Foto: Jonatan Östlund
 • onsdag
 • 23/11

V86 tips 23/11 Bergsåker & Solvalla


Kim Brask
Kim Brask

Hej!

Vi har en ny härlig V86 omgång framför oss. Veckans V86 omgång körs på Bergsåker och Solvalla.

Vill ni vara med i jakten på 8 rätt, kan ni köpa en andel via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

Bästa spiken: 4 Dirty Martini

Näst bästa spiken: 1 Excusez Moi

Bästa speldragen: 8 Green Mamba, 5 Tasherit, 13 Nika

V86-1: Bergsåker 2140 m voltstart

2 Kia Ora har verkligen utvecklats på ett fint sätt och har visat absolut toppform på slutet. Jag tror på en bra vinstchans även om hon säkert kommer bli storfavorit nu på onsdag. Det vore ett litet minus ifall hon skulle behöva tävla med skor runt om men vi får se hur banan blir. Hon kan vinna från alla positioner och det känns som en tänkbar spik att inleda omgången.

1 Barry Wadd har visat fin form en längre tid och tog en seger senast. Han kom till ledningen trots tillägg och kunde sedan sträcka på sig över upploppet. Han har lottats till ett passande utgångsläge den här gången och ska ses med chans. Tomas Pettersson får lägga upp taktiken men han är inte beroende av ledningen.

8 Green Mamba blev snöpligt avslagen sista biten nästa senast efter ett lopp utvändigt om ledaren. Insatsen var femstjärnig och hon har form för dagen. Senast var det lång distans och man gav henne ett snällt upplägg och fastnade i trötta ryggar. Spännande smygläge på nytt och med rätt resa kan hon blixtra till. Tas med vid gardering.

Ranking: 2-1-8-3-7-5-11-9-10-6-4

Just nu: Vi lottar ut en hoodie i Travcash Telegram-kanal. Gå med här!

V86-2: Solvalla 2640 m autostart

1 Excusez Moi tycker jag är ett tänkbart singelstreck i nuläget. Innerspåret gjorde att första tanken kanske var att gardera men med tanke på hur få hästar det är med i loppet borde Magnus hitta ut. Jag är inte alls främmande för att Magnus väljer en väldigt lugn start och backar sig sist för att sedan dra i högertömmen. Hästen var ruskigt bra senast och stod för en brutal prestation. Den långa distansen känns som ett plus och felfri tror jag att han bara krossar det här gänget.

5 Night Art har haft en väldigt lång säsong. Det har varit en bergochdalbana under året men han såg ut att vara lite på gång näst senast. Tyvärr blev det galopp senast i finalen men man ska nog inte nonchalera honom helt ifall man garderar favoriten.

4 Thereisnolimit kan öppna men får nog svårt att ta en längd på stallkamraten. Kanske kan man få överta ledningen i ett andra skede och då ser uppgiften mer spännande ut. Hästen har visat att distansen inte är några problem men det kan bli tufft att få 1 Excusez Moi upp utvändigt om sig. Har stått för ett par bra prestationer på slutet och jag tycker han känns mer intressant än stallkamraten 3 Letsdoit.

Ranking: 1-5-4-6-8-2-3-7-9

Gå med i vår Facebook-grupp här och snacka trav!

V86-3: Bergsåker 2140 m voltstart

9 Ektara står fortsatt som segerlös, vilket är smått otroligt. Hon har stått för flera bra prestationer på slutet men ändå inte fått sätta nosen först. Nu möter hon ett passande motstånd och jag är inne på att första segern kan komma nu. Fick en snäll resa senast och gick i mål med krafter sparade. Given förstahäst för mig.

6 Scarlet One har haft springspår en gång tidigare och öppnade då väldigt fort. Det var i karriärens första start och jag blir förvånad ifall hon inte kan öppna ännu lite kvickare nu. Även det här stoet jagar sin första seger och hon har mött ett par tuffa konkurrenter. Når hon ledningen vill man säkert köra i den positionen och kanske kan första segern komma på onsdag.

