Norman tycker att hästen känns mer fokuserad i träningen. Vi håller tummarna för att hästen presterar lite bättre även på tävlingsbanan.

5 Sandokan fick nog det spåret som man helst hade velat slippa. Spår 5 i volten är knepigt och det lär knappast bli någon snabbstart. Duktige Jepson är dock vass i voltstart och löser nog en felfri avgång. Hästen är stark och tål att göra en del grovjobb under loppets gång. Ska ses med vinstchans.

9 Bjorn ser ut att bli lite väl mycket spelad i nuläget. Vi får se vart procenten hamnar men för mig är han enbart en av flera som kan vinna. Glänste förvisso senast i ett enklare gäng men hästen är också bra. Ska givetvis med på kupongen men ingen som jag vill singelstrecka.

Ranking: 4-5-9-3-8-2-12-10-11-7-1-6

Just nu: Vinnarspel och andelar varje vecka i Travcash Telegram-kanal. Gå med här!

V86-3: Bergsåker 2140 m voltstart

1 Minea är utan tvekan min förstahäst i det här loppet. Kan rentav vara en chansspik, tycker jag då hon står minst sagt intressant inne i det här loppet. Jag tror att Tomas Pettersson kör i tät ifall möjligheten ges och därifrån blir hon nog tuff att slå. Jag tycker att uppgiften ser mycket intressant ut på förhand och det är min klara förstahäst.

4 Tekno Jerva har inte startat på ett par månader men besitter fint kunnande. Tjomsland brukar vara långt framme med sina kallblod och Jimmy Jonsson är en duktig kusk. Frågetecken kring formen men ska ses med vinstchans direkt.

2 Pysola besitter mycket kunnande men har inte fått det att stämma på slutet. Senast fick hästen gå ett kvallopp och skötte sig då. Hon kan absolut vinna ett sånt här loppet och har ett bra läge. Många galopper gör tyvärr att hon inte är att lita på. Jagar karriärens första seger fortfarande men det här är ingen dålig häst när hon väl fungerar. När hon bara är spelad till 1% tycker jag ändå att hon är klart intressant trots att hon som sagt inte vunnit efter 38 starter.

Ranking: 1-4-2-7-12-13-11-10-8-9-14-6-5

V86-4: Solvalla 2140 m autostart

8 Global Etalon tog hand om ledningen senast och sedan var det spel mot ett mål. Björn kunde enkelt sitta lugn i jollen och hästen skötte det mesta själv. Nu ska Magnus A Djuse köra, vilket är en fullgod ersättare. Det finns kapacitet i den här och det vore intressant ifall han kunde utvecklas lite efter varje start. Spår 8 nu när det är debut bakom bilen behöver inte vara helt fel. Jag tycker inte att motståndet är det tuffaste och hästen kan nog få en lugn inledning. Vi får se ifall man hinner se någon provstart bakom bilen innan tävlingarna. Min förstahäst i loppet.

7 Lady Cheri fick spår invändigt om den värsta konkurrenten. Vi får se ifall Jorma vågar eller kan ladda iväg henne från start då det finns lite humör i den här. När hon är på rätt humör, är hon rätt så bra. Hon vann enkelt senast trots en tuff resa utvändigt om ledaren. Kanske en häst som passar perfekt med Jorma Kontio.

12 Kong Du Dalm har mött väldigt tufft motstånd och ställs nu mot  enklare på papperet. Tråkigt spår men hästen har mött tuffare konkurrenter. Ole Johan Östre upp i sulkyn och hästen ska ses med viss chans trots sitt tråkiga utgångsläge. Gynnas kanske lite av att de värsta konkurrenterna drog spår 7 och 8.

Ranking: 8-7-12-4-5-9-2-10-11-6-3-1

Gå med i vår Facebook-grupp här och snacka trav!

V86-5: Bergsåker 2140 m autostart

3 Västerbo Ajax gjorde minicomeback senast efter drygt tre månaders tävlingsfrånvaro. Hästen vann på ett mycket fint sätt och borde normalt gått framåt lite av det loppet. Ingen toppform ännu kanske men hästen duger absolut i det här sällskapet. Han är rätt så kvick ut bakom bilen och Henrik Svensson kör nog gärna i ledningen ifall han kommer dit.

8 Bravo Umit Rodi är inte den snabbaste hästen men han besitter god styrka. Nu när han fått starta på lite kontinuerligt kanske även snabbheten kommer komma. Han har stått för två fina prestationer på slutet och Bergh kan nog tänka sig ett offensivt upplägg här. Gynnas nog ifall banan skulle bli tungsprungen.

