Testa livet som hästägare – haka på vår andelshäst! Läs mer här!

Till Expekt!

Superform bland spelläggarna! Nu väntar V75-jackpott 18/5! 47 miljoner!

Till laget!
Avd
Hästar
V75-1
3,5,10
V75-2
1,2,8,11,14
V75-3
1,2,7,8
V75-4
2,9
V75-5
4 Castor The Star
V75-6
1,2
V75-7
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15
Referenten
Skribent: Referenten
Publicerad: 25/5 2023 kl 01:15

V75 Tips Lördag Solvalla 27/5

Tjenare Travcash-fantaster!

Förväntan, anspänning, gemenskap, vinnarskallar, världsstjärnor, blod, svett, tårar och en stämning som man kan ta på. Ja, det är bara några av aspekterna och faktorerna i den helhet som går under namnet ”Elitloppshelgen”. Från 1/1 – 31/12 ligger alltid samtalsämnet Elitloppet nära till hands och nu skall ett nytt kapitel skrivas in i historieböckerna. Vi börjar här med analysen beträffande lördagens smarriga V75-omgång, där bland annat högklassiga STL-finaler och självaste Harper Hanovers lopp pryder en enastående tävlingsdag. Starttid redan 15.00!! Nu åker vi!

Travcashgänget har varit i ett strålande skick en längre tid och när väl bomullen drogs ur öronen så har vinsterna av större art avlöst varandra. Missa inte att gå med i vårt andelslag och rygga din favorit!

Tankarna och idéerna som jag nu delger är grunden för systemet ”Reffen V75-Analys” som är ett av flera system som jag kommer att öppna upp i vårt andelslag ICA Supermarket Tierp. Formen i laget är som sagt glödhet för dagen, så missa inte att säkra din andel i tid via knappen nedan.

Gå med i andelslaget!

Som brukligt slår vi även ett slag för veckans nya avsnitt av vår populära V75-podd, där vi kommer att köra ett avsnitt för lördagens omgång och ett för söndagens omgång. Här nedan riktar vi fokus mot lördagen!

V75-1 (Stoeliten)

3 Imhatra Am stod för en jättefin insats bakom den stenhårda duon Mister Hercules och Click Bait i sitt senaste framträdande, där stoet påvisade att hon nu även går att räkna med i vår absoluta elit. Vid segern dessförinnan bollade femåringen med konkurrenterna och nu blir Mats E Djuses uppgift att hålla sig före Alessandro Gocciadoro i jakt på tidig ledning. Går planen i lås har ekipaget skaffat sig en värdefull fördel som kan visa sig direkt avgörande.

10 Sister Sledge är en oerhört läcker madame som inte gjort någon besviken i årets bägge framträdanden och visst tordes Daniel Redén ha vässat sin talangfulla adept till stordåd. Stoet har imponerat storligen vid minnesvärd seger tidigare denna helg och nu är jänkaren redo att frälsa travpubliken på nytt. De bägge strykningarna är gynnsamma då Örjan Kihlström har färre konkurrenter att förhålla sig till på sin resa framåt och naturligtvis är detta ett sunt streck.

5 Zeudi Amg fick gå i mål med krafter i behåll i sin senaste start och det var säkerligen jättenyttigt för den här damen som annars brukar få göra slitgörat i loppen. Här kommer säkerligen åttaåringen agera likt en retad tiger och då är väl frågan om inte ”bålgetingen” till kusk/tränare låter sin kuse löpa på i egenvalt tempo, vilket bör göra tillställningen till en riktig fartfest i slutändan. Bra nog att vinna detta på olika vis. Spännande!

Rank: 3-10-5-2-1-9-6-4

Tips! Gå med i Travcash Facebook-grupp och snacka trav med oss och närmare 23 000 andra.

Facebook-gruppen hittar du här!

V75-2 (Diamantstoet-final)

1 Ultra Violet fortsätter att imponera i sin nya regi och frågan är väl egentligen vart taket går beträffande sexåringens kapacitet. Här blev spårlottningen alldeles perfekt och dessutom passar André Eklundh på att lätta sin springare, vilket fungerade jättefint vid snygg seger nere i Skåne i mitten av april. Lyckas ekipaget vända bort samtliga i volten och behålla ledningen är troligtvis loppet över, men det är inte helt säkert att det går vägen och med bättre spikförslag gör vi bäst i att gardera. Diamantsto-loppen brukar dessutom ha en benägenhet att lyfta in skrällarna.

