Expekt skaffar ny licens – Ny bonus till ALLA spelare!

Till Expekt!

Reffen & Kjellberg spelar in över 600 000 kronor på V86 21/2!!

Till laget!
Avd
Hästar
V75-1
2,3,5,7,8,9,12
V75-2
1,3,5,6,11
V75-3
1,2,6
V75-4
6,14
V75-5
9 Happy Go Pepper
V75-6
3,5,6,7,8,9,10
V75-7
1,2,4,6,8,11
Referenten
Skribent: Referenten
Publicerad: 30/11 2023 kl 13:17

V75 Tips Lördag Solvalla 2/12

Tjenare Travcash-fantaster!

Vi vandrar härmed in i decembers första V75-omgång och då gäller det verkligen att notera barfotaförbudet som träder i kraft. Här kommer skoförändringarna förändra förutsättningarna för många radikalt och dessutom väntas gott om minusgrader som ytterligare kan försvåra balanseringen för respektive tränare. Dags att gräva sig ner i arkiven och analysera sig fram till lösningarna!

Travcashgänget har varit i ett strålande skick en längre tid och när väl bomullen drogs ur öronen så har vinsterna av större art avlöst varandra. Senast nu på V86 drog Travcash-Emma in 4,3 miljoner kr på en enskild kupong. Missa inte att gå med i vårt andelslag och rygga din favorit!

Tankarna och idéerna som jag nu delger är grunden för systemet ”Reffens V75-analys” som är ett av flera system som jag kommer att öppna upp i vårt andelslag ICA Supermarket Tierp. Formen i laget är som sagt glödhet för dagen, så missa inte att säkra din andel i tid via knappen nedan.

Gå med i andelslaget!

Som brukligt slår vi även ett slag för veckans nya avsnitt av vår populära V75-podd, där den dynamiska duon Albin Kjellberg och Referenten nu är återförenade. Vackert!

V75-1 (Klass I-försök)

❄️ 2 Jimbaran Zon påvisade ånyo sin höga kapacitet för klassen vid segern i sitt senaste framträdande, där fyraåringen alltså hämtade upp markförlust på imponerande vis och nu är siktet inställt mot nya framgångar. Hingsten står jättefint inne i detta lopp och hade absolut varit ett spikförslag om man bara behövde lägga vikt vid bästa hästen, men så enkelt är det sällan i travet värld. Nej, här väntar ett olycksbådande snävt andraspår i volten och dessutom är skor på hovarna en faktor som sätter ner högstanivån… Vilket gör gardering till ett måste nu när streckningen är alldeles för hög i skrivande stund (43%).

❗️8 Peter Pan är ett motbud till tipsettan som är V75-härdat, tävlar väl med skor på hovarna och ackompanjeras dessutom av en för dagen mycket formstark Björn Goop. Mannen i guldhjälm brukar vakna till lite extra inför stundande vintermeeting och här hugger ekipaget likt en kobra om det spricker upp det minsta från det, initialt, stängda spår i volten. Jätterolig skrällfundering (3%) i ett öppet race.

12 Windmill Jam har varit under lupp av många, efter att Firma Untersteiner deklarerat höga tankar om hästen, och visst har vi då även minst lika många som kanske känner sig besvikna kring faktum att det inte lossnat som förväntat. Fyraåringen såg jättefin ut i ett uttagningslopp till Derbyt i augusti och då kunde man ana islossning därefter i ”vanliga lopp” för klassen… Men så har alltså inte blivit fallet och nu får vi blott spekulera i om valacken kan avrunda säsongen med flaggan i topp eller ej. Motståndet skrämmer åtminstone inte på sin bästa dag och spår tolv i volten blir mindre av ett handikapp över lång distans vintertid. Ett sunt garderingsstreck.

