V75 Tips Lördag Kalmar 14/1


Referenten
Referenten

Tjenare Travcash-fantaster!

Vi beger oss till den småländska östkusten denna lördag då Kalmartravet bjuder upp till dans. Här väntar en bred bana som erbjuder gott om plats och undertecknad brukar alltid säga att det känns som att alla får chansen, även om det givetvis är en kraftig överdrift. Oavsett vad brukar inte skrällarna vara sena med att dyka upp över upploppet och visst kan vi hoppas att utdelningen sticker i höjden. Dags att gå ut på jakt! Dags för analys!

Travcashgänget har varit i ett strålande skick en längre tid och när väl bomullen drogs ur öronen så har vinsterna av större art avlöst varandra. Missa inte att gå med i vårt andelslag och rygga din favorit!

Tankarna och idéerna som jag nu delger är grunden för systemet ”Reffen V75-Analys” som är ett av flera system som jag kommer att öppna upp i vårt andelslag ICA Supermarket Tierp. Formen i laget är som sagt glödhet för dagen, så missa inte att säkra din andel i tid via knappen nedan.

Gå med i andelslaget!

Som brukligt slår vi även ett slag för veckans nya avsnitt av vår populära V75-podd, där vi denna gång gästas av Ola Samuelsson som har hela sex hästar till start inom ramen. Trevlig lyssning!

V75-1 (Bronsdivisionen-försök)

⭐️ 9 Lucifer Sam är en jämn och säker herre som höjde sig ett snäpp i undertecknads ögon i sitt senaste framträdande då valacken brottade till sig segern i rikstotokonkurrens. Ola Samuelsson, som är veckans poddgäst i Travcash V75-podd (lyssna ovan), var tydlig med att detta är stallets främsta segerchans och motståndet verkade inte skrämma Jägersrotränaren på förhand. Sexåringen är oöm beträffande löpningsförlopp och distansen är en klar fördel då hästen går hela vägen in till mål. Med vissa minustecken på de värsta konkurrenterna tar vi här tjuren i hornen och går ut stenhårt till 14% på strecken. SPIK!

3 Lucky Guy Boko har nu gått upp i klass till den här starten efter andraplatsen i Klass I-finalen i sitt senaste framträdande och därmed hårdnar alltså motståndet. Femåringen besitter definitivt kapacitet till att hantera förändringen, men framförallt via kombinationen av barfotabalans och jänkarvagn, vilket inte är möjligt här och nu. Kan definitivt ta sig in i segerstriden, trots allt, men som klar förhandsfavorit lockar det allt för mycket att gå rakt emot.

6 Gerben gav sig väl enkelt i sin senaste start och var inte alls att känna igen. Den här valacken utmärker sig nämligen annars för att just gå hela vägen till mål och framförallt i ledningen, där det sällan är enkelt att ta sig förbi hästen för konkurrenterna. Nu kommer Hans Crebas här tillbaka till sin forna hemmabana och då vill säkerligen den skickliga tränaren visa upp sina kusar från den absolut bästa sidan. Ett ekipage att räkna med vid gardering.

Rank: 9-3-6-1-5-12-11-7-2-8-4-10

V75-2 (Klass II-försök)

8 Marabou Brodda växlade sina konkurrenter i sin senaste start på ett sätt som gjorde att undertecknad satte kaffet i halsen och det var verkligen ett intryck över mål som satte sig på näthinnan. Thomas Uhrberg verkar nu ha hittat nyckeln till stoets utveckling och därmed skulle man kunna tro att den kapabla sexåringen kommer vara ännu bättre den här gången… Vilket är en synnerligen aptitretande hypotes. Lever nämligen hästen upp till förväntningarna bör detta vara spel mot ett mål om ekipaget tar sig ut från sitt invändiga utgångsläge i volten. I ett race där spelarkollektivet sprider strecken tar vi grepp om omgången och singelstreckar!

7 Laban Lagö borde kunnat bättre i sitt senaste framträdande och kanske kan nu formen vara lite på retur. Hade vi fått se en prestation som motsvarade hästens höga höjd hade detta varit en god segerchans, men nu finns det alltså lite frågetecken i samma veva som det inte är någon omöjlighet att det vankar svar i spetsjakten. Ett garderingsstreck bland flera, sammanfattningsvis.

1 Hulk Marke står för idel jämna prestationer, men samtidigt har hästen förtvivlat svårt att sätta pricken över i:et. Nu har valacken fått tampas i rikstotokonkurrens på senare tid och skaffat sig ytterligare hårdhet, vilket säkerligen kan vara användbart nu och framåt i tiden. Här väntar en spännande uppgift med ett optimalt utgångsläge och visst kan man tänka sig att Örjan Kihlström kan se sin uppsittning i såväl ledningen som i ryggen på densamma. Ett vettigt garderingsstreck.