1 Didicoy var inte som bäst senast men man har inte hittat några fel. Dunder tror kanske att man broddade lite fel och att det var banan som ställde till det. Hon hade inför den starten stått för en del fina prestationer och det är bra häst för klassen. Frågan är vart man hamnar från början, då hon inte startat så många gånger bakom bilen. Näst senast hade hon spår 8 och klev iväg på ett rätt så lugnt sätt. Nu är det spår 1 och frågan är som sagt hur fort hon kan öppna. Hittar man ut i ett andra skede kan hon givetvis vinna loppet med.

Ranking: 3-8-1-7-6-9-10-5-4-2-12-11

V86-6: Solvalla 1640 m autostart

9 Feel The Benefit var bra i det senaste loppet men fick ge sig sista biten av en smygkörd häst. Nu är det kort distans och bakspår, vilket kanske inte är något plus. Amerikansk sulky på till den här starten är intressant och med rätt tempo kommer han att fälla många till slut.

1 Rally Inge tror jag skulle kunna hålla upp ledningen från sitt innerspår. Hästen vinner kanske inte jätteofta men gör ofta jämna prestationer. Kort distans tycker jag är ett plus och hästen skulle kunna vinna det här loppet från olika positioner. Skulle han bli överflygad från start finns kanske chansen från ryggledaren. Örjan upp och det får ses som ett plus.

6 So Far Away Ås är kvick ut och Kenneth Haugstad kommer ladda för ledningen. Jag tror ändå att det blir svårt att lugga 1 Rally Inge på den men kanske kan man få hjälp utav 5 Heavenly May första biten. Jag tycker att So Far Away Ås är vassast när han får ligga på rulle och spara sin speed. Kan vinna från olika positioner och är given på lappen.

Ranking: 9-1-6-11-8-4-10-7-12-5-2-3

Fasta odds till loppet:
Unibet, Expekt, Nordicbet, Mr Green, Bet365

V86-7: Bergsåker 1640 m autostart

1 Bird Lane är startsnabb och innerspåret på Bergsåker är fördelaktigt. Jag gissar på att hon håller upp ledningen från sitt innerspår och att Bergh kör i den positionen. Senast fastnade hon bakom trötta hästar och gick i mål med mycket krafter sparade. 1640 m tror jag är en fördel för henne och det är min förstahäst i loppet.

10 M.T Montpelier har verkligen toppform för dagen och radar upp fina prestationer. Senast knäckte han enkelt L.L Labero sista biten trots en resa utvändigt och är som bäst i ryggar. Blir det tempo i loppet kommer han säkerligen fälla många med sin spurt.

4 Loveyouecus kommer från en fin seger men hästen har varit lite ojämn med sina prestationer. Presterar han på topp är han med och slåss om segern i det här loppet också.

Ranking: 1-10-4-6-5-12-8-11-7-9-3

V86-8: Solvalla 2140 m autostart

2 Everglo Lemon håller jag som omgångens näst bästa spik i nuläget. Hästen är startsnabb och Anders lär försöka att hålla ut 4 Ceboruco från början. Jag är inne på att han lyckas med den bedriften men det är inte helt givet. Skulle han få dödens är jag inne på att han skulle kunna vinna från den positionen med. Jag gillar den här hästen och hästen kändes bättre än någonsin senast enligt Anders.

11 Global Above All kördes fram efter en bit senast men Anders fick svar och det blev istället pannkaka. Han fick ett omöjligt lopp och med facit i hand skulle han givetvis suttit kvar eftersom han hade en bra position. Anders låter dock väldigt nöjd med den här och skulle det bli körning kan han komma in i matchen. Örjan upp den här gången och hästen är säkert redo för en stark prestation.

4 Ceboruco håller fin form för dagen men motståndet denna gång är tuffare. Han fick ett bra spår och är kvick ut från början. Jag är däremot osäker på ifall han tar sig förbi 2 Everglo Lemon och min gissning är att spelarkollektivet kan vara delade i spetsstriden. Klar fördel ifall man skulle lyckas komma till ledningen då hästen trivs bäst i den främre träffen.

Ranking: 2-11-4-1-5-10-8-12-3-6-9

/Kim

 

Gå med i vårt andelslag!

Publicerad 23/1 2023 kl 22:42

Bästa spelbolagen med travodds

Mr Green

 • + Generöst välkomsterbjudande
 • + Höga fasta travodds
 • + Grymt mobilcasino
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Mr Green

Expekt

 • + Grymma i mobilen
 • + Höga fasta travodds
 • + Snabba uttag
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Expekt

Unibet

 • + Tillfällig superbonus!
 • + Grundare med stort travintresse
 • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
 • Inget poolspel
4.9
Unibet
Se alla spelbolag med travodds