• onsdag
 • 24/5

V86 tips 24/5 Bjerke & Jägersro


Kim Brask
Kim Brask

Hej!

Elitloppsveckan är äntligen här och vi har mängder av rafflande travlopp att se fram emot. Här ska vi däremot fokusera på veckans V86 omgång som körs på Bjerke och Jägersro.

För er som vill vara med på en andel kan ni klicka på länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

Bästa spiken: 4 Cool Trix

Näst bästa spiken: 10 Gylden Joker

Bästa speldragen: 12 Mighty Boy, 3 Nina Ginto, 7 Lucky Queen Soa, 2 Neo Turbo

V86-1: Bjerke 2100 m autostart

2 I.D Excellent fick ett bra spår och hon är startsnabb. Jag tror att hon tar sig till spets här och då kan man nog tänka sig köra i den positionen. Kanske är kort distans hennes bästa men motståndet denna gång är inte det tuffaste. Hon kan däremot bli lite pigg ibland och det är ingen häst som jag litar fullt ut på. Given förstahäst i alla fall.

12 Mighty Boy är skrällen för mig. Tråkigt spår och lär få runda många ifall det ska räcka till seger. Han möter dock lite enklare motstånd den här gången på papperet och kommer med fin form. Anmäld med amerikansk sulky igen till den här starten och han känns intressant trots utgångsläget.

4 Marengo drog ett bra läge och är ganska kvick ut. Bör kunna hitta en position i den främre träffen och då ska han räknas. Vinner inte speciellt ofta men jag tycker ändå att han ofta är med i segerstriden och det bör han kunna vara även den här gången.

Ranking: 2-12-4-8-1-3-11-7-10-6-5

V86-2: Jägersro 1640 m autostart

7 Lady Beluga var grymt fin i sin årsdebut men klart sämre i den senaste starten. Motståndet var tuffare och kanske trivdes hon inte helt på banan den dagen. Hon får en ny chans här som tipsetta med tanke på hennes kapacitet och att motståndet är betydligt enklare. Spår lite långt ut på vingen men hon ska räknas tidigt tycker jag.

4 Federer är kvick ut men det är flera hästar på framspår som kan öppna. Ingen som direkt sticker ut tycker jag och det gör spetsstriden aningen öppen. Jag håller ändå 4 Federer som knapp spetsfavorit och i den positionen skulle han bita ifrån sig bra. Han kan vinna från andra positioner med och känns tidig.

3 Nina Ginto kan öppna ifall man väljer att ladda henne. Man brukar dock gärna se att hon får smyga med i ryggar och spara speeden till slut. Litet frågetecken kring formen då hon inte har presterat som bäst på slutet. Bör kunna få en riktigt bra resa den här gången och man ska absolut inte nonchalera henne. Van att möta tuffa hästar och förhoppningsvis blir hon inte alltför betrodd.

Ranking: 7-4-3-1-5-6-8-2-10-9

Gå med i vår Facebook-grupp här och snacka trav!

V86-3: Bjerke 1609 m autostart

10 Gylden Joker är utan tvekan min förstahäst i det här loppet men gynnas inte av kort distans. Man låter nöjd med sin häst från stallet men man säger också att formen är svårbedömd. Han har sin bästa bit till slut men behöver nog en del tempo för att komma in i matchen. Jag är redo att spika ifall procenten inte sticker iväg alltför mycket men det är ingen straffspark.

4 Sitje Victor verkar ha höjt sig ett snäpp på slutet och ska bli intressant att se här. Sist han mötte Gylden Joker i april stod han dock i 40 ggr från spår 8 och Gylden Joker var spelad till 3 ggr från bricka 10. Men han var riktigt fin i den senaste starten från ledningen och fick bättre läge än värsta konkurrenten den här gången. Han kan även öppna fort och vann senast med både norsken och tussarna oryckta. Skulle Gylden Joker få trafikproblem kanske Sitje Victor kan ta revansch.