14 Infinity Sisu har stått för fina prestationer i bägge årets starter och då har ändå överväxeln med barfotabalans sparats. Nu väntar dock final och Elitloppshelg, så då är det dags för femåringen att ges möjlighet till att prestera på sitt absoluta max och det kan räcka riktigt långt eftersom stoet besitter en hög högstanivå. Femåringen har visat sig tävla väl i samtliga positioner och innehar hårdheten som krävs till att tåga ute i spåren under slutrundan. Kul streck på kupongen till 5% i skrivande stund.

11 Marabou Brodda tycker Thomas Uhrberg om väldigt mycket och det är knappast konstigt då stoet gör precis allting rätt i alla lägen. Här ser uppgiften något knölig ut med innerspår på 20 meters tillägg, men kommer blott ekipaget ut i andraspår utan strul måste ekipaget ses med realistiska segermöjligheter på nytt. Sexåringen har påvisat vid flertalet tillfällen att det finns en rejäl avslutning i arsenalen och med kombinationen av styrka, löpärlighet och vinnarskalle kommer man mycket långt som travhäst. Given vid gardering.

Rank: 1-14-11-8-2-13-7-10-9-15-6-4-5-3-12

Mer läsning, tips till fotboll, hockey m.m hittar du hos våra vänner på Spelcash.

Till Spelcash.se

V75-3 (Klass I-final

1 Friend Of Elves har tränare Stefan P Pettersson höga tankar om och det bör Mantorpsaktören ha, med tanke på den talang och kapacitet som hans adept påvisat. Fyraåringen spurtade exempelvis jättefint från ett risigt utgångsläge i finalen av Kungapokalen i sitt senaste framträdande och hingsten fortsätter att utvecklas i helt rätt riktning, vilket talar för en riktigt svettig prestation för klassen denna gång. Hästen har öppnat fint bakom bilen tidigare och kanske kan solfjädern rädda ekipaget… Annars löser Magnus A Djuse ett annat lämpligt slagläge i den främre träffen och sammantaget är vinstchansen god. Given etta.

8 Dragons Bar vann utan besvär i Finland i sin senaste start, efter relativt tidig ledning och påvisade att detta är en vinnarhäst att räkna med på nordisk mark. Fyraåringen är mer av en sluggertyp än en finlirare och från det risiga utgångsläget finns det inte annat att göra för Alessandro Gocciadoro än att ta sikte framåt. Utvändigt om ledaren, som är Friend Of Elves eller Hipster K, är det troliga scenariot och då skall det till en insats i hästväg för att nå hela vägen till vinnarcirkeln. Inte omöjligt att vi just får se en sådan uppvisning, så strecket är på sin plats.

2 Heartbeat Thunder är en talangfull rackare som nu äntligen fått möjligheten att ”komma loss” via ny regi i form av Daniel Wäjersten. Två raka segrar har tagits på imponerande vis och här, när nu stenhård konkurrens väntar i finalen, lottades fyraåringen till ett optimalt utgångsläge som gör hästen aktuell på nytt. Körande Mats E Djuse kan fokusera på att hålla sig i andraspår och sen ta senare beslut utefter hur det hela utvecklar sig kring det taktiska. Med i matchen.

Rank: 1-8-2-7-6-12-3-11-9-4-10-5

V75-4 (Klass II-final)

2 Smile Silvio spurtade snyggt till andraplatsen, på ett nytt rekord över distansen, i sin senaste start och här har vi en jämn hårding som inlett karriären snyggt. Nu väntar dock ett nytt kapitel då valacken skall växlas upp markant med såväl barfota runt om som jänkarvagn för första gången i karriären och givetvis blir det superspännande att se om det kan tillföra ytterligare raketbränsle beträffande hästens utveckling. Spårlottningen går inte att klaga på och firma Untersteiner påvisar fortsatt god stallform. Kan vara en chansspik om man spekulerar i att förändringarna faller väl ut.

