Expekt skaffar ny licens – Ny bonus till ALLA spelare!

Till Expekt!

Reffen & Kjellberg spelar in över 600 000 kronor på V86 21/2!!

Till laget!
Avd
Hästar
V75-1
3 Always A Pleasure
V75-2
1,2,3,6,7,8,9,10
V75-3
7,10
V75-4
2,3,4,5,7,9,10
V75-5
5,7,9,11
V75-6
1,2,3,8,10
V75-7
3,6,10,11
Referenten
Skribent: Referenten
Publicerad: 23/11 2023 kl 01:05

V75 Tips Lördag Jägersro 25/11

Tjenare Travcash-fantaster!

Årets upplaga av Svensk Uppfödningslöpning står inför dörren nu när Jägersro bjuder in till helgens V75-tävlingar och det är givetvis en höjdpunkt att följa med spänning. Många framtida kulltoppar har levererat i detta tvååringslopp genom åren och nu får vi se vem som skriver in sig i historieböckerna. Omgången i sin helhet är synnerligen öppen på förhand och skriker verkligen efter en grundlig analys. Vi kör igång!

Travcashgänget har varit i ett strålande skick en längre tid och när väl bomullen drogs ur öronen så har vinsterna av större art avlöst varandra. Senast nu på V86 drog Travcash-Emma in 4,3 miljoner kr på en enskild kupong. Missa inte att gå med i vårt andelslag och rygga din favorit!

Tankarna och idéerna som jag nu delger är grunden för systemet ”Reffens V75-analys” som är ett av flera system som jag kommer att öppna upp i vårt andelslag ICA Supermarket Tierp. Formen i laget är som sagt glödhet för dagen, så missa inte att säkra din andel i tid via knappen nedan.

Gå med i andelslaget!

Som brukligt slår vi även ett slag för veckans nya avsnitt av vår populära V75-podd, där Referenten nu får besök av skarpe Oliver ”Bettingmaffian” Pihlström som vikarierar. Trevlig lyssning!

V75-1 (Klass I-försök)

⭐️ 3 Always A Pleasure kunde lattja sig till segern i sitt senaste framträdande och även om det var i närmast obefintlig konkurrens var det säkerligen en lättnad för tränare/kusk Magnus Jakobsson efter sjukdomsdebaclet på hemmaplan gången innan. Nu är den glänsande femåringen tillbaka i bästa slag och då måste detta vara en toppchans till efterlängtad seger på V75, eftersom samtliga stjärnor står rätt på förhand. Ledningen missar nämligen inte hingsten vid sunda vätskor, vilket är en position som klassklättraren valt att förknippa med ett efterliggande besök i vinnarcirkeln genom karriären… Och nere i söder brukar dessutom ”nedförsbacken” över upploppet motivera ledarhästen ytterligare. Vi inleder med värmländskt! Spik!

7 Belgique är en annan värmländsk rackare som vill blanda sig in i detta. Stred till seger gjorde fyraåringen i sin senaste start och nu krävs det en stort portion krigande ånyo för att ta sig in i segerstriden från ett spår långt ut på vingen, vilket dock valacken är kapabel till i nuvarande författning. Tränare/kusk Björn Goop brukar få lite extra snurr som såväl tränare som kusk såhär års inför franska äventyr och visst kan man se att guldhjälm skiner i höstmörkret för dagen. Ett ekipage att plocka med sig omgående vid den förmodat breda garderingen som krävs om man inte ryggar tipsettan till fullo.

9 Midyat Zaz var duktig tvåa bakom talangfulla Miru Boko för ett par veckor sedan och därefter har femåringen flyttat in hos sin nya arbetsgivare Joakim Lövgren, vilket givetvis är en intressant notering. Miljöbyten brukar tendera att ge positiv effekt och här debuterar alltså valacken på sin nya hemmaplan i en konkurrens som får anses fullt hanterbar. Hittar ekipage de rätta ryggarna, i samma veva som hästen har bra flyt i den annars något ansträngda aktionen, är detta absolut en kandidat för segerstrid.