Rank: 2-8-12-3-7-9-5-1-4-6-11-10

V75-2 (Klass II-försök)

5 Mirasol är ett spännande treårigt sto som Preben Sövik plockat in från staterna och visst gick det att skönja gott gry i hästen i dennes senaste framträdande. Jänkaren pep då nämligen till ledningen på ett par steg och krigade därefter tappert till andraplatsen över gynnsam distans och med den genomköraren innanför västen bör nu formen infunnit sig till den grad att en seger väntar runt hörnet. Här kombineras de bägge nyheterna jänkarvagn (första på svensk mark) och Örjan Kihlström i jollen i en smaskig cocktail som absolut kan avslöja spets och slut i eftersmaken. Sund tipsetta i badkarskörningen.

1 Jikininki blir dessvärre bara dyrare och dyrare för undertecknad. I den senaste starten anlitades flagghästen exempelvis som singelstreck, eftersom det bara måste vara dags för seger inom kort, men när väl champagnen var framplockad vid upploppets början tappade valacken aktionen på den svårbemästrade banan och då byttes snabbt det kopplade greppet ut mot en förlängning av prenumerationen ”nästagångare”. Nu står vi här igen med förutsättningarna att form och kapacitet tordes leda till segerstrid, men den här gången oroar spår ett bakom bilen över korta häcken då startsnabbheten inte är fyraåringens främsta egenskap… Och då får vi hålla oss till kategori ”garderingsstreck” i hopp om att ekipaget får chansen.

6 Jollywood var inte alls på humör i Norge nyligen, men vem är det egentligen om man vill referera till gamla ”Norge-vitsar” och vara lite patriotisk. Oavsett vad har fyraåringen skött sig i starterna dessförinnan och det mesta talar nu för att hingsten håller ordning på påkarna loppet igenom, vilket även bör innebära en framskjuten placering om hästen har en av sina bättre dagar. Ojämnheten i prestationerna går nämligen inte att frångå, men som tämligen ostreckad (3%) är det en faktor som man kan leva med på garderad kupong.

Rank: 5-1-6-11-3-4-8-2-9-7-12-10

Tips! Gå med i Travcash Facebook-grupp och snacka trav med närmare 25 000 fantaster.     

Till Facebook-gruppen!

V75-3 (Gulddivisionen-försök

6 Moni Viking gör en bejublad comeback för alla dem som älskar travsport då detta är en riktig krigare som överlevt det mesta, med fanan högt, i storloppsväg. Nu har hingsten hunnit bli tio år gammal inför kommande vintermeeting och då får vi väl se om hästen fortsatt har vad som krävs för att konkurrera med de bästa. Här väntar allt annat än det sedvanligt tuffa motståndet i en passande uppgift i återkomsten och visst kan Björn Goops stjärna vinna detta med skor på hovarna, samt diffus form, om mannen i guldhjälm kör för segern. Given tipsetta.

1 Super Nice fick sig en rejäl genomkörare i ryggen på mäktiga High On Pepper nyligen, där mjölksyran förhoppningsvis petat formen framåt inför vad som nu komma skall. Den startsnabba hingsten missar inte ledningen initialt och sen tordes det väl blott vara tipsettans rygg som är av intresse om körande Stefan Persson skall tänkas släppa. Spännande skrällbud i bägge scenariona nu när vissa har frågetecken för formen, medan andra tycker illa om dojorna på hovarna.

2 Milliondollarrhyme fortsätter att se formstark ut i skymundan och det är väl där nioåringen är för dagen med uteblivna segrar, men fina placeringar inkasserade där bakom. Nu är dock inte detta den tuffaste Gulddivisionen som skådats och framförallt inte om tipsettan är rostig, så här kan det finnas en viss segermöjlighet om Fredrik B Larsson får till styrningen från ett perfekt utgångsläge. Sunt streck vid gardering.

