V75 Tips Lördag Solvalla 24/9 – Jackpott 100 miljoner kronor!!


Referenten
Referenten

Tjenare Travcash-fantaster!

Nu är vi alltså framme vid omgången ALLA väntat på hela månaden! STL-Finaler kombineras av finalerna i såväl Svenskt Trav-Oaks som Svenskt Travkriterium i en helhet som får en travälskare att hoppa högt av glädje… Men givetvis vill inte spelet vara sämre. Vi har nämligen en jackpott att förhålla oss till som tar plats som en av de absolut största i V75-historien. 100 MILJONER KRONOR!! Ja, det finns alltså 100 miljoner kronor att kriga om och då är undertecknad på helspänn. Dags för en fullfjädrad analys!

Travcashgänget har varit i ett strålande skick en längre tid och när väl bomullen drogs ur öronen så har vinsterna av större art avlöst varandra. Missa inte att gå med i vårt andelslag och rygga din favorit!

Tankarna och idéerna som jag nu delger är grunden för systemet ”Reffen V75-analys” (Systemförslaget via egen flik) som är ett av flera system som jag kommer att öppna upp i vårt andelslag ICA Supermarket Tierp. Formen i laget är som sagt glödhet för dagen, så missa inte att säkra din andel i tid via knappen nedan.

Som brukligt slår vi även ett slag för veckans nya avsnitt av vår populära V75-podd, där vi denna gång gästas av Niclas Westberg som tränar Babsans Bankir. Trevlig lyssning!

V75-1 (Bronsdivisionen-final)

1 Santos de Castella var faktiskt alldeles strålande bra vid segern i sin senaste start då femåringen brisade ifrån sina konkurrenter till överlägsen viktoria på en snygg segertid. Valacken är mycket svår att bryta ner i favoritpositionen ledningen och här talar precis allt för att vi åter får beskåda hästen med dirigentpinnen i hand. Trots ett par tuffa konkurrenter i denna final måste Jörgen Westholms springare landa som tipsetta.

5 Born To Run är givetvis en ruskigt kapabel motståndare som knappast går att lämna utanför kupongen. Femåringen hade lekstuga vid segern i sitt senaste framträdande och nu vankas optimala barfota runt om tillsammans med jänkarvagnen. Chefen själv, Alessandro Gocciadoro, sitter upp bakom sin adept och när det väl brukar vankas mycket prispengar på Solvalla brukar ”bålgetingen” iklä sig en huvudroll. Offensiv styrning att vänta.

3 Under Armour gick en enastående slutrunda vid andraplatsen nyligen, där det vette katten om inte valacken hade avgått med segern om densamme var fullt körbar över upploppet. Femåringen påvisade åtminstone att den där fina vinter/vår-formen nu är åter med eftertryck och då skall verkligen inte tuffingen nonchaleras från ett passande utgångsläge. Kraftigt gynnad av tempo på tillställningen.

Rank: 1-5-3-7-4-11-9-6-12-8-2-10

Mer läsning: Travcash superdubbel – där du kan få insatsen tillbaka vid förlust, läs mer här!

V75-2 (Klass II-final)

4 Roll Control har väldigt passande förutsättningar framför sig den här gången och undertecknad kan inte förmå sig att göra annat än att singelstrecka. Fyraåringen är nämligen oerhört effektiv bakom bilen och trivs dessutom som bäst när han får husera i ledningen, vilket givetvis är en god kombination. Hästen höll farten berömvärt på avstånd bakom kulltoppen Lulius Boko i sitt senaste framträdande och gången innan det, ja då blev det en enkel viktoria i ett liknande gäng från just ledningen. Mycket talar nu för en repris! Härligt spelvärde till runt 30% på strecken.