9 Mellby Imperial var en knapp längd efter tipsettan i mål i sitt senaste framträdande, men fick då det tyngre loppet av de bägge och fortsätter att imponera så smått. Här finns möjligheten för Magnus A Djuse att rygga sin värsta konkurrent direkt från start och skulle den planen gå i lås, med den optimala draghjälpen fram tills det hela skall avgöras, kommer Timo Nurmos segervane pålle bli tuff att stå emot. Skall med på den garderade lappen som gjutet första motbud.

6 Sir Express stod för en stark avslutning i Danmark nyligen och påvisade den nordiska publiken att detta inte är någon bluff för klassen. Stabile Stefan Persson får möjligheten att köra den segervane fyraåringen som skall bli intressant att skåda i svensk konkurrens. Hästen har påvisat god startsnabbhet i starterna på tysk mark och frågan är väl hur ekipaget kommer att lägga upp det hela taktiskt. Skulle ledningen nås i ett skede två (Oligark Tooma är klar spetsfavorit) kan det komma att räcka långt. Vid bredare gardering.

Rank: 2-9-6-3-1-7-5-10-11-4-12

Referentens Rökare – San Moteur som slutsegrare i Elitloppet till 15x pengarna!! Ta rygg här!

V75-5 (Bronsdivisionen-final)

⭐️ 4 Castor The Star stod för en fruktansvärt bra insats som tvåa i sitt senaste framträdande, då ingen annan kuse kan skryta med att man varit så pass nära att besegra självaste Francesco Zet. Femåringen är i ett strålande slag för dagen och tränare Jörgen Westholm bekräftar att hingsten är mycket spänstig i jobben inför den här straffsparken som blir synnerligen svår att missa. Samtliga konkurrenter med framspår är nämligen intresserade av hästens rygg och väl i ledningen talar precis ALLT för seger nu när de värsta motståndarna lottades till bakspår. Spel mot ett mål, där Mats E Djuse blott behöver köra felfritt och sitta kvar i vagnen. Spik!

9 Yuvaraj är en krigare med helt rätt inställning som nu äntligen är tillbaka på rätt spår i sin utveckling efter en längre period av strul. Valacken går hela vägen in i mål och tål tuffa upplägg, men att brotta ner tipsettan från utvändig position är givetvis övermäktigt om densamme är frisk. Trolig tvåa i loppet via en sedvanligt stark slutrunda.

10 Global Concept får problem att besegra stallkamraten med spårlottningen till hands. Inställningen är dock den rätta på den här fronten och femåringen besitter en hög högstahöjd de dagar aktionen fungerar fullt ut. Det kan vara som så att Örjan Kihlström styr framåt mot positionen utvändigt om ledaren i ett tidigt skede och då kan absolut ekipaget kämpa till sig en plats bakom den formtoppade tipsettan.

Rank: 4-9-10-2-5-7-6-11-1-8-12-3

Tips! Gå med i Travcash Facebook-grupp och snacka trav med oss och närmare 23 000 andra. Den hittar du här!

V75-6 (Silverdivisionen-final)

1 Karat River var oerhört stor i nederlaget i sin senaste start och visst hade femåringen segat sig förbi ledande Hidalgo Heldia den sista biten om inte densamme bröt ut och gjorde det hela omöjligt. ”Racing incident” sa Johan Untersteiner efter loppet, vilket inte tröstade undertecknad som hade lirat. Aja, nu får vi en ny chans att jobba in en välförtjänt seger för den högkapabla femåringen och förhoppningsvis går det vägen. Mycket avgörs givetvis redan i starten, där valackens goda startsnabbhet skall kunna räcka till för att svara upp ledningen… Och då är loppet över. Skulle Plan A gå i kras är ekipaget fullt kapabelt till att lösa det även på annat vis. Klar tipsetta.

2 Readly Lavec får dock äran att dubbla systemförslaget, då detta är loppets ledare om någon utifrån lyckas smita förbi tipsettan i spetskörningen. Oskar J Anderssons valack är nämligen en riktig krigare med dirigentpinnen i hand och sexåringen har exempelvis hållit ifrån sig en viss Stoletheshow från positionen i en tidigare start, vilket givetvis är starka papper. Mycket avgörs alltså omgående och här har vi ett ekipage som vet vad som gäller!