Rank: 8-7-1-12-6-2-11-10-5-9-3-4

V75-3 (Gulddivisionen-försök

1 Heart Of Steel blev tempotorsk i sin senaste start, men avslutade åtminstone på ett fortsatt formstarkt vis. Nu är uppgiften en annan med innerspåret bakom bilen och givetvis kommer Peter Untersteiner ge järnet initialt för att svara ut konkurrenterna. Lyckas ekipaget med plan A är mycket vunnet då detta är en kuse som gör sig väldigt bra i ledningen. Sund tipsetta och potentiell chansspik.

7 Aetos Kronos blir bättre och bättre med varje genomkörare och det är väl knappast konstigt efter det långa uppehållet. Ännu är inte den forna världsstjärnan på samma plats som tidigare i karriären, dock, men hingsten är nu åtminstone uppe i en nivå som duger i den vintriga Gulddivisionen. Här sitter Örjan Kihlström upp i jollen och då får vi tro att det kan komma att lösa sig på vettigt vis, trots det något byngliga utgångsläget. Given vid gardering.

12 Ultion Face blev fast med segerkrafter i behåll bakom Very Kronos i sin senaste start och kommer säkerligen bli hårt påpassad i och med detta. Man skall dock ha i åtanke att det är två olika saker att sitta fast i rygg på ledaren och runda ett fält från bricka 12, men visst skall väl ändå Adrian Kolgjinis tuffing med på en garderad kupong sett till formintrycket.

Rank: 1-7-12-11-3-10-5-9-2-6-8-4

V75-4 (Diamantstoet-försök)

7 Backdraft är en härlig madame som lattjar sig fram på banan i en skön stil och undertecknad gillar verkligen intrycket. Femåringen vann lekande lätt i sin senaste start och har alldeles för lite pengar på sig i förhållande till den höga höjd hon kan nå de dagar hon behagar att sköta sig fullt ut. Den här gången återgår framgångsrike Tomas Malmqvist till att sätta upp offensive Ken Ecce i jollen och här är den vakne kusken givetvis medveten om vad som gäller initialt. Här gäller det att ta sig förbi Conrad Lugauer i startögonblicket och går det vägen talar precis allting för ledning in i det sista. Given tipsetta.

❗️9 Tasherit hade en mur av hästar i vägen över upploppet i sitt senaste framträdande och gick i mål med gott om krafter kvar i behåll. Intrycket på sexåringen, som haft en härlig utveckling de senaste månaderna, var fortsatt kraftfullt och formstarkt och nu selas damen ut i en mycket lämplig omgivning. Ekipaget sitter i andraspår redan på kör, vilket är optimalt, och hästen har påvisat tidigare att hon tål att gå en slutrunda ute i spåren. Jättekul streck till väl låga 3% i nuläget.

❄️ 5 Narita är fortsatt obesegrad felfri efter tre segrar på sina inledande fyra starter i karriären och visst har det sett talangfullt ut från sidan. Undertecknad upplever dock att motståndet varit tämligen skralt och nu kommer en värdemätare åtminstone. Det snäva utgångsläget i volten bäddar knappast för en pangstart och med den värsta konkurrenten förbi sig kommer det krävas en svettig prestation om fyraåringen tänkt förbli obesegrad i felfri löpning. Ett garderingsstreck, absolut, men som streckfavorit är det inte aktuellt med mer än så.

Rank: 7-9-5-14-10-8-6-13-15-1-4-12-3-2-11

V75-5 (Klass I-försök)

2 Global Believer spurtade storstilat som tvåa i sitt senaste framträdande och påvisade därmed att formen är på sin absoluta topp, då detta egentligen är en kuse som gör sina bästa löp i den främre träffen. Nu blev spårlottningen betydligt mer fördelaktig den här gången med ett perfekt spår bakom bilen och visst är möjligheterna till tidig ledning stora då valacken sannerligen kan lägga iväg, även om det finns en startsnabb konkurrent invändigt om. Skickliga André Eklundh får chansen att ratta sexåringen, vilket kan komma att ge ytterligare tändning. Spänn fast säkerhetsbältet! Det kan gå även över medeldistans!

3 Extreme A.F. fortsätter att vara en kassako för tränare Johanna Bodevind, i samma veva som spelarkollektivet sliter sitt hår då valacken varit en nästagångare hur länge som helst. Den krigande femåringen är dock inte någon ickevinnare, utan oftast har det helt enkelt handlat om att någon konkurrent varit för bra… Eller att slutstöten satts in för sent. Här väntar åter en passande uppgift, med hanterbart motstånd och ett passande utgångsläge, så visst kan vi knappast ge upp nu.

8 Friend Of Elves är en nybliven fyraåring som nu äntligen har börjat få lite medstuds i löpen, vilket resulterat i tre raka segrar. Hela förra säsongen kunde undertecknad skönja stor talang i hingsten, men samtidigt var motståndet benhårt många gånger och dessutom hamnade hästen som oftast djupt ner i kön. Nu är det alltså däremot annat ljud i skällan och visst skall det bli jättespännande att se vilka framgångar som skicklige Stefan P Pettersson kan uppnå med sin springare när det väl blir dags för de större loppen för året. Här blev spårlottningen eländig, men samtidigt är väl Örjan Kihlström en bra kille i jollen om man skall hoppas på att det löser sig. Streck.

