• lördag
  • 6/8

V75 tips Rättvik 6/8


Kim Brask
Kim Brask

Hej!

V75 förflyttar sig till Rättvik där vi bjuds på härliga race. Ni finner som vanligt mina tankar och idéer här nedanför.

Vill ni vara med i jakten på 7 rätt kan ni köpa en andel av oss. Klicka på länken nedanför för att komma till vårt andelslag.

Gå till andelslaget!

Som brukligt slår vi även ett slag för veckans nya avsnitt av vår populära V75-podd, där det svingas friskt mellan podd-duon denna gång. Trevlig lyssning!

Bästa spiken: 14 Filippa B.J

Näst bästa spiken: 2 Voice Of Reason

Bästa speldragen: 4 Zenato, 14 Ard, 2 Park View, 3 Kee Keeper

V75-1: Rättvik 2140 m voltstart

Öppet lopp inleder V75 omgången och det är svårt att få grepp om loppscenariot.

3 L.L Royal är min förstahäst då jag tycker att han möter enklare motstånd. Man säger dock från stallet att formen är lite svårbedömd med tanke på att han inte var som bäst senast. Spår 3 bör han lösa i volten och Bergh kommer säkert försöka vara offensiv. Min förstahäst men ingen spik i nuläget.

4 Zenato tycker jag ska räknas tidigt. Han ska definitivt streckas i ett öppet lopp då han haft lite otur på slutet. Man säger från stallet att formen är bättre än raden och att Carl-Johan Jepson har varit nöjd med hästen. Spår 4 är inte optimalt men han kommer säkert spurta bra ifall han får de rätta ryggarna att gå i.

12 Mojo Express gick ett bra lopp senast men kunde rå på den italienska vinnaren. Vinnarhästen i det loppet var riktigt bra och han behöver inte skämmas för den insatsen. Han fick en snäll resa serverad men sköt till riktigt bra när luckan kom. Verkar ha toppform för dagen men lite frågetecken kring distansen. Han har lite svårt att sätta nosen först men är nästintill alltid med i segerstriden.

Ranking: 3-4-12-2-1-7-5-9-8-11-6-10

V75-2: Rättvik 1640 m autostart

2 Voice Of Reason blir mitt förstastreck i det här loppet. Spelar man för lite högre utdelning, skulle det här kunna vara en spik. Han är startsnabb och Peter G Norman har aviserat ett offensivt upplägg. Hästen fick en tuff resa förra loppet men höll väldigt bra till en andraplats. Man fortsätter med den amerikanska vagnen och skulle han komma till ledningen, leder han nog loppet länge. I en svårspikad omgång håller jag honom som näst bästa spiken i nuläget.

5 Invader Am kan öppna bra bakom bilen men får svårt att ta sig förbi invändiga konkurrenter. Kan han få en fin resa i ryggar kommer han bli farlig också. Han kan vinna från olika positioner och formen verkar vara på topp. Vann senast trots en tuff resa utvändigt om ledaren. Han trivs över kort distans och han ska ses med chans här.

4 M.T On Target var riktigt bra senast efter en lite paus. Han borde gått framåt med det loppet och visade prov på bra startsnabbhet. Det är lite klurigt att lista ut ifall han kommer förbi 2 Voice Of Reason eller inte från start. Efter att ha tittat i lopparkivet är jag inne på att 2 Voice Of Reason lyckas hålla ut M.T On Target från början. Inte givet på något sett och starten blir nog väldigt avgörande för hans del. Ska räknas tidigt.

Ranking: 2-5-4-9-12-3-7-8-6-10-1-11

BIG9-spänning under lördagen! Nordisk kupong! Se till att vara med vid avspark 16.00!

V75-3: Rättvik 1640 m autostart

2 Global Badman är snabb ut och fick ett bra spår. Jag hade tankar på att spika men efter att läst en intervju med Fredrik B Larsson som vill köra Milliondollarrhyme i spets har jag fått tänka om lite. Jag håller honom som förstahästen i loppet men vet heller inte riktigt hur Daniel tänker. Hästen fick ett snällt lopp senast och kanske spänner man bågen den här gången. Han kan nog vinna från dödens men det kan bli tufft.

3 Seismic Wave vågar jag inte räkna bort trots intrycket senast. Jag var inte nöjd med hur hästen travade och man märkte tydligt i svängarna att han hade problem. Man har anmält hästen hit direkt och vi får se vilket skick han är på lördag. Är han som näst senast blir han att räkna med. Hästen har en enorm skalle men det gäller att han får med sig travet. Ett frågetecken som jag inte vet riktigt vad jag ska göra med. Hästen ska tävla med ett helstängt huvudlag istället för ett norskt den här gången.

1 Milliondollarrhyme vill Fredrik B Larsson köra i ledningen. Han låter nöjd med sin häst och tror på vettig vinstchans. Jag delar väl inte riktigt hans uppfattning kring hästen då jag tycker att han inte alls presterat som bäst på slutet. Motståndet den här gången är dock inte det tuffaste och från ledningen över 1640 m vågar jag inte såga honom alltför mycket. Jag har i alla fall förväntat mig mer på slutet men kanske får Fredrik sista ordet på lördag.

Ranking: 2-3-1-10-7-8-4-9-5-11-6

V75-4: Rättvik 1640 m voltstart

14 Ard tycker jag är väldigt spelvärd i nuläget. En häst som jag följt länge och har rätt så bra koll på. Han är ruskigt startsnabb bakom bilen men kan även öppna i volt. Han fick springspår på tillägg och prickar Tom Erik Solberg starten, kan han ta in många meter direkt. Kort distans är hans bästa och blir det inte en för tuff inledning räknar jag med att han är med i segerstriden.