Rank: 3-7-9-6-8-4-5-1-2-12-11-10

V75-2 (Diamantstoet-försök)

❗️9 Bikana Wine såg ut att tappa balansen och motivationen något mitt på upploppet förra helgen, då det blev ett litet störningsmoment framför, vilket var fullt förståeligt som fastlåst med alla krafter i behåll. Undertecknad noterade galoppen som blott ett olycksfall i arbetet och flaggade stoet istället inför framtida uppgifter… Som nu hastigt och lustigt landade i vecka/vecka. Här selas förvisso fyraåringen ut mot äldre damer, men samtidigt lägger näppeligen talangen någon vikt vid detta och såväl fartresurser som kapacitet räcker gott för att göra sig gällande. Tar sig ekipaget ur volten på rätt köl finns det flertalet vägar som leder till segerstriden via Johan Untersteiners välutvecklade sinne för taktik. Kul tipsetta!

6 Japiro Queen har varit duktig i bägge starterna för André Eklundh och nu ser det åter upplagt ut för en framskjuten placering. Det femåriga stoet är nämligen startsnabb i såväl auto- som voltstart och Åbytränaren i jollen brukar vara allmänt pricksäker från springspår, så sammantaget är detta loppets ledare i badkarskörningen. Väl där finns det ingen anledning för ekipaget att göra annat än att pröva sina vingar och då kan det räcka riktigt långt i ett öppet löp från den mest fördelaktiga positionen. Streckas.

10 Heartbeat Julie höll storstilat till tredjeplatsen, efter en blytung resa, i sitt senaste framträdande och här är verkligen formen på topp. Nu selas femåringen ut i ett sällskap som hon bemästrar alla dagar i veckan och lyckas körande Ville Karhulahti servera en någorlunda vettig resa bör ekipaget vara med i matchen över upploppet. Nonchaleras ej.

Rank: 9-6-10-3-2-8-1-7-4-12-5-14-15-13-11

Tips! Gå med i Travcash Facebook-grupp och snacka trav med närmare 25 000 fantaster.     

Till Facebook-gruppen!

V75-3 (Gulddivisionen-försök

10 Kentucky River såg verkligen taggad och löpsugen inför regidebuten på Solvalla nyligen och därmed kom det inte som någon direkt överraskning när väl hingsten slog ihop kort efter start. Undertecknad följde femåringen när Örjan Kihlström körde på lite, i sin ensamhet, därefter och då såg åtminstone hästen väldigt fin ut från sidan. Den här gången väntar bakspår och då får vi tro och hoppas att det finns en sund hejd på entusiasmen, där kusken är den som bestämmer när ekipaget skall åka fram och göra match av det hela. Förhoppningsvis ligger alla pusselbitar på rätt plats för den kapabla rackaren denna gång, för då väntar ett spännande Frankrike-äventyr nere på kolstybben i den uttalade pipelinen. Given. 

7 Four Guys Dream var förvånansvärt slagkraftig direkt i comebacken nyligen och visst var det härligt att återse glänsaren i bästa författning. Med den genomköraren tordes nu valacken vara än bättre i form och då kan absolut sjuåringen bjuda upp till dans med tipsettan på utsidan under slutrundan. Läge att ta på sig hängslen och livrem genom att plita ner det trygga låset.

8 Ultion Face har kapacitet till att störa duon ovan på sin bästa dag och Adrian Kolgjini ställer, precis som vanligt, i ordning rejält när det vankas V75 på hemmaplan. Den sjuåriga valacken sprudlade dock inte av form i det senaste framträdandet och dessutom blev spårlottningen direkt eländig. Landar som en platskandidat, på sin höjd.

Rank: 10-7-8-1-6-4-5-2-9-3

V75-4 (Svensk Uppfödningslöpning)

7 Duncan Cowan fick förvisso stryk av tipstvåan på linjen i uttagningsloppet, men här fanns det ändå faktorer att ta med sig. Framförallt var det lätt att imponeras av tvååringens häftiga explosivitet som brukades när Erik Adielsson körde till ledningen och sen var det allmänna intrycket pampigt i jänkarvagnen. Nu spekulerar undertecknad i att ledningen kan nås på nytt, trots utgångsläget, och då finns goda utsikter till revansch… Eftersom körsvennen hittat toppformen och ja, fördelen av positionen behöver knappast återupprepas på nytt. Häftigt om Svante Båth får rama in karriären med storseger!