8 Eau De Vie har två raka segrar från ledningen. Hon har gjort det bra men ser ut att bli alldeles för hårt betrodd av de tidiga spelarna. Hon kan absolut vinna loppet men jag tycker att det är en av flera som kan göra det. Hon har visat bra inställning på slutet när hon sträckt på sig sista biten och lär säkert vara med i den främre träffen.

Ranking: 9-6-8-10-7-4-5-1-2-3

V86-4: Solvalla 1640 m autostart

4 Dirty Martini håller jag som omgångens bästa spik i nuläget. Jag tror att majoriteten av strecken hamnar på honom och 1 Midyat Zaz. Då väljer jag att ta ställning och spika 4 Dirty Martini som fick bättre läge. Hästen är väldigt startsnabb och trivs i ledningen. Han kommer från en stark prestation även om det var tur för hans del att ledaren galopperade sista biten. Han behöver ändå inte skämmas för seger, då han fick trava ute i tredjespår med varvet kvar. Distansen ser jag inte som något minus och planen är att han ska leda runt om.

1 Midyat Zaz håller jag väldigt högt och jag tror mycket på hästen. Han är bäst i loppet sett till kapacitet men man behöver väga in förutsättningarna också. Han fick spår 1 som inte är helt enkelt och han har ju redan problem med galopper. Hur det ska lösa sig från spår 1 vet jag inte och distansen är knappast till hans fördel heller. Skulle han hitta ut i ett andraspår skulle han kunna krossa det här gänget men risken är han blir fast eller hamnar väldigt långt bak i kön. Fel förutsättningar den här gången men en jättebra häst i grund och botten.

9 Light On Me är skrällen i loppet. Han har fått två lopp i kroppen efter en längre tävlingsfrånvaro och borde gå framåt för varje lopp. Oskar låter nöjd med sin häst och det skulle kunna bli lite körning. Gynnas ifall det blir tempo och han ska inte nonchaleras helt och hållet

Ranking: 4-1-9-5-10-3-6-7-8-2-11

V86-5: Bergsåker 1640 m autostart

3 Mister Lucky Sox är kvick från början och får ses som spetsfavorit. Når man ledningen kommer man köra i den positionen och 1640 m är nog inget minus ifall han ska gå i den positionen. Han gör debut över kort distans och har visat sig gå över längre distanser också. En häst i form som absolut ska räknas tidigt.

1 H.C´S Crazy Horse tycker jag är lite svårbedömd inför den här starten. Han kommer från en galopp och har bara haft framspår bakom bilen en gång tidigare. Frågetecken hur fort han kan öppna från innerspåret men visst finns chansen att hålla ledningen. Håller hästen upp spets tror jag på en bra vinstchans men det är osäkert vart han hamnar.

8 Liberty Boko fick sämsta spåret men kommer i fin författning. Hästen har radat upp starka prestationer och vid minsta klaff borde han vara med i segerstriden. Svårt att veta vad Bergh tänker från start men jag gissar att han kör fram direkt. Hästen räds inte att göra grovjobb och känns given trots sitt tråkiga utgångsläge.

Ranking: 3-1-8-6-7-2-11-10-4-12-9-5

Mer läsning: VM pågår för fullt! Se speltips till kvällens 20.00 match mellan Belgien och Kanada här!

V86-6: Solvalla 2140 m voltstart

5 Tasherit är ett bra drag tycker jag och rapporterna är goda. Man hoppas kunna köra barfota runt om eftersom det är en klar fördel för henne. Vi får se hur banan blir och skulle det krävas skor, kanske hon rankas ned en bit. Formen sitter i alla fall där och det har inte riktigt klaffat för henne i loppen. Nu ser motståndet passande ut och jag tror på en bra insats. Skulle kunna spurta hem segern.

6 M.T Ravishing har visat form en längre tid och kanske borde haft tre raka segrar. Jag tycker att Claes körde bort henne rejält näst senast på Solvalla när han hade chansen att kliva ut i tredjespår men satt kvar. Med facit i hand tror jag att hon vinner loppet ifall han bara rycker i högertömmen. Senast fick hon chansen och vann hur enkelt som helst. Med de rätta ryggarna har hon en sylvass avslutning och kan bli tuff att stå emot.