1 Babsans Bankir selas ut av Niclas Westberg, som alltså tog plats som poddgäst i veckans avsnitt av vår V75-podd. Lindesbergstränaren lät inte uppgiven på någorlunda vis kring segermöjligheterna, utan hoppades att hans springare kunde vara med i matchen om det klaffade under vägen från ett tacksamt utgångsläge. Petter Karlsson ville pröva jänkarvagnen på hästen, så nu blir det så för första gången i karriären och visst kan det ge en ytterligare skjuts i steget. Form och kunnande duger till att utmana tipsettan över upploppet, om nu Jörgen Westholm bjuder på luckan vill säga i scenariot som går i linje med badkarskörningen (ledning/rygg ledaren).

3 Global Crossover krigade väl i avslutningen i sin senaste start, där valacken inte var långt efter vinnande Express Love. Toppformen verkar nu ha infunnit sig med tre lopp i kroppen och här kombineras Magnus A Djuse med jänkarvagn för första gången i karriären. Från ett passande utgångsläge kan knappast ekipaget avskrivas helt när det framförallt gäller platsstriden bakom tipsettan.

Rank: 4-1-3-2-6-5-10-9-8-7-12-11

V75-3 (STL-Open

4 Hail Mary vann ett ”blufflopp” pliktskyldigt i sin senaste start, vilket inte sa speciellt mycket. Intrycket var åtminstone väldigt fint och det kan vi ta med oss snarare än prestationen i allmänhet. Nu kommer Örjan Kihlström försöka sig på någonting liknande, genom att köra sig mot ledningen i ett skede två, där mycket av loppets utgång avgörs i beslutsfattandet hos ledaren. Vinkas ekipaget fram får de troligtvis åter hållas i orubbat bo och då är spänningen över, medan svar innebär att det verkligen blir tävling av det hela. Undertecknad är införstådd med riskerna i att gardera, men visst känns det samtidigt alldeles för färglöst att spika och hoppas på sömnpiller i en sån här omgång? Vi prövar!

❗️3 Click Bait hade en omöjlig uppgift framför sig i samma lopp som tipsettan vann, där lågt tempo från sämsta utgångsläget över korta häcken aldrig går ihop i en framgångsrik ekvation. Undertecknad noterade dock ett fortsatt formstarkt intryck i skymundan och nu väntar andra bullar då Stefan Melanders hederknyffel har trumf på hand kontra sin värsta kombattant. Sexåringen har under året påvisat en utveckling som framförallt gjorde honom hårdare i psyket, med segrar tagna såväl bakifrån som utvändigt om ledaren, och med den insikten bör det väl vara läge att spänna bågen i hästens favoritposition ledningen. Hoppas Per Lennartsson väljer att tävla för allas skull och motstår frestelsen i att ”fisåka” med bakom tipsettan till andraplatsen. För spänningen! För glädjen! För travets bästa!

7 Önas Prince kan absolut ta sig in i matchen om tipsettan får svar i sin jakt på ledningen. Per Nordströms topphäst påvisade att formen sitter där den ska vid segern nyligen och här kanske då ekipaget kan smita ner bakom tätduon via femåringen fina startsnabbhet. Här vankas nu även barfota runt om och jänkarvagn, vilket alltså är fullständigt optimalt. Given vid gardering.

Rank: 4-3-7-5-2-6-8-1-10-9

Mer läsning: Travcash superdubbel – där du kan få insatsen tillbaka vid förlust, läs mer här!

V75-4 (Svenskt Trav-Oaks)

1 Aurelia Express växlade upp något djävulusiskt över upploppet vid segern i sitt uttagningslopp och visst såg det ut som att treåringen hade kunnat fortsätta i det tempot ett par hundra meter till. Timo Nurmos har en ruskig snurr på stallet för dagen och på hemmabanan Solvalla har monstertränaren varit närmast omutlig på senare tid. Formen verkar onekligen smittat av sig på den här rackaren som icke missar ledningen initialt, åtminstone. Hur Erik Adielsson väljer att göra i ett skede två står skrivet i stjärnorna, men det fina i kråksången är att ekipaget kan vinna såväl med- som utan dirigentpinnen i hand. Kul tipsetta!