1 Ramstad Balder får ses med högst vinstchans men har blivit alldeles för stor favorit av de tidiga spelarna. Han är kvick ut ur volten och kan nog ta hand om ledningen här. Man kör säkert i den positionen och jag tror att han leder loppet länge. Han verkar trivas bäst över 1640 m och eventuellt kör man med ett norsk huvudlag den här gången. Hästen ska ha tävlat med den på Rättvik för tre starter sedan.

9 Todin kanske är den bästa hästen i loppet men är nog inte gynnad av distansen som de två värsta konkurrenterna. Han fick ett litet chansartat läge och man vill köra honom i ryggar. Man tycker att han är bäst när han får attackera bakifrån och med rätt resa dyker han nog upp i segerstriden.

Ranking: 14-1-9-15-12-8-7-5-11-13-2-10-4-3-6

Läs Kenneth Haugstads tankar kring lördagens V75 omgång här!

V75-5: Rättvik 2140 m autostart

4 Borups Tornado är rätt favorit men given att gardera för mig. Det är en bra häst som jag har haft lite svårt att komma rätt på. Han avslutade ruskigt bra senast och då tycker jag att hästen tävlat förbättrat med den amerikanska sulkyn. Han har visat att han tävlar bra med vanlig vagn men nu när det är autostart hänger man återigen på biken. Man sätter även på ett helstängt huvudlag den här gången och han kan vinna från olika positioner.

2 Park View tror jag kan vara ledaren av loppet. Han är startsnabb utan att vara någon blixt. Jag tror att han lyckas hålla ut 3 Falcon Am sida vid sida och det kan nog avgöra spetsstriden. 1 Isa tror jag inte bråkar om ledningen, utan där vill man nog ha en snäll resa längs innerspåret. Park View trivs i ledningen och biter ifrån sig bra från den positionen. Han går bra över 2140 m och ska räknas här.

10 Champ Lane har galopperat på slutet och senast har man ingen direkt förklaring till varför galoppen kom. Hästen är helt enkelt inte att lita på och jag hoppas han travar på lördag. Det är en häst med mycket kunnande och det vore roligt att få se honom mäta sig med det här motståndet. Jag tror att han kan vinna loppet men han behöver också trava då.

Ranking: 4-2-10-6-3-8-11-9-5-12-7-1

V75-6: Rättvik 2140 m voltstart

14 Filippa B.J blir min bästa spik i omgången. En väldigt klurig omgång på förhand med få spikförslag. Den här hästen gillar jag och Sybille låter väldigt nöjd med henne. Man har tagit en liten träningsperiod för att få hästen ännu lite vassare till den här starten. Hon fick ett bra spår på tillägg och hennes avslutning biter alltid bra. Med minsta klaff tror jag att konkurrenter får det tufft att stå emot den här. Från bakspår på tillägg kan det alltid krångla med hästar som ska gå ut framför men vi håller tummarna för att det inte blir så den här gången.

9 Cash And Carry är en riktigt bra häst som fått ett litet chansartat läge. Stängt spår i starten är inte vad man hoppats på men löser det sig är hon tillräckligt bra för att vinna. Har visat form på slutet och har en stark avslutning att tillgå. Tål att göra grovjobb och ska räknas tidigt här.

1 Icone De L´etre möter tuffare motstånd den här gången men är riktigt bra själv. Håller hon ledningen är nog mycket vunnet för hennes del, då hon kan dra i ett jämnt hårt tempo. Hon är mer stark än snabb och Björn Goop ska köra henne för första gången. Fredrik Wallin låter väldigt nöjd med sin häst och hon ska givetvis med på en garderar kupong.

Ranking: 14-9-1-2-4-6-8-11-10-5-3-7-15-12-13

Rygga Albins trippel och få pengarna tillbaka vid förlust! 

V75-7: Rättvik 2640 m autostart

2 Doldis blir min förstahäst i loppet. Jag bygger min tanke på att han sitter i ledningen efter en bit. Ledningen initialt tar nog 3 Kee Keeper eller 5 First Love M.L. Båda dessa tror jag kan vara intresserade av att släppa ledningen och då kan Doldis vara först fram för att överta. Han gjorde på nytt ett bra lopp senast och har tyvärr ofta fått göra mycket grovjobb. Nu hoppar Mats upp i sulkyn igen och han blir att räkna med i det här loppet.

3 Kee Keeper är tillbaka på banan efter lite strul Hela året har mer eller mindre strulat för hästen, vilket är tråkigt. Man säger från stallet att han har tränat på fint och är redo för en bra prestation. Han kan öppna fort vid laddning och ryggledaren här vore väl inte helt fel. Skulle lucka uppstå kan han mycket väl vinna loppet. Kapacitetsmässigt en av de bättre hästarna i loppet, enligt mig.

8 Jano Di Quattro gynnas av att nu blivit nedstruken till spår 7. Han är inte speciellt rapp från början och frågan är vart han hamnar. Man vill nog gärna vara före 7 Ferox Brick för båda dessa två tål att gå i dödens. Hästen vann senast på ett enkelt sätt och klarar distansen. Har inte startat på drygt en månad men lär nog göra en bra insats.

Ranking: 2-3-8-7-5-1-10-9-12-11-6

Gå till andelslaget!

/Kim

Gå med i vårt andelslag

Publicerad 4/8 2022 kl 09:22

Bästa spelbolagen med travodds

Unibet

  • + Tillfällig superbonus!
  • + Grundare med stort travintresse
  • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
  • Inget poolspel
4.9
Unibet

Expekt

  • + Grymma i mobilen
  • + Höga fasta travodds
  • + Snabba uttag
  • Inget poolspel
  • Har svensk spellicens
5.0
Expekt
Se alla spelbolag med travodds