3 Romulus Tooma spurtade sig alltså till knapp seger i sitt uttagningslopp och det på ett synnerligen kraftfullt vis. Den här tvååringen vet redan hur man använder samtliga muskler för att maximera kraften framåt och här kommer valacken återigen få nytta av detta i avslutningen. Ulf Ohlsson placerar sin obesegrade uppsittning i slagläge i andraspår och sen får vi se om ekipaget förmår sig att fånga in tipsettan den här gången med. Sunt garderingsstreck.

2 Oriana Boko fick förvisso en jättefin resa serverad av Danny Brouwer vid segern i sitt första besök på svensk mark, men samtidigt bet verkligen tvååringen tag i grejerna på klassigt vis över upploppet och slutsålt i mål var det näppeligen. Mer att vänta på den här fronten således och framförallt nu när spåret bakom bilen talar för ett passande löpningsförlopp ånyo. Kan absolut inte förbises i öppen upplaga!

Rank: 7-3-2-9-10-4-5-1-8-6-11

V75-5 (Klass II-försök)

11 Klondyke River lottades till ett bakspår och jajo, det är ett klart handikapp nere på vår allra sydligaste travbana. Om det är någon som skall acceptera faktum så är det dock den här valacken, som är lite av en slowstarter ändå, i samma veva som Johan Untersteiner nu har lite mer lejd att bygga på en felfri avgång. Frisk spetskörning förväntas framme i täten, vilket givetvis är gynnsamt, och sen kan absolut röd kusk ta i högertömmen när det lugnat ner sig något för att sedermera brotta ner samtliga. Vi sätter tipsettan på fältets bästa häst och hoppas att styrkan tar ut sin rätt i det här fallet.

5 Ulla Rols har varit jämnheten själv hittills i karriären, med gott om framskjuta placeringar att glädjas åt, och visst kan trenden fortsatt hålla i sig även om nu motståndet hårdnar betänkligt. Femåringen kan nämligen öppna fint bakom bilen och bör landa i den fördelaktiga främre träffen, i samma veva som tränare Rick Ebbinge nu planerar att köra sin springare i jänkarvagn för första gången i karriären. Landar förändringen i önskad effekt är det bäst att ha markerat stoet på kupongen.

7 Vermithrax är allt annat än lätt att räkna på, vilket femåringen exempelvis underströk i sitt senaste framträdande. Valacken gick då såväl över i passgång som galopp på vägen och verkade inte alls intresserad av att följa upp den häftiga prestationen från gången innan på positivt vis. Här skall vi dock inte ge upp, då det alltså finns en hög högsta höjd, och effekten när Björn Goop ryckte tussarna glömmer vi inte i första taget. Nu prövas ny kusk i André Eklundh och han vet också hur man drar i ett snöre… Skrällfundering om ekipaget hittar ner i slagläge.

Rank: 11-5-7-9-6-4-10-1-3-2-8-12

Gå med oss som VIP-medlem via Patreon och få en Travcash T-shirt som tack för ditt support. Läs mer här!

V75-6 (Silverdivisionen-försök)

10 Grappa Boy är i ett strålande slag för dagen och nu kan valacken komma att få kröna formen med en välförtjänt seger på hemmaplan. Femåringen satt fast över mål vid framträdandet i slutet av oktober och följde upp detta med att spurta ettrigt som trea förra helgen efter en väl passiv styrning, så visst kan man hävda att hästen står på tur för besök i vinnarcirkeln. Spårlottningen var givetvis inte fördelaktig, men samtidigt vägs det hela upp via Björn Goop i jollen för första gången och med ryggen på stallkamraten att eventuellt kunna få tag i med lite flax kan detta bli riktigt, riktigt, bra. Fräck tipsetta!

2 Rossi Garline radar också upp starka prestationer för dagen, där vi verkligen får skicka en eloge till Christoffer Eriksson som underhåller stallkompisarna på ett förträffligt vis. Formstarka och glada på livet tar sig nu tipsettan, tipstvåan och körsvennen an den här uppgiften på hemmaplan med goda förhoppningar och visst finns det alla möjligheter till succé. Just den här sexåringen tål att göra jobbet i spåren under slutrundan och kan alltså bli den optimala draghjälpen för förstavalet. