V75 Tips Lördag Östersund 21/1


Referenten
Referenten

Tjenare Travcash-fantaster!

V75-skutan kastar ankar i Östersund den här lördagen då högintressanta tävlingar skall till att avgöras. Omgången är betydligt öppnare i undertecknads ögon än vad spelarkollektivets streckande ger sken av och här finns verkligen utrymme för skrälljakt och hög utdelning. Här gör vi bäst i att jaga fräcka lösningar i hopp om att följa upp förra lördagens succé. Välkomna in i analysen!

Travcashgänget har varit i ett strålande skick en längre tid och när väl bomullen drogs ur öronen så har vinsterna av större art avlöst varandra. Missa inte att gå med i vårt andelslag och rygga din favorit!

Tankarna och idéerna som jag nu delger är grunden för systemet ”Reffen V75-Analys” som är ett av flera system som jag kommer att öppna upp i vårt andelslag ICA Supermarket Tierp. Formen i laget är som sagt glödhet för dagen, så missa inte att säkra din andel i tid via knappen nedan.

Gå med i andelslaget!

Som brukligt slår vi även ett slag för veckans nya avsnitt av vår populära V75-podd, där vi denna gång gästas av sympatiske Stefan Arvidsson som har fin form på stallet. Trevlig lyssning!

V75-1 (Sanitys lopp)

11 Xanthis Coktail såg formstark och löpglad ut i intrycket i sitt senaste framträdande och det speglade även av sig i själva loppet då valacken blott var knappt slagen av hedersknyffeln Huddlestone i en virvlande kamp över upploppet. Nu selas nioåringen ut i en passande uppgift då distansen bringar gott om tid till att hämta igen sina tillägg, i samma veva som hästen dessutom trivs med attackera bakifrån. Rikard N Skoglund vet vad han har att köra med och visst bör ekipaget dyka upp i segerstriden. Sund tipsetta i nuvarande författning.

10 Secret Celebration satt alldeles för långt bak med varvet kvar i sin senaste start och då var naturligt segermöjligheterna  som bortblåsta. Undertecknad noterade dock en visslande avslutning i skymundan och det var sannerligen ett formbesked att plocka med sig. Nu kör chefen, Daniel Wäjersten, själv den här gången och från springspåret kan vi förvänta oss att ekipaget kommer iväg på ett fördelaktigt vis. Det kan faktiskt vara som så att detta är loppets ledare efter en bit, då vi troligtvis har en stallkamrat i ledningen initialt, och då är givetvis en hel del vunnet. Sunt streck.

5 Il Boscaiolo besitter faktiskt relativt god kapacitet i grunden och nu blir hästen intressant på liret till låga streckprocent. Smygläget är optimalt, distansen är en fördel och kuskförstärkningen till Björn Goop är inte annat än monumental. Vaknar valacken till liv tillsammans med mannen i guldhjälm kan storskrällen städa bort de flesta redan i den inledande avdelningen.

Rank: 11-10-5-9-4-8-13-1-3-12-2-7

V75-2 (Klass II-försök)

❄️ 4 Chitchat har tagit två raka segrar i sin nya regi Daniel Wäjersten och fortsatt på samma fina vis som tillsammans med föregående arbetsgivare Anders Eriksson. I det senaste framträdandet blev dock den sexåriga valacken REJÄLT utmanade på den sista bortre långsidan och frågan är väl om hästen hade lyckats ta sig tillbaka in i matchen om utvändigt konkurrent kommit förbi genom svängen. Givetvis starkt att ta sig tillbaka över upploppet och vinna bekvämt, men nu väntar rikstotokonkurrens och då känns inte detta som ett vettigt singelstreck till fruktansvärt höga (71%) streckprocent. Sitter inte i ledningen av egen kraft, utan här krävs jobb på vägen.

7 B.B.S.Avicii avslutade starkt bakom en klassklättrare nyligen och påvisade att formen fortsatt är i zenit. Valacken står på tur för seger och nu skulle det kunna vara dags om det löser sig på vägen. Femåringen kan öppna riktigt vasst bakom bilen och visst får vi tro att Jenny A Björk skickar allt vad tygen håller i hopp om att hitta ett vettigt slagläge någonstans i den främre träffen. Giftig!

9 Myrsjös Timeout är en tuffing för klassen som selas ut av den framgångsrika Liselotte Olsson, vilket är en tränare som verkligen får ut maximalt av sitt material. Den här valacken ser exempelvis inte ut som någonting extra från sidan, men när det väl skall till att avgöras under slutrundan går hästen hela vägen in till mål och påvisar den rätta inställningen till sitt arbete. Får tipsettan lite mothugg på vägen här kommer femåringen in i matchen och käkar upp hela bunten. Kul streck!

Rank: 4-7-9-3-10-5-8-2-6-1-12

Inför helgen: Siktet inställt på ny succé! Läs mer här!

