Testa livet som hästägare – haka på vår andelshäst! Läs mer här!

Till Expekt!

V75 från Jägersro på lördag – se våra populära andelar här!

Till laget!
Avd
Hästar
V75-1
7,8,9,10,12
V75-2
3 Gucci Line
V75-3
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
V75-4
1,3,4,11,13
V75-5
2 Ballerina Indika
V75-6
1,2,3,4,5,7
V75-7
2,4,7,8,12
Referenten
Skribent: Referenten
Publicerad: 16/3 2023 kl 23:26

V75 Tips Lördag Momarken 18/3

Tjenare Travcash-fantaster!

V75-skutan tar sikte mot Norge den här helgen då Momarken travbana pockar på uppmärksamheten. Här har vi en synnerligen öppen V75-omgång att lösa och det långa upploppet på 240 meter bäddar för att alla kommer få chansen förr eller senare. Bäst vi ger oss in krigandet mot sju rätt omgående via den välarbetade analysen nedan. Välkomna!

Travcashgänget har varit i ett strålande skick en längre tid och när väl bomullen drogs ur öronen så har vinsterna av större art avlöst varandra. Missa inte att gå med i vårt andelslag och rygga din favorit!

Tankarna och idéerna som jag nu delger är grunden för systemet ”Reffen V75-Analys” som är ett av flera system som jag kommer att öppna upp i vårt andelslag ICA Supermarket Tierp. Formen i laget är som sagt glödhet för dagen, så missa inte att säkra din andel i tid via knappen nedan.

Gå med i andelslaget!

Som brukligt slår vi även ett slag för veckans nya avsnitt av vår populära V75-podd, där vi denna gång har Jörgen S Eriksson med oss på telefon. Trevlig lyssning!

V75-1 (Stayerlopp)

7 Bransbys Juke Box är en tuff rackare som alltid gör sitt yttersta, oavsett förutsättningar och löpningsförlopp. I sitt senaste framträdande var det hårda bud att attackera i ett högt uppskruvat tempo ute i spåren under slutrundan, men valacken höll ändå farten väl över upploppet och var med strax bakom slutstriden i mål. Formen är det således inga fel på och nu ställs äntligen hästen inför en direkt passande uppgift, med ett lämpligt omgivning och fördelaktigt lång distans, vilket i sin tur kan bädda för en välförtjänt seger. Sund tipsetta.

8 Starbec's A. To Z. ser ut att bli relativt klar streckfavorit, vilket inte undertecknad kan köpa oavsett hur mycket undertecknad än tycker om krigaren på ett personligt plan. Sjuåringen är nämligen inte så mycket bättre än sina konkurrenter helt enkelt och dessutom kan man inte köra hur som helst med hingsten som gör sig bäst i en ryggresa fram till sista bortre långsidan. Tågan är det dock inga fel på, så tre varv skall inte vålla några problem, och visst är markeringen på kupongen beträffande den svanssvängande springaren given trots överstreckandet.

12 Ble du Gers börjar nu bli till åren, men valacken gnetade till sig en tredjeplats i årsdebuten på sedvanligt manér och kommer säkerligen stå sig väl i norska Gulddivisionen även denna säsong. Psyket är minst sagt besynnerligt gällande den här rackaren som kan lägga ner verksamheten helt i ryggar och föredrar istället att tåga på via otacksamma löpningsförlopp och bara mata ner sina konkurrenter. Med detta sagt kan vi tänka oss att Per Oleg Midtfjelt drar i högertömmen fortast möjligt här över gynnsam distans. Streckas på sin höga höjd.

Rank: 7-8-12-9-10-13-4-14-2-11-3-5-1-6-15

Travcash Tipsar:

I helgen är det jackpott på Stryktipset och som vanligt också Fullträff med över 50 miljoner till en ensam vinnare på 13 rätt. 👉 Haka på mina andelar!

V75-2 (Klass II-försök)

3 Gucci Line såg fullständigt obrukad ut vid en uppvisningsseger i sin comeback och undertecknad tog verkligen till sig intrycket. Valacken kunde absolut kuta ett par hundra meter till i samma fart, vilket nu kommer till att behövas över lång distans och vi skall dessutom ha med oss att femåringen troligtvis gått framåt ytterligare med genomköraren. Bo Westergård brukar kunna ställa i ordning när det vankas stora tävlingsdagar och från ett perfekt spår bakom bilen kan ekipaget vinna det här racet på olika vis. I ett löp som garderas av många tar vi en rövare och singelstreckar. Fräckt!

7 Sandokan galopperade bort sig i spetsrusningen i sin senaste start, som klar V75-favorit, och det får vi sätta på kontot orutin och olycksfall i arbetet. Nu är ekipaget på jakt efter revansch och David Perssons fina stallform fortsätter att hålla i sig, vilket givetvis ger ytterligare vind i seglen. Från bricka sju kan det dock bli lite knas med löpningsförloppet och trilskas det det minsta blir det tufft att rå på tipsettan. Given vid gardering.