2 Bonneville W.I. har verkligen hittat nya växlar i takt med att formen infunnit sig i stallet, efter ett par starter där treåringen kommit undan för undan. Ulf Ohlsson verkar dessutom vara en personlig favorit för stoet som nu får toppkusken att kampera med ånyo i denna final. Utgångsläget går absolut inte att klaga på då hästen kommer att få sig ett vettigt slagläge i andraspår och sen kan det komma att gå undan värre under slutrundan då jänkarvagnen dessutom hängs på för första gången i karriären. Trots blott fem starter innanför bältet är detta ICKE någon duvunge att nonchalera. Streck!

5 Kayla Westwood tågade runt fältet under slutrundan i sitt uttagningslopp på ett imponerande vis och visst är det lätt att tycka om den fuxiga damen. Hästen har mött kulltopparna i merparten av starterna under året, där ihoptjänad hårdhet nu kan ge utslag på nytt sista 800 meterna, då ständigt aktuelle Magnus A Djuse styr på i spåren. Barfota runt om har växlat upp treåringen ytterligare och visst fortsätter man givetvis att tävla så nu. Går inte att plocka bort från kupongen.

Rank: 1-2-5-9-6-4-10-8-7-3-12-11

V75-5 (Klass I-final)

2 Viva La Vida Face kommer till start med två segrar i följd efter tidig ledning, där femåringen matat på i eget tempo under vägen. Konkurrenterna har inte varit i närheten att utmana över upploppet, men nu vankas finaler och då är väl frågan om det verkligen kan vara lika enkelt på nytt. Björn Goop kommer åtminstone säkerligen pröva framåt mot ledningen förr eller senare och når ekipaget positionen är såklart detta pållen med störst vinstchans i loppet, även om undertecknad inte tänker ta till benämningen ”spikförslag” den här gången.

4 Ferox Brick har kretsen kring hästen jättehöga tankar kring och det är väl knappast konstigt då femåringen inte brukar förlora när väl aktionen flyter för honom. Nu är det ju dock problem med just stilen och fräschören med jämna mellanrum, så det är inte alldeles enkelt att räkna på den här kapabla herren från gång till gång, men skulle samtidigt allting vara tipptopp för dagen finns en rejäl rekordsänkning inombords om så krävs för att avgå med segern. Lämnas inte utanför kupongen.

12 Robthebank blir spännande att beskåda med jänkarvagn för första gången i karriären. Krigarsegern i den senaste starten gick inte att klaga på och nu sitter Magnus A Djuse upp i jollen, vilket kan till att behövas då trollkonster krävs från sämsta utgångsläget. Skulle ekipaget ta sig in i matchen är detta en jätterolig bedövare att ha med sig i omgången.

Rank: 2-4-12-1-10-3-5-6-7-11-9-8

Tips! Gå med i Travcash Facebook-grupp och snacka trav med oss och över 22 000 andra. Den hittar du här!

V75-6 (Svenskt Trav-Kriterium)

⭐️ 1 Bedazzled Sox är en underbar häst med hjärta och hjärna på det rätta stället. Treåringen har inte gjort annat än att leverera under inledningen av sin karriär och utvecklingskurvan har pekat i en konstant riktning mot stjärnorna. Här fick nu kretsen kring hästen välja spår först och valde bricka ett, vilket undertecknad inte ser som några konstigheter då hingsten är effektiv nog den första biten till att hålla ut övriga och väl i ledningen viker knappast talangen ned sig. Motståndet skall icke nonchaleras, men med förutsättningarna till hands spårar alltså Roger Walmanns kulltopp varenda meter och skriver in sig i historieböckerna. Spik!

3 Following har faktiskt besegrat tipsettan, vid segern i korta E3, men då skall vi ha med oss att Roger Walmanns pålle var den som gjorde jobbet under vägen och stred tappert till mycket knapp förlust. Inget ont om Stefan Melanders jänkare, men visst måste det till att någon offrar sig för att sätta spikförslaget i sank om den här fina hingsten skall ges möjligheten att avgå med segern. Vid gardering är dock strecket totalt givet med barfota runt om och ett passande utgångsläge.