12 Hassel Oliver tror jag tillhör de bättre hästarna i det här loppet. Har fått stryk av Gylden Joker tidigare men var inga mil bakom. Nu är han anmäld med en amerikansk sulky och det har han i alla fall inte tävlat med i de fem senaste starterna. Spår 12 är inte enkelt över kort distans men skulle han kunna gå med i Gylden Jokers rygg är jag inne på en framskjuten placering.

Ranking: 10-4-12-6-7-1-11-2-5-8-9-3

V86-4: Jägersro 1640 m autostart

5 Global Bam Bautin är spännande. Ska göra årsdebut och man säger att hästen är väl förberedd men är såklart lite svårbedömd. Han visade viss kapacitet ifjol och jag hoppas att han utvecklats ytterligare under vintern. Visade även upp en fin startsnabbhet och skulle kunna sitta i tät efter en bit här. Ska tävla i en amerikansk sulky för första gången!

7 Global Difference är rätt favorit men ingen som jag vill spika. Han startar med högst vinstchans med tanke på prestationerna på slutet men fick spår 7 den här gången. Han är inte speciellt startsnabb och det kan bli problem med positionerna och 1640 m tror jag inte gynnar honom. Vid minsta klaff dyker han upp i segerstriden men jag är inte säker på att det räcker till seger.

6 Jakiro Mearas har inte fått någon lyckad inledning på det här året men hästen är bättre än raden. Han kan dessutom öppna väldigt fort och skulle potentiellt kunna komma till spets efter en bit. Hästen är definitivt bättre än raden och jag tycker man kan ta med honom ifall man garderar favoriten.

Ranking: 5-7-6-11-10-9-2-8-12-4-1-3

Nyhet! Spelcash bjuder på speltips i både text och videoformat till alla Champions Leaguer-matcher!

V86-5: Bjerke 2100 m autostart

4 Cool Trix har en passande uppgift här och det känns väl som en spik i nuläget. Han kan öppna men är inte beroende av ledningen. Hästen tål att göra grovjobb men jag tror chansen finns att Frode kör sig till tät efter en bit. Motståndet är inte det tuffaste och vinstchansen ser ut att vara bra.

3 Icarus B.R är väl det riktiga motbudet till den stora favoriten. Han fick spår invändigt och kan säkert hålla ut favoriten första biten. Har slagit 4 Cool Trix tidigare men då sprang han i ledningen medans Cool Trix fick en hel del trafikproblem. Distansen vid den starten var 1609 m och det känns som att Cool Trix är mer gynnad av ett halvvarv extra den här gången. Skulle Icarus B.R komma till spets efter en bit kör man nog i den positionen. Barfota och jänkarvagn är ett plus men jag tror favoriten blir för tuff att stå emot.

7 Cordially kan blixtra till ibland och stå för riktigt fina prestationer. Visat lite uppåtgående form på slutet och han kan öppna från start. Tråkigt med spår 7 förvisso men skulle favoriten göra bort sig eller ha en sämre dag, är Cordially ett tänkbart motbud. Ska plockas med ifall man garderar.

Ranking: 4-3-7-9-12-11-5-8-1-6-2-10

V86-6: Jägersro 2140 m autostart

5 Maleiwa kan öppna medel och skulle nog gärna velat haft spår invändigt om 4 Carna Solero. Det är inte uteslutet att hon kan ta en längd på 4 Carna Solero och på så sätt komma till ledningen. Hon har däremot öppnat lite ojämnt och det är ingen häst man bara kan skicka iväg. Chansen tror jag annars finns att få överta ledningen i ett andra skede. Kan hon vara före 2 All For Love tror jag inte man svarar ledningen med 4 Carna Solero som kommer från ett par sämre prestationer trots snällare resor. Från ledningen ser det ut att vara en bra uppgift och det skulle kunna vara en spik för mig. Eventuellt första rycktussar till den här starten och det känns intressant.

2 All For Love fick en perfekt resa senast och vann på ett bra sätt. Med tanke på hur loppet blev kört vann hon kanske lite pliktskyldigt men jag gillade ändå intrycket över mål. Hon är ingen blixt ifrån start men kanske skulle kunna få överta ledningen efter en bit. Stallkamraten 4 Carna Solero är startsnabb och den som jag tror tar hand om ledningen initialt. Risken finns dock att 5 Maleiwa är den som ställer frågan först och då kanske man får en tyngre resa. En bra häst i alla fall som ska räknas tidigt.

3 Hashtag Ostedantik har kanske inte den bästa resultatraden men hon har också mött ett par riktigt bra ston i Danmark. I de två senaste loppen har Hallöjsa Vang varit med och det är ett riktigt bra sto. Hashtag Ostedantik var kanske lite av en besvikelse i årsdebuten då motståndet var lättare men har gått helt okej på slutet. Till den här starten vill man köra barfota runt om, vilket hon inte tävlat med speciellt ofta. Man ska även testa en amerikansk sulky för första gången och det kanske kan ge henne en växel till. Tas med vid gardering.

Ranking: 5-2-3-6-12-4-1-7-10-8-9-11

Just nu: Vinnarspel och andelar varje vecka i Travcash Telegram-kanal. Gå med här!

V86-7: Bjerke 1609 m autostart

7 Lucky Queen Soa tror jag har höjt sig en nivå i år och kommer från en riktigt stark prestation. Hon mötte i den senaste starten både Skate Trix och Miss Pepper. Hon fick trava utvändigt om ledaren och stod för en femstjärnig instats. Dessvärre fick Miss Pepper lifta med i rygg och kunde kliva förbi sista biten. Nu är Lucky Queen Soa anmäld med amerikansk sulky och det blir första gången i år. Toppformen tror jag finns där och Lars Anvar Kolle lär ladda fram från början. Kommer hon till ledningen tror jag på toppchans men det finns risk för en hel del grovjobb igen. Min förstahäst!

9 Miss Pepper är vass när hon får gå med i ryggar och fick drömloppet senast. Nu fick hon bakspår igen men bör kunna hamna vettigt på det. Har en bra startrygg framför sig och spår 9 känns bättre än spår 12 som hon hade senast. Kanske kan vara lite vassare med det loppet och kommer med två raka segrar.

3 Skate Trix är inte gynnad av distansen. Han är inte tillräckligt snabb för att vara med i någon spetskörning och då finns risken att det blir långt fram. Hästen har en vass spurt och kommer säkert fälla många till slut. Han har visat form på slutet men det kan bli långt fram och han känns given att gardera. Väldigt överspelad i nuläget till 43%.

Ranking: 7-9-3-4-5-1-8-6-10-2

V86-8: Jägersro 2140 m voltstart

10 Natorp Bo såg fin ut i sin årsdebut och gav ett läckert intryck. Spår 3 i volten borde passa honom bra och det är min förstahäst i loppet. Hästen har visat tidigare att han är vass med en ryggresa och kommer bli farlig sista biten. Skulle kunna kliva runt det här gänget, tror jag.

9 Amorcer Levallo kommer från en bra spurt och hade förmodligen vunnit ifall han fått lite bättre ryggar att gå i. Intrycket över mållinjen var i alla fall riktigt bra och hästen höjer sig en nivå med barfota. Man har anmält likadant till det här loppet och jag tycker han känns given på kupongen.

2 Neo Turbo trodde jag skulle få det tufft senast från spår 10 men hästen avslutade mycket bra till seger. Han fick en rätt så bra resa men Rick Ebbinge gillar den här hästen. Med två lopp i kroppen bör man närma sig toppformen. Skulle han kunna smyga med här, tror jag på en vass avslutning sista biten. Skrällen i loppet.

Ranking: 10-9-2-8-6-1-4-7-11-3-13-5-12

/Kim

Gå med i vårt andelslag!

Publicerad 23/5 2023 kl 00:13

Bästa spelbolagen med travodds

Mr Green

 • + Generöst välkomsterbjudande
 • + Höga fasta travodds
 • + Grymt mobilcasino
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Mr Green

Expekt

 • + Grymma i mobilen
 • + Höga fasta travodds
 • + Snabba uttag
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Expekt

Unibet

 • + Tillfällig superbonus!
 • + Grundare med stort travintresse
 • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
 • Inget poolspel
4.9
Unibet
Se alla spelbolag med travodds