9 Hipster Am rattas av Erik Adielsson som har blott en uppgift här framför sig och det är att bita sig fast i de snabba startryggarna så gott det går inledningsvis. Skulle exempelvis tipsettan lyckas svara upp ledningen kan det nämligen bli så bra att ekipaget hamnar i rygg på densamma och då är inte detta en pålle att nonchalera vid luckan i rättan tid. Sexåringen hade exempelvis grepp på Readly Lavec större delen av upploppet vid andraplatsen på Valla i början av april och duger absolut rent kapacitetsmässigt. Skrällstreck vid bredare gardering.

Rank: 1-2-9-8-11-4-3-12-7-5-6-10

V75-7 (Harper Hanovers Lopp)

8 Kentucky River får landa som knapp tipsetta då den högkapabla femåringen står väldigt fin inne i det här loppet rent kapacitetsmässigt. Femåringen hade nog nämligen inte varit chanslös från 40 meters tillägg heller, men nu är alltså hingsten placerad på mellanvolten och med ett springspår dessutom för Per Nordström att utnyttja om så önskas. Undertecknad spekulerar dock i att det hade varit bättre att glida ner i ryggar än att ladda framåt, då det finns en överhängande risk att svar väntar med varma servetter av den tidiga ledaren Imperatur Am och då är det knappast fördelaktigt att ge sig in i striden allt för tidigt över dryg distans. Vi får väl se hur det artar sig i en upplaga som verkligen öppnar upp för spekulationer!

4 High On Pepper fortsätter att imponera. Valacken har siktats mot det här loppet hela året och såg verkligen ut att vara helt rätt på det formmässigt i den häftiga upphämtningen i sin senaste start. Femåringen tål att göra mycket jobb över distansen och Jorma Kontios viktigaste uppgift är att köra felfritt inledningsvis. Väl på rätt köl är hästen oöm till den grad att segern kan bärgas på olika vis och strecket är minst sagt befogat.

❗️9 Calle Crown var jätteduktig tvåa bakom Önas Prince i Copenhagen Cup och formen bör nu vara bra nära zenit med två genomkörare innanför västen efter ett längre uppehåll. Tomas Malmqvists hedersknyffel till kuse är van stenhård konkurrens och tre varv berör inte hingsten negativt då detta är en rackare som alltid går hela vägen in till mål oavsett vad. Från det här utgångsläget bör rimligtvis Ken Ecce hålla sig på innerspår och åka med till den stund det förhoppningsvis spricker upp över utslagsgivande distans, för att därefter käka upp motståndarna en efter en. Väl bortglömd på strecken till sina 4% i nuläget.

Rank: 8-4-9-2-15-3-10-12-5-13-11-6-1-7-14

Andelar till V4 och V65 delar vi varje torsdag och fredag i vår Telegram-kanal.

Gå med i gruppen här!

⭐️ Omgångens bästa spik:

Castor The Star (V75-5) körs till ledningen i ett tidigt skede och sen får övriga inrikta sig på andraplatsen. Snacka om toppform på den här fronten!

❗️Omgångens drag:

Calle Crown (V75-7) är en tuffing som absolut har vad som krävs för att göra sig gällande i årets upplaga av Harper Hanovers lopp. Jätteduktig i sin senaste start och nu är formen på topp.

❄️ Omgångens överspelade: 

Här finns det inget att rapportera då de mest spelade hästarna är någorlunda korrekt streckade. Laredo Boko (V75-5) är streckad till 11% som andrahandsfavorit och det är väl mycket, om man skall lyfta något ändå, då gardering känns som överkurs i loppet. Tipsettan vinner detta 9/10 och sen är det vidöppet där bakom.

Kan vi fixa miljonvinst på nytt? Till andelarna!

Leovegas får ny licens – BONUS till båda nya och gamla kunder!

LeoVegas

  • + Dagligt utbud av fasta travodds
  • + Dagligt lunchtrav
  • + Gratisspel för nya kunder
  • + Bra oddsutbud på övriga sporter

Fler aktuella travtips