8 Coquaholy har blivit väl borttappad av spelarkolektivet kan man tycka, även om utgångsläget är iskallt. Den här segervane krigaren stod nämligen för ett råstarkt lopp i sitt försök och har egentligen hela verktygslådan nu när man börjar köra utan skor på hovarna. Givetvis måste Kim Eriksson lyckas droppa ner någonstans med sin uppsittning om det här skall gå vägen, men det är väl inte heller helt omöjligt och skulle tipsettan göra bort sig på någorlunda vis är absolut inte detta en chanslös kuse. Kul vid gardering.

Rank: 1-3-8-10-6-11-5-4-7-9-2-12

Mer läsning: Travcash superdubbel – där du kan få insatsen tillbaka vid förlust, läs mer här!

V75-7 (Walter Lundbergs Memorial

11 King Cole blir svår att frångå som tipsetta, med tanke på att hästen tagit fyra raka segrar på imponerande vis, där dessutom tre av dessa är tagna över gällande distans. Visst, femåringen har sprungit på sig 500 000 kronor på relativt kort tid och hade stått på startvolten för blott någon månad sedan, men samtidigt måste vi även ha med oss att valacken utvecklats kraftigt under samma period och bör därmed klara sig galant. Daniel Wäjersten siktar här på att komma iväg snabbast möjligt från springspåret och kör säkerligen därefter relativt offensivt med sin starka kuse. Högst vinstchans i loppet, även om det är tight om given.

3 High On Pepper kämpade på heroiskt bra efter en blytung resa över distansen nyligen och påvisade sannerligen att fyraåringen nu nått nya högstanivåer. Här väntar en likande uppgift, där Jorma Kontio återigen kommer ge sig på ett försök att nå ledningen och skulle ekipaget lyckas med detta är goda råd dyra för konkurrenterna. Måste med på kupongen.

13 Amalencius B.B. verkar ha bestämt sig för att bromsa i den näst sista svängen och då går det givetvis inte att vinna några travlopp. Ett mycket besynnerligt beteende, som knappast går att förklara om man nu inte kan tala med hästar. Magnus A Djuse får nu åtminstone chansen bakom den kapabla femåringen för allra första gången och kanske är det samma man som kan övertyga valacken om att ”800 meters-pålen” inte är farlig att passera. Flyter allting på är Harper Hanovers-trean absolut aktuell, trots sina dubbla tillägg.

Rank: 11-3-13-14-7-6-4-1-9-10-15-2-5-8-12

⭐️Omgångens bästa spik:

Bedazzled Sox (V75-6) är en undantagshäst som ständigt levererar. Här gäller det för Torbjörn Jansson att få full snurr på sin uppsittning från början, för om ekipaget håller upp ledningen tordes nämligen loppet vara över. Vi spelar spets och slut!

❗️Omgångens drag:

Click Bait (V75-3) missar inte ledningen den här gången och förhoppningsvis prövas krigaren i positionen. Sexåringen är nämligen inte beroende av att smygas längre över medeldistans, utan här skall Per Lennartsson vara konfident bakom sin uppsittning. Hela vägen!

❄️Omgångens överspelade: 

Fat Rabbit (V75-2) innehar just nu ett delat favoritskap med tipsettan och det känns icke korrekt. Troligtvis måste nämligen Örjan Kihlströms uppsittning göra jobbet utvändigt om Jörgen Westholms tuffing och då skall det till en överjävlig prestation för att avgå med segern. Inte speciellt het.

100 MILJONER – Till andelarna!

Publicerad 23/9 2022 kl 00:25

Bästa spelbolagen med travodds

Unibet

  • + Tillfällig superbonus!
  • + Grundare med stort travintresse
  • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
  • Inget poolspel
4.9
Unibet

Expekt

  • + Grymma i mobilen
  • + Höga fasta travodds
  • + Snabba uttag
  • Inget poolspel
  • Har svensk spellicens
5.0
Expekt
Se alla spelbolag med travodds