Rank: 6-1-2-3-8-4-7-10-5-9

V75-4 (Hästägarkannan – Stayerlopp)

14 High On Pepper såg strålande fin ut vid segern nyligen, vilket egentligen utvecklades till ett rejält snabbjobb efter att värsta konkurrenten galopperat bort sig, och nu kommer valacken till start med självförtroendet på topp. Här står femåringen med hela 80 meters tillägg, men i ärlighetens namn är det blott 40 meter fram till den värsta konkurrenten och över gynnsamma tre varv finns det gott om tid att käka upp försprånget. Skor på hovarna hanterar hästen på förträffligt vis och Jorma Kontio älskar att köra pållar som trivs med att tåga på från första till sista metern. Sunt förstaval.

6 Blue Boy Face har uppenbarligen en egen vilja och galopperar när det behagar honom, vilket sett till att resultatraden nu är totalt missvisande. Fyraåringen har nämligen överkapacitet för klassen och förlorar sällan i felfritt lopp, men det är samtidigt alltså där som skon klämmer. Nu får vi hålla tummarna att Peter Untersteiner lyckas motivera sin uppsittning samtliga tre varv, för då finns det på kartan att ekipaget kan köra sig till ledningen efter en bit och göra livet surt för de mer rutinerade konkurrenterna längre bak bland tilläggen. Vi låser stayerloppet på de bägge tuffingarna!

11 Kinky Boots kan bli kostsam att lämna utanför kupongen, med tanke på segeraptiten och påvisad toppform, men samtidigt har inte undertecknad kunnat skönja någon form av startsnabbhet i voltstart och det troliga är att tipsettan 20 meter bakom kan ha käkat upp försprånget efter en bit. Väl sida vid sida är Katja Melkkos springare den tuffare, trots allt, och det fäller avgörandet i streckandet. Given vid bredare gardering, dock.

Rank: 14-6-11-15-3-10-1-7-2-5-9-12-13-4-8

V75-5 (Diamantstoet-försök)

⭐️ 9 Happy Go Pepper såg jättefin ut som fastlåst, i ett tufft gäng, i sitt senaste framträdande och undertecknad var positivt överraskad. Med det intrycket på näthinnan är det lätt hänt att man faller för flagghästen denna gång och framförallt när det finns ytterligare faktorer som bäddar för seger. Förmodad körning i den främre träffen, skicklige Marcus Lilius i jollen och även jänkarvagn att krydda med gör detta till en helhet som smakar fågel i ett löp som annars måste garderas brett för att finna trygghet. I en mycket tilltalande omgång tar vi en rövare och singelstreckar! Fräckt! STRUKEN!

7 Golden Rain var aldrig med i matchen, i en opassande uppgift, i sin senaste start och vi gör nog bäst i att dra ett streck över den prestationen. Nu ser det bättre ut med framspår över korta häcken och Alex Persson i sulkyn laddar säkerligen framåt för att placera sig någonstans i den främre träffen. Kapaciteten duger gott normalt sett, men frågan är om inte skorna på hovarna sätter ner stoet till den grad att hon får se sig förbisprungen av tipsettan förr eller senare. Vid gardering.

11 Feline Burgerheide krigade på berömvärt utvändigt om ledaren vid andraplatsen nyligen och nu startar stoet vecka-vecka när väl formen är på topp. Ett bakspår över korta häcken känns dock inte som perfekta förutsättningar för den starka rackaren, men skulle det samtidigt landa i kraftig överpace är detta en av hästarna som är absolut mest gynnade. Skor på hovarna är inga konstigheter och jänkarvagnen på ger extra skjuts. Nonchaleras ej vid gardering.

Rank: 9-7-11-5-1-12-10-3-6-4-8-2

Gå med oss som VIP-medlem via Patreon och få en Travcash T-shirt som tack för ditt support. Läs mer här!

