• onsdag
 • 15/3

V86 tips 15/3 Bergsåker & Solvalla


Kim Brask
Kim Brask

Hej!

Vi är tillbaka på svensk mark denna vecka och vi ska försöka lösa V86 omgången här. Vi får se hur värdet blir denna vecka och ifall det går att tävla barfota eller inte.

Omgången delas mellan Bergsåker och Solvalla.

Vill ni vara med i jakten på 8 rätt kan ni köpa andelar av oss via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

Bästa spiken: 5 Kingslayer Pellini

Näst bästa spiken: 3 Click Bait

Bästa speldragen: 9 Pydin, 2 Chip Shop, 1 Whispering Pines, 1 Lovelymere, 5 Captain As

V86-1: Bergsåker 2140 m autostart

9 Pydin rankar jag först i det här loppet. Jag var inne på honom redan senast i comebacken och då blev han tvåa efter en bra prestation. Man verkar fortsätta med skor även denna start, vilket är ett minus då han höjer sig ett snäpp med barfota. Har han gått framåt med det senaste loppet tror jag ändå att han kan blanda sig in i segerstriden.

6 B.W Rune stod för en mycket stark prestation senast och fick ett bättre läge den här gången. Kan man komma ned i banan eller hitta ett bra slagläge kommer han att bli tuff att slå. Han har visat fin form en längre tid men har ibland sjabblat lite med aktionen. Ses med högst vinstchans.

4 Brenne Banker fick aldrig chansen senast och gick i mål med gott om krafter sparade. För tre starter sedan flög han till spets från bricka 8 tillsammans med Daniel Wäjersten och det kan bli en repris. Hästen borde gå framåt för varje lopp och vi får se vilken taktik Daniel väljer. Hästen är inte beroende av ledningen och ska ses med vinstchans.

Ranking: 9-6-4-1-11-2-5-7-10-3

Nyhet! Spelcash bjuder på speltips i videoformat till alla Champions Leaguer-matcher!

V86-2: Solvalla 1640 m autostart

6 Mellby Imperial ska göra årsdebut och är just nu anmäld med barfota runt om och amerikansk sulky. Hästen har tidigare tävlat med vanlig vagn och gått barfota bak en gång tidigare. Givetvis är det intressanta ändringar direkt i debuten ifall det nu blir så. Jag tror dock att hästen skulle hävda sig bra även ifall det skulle bli skor och vanlig vagn. Distansen är väl kanske inte till hans fördel men det ser ut att kunna bli en del körning. Bra rapporter på den här och det är ett tänkbart singelstreck.

8 Brilliantsky imponerade senast när han svepte fältet på ett par steg och seglade ifrån sina konkurrenter. Man låter väldigt nöjda med hästen och tror på en ljus framtid. Nu fick han tyvärr spår 8 men lyckas Björn hitta ned i en bra position vet vi att hästen har en sylvass spurt. Vid minsta klaff kommer han fälla många sista biten.

2 Chip Shop har varit en följetång under lång tid och senast skulle alla spela. Han gjorde det bra men fick för långt fram och blev trea i det loppet. Han är startsnabb men jag tror inte att de luggar 1 Jocke Thå på ledningen. Chansen finns kanske att krypa ned i rygg eller ligga kvar i andraspår och försöka få en rygg. Hästen är i alla fall i form och får ses som en outsider.

Ranking: 6-8-2-1-4-5-10-9-3-11-7

V86-3: Bergsåker 1640 m autostart

5 Kingslayer Pellini har jag som omgångens bästa spik i nuläget. Han debuterade senast i Daniel Wäjerstens regi och insats tycker jag var mycket bra. Han blev ”bara” fyra men fick dåliga ryggar och man ville nog inte köra alltför tufft. Hästen avslutade väldigt bra och flög fram över upploppet. Nu är det kort distans och Daniel kommer nog vara lite mer aktiv. Hittar man bara ned i ett vettigt slagläge tror jag att han kliver runt det här gänget. Motståndet är inte det tuffaste och vi hoppas att han inte blir för påpassad.

10 The Real Ragnar tror man var lite sämre senast efter att ha varit ute och rest. Han förlorade från ledningen och var väldigt blek. Han var klart bättre i starten innan och nu är man tillbaka på Bergsåker. Blir det lite tempo i loppet kommer han säkert dyka upp i segerstriden. Vi kanske får en ny kamp mellan Bergh och Wäjersten om segern.