Rank: 2-3-8-6-9-1-7-10-5-12-4-11

Tips! Gå med i Travcash Facebook-grupp och snacka trav med oss och över 22 000 andra. Den hittar du här!

V75-6 (Silverdivisionen-försök)

2 Digital Summit är en unghäststjärna som nu äntligen börjat återfå lite av sin forna glans i regi Joakim Lövgren. Segrarna på slutet har tagits på imponerande vis och visst bör segermöjligheterna åter vara goda från ett passande utgångsläge. Undertecknad tror dock inte att det blir tal om någon ledning och distansen är väl inte heller det någon fördel gentemot konkurrenterna, vilket gör att hästen garderas i slutändan till sina mastiga streckprocent.

6 Arvid S.H. kommer till start med en säker spetsseger i bagaget och gången innan det var hemmahästen om än ännu bättre då verkligen krigarhjärtat kom fram. Åttaåringen verkar uppskatta det stadiga handlaget från erfarna Thomas Uhrberg och här satsar ekipaget naturligt på att lassa framåt ånyo över den korta häcken. Skulle det vara som så att Call Me Brodda släpper över befälet blir inte ekipaget lätta att komma till tals med i nuvarande form.

10 Behind Bars går väl knappast att nonchalera, med tanke på att valacken har en förmåga att dyka upp när det skall till att avgöras oavsett motstånd eller utgångsläge. Nu väntar åter en något knölig uppgift med bakspår över korta häcken, men samtidigt är startryggen trivsam och Johan Untersteiner brukar dessutom ha för vana att åka hem från Kalmartravet med segrar i bagaget. Bör med på lappen.

Rank: 2-6-10-8-5-1-3-12-7-9-4-11

V75-7 (Diamantstoet-försök)

4 Heroine Darling såg rejält tankad ut som fastlåst i sin senaste start och undertecknad var inte sen med att notera stoet inför kommande framträdanden. Ola Samuelsson låter också lyrisk (på sitt egna vis) kring formen och hästen kan öppna bättre bakom bilen än vad som kunnat skönjas tidigare. Skulle det vara som så att Stefan Persson lyckas vara först fram till att överta ledningen av Ninja Zon är troligtvis loppet över, men samtidigt kan sexåringen vinna detta på olika vis i nuvarande författning. En rolig och välplacerad tipsetta.

8 Nina Ginto behöver en ryggresa för att prestera som bäst och det är väl lite där som skon klämmer den här gången, med tanke på att stoet har spåret längst ut bakom vingen i denna spårtrappa. Här gäller det för talangfulla Gustav Johansson att snirkla sig ner i ett slagläge i andraspår om det här skall till att gå vägen och det är väl bara att hoppas som spelare. Rent kapacitetsmässigt är detta en topphäst i fältet, vilket även kontobalansen förtäljer, så allt vi behöver är alltså en vink av självaste Fru Fortuna. Streckas.

12 Eenymeenyminymoedk har tuffhet och styrka till att runda det här gänget på en bra dag, men den sjuåriga damen har varit lite ojämn i sina prestationer på senare tid och frågan är vad man kan förvänta sig denna gång. Flemming Jensen tar åtminstone resan till Kalmar med ett par fina kusar och då kan vi knappast tro att det är solsemester på den småländska östkusten som är målsättningen. Kommer få chansen att visa sitt rätta jag under slutrundan och då gör vi bäst i att sätta ner markeringen på kupongen.

Rank: 4-8-12-10-3-2-11-5-9-1-6-7

Andelar till V4 och V65 delar vi varje torsdag och fredag i vår Telegram-kanal.

Gå med i gruppen här!

⭐️Omgångens bästa spik:

Lucifer Sam (V75-1) låter tränare Ola Samuelsson väldigt nöjd med för dagen och hästen står nu inför en liknande uppgift som sist, vilket resulterade i seger. Distansen är den rätta om motståndet skrämmer icke. Kul singelstreck!

❗️Omgångens drag:

Tasherit (V75-5) körs och tränas av Hans Crebas, som säkerligen vill vinna lopp på sin forna hemmabana. Här har han en formstark uppsittning som går hela vägen till mål. Kul vinnare i ett öppet stolopp.

❄️Omgångens överspelade: 

Narita (V75-4) blir streckad till över 40% i skrivande stund och det känns väl mastigt då stoet är tämligen oprövat. Galopperar inte Backdraft bör det dessutom vänta en tuff resa i andraspår och då skall det till en stark prestation för att avgå med segern. Måste garderas.

Till samtliga V75-andelar!

Publicerad 12/1 2023 kl 18:30

Bästa spelbolagen med travodds

Mr Green

 • + Generöst välkomsterbjudande
 • + Höga fasta travodds
 • + Grymt mobilcasino
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Mr Green

Expekt

 • + Grymma i mobilen
 • + Höga fasta travodds
 • + Snabba uttag
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Expekt

Unibet

 • + Tillfällig superbonus!
 • + Grundare med stort travintresse
 • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
 • Inget poolspel
4.9
Unibet
Se alla spelbolag med travodds