V75-3 (Klass I-försök

3 Inge B.Svärlig gav Chitchat en rejäl match i sitt senaste framträdande och påvisade såväl form som härlig löd under hovarna när väl Petter Lundberg gav anfallsorder. Nu väntar en helt annan uppgift för ekipaget, där undertecknad knappast skulle förvånas om åttaåringens startsnabbhet placerar konstellationen i ledningen efter en liten bit och då är mycket vunnet i ett jämnt race över korta häcken. Vi sätter formkortet som tipsetta!

7 Florence Ima har stått för två snygga prestationer i sin nya regi och detta är ett sto som påvisat goda fartresurser sen gammalt. Här blev utgångsläget lite väl långt ut på vingen, men samtidigt är femåringen rejält startsnabb och kanske kan formstarke Peter Eriksson hitta ner i ett vettigt slagläge. Går det hela vägen bör det här ekipaget ses som en het segerkandidat.

5 Shut Up And Dance är absolut en spännande skrällfundering på förhand. Malin Strinnlunds valack har nämligen kutat på riktigt bra tidigare i sin karriär (framförallt 2020) och kanske kan nu den häftiga kuskförstärkningen (Björn Goop) väcka liv i hästen och påminna åttaåringen om forna tider. Utgångsläget är åtminstone passande och efter ett par montéstarter kan det säkerligen vara roligt att återse sulkyn igen. Som tämligen ospelade streckar vi ekipaget.

Rank: 3-7-5-6-2-8-1-11-9-10-4-12

V75-4 (Diamantstoet-försök)

13 Carroty var jättebra vid segern i sitt senaste framträdande och femåringen växte verkligen i undertecknads ögon i och med den prestationen. Hästen är under utveckling, i ett gott slag och står nu inför en passande uppgift, där körande Robert Bergh knappast vilar på hanen med sin springare från springspåret på 20 meters tillägg. Stoet är van vid offensiva styrningar och bör kriga sig in i segerstriden även denna gång. Måstestreck.

1 Miss Mighty tog två raka segrar i höstas och kommer nu åter efter en liten paus. Den nyblivna fyraåringen besitter talang till att spåra varenda meter av detta lopp, men samtidigt kommer knappast ekipaget få fuska bort någonting och då kan det bli väl långt till mål med avsaknad av lopp i kroppen. Ett streck bland flera, om nu inte ekipaget börjar överskattas via ett klart favoritskap.

❗️12 Digital Literacy har verkligen vaknat till liv på slutet och här står stoet jättefint inne i loppet. Först spurtade stoet förbi rikstotobekantingarna L.L.Labero och Marlon Boko utan att dra en pust och sen satt hästen fast därefter i en tuff omgivning. Nu väntar springspår på 20 meters tillägg och då får vi hoppas att vakne Jill Ivarsson hittar ner i banan och landar i de rätta ryggarna inför slutrundan. Stämmer det till kan detta vara omgångens korsdrag!

Rank: 13-1-12-7-6-8-5-3-14-10-11-15-2-9-4

V75-5 (Silverdivisionen-försök)

3 Axel Ruda kommer ifrån en riktigt snygg seger i Silverdivisionsfinalen på Solvalla, där valacken höll sig ifrån tuffa konkurrenter såsom Behind Bars och Four Guys Dream i spurten. Sexåringen håller verkligen toppform för dagen och även om det kanske kan bli svårt att nå exempelvis ledningen, så bör Ulf Ohlsson åtminstone lyckas placera sin uppsittning någonstans i den främre träffen. Väl där besitter hästen kapacitet och kunnande till att vinna detta på olika vis och tipsettan är befogad.

2 Huddlestone fortsätter att leverera starka prestationer, där man inte kan annat än att imponeras av valackens jämnhet genom hela karriären. Sjuåringen går i samtliga positioner och från ett perfekt utgångsläge kan hästen ta sig in i segerstriden på olika vis, även om startsnabbheten troligtvis placerar Lars Wikströms hedesknyffel i ledningen eller kanske i ryggen på densamma. Oavsett vad är givetvis strecket befogat och sunt att placera på sin kupong.

10 Dwayne Zet står väldigt fint inne i klassen och under fjolåret hann valacken till och med utmaningen att pröva på tuff Gulddivisionskonkurrens. Nu har inte sjuåringen startat på ett par månader och därmed blir dagsformen ett frågetecken, men samtidigt selar knappast hemmatränare Oscar Berglund ut sin kapabla springare om det inte är iordningsställt och vi får definitivt tro på en stark prestation. Kan inte nonchaleras vid gardering.

Rank: 3-2-10-7-9-5-11-8-1-4-6

Tips! Gå med i Travcash Facebook-grupp och snacka trav med oss och över 22 000 andra. Den hittar du här!