3 In Love Mearas har Jimmy H Andersson alltid talat sig varm kring och han inledde karriären på ett mycket lovande vis. Det finns gott om kunnande i hästen men jag tycker att utveckligen har gått åt fel håll på slutet. Senast var han seg trots en fin resa och kunde ingenting när loppet skulle avgöras. Jimmy säger att han har lättat på träningen och kanske är det rätt väg att gå. Hittar man rätt på hästen igen kommer han vinna lopp framöver och kanske redan nu på onsdag. Det är en bra häst i grunden men som varit lite sämre i de två senaste loppen och rankas därför ned lite.

Ranking: 5-10-3-7-1-9-2-4-6-8

Gå med i vår Facebook-grupp här och snacka trav!

V86-4: Solvalla 2140 m autostart

3 Click Bait trodde jag en hel del på senast och loppet blev precis som jag förutspått på förhand. Spets och sedan få bestämma i lugnt tempo då ingen ville göra något. Han fick alltså varva första 1000 m på 1.15 i högsta divisionen över kort distans. Jag får erkänna att jag kände mig rätt så nöjd med 500 meter kvar utav loppet men sedan föll han pladask. Jag hade förväntat mig mycket mer då vi ändå pratar om en häst som blev femma i Elitloppet förra året. Hästen såg i alla fall fin ut men saknade uppenbart fart och behövde loppet i kroppen. Nu står han inför en liknande uppgift där han kommer ta ledningen och få bestämma i ett väldigt lågt tempo. Stort plus enligt Stefan är att hästen kan tävla barfota runt om och han har nu fått en liten genomkörare. Givetvis har hästen ingen toppform men jag tror på en bättre insats den här gången. Jag är inne på att spika honom igen men det är alltid lite vanskligt efter dålig prestation. Jag tror dock att flera kommer gå på den senaste prestationen och då är det kanske läge att ta betalt.

9 Eddy West var klart sämre senast och det tillhör inte vanligheterna. Hästen har typ haft form i ett årstid och att det blir något bakslag får man räkna med då hästen startat på väldigt frekvent. Nu kommer ju Click Bait får fuska bort en hel del men vi såg samtidigt att Four Guys Dream enkelt slog honom på speed sista biten. Eddy West har vi sett stå för grymma avslutningar och det är inte omöjligt att det blir ett liknande scenario den här gången. Man vill köra barfota men vi får se ifall vädret tillåter det. Ett gjutet lås ifall man inte spikar någon av dessa två.

4 Seismic Wave gjorde även han årsdebut senast och man kan väl säga att det såg ut som stora delar av förra året. Travet flöt inte och hästen galopperade till slut. Jag blir väldigt förvånad ifall barfota skulle vara nyckeln till ett bättre trav men större under har väl skett. Min åsikt är att hästen inte är fräsch och ser han ut som senast är han chanslös att vinna loppet. Man har säkert gått igenom hästen utan att hitta något men det ser allt annat än bra ut. Dessutom fick han spår utvändigt om Click Bait igen och det luktar väl dödens på nytt. Ingen jag kommer att betala för på onsdag men rankas trea i brist på annat.

Ranking: 3-9-4-1-8-5-6-7-2

Nyhet! Spelcash bjuder på speltips i både text och videoformat till alla Champions Leaguer-matcher!

V86-5: Bergsåker 2140 m voltstart

5 Samson har jag alltid tyckt är en väldigt bra häst men han har haft stora problem med fräschören. Nu fick han spår 5 i volten och det var kanske inte det man hade hoppats på. Kan vara värt att försöka se någon värmning då han haft problem med aktionen tidigare. Styrka finns det gott om och Bergh kommer nog köra offensivt ifall chansen ges.

1 Whispering Pines är startsnabb och kan nog hålla ledningen från spår 1. Han bör åtminstone få en bra resa och då ska han absolut inte nonchaleras. Minus att man behöver vanlig vagn nu när det är voltstart. Passas från ett fint utgångsläge.

2 Cornerstone kommer nog inte få någon pangstart men han är inte beroende av ledningen. Möjligheten att ta sig till ledningen efter en bit kan komma att uppenbara sig och han är van att möta tufft motstånd. Det var ett tag sedan han vann ett lopp men han gav ett riktigt trevligt intryck senast och ska räknas igen på nytt.

Ranking: 5-1-2-4-3-12-7-8-11-6-9-14-10

V86-6: Solvalla 2140 m voltstart

1 Lovelymere har fått ett bra spår och känns väldigt intressant. Hon avslutade bra senast från ett omöjligt läge och var inte stort slagen näst senast av 3 Salamanca. Hon bör kunna få en fin resa och skulle hon hålla ledningen kanske Jorma testar i den positionen. Som procenten ser ut nu är det här spelvärdet finns.