8 Patrick Palema glänste i sin debut på norsk mark, men i ärlighetens namn var väl inte motståndet det blodigaste. Nu får vi en rejäl värdemätare på vart fyraåringen står eftersom konkurrensen hårdnar, utgångsläget är risigt och distansen är ny. Kanske kan importen lösa det ändå och vid gardering gör vi bäst i att strecka.

Rank: 3-7-8-11-5-1-9-2-10-6-12-4

V75-3 (Bronsdivisionen-försök

7 Es Trenc imponerade vid överlägsen seger i sitt senaste framträdande, om än i trivsammare omgivning, och får därmed tipsettan i ett synnerligen öppet löp. Sjuåringen kan öppna vasst bakom bilen och skulle exempelvis stallkamraten (The Baron) nå ledningen initialt ligger det definitivt i korten att detta landar som loppet ledare i ett skede två. Hästen att slå om så blir fallet.

4 Red Hot Roadster spurtade till sig en snygg seger i sin senaste start och Emma-Sara Sjöberg selar ständigt ut sina kusar i ett toppskick. Här skulle, mycket väl, hästen kunna få det serverat bakom den värsta spetskörningen… Men undertecknad kan inte förmå sig att lita fullt ut på en körsven som är minst sagt grön när det gäller den stora scenen. Form och kapacitet gör dock strecket befogat.

11 Castor The Star hade absolut fått tipsettan, med tanke på att femåringen kommer gynnas av förmodad körning, men här väntar finaler runt hörnet för femåringen och då spikar Jörgen Westholm på skorna runt om. Med ”gummistövlarna” är det icke samma drag i denna kapabla kuse och därmed får vi helt enkelt stanna oss vid ett streck bland flera denna gång.

Rank: 7-4-11-3-6-8-12-10-1-2-5-9

V75-4 (Kallblodslopp)

1 Bäcklös Uriel står till för att återigen nå ledningen och där gör sjuåringen sina absolut bästa lopp. Mats E Djuse är en skicklig körsven som absolut är kapabel nog till att vända runt på ett fördelaktigt vis i den norska volten och även om någon skulle smita förbi ekipaget kan eventuellt en offensiv gul kusk sno åt sig taktpinnen i ett skede två. Landar som tipsetta med förutsättningarna till hands.

13 Stumne Fur är en sluggertyp som verkligen hittat stilen under året och hästen jagar nu femte raka fullträffen. Här väntar en utmanande uppgift då valacken troligtvis kommer få göra en hel del jobb ute i spåren, och även om nioåringen behärskar det, så är det inga duvungar i den främre träffen. Eirik Höitomt brukar dock veta vad han sysslar med i sina styrningar (Norges svar på Björn Goop) och på norsk mark skall ekipaget streckas.

3 Horgen Lynet är en kvick rackare som kommer att öppna fint i volten och skaffa sig ett lämpligt slagläge i den främre träffen. Kapaciteten är det inte heller några fel på och här är det skicklige Magnus Teien Gundersens uppgift att få ur maximalt ur sin uppsittning. Bör dyka upp i striden vid klaff med luckan i rättan tid.

Rank: 1-13-3-4-11-8-2-12-5-15-6-7-14-9-10

Travcash Tipsar:

I helgen är det jackpott på Stryktipset och som vanligt också Fullträff med över 50 miljoner till en ensam vinnare på 13 rätt. 👉 Haka på mina andelar!

V75-5 (Diamantstoet-försök)

⭐️ 2 Ballerina Indika stod för en storstilad årsdebut nyligen då stoet fick knega utvändigt om sin värsta konkurrent loppet igenom och bjöd verkligen till match hela vägen in i en rent eländig väderlek. Undertecknad upplevde att hästen hade tuffat till sig lite grann och med den genomköraren innanför västen räknar tränare Jörgen S Eriksson med att hans adept är upp till 10% bättre nu. Optimal utrustning/balans väntar och i podden räknades flertalet scenarion upp som leder till segerstriden, vilket är viktigt att poängtera då ledningen mycket väl kan vara upptagen. När fältets mest kapabla kuse (Infinity Sisu) saknar lopp i kroppen tar vi tillfället i akt och spikar till förträffliga 20% på strecken!

1 Kashmina B.R. kommer, med all säkerhet, ta hand om ledningen i felfri löpning och därmed rankas femåringen upp. Motståndet är egentligen väl hårt för den här kusen, men Kristian Malmin brukar vara duktig på att sela ut sina springare i toppform när det vankas norska stortävlingar och dessutom skall det här stoet nu tävla utan skor på hovarna. Ger förändringen en ytterligare växel kan det bära hela vägen och vid gardering är markeringen given.

6 Infinity Sisu levererade ett par svettiga prestationer mot de tuffaste av kullkamrater under fjolåret och skulle stoet nu vara på den nivån hade segern troligtvis blivit överlägsen. Här är det dock högst tveksamt om femåringen är där direkt i årsdebuten och framförallt när det är nerväxlat med såväl skor på hovarna som vanlig vagn. Skall streckas på kapacitet vid gardering, men inte mer än så.