V75-6 (Silverdivisionen-försök)

3 L.A.Boko var mycket duktig vid segern nyligen, där femåringen fick upprättelse efter gott om strul i starterna dessförinnan. Hingsten duger mycket väl i klassen och från ett fint spår bakom bilen känns tipsettan befogad, även om det inte är något spikförslag då hästen säkerligen kommer få göra en del jobb på vägen ånyo. Daniel Wäjerstens stallform är imponerande konstant och det taktiska kunnande i loppen är att berömma.

10 Hannibal Face serverades en mycket tacksam resa av Björn Goop vid segern i sitt senaste framträdande och nu verkar det som att den kapabla sexåringen kommit rätt i sin nya miljö. Aktionen såg som brukligt något stötig ut längst vägen, men när väl valacken fick fulla anfallsorders över upploppet flöt det som aldrig förr och dessutom höll sig hästen lugn… Vilket inte hör till vanligheterna. Här väntar ett fullt hanterbart motstånd och förblir hästen harmonisk väntar segerstrid.

5 Garth Vader selas här ut i en jättespännande regidebut för skicklige Jörgen Westholm. Sexåringen har påvisat fina fartresurser på norsk mark och nu blir det intressant att beskåda hur hingsten står sig i den här konkurrensen. Hästen kan öppna vasst bakom bilen och skulle Maverick Dream, som brukar vara närmast tokig emellanåt, vara hanterbar kan absolut ekipaget köras till ledningen och då blir detta en höjdare. Kan absolut skrälla om miljöombytet slagit rätt.

Rank: 3-10-5-8-9-7-6-2-1-4

V75-7 (Bronsdivisionen-försök)

4 Kendall Jackson kunde inte utmana Kinky Boots över upploppet i sin senaste start, men stod ändock för en stark slutrunda och den fina formen består. Nu lottades hemmahästen till ett mer passande spår bakom bilen och Magnus A Djuse är näppeligen sen med att glida ner i ett trevligt slagläge i andraspår, vilket bör innebära segerstrid på nytt vid sunda vätskor. Ett starkt förstaval på kupongen.

6 Tearsinheaven fick se sig passerad av Declan, som liftat med i ryggen, i det senaste framträdandet och det var inte mycket att säga om efter att valacken fick en dryg väg fram till ledningen. Den här gången hittar förhoppningsvis femåringen till positionen på ett smidigare vis då loppet saknar startkatapulter invändigt om och väl där kan absolut hästen reprisera den imponerade segern vid det senaste Solvalla-besöket. Skor på hovarna funkar dessutom fint.

11 S.G.Mistral spurtar bra varenda gång och här har vi verkligen en pålle som står på tur för seger. Nu lottades dessvärre valacken till ett handikappande bakspår, där fyraåringen får hoppas på ett friskt tempo framme i täten för att hitta in i matchen. Örjan Kihlström brukar vara mästerlig på att hitta de rätta ryggarna inför slutrundan, åtminstone. Kul skrällstreck i avslutningen!

Rank: 4-6-11-8-2-1-7-10-5-3-12-9

⭐️ Omgångens bästa spik:

Nu när Happy Go Pepper blivit struken är det jämnt skägg i denna kategori. Moni Viking (V75-3) är en trolig och Feline Burgerheide (V75-5) är en rolig att använda sig av.

❗️Omgångens drag:

Peter Pan (V75-1) har ett optimalt smygläge framför sig och Björn Goop brukar ha medstuds när han väl är i form. Kapaciteten finns inombords för att städa av samtliga vid klaff.

❄️ Omgångens överspelade: 

Jimbaran Zon (V75-1) streckas till klar favorit och det känns lite i överkant. Spår två i volten är nämligen knappast perfekt och dessutom sänker skorna på hovarna ner den höga höjden. Måste garderas.

Fullt ös i laget – Till andelarna!

Leovegas får ny licens – BONUS till båda nya och gamla kunder!

LeoVegas

  • + Dagligt utbud av fasta travodds
  • + Dagligt lunchtrav
  • + Gratisspel för nya kunder
  • + Bra oddsutbud på övriga sporter

Fler aktuella travtips