11 Mirci A´lir hade ett lopp i kroppen inför det senaste starten och Timo ryckte alla skorna. Hon hade sedan uppvisning och sprang på i ett eget tempo och vann med hela upploppet. Prestationen var riktigt bra och hon såg inte ut att vara tom i mål. Lite andra förutsättningar den här gången men motståndet är inte det tuffaste. Hon ska ses med vinstchans och blir intressant att se den här starten.

3 Salamanca drar det tidiga favoritskapet och drar alldeles för mycket procent av de tidiga spelarna. Som vanligt ska man ta det med en nypa salt men visst lär hon nog bli betrodd. Hon var klart sämre näst senast men man tror att det var banan som satte ned henne. Senast var hon tillbaka i rätt slag och stod för en mycket bra prestation. Har öppnat bra i voltstart tidigare och får nu dessutom upp Erik Adielsson i sulkyn. Kan vinna från olika positioner men bara en av flera för mig.

Ranking: 1-11-3-6-12-9-15-2-10-7-4-5-13-8-14

Just nu: Vinnarspel och andelar varje vecka i Travcash Telegram-kanal. Gå med här!

V86-7: Bergsåker 2140 m autostart

5 Captain As tror jag kan bli farlig i det här loppet. Flera startsnabba hästar gör att det kommer gå undan första 500 meterna. Robert Bergh och Daniel Wäjersten har haft sin duster på Bergsåker och det lär fortsätta. De står på framspår med två startsnabba hästar och de båda vill nog till ledningen. Även 1 Needle´Em och 3 Sundbo Scilla kan öppna och spetsa till spetsstriden. Captain As får Oskar Florhed i sulkyn, vilket jag tycker ett klart plus och Elisabeth Lundholms hästar har gått starkt på slutet. Gynnas ifall konkurrenterna kör för hårt emot varandra.

1 Needle´Em håller jag som knapp spetsfavorit och kan dra nytta av den klassiska solfjäderseffekten. Flera startsnabb och det är tufft att ta en längd sida vid sida. Innerspåret på Bergsåker är också fördelaktigt och hästen har visat sig trivas väldigt bra i ledningen. Frågan är bara vad det kommer att kosta för att försvara ledningen. Tråkig galopp senast då spetsstriden såg avgjord ut och man har behandlat honom efter den starten. Skulle kunna leda runt om.

10 Because The Night var en rejäl besvikelse senast och stod för en dålig prestation. Man tror att hästen behövde det loppet efter en paus och man tror på en förbättrad prestation den här gången. Bakspår är inget plus men blir det tempo som jag tror, kan han fälla många under slutrundan.

Ranking: 5-1-10-4-2-6-7-8-11-9-3

V86-8: Solvalla 2140 m autostart

2 Real Scotch är helt rätt favorit i avslutningen och visst är det en tänkbar spik. Hästen snackades ned ordentligt av allihop senast men när mållinjen kom var han först över mål med tillsynes krafter sparade. Det här är en vinnarhäst som nu har ett lopp i kroppen. Hästen är startsnabb och ser ut att kunna sitta i tät efter en bit. Motståndet denna gång är tuffare men skulle han komma till spets talar mycket för en ny seger.

1 Balotelli Face är bästa hästen i loppet tycker jag men fick spår 1 som är lite klurigt. Han är inte långsam ut men heller ingen blixt. Mest troligt kan han inte hålla någon ledning men kanske kan han få ryggen på favoriten. Skulle luckan uppstå blir han livsfarlig sista biten och känns värd att betala för. Ingen toppform direkt i årsdebuten men en mycket fin häst i grunden.

12 S.G Mistral var gott gåendes senast när galoppen kom och det var en framskjuten placering som rök där. Hästen är annars i fin form och trots spår 12 ska man inte nonchalera honom helt. Visst är det ett lyxstreck då jag tror man kommer väldigt långt med ett lås på 1 och 2. Eventuellt blir det barfota runt om och det vore klart intressant. Formen sitter där men risken är att det blir för långt fram.

Ranking: 2-1-12-7-5-4-10-9-11-3-8-6

Gå med i vårt andelslag!

Publicerad 14/3 2023 kl 11:07

Bästa spelbolagen med travodds

Mr Green

 • + Generöst välkomsterbjudande
 • + Höga fasta travodds
 • + Grymt mobilcasino
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Mr Green

Expekt

 • + Grymma i mobilen
 • + Höga fasta travodds
 • + Snabba uttag
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Expekt

Unibet

 • + Tillfällig superbonus!
 • + Grundare med stort travintresse
 • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
 • Inget poolspel
4.9
Unibet
Se alla spelbolag med travodds