Rank: 2-1-6-9-11-5-7-12-4-3

Tips! Gå med i Travcash Facebook-grupp och snacka trav med oss och över 22 000 andra. Den hittar du här!

V75-6 (Gulddivisionen-försök)

❄️ 2 Stoletheshow är Norges bästa häst, enligt undertecknads sätt att se på saken, och framförallt i ledningen. Nu skall dock åttaåringen till att årsdebutera och då är den stora frågan om Frode Hamres stjärna har tillräckligt med spring i benen omgående eller ej. Det finns dessutom faktorer som tyder på att ekipaget inte når någon ledning och då känns inte streckprocenten upp mot 70% befogad överhuvudtaget. Det här är nog ända chansen vi får i år att fälla den här rackaren på hemmaplan och då måste vi göra ett försök.

❗️3 Seven Nation Army blev undertecknad oerhört imponerad av ett par gånger under fjolåret och i mitten av sommaren lades en profetia fram (i samband med ett avsnitt av V75-podden) att detta skulle vara en av de sexton deltagarna i årets Elitlopp. Med detta sagt skall det givetvis bli oerhört spännande att beskåda den talangfulla hingsten i sin årsdebut och med tanke på att Bo Westergård skickar ut sin adept i rejäl hetluft omgående kan man tänka sig att vinterträningen känts riktigt bra. Barfota runt om är en klar plusvariant och får hästen spara på spurtkrutet till sista 400 meterna får övriga hålla i sig. Givet motbud.

7 Dark Roadster har inte Jörgen S Eriksson givit upp hoppet med och i V75-podden kunde, till och med, kusken tänka sig att köra till ledningen när frågan väl ställdes. Formen är, som tidigare nämnt, jättefin på Emma-Sara Sjöbergs lilla glänsande stall och även om konkurrensen är hård så kan absolut sjuåringen göra sig gällande över korta häcken. Ett jätteroligt skrällbud.

Rank: 2-3-7-4-1-5-9-10-6

V75-7 (Klass I-försök)

12 Keystone Cash är en kuse med en riktigt härlig avslutning i sin arsenal och därmed är inte bakspåret något större hinder nu när dessutom upploppet är långt. Här gäller det för Bo Westergård att servera de rätta ryggarna under slutrundan åt sin springare i comebacken, för då blir det verkligen åka av när anfallsorder ges. Där framme är spetsstriden oviss och kan bjuda in till ett fördelaktigt högt tempo. Kul tipsetta i ett öppet race.

2 Mercenary skall nu till att tävla utan skor på samtliga hovar och det är en klar plusvariant för den här valacken som då får bättre flyt i sin knöliga aktion. Sexåringen kan dessutom öppna relativt bra bakom bilen och Jörgen Westholm kommer säkerligen ge sig på ett försök att nå den åtråvärda ledningen i ett tidigt skede. Går Plan A i lås är ekipaget ett hett segerbud, men spetsstriden är jämn och kan komma att bli utdragen… Vilket gör att det hela landar i ett streck bland flera.

4 Thai Targaryan kommer också att köras offensivt då detta är Frode Hamre-stallets främsta segerchans inom V75-ramen (Stoletheshow inkluderad) och på det snacket går det inte att göra annat än att ranka upp hingsten. Maktfaktorn till kusk/tränare brukar ha på fötterna när han andas optimism hemma i Norge och då är det närmast tjänstefel att lämna ekipaget utanför kupongen.

Rank: 12-2-4-7-8-5-1-6-10-3-11-9

Andelar till V4 och V65 delar vi varje torsdag och fredag i vår Telegram-kanal.

Gå med i gruppen här!

⭐️Omgångens bästa spik:

Ballerina Indika (V75-5) stod för en jättefin årsdebut och här bör stoet kunna vinna loppet på olika vis, nu när värsta konkurrenten rent kapacitetsmässigt är nerväxlad och utan lopp i kroppen. Jörgen S Eriksson bjuder på show direkt i sitt första besök på Momarken!

❗️Omgångens drag:

Seven Nation Army (V75-6) är ett utropstecken i sig som en jättetalangfull kuse med en stor framtid framför sig. Här selas hästen ut direkt i tuff konkurrens och det vittnar om att hingsten är redo att rocka hela säsongen lång. Spännande!

❄️Omgångens överspelade: 

Stoletheshow (V75-6) hade vunnit det här loppet med halva upploppet i full form i ledningen. Nu är dock såväl formen som ledningen stora frågetecken och då bör inte Norges bästa häst spelas till över 70% på strecken. Det känns lite orättvist, faktiskt.

Form i laget – Till samtliga andelar!

Leovegas får ny licens – BONUS till båda nya och gamla kunder!

LeoVegas

  • + Dagligt utbud av fasta travodds
  • + Dagligt lunchtrav
  • + Gratisspel för nya kunder
  • + Bra oddsutbud på övriga sporter

Fler aktuella travtips