13 Nika kommer även hon med toppform men har inte fått sätta nosen först. Hon fick ledningen senast men fick inte sitta ifred där framme. Hon blev ordentligt synad och det kostade i slutändan lite för mycket. Nu får hon attackera bakifrån och med rätt resa fäller hon många under slutrundan. Hon tål att göra grovjobb men risken är att hon kanske får lite för långt fram. Vi kan nog i alla fall räkna med en ny bra prestation.

Ranking: 5-6-13-11-1-7-4-15-10-12-8-2-9-3-14

V86-7: Bergsåker 2140 m voltstart

6 Dior Lilly fick sträcka vapen senast mot Staro Onyourmarks men jag är inne på att det skulle kunna bli revansch den här gången. Hon fick ett bra läge på nytt och jag tror att hon sitter i ledningen efter en bit. Senast förlorade hon med liten marginal men Staro Onyourmarks fick också en riktigt bra position. Nu tror jag risken är större för lite mer trafikproblem för den sistnämnde och då skulle Dior Lilly kunna leda hela vägen.

12 Fabulous Pellini fick spår 5 i volten och det kan givetvis skapa en del problem. Hon är annars oöm för positionerna och kommer från en övertygande seger trots en resa utvändigt om ledaren. Hon går även bra i ryggar och jag räknar med att hon dyker upp i segerstriden.

14 Staro Onyourmarks spurtade som en demon när Oskar valde att rycka i högertömmen. Det gick ruskigt fort sista biten in mot mål och hon visade bra inställning genom att plocka ned Dior Lilly sista biten. Man fick ett bra läge nu igen men det är fler hästar med i loppet och risken är att hon inte hamnar lika bra på det som senast. Vass när hon får smyga med men det skulle kunna krångla med positionerna den här gången. Formen är annars riktigt bra för dagen.

Ranking: 6-12-14-10-4-9-5-13-7-15-11-8-3-1-2

Mer läsning: VM pågår för fullt! Se speltips till kvällens 20.00 match mellan Belgien och Kanada här!

V86-8: Solvalla 2140 m autostart

2 Joy Sisu galopperade i starten senast men ställde sig rätt så fort. Hon hamnade dock sist och då var loppet mer eller mindre över. Hon flög i alla fall fram över upploppet och rapporterna inför den här starten är mycket goda. Bra utgångsläge och hon bör få en fin resa. Besitter fina fartresurser och detta blir sista loppet för säsongen.

5 Decision Maker fick en invändig resa senast men det löste sig på ett bra sätt. Nu hade hon behövt få luckan lite tidigare för att kunna vinna loppet men intrycket var bra. Det här är en bra häst som kan öppna hyggligt från start. Inte omöjligt att Örjan lotsar henne till ledningen och då kan hon nog leda hela vägen.

10 Lillian Young satt fast senast i Breeders´ Crown och fick aldrig se dagens ljus. Nu fick hon bakspår, vilket är ett minus då hon är väldigt kvick ut bakom bilen. Hon går dock även i ryggar och ska ses med vinstchans i det här loppet. Möter ett par tuffa konkurrenter men det är klart enklare emot än vad det var senast. Skor runt om är ett minus.

Ranking: 2-5-10-8-9-1-6-4-7-3-11-12

/Kim

Gå med i vårt andelslag!

Publicerad 22/11 2022 kl 03:27

Bästa spelbolagen med travodds

Mr Green

 • + Generöst välkomsterbjudande
 • + Höga fasta travodds
 • + Grymt mobilcasino
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Mr Green

Expekt

 • + Grymma i mobilen
 • + Höga fasta travodds
 • + Snabba uttag
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Expekt

Unibet

 • + Tillfällig superbonus!
 • + Grundare med stort travintresse
 • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
 • Inget poolspel
4.9
Unibet
Se alla spelbolag med travodds