V75-6 (Kallblodsdivisionen-försök)

10 Tekno Jerven stod på samma start som ett par riktiga tuffingar, för första gången i karriären, i sin senaste start och tog sig verkligen till sig utmaningen på bästa sätt då hingsten utmanande B.W.Rune hela vägen in på linjen. Detta är ett fantastiskt kapabelt kallblod som går en mycket spännande framtid till mötes om han fortsätter att sköta sig och förhoppningsvis håller hästen ordning på nerverna även denna gång. Ny kusk i Kenth Åkerlund är ett frågetecken då vi talar om en speciell rackare, men kommer bara ekipaget överens någorlunda behöver inte röd kusk bekymra sig om att köra snyggt från springspåret utan här är det bara att låta Alf Jonssons krigare göra jobbet. I ett löp där spelarkollektivet sprider strecken tar vi tjuren i hornen och spikar, med såväl hjärna som hjärta bakom beslutet!

7 Kavaleren kommer till start med hela fem raka segrar och Jan-Olov Persson har verkligen lyckats få ordning på valackens knackiga stil. Nu har hästen sprungit på sig en hel del pengar på senare tid och här kommer en rejäl värdemätare för sexåringen, men samtidigt går det väl knappast att plocka bort segerstaplaren som fortsätter att utvecklas. Given vid gardering.

1 Tekno Viking var inte alls i slag i sitt senaste framträdande, men det var väl inte heller helt oväntat efter ett längre uppehåll dessförinnan. Nu har sjuåringen genomköraren innanför västen och bör ha gått framåt ordentligt i och med detta, vilket gör hästen intressant. Uppgiften är nämligen skräddarsydd, där den kapabla rackaren står perfekt inne i loppe,t och visst kan man tänka sig att körande Per Linderoth prövar att spåra varenda meter med sin uppsittning.

Rank: 10-7-1-13-12-6-8-3-11-2-9-4-5

V75-7 (Bronsdivisionen-försök)

⭐️ 1 Borups Victory hade en mur av trötta konkurrenter framför sig i sin senaste start och kunde helt enkelt inte bli bättre än tvåa. Den kapabla femåringen har sett jättefin ut i sin nya regi och här står nu hingsten inför en alldeles perfekt uppgift. Via sin startsnabbhet missar nämligen inte hästen ledningen och väl där bär körande Daniel Wäjersten den respekten med sig som krävs för att få styra och ställa detta efter eget tycke och smak. I en lämplig omgivning glider ekipaget undan över upploppet och därmed avrundar vi med en vattentät spets och slut-spik.

3 Conch On Inn har form och kapacitet till att utmana tipsettan, men från utvändig position måste Daniel Wäjerstens springare ha en sämre dag om det skall bära hela vägen till vinnarcirkeln. Joakim Elfvings hårding står garanterat för en stark prestation och en fin premie på pallen är definitivt inom räckhåll.

5 Graces Candy kommer till start med tre raka segrar och Björn Goop gör säkerligen ett tappert försök i spetsstriden för att nå ytterligare framgångar med Jörgen Westholms formkort. Nu bygger dock undertecknad sin analys på att tipsettan lyckas svara upp sina utmanare inledningsvis och då blir det givetvis väldigt tufft att ta fjärde raka här. Får hoppas på en lucka bakom vår vinnare och lifta med till en andraplats.

Rank: 1-3-5-4-7-12-10-9-6-8-2-11

Andelar till V4 och V65 delar vi varje torsdag och fredag i vår Telegram-kanal.

Gå med i gruppen här!

⭐️Omgångens bästa spik:

Borups Victory (V75-7) är en jättefin femåring som kommer att klättra ytterligare i klasserna tillsammans med skicklige Daniel Wäjersten. Här håller ekipaget upp ledningen och spårar varenda meter, i all enkelhet.

❗️Omgångens drag:

Digital Literacy (V75-4) har vaknat till liv på samtliga cylindrar på senare tid och ser ruskigt formstark ut för dagen. Stämmer det till den här gången kan stoet mata ner samtliga i spurten!

❄️Omgångens överspelade: 

Chitchat (V75-2) kan absolut vinna loppet och tipsettan är given, men undertecknad håller inte med spelarkollektivet om värderingen att hästen tar sig till vinnarcirkeln sju gånger av tio (71%). Det finns ett par formstarka konkurrenter och undertecknad hoppas inte att ekipaget vinkas fram till ledningen. Bör garderas i alla lägen över 55% på strecken.

Mot ny succé – Till andelarna!

Publicerad 19/1 2023 kl 19:01

Bästa spelbolagen med travodds

Mr Green

 • + Generöst välkomsterbjudande
 • + Höga fasta travodds
 • + Grymt mobilcasino
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Mr Green

Expekt

 • + Grymma i mobilen
 • + Höga fasta travodds
 • + Snabba uttag
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Expekt

Unibet

 • + Tillfällig superbonus!
 • + Grundare med stort travintresse
 • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
 • Inget poolspel
4.9
Unibet
Se alla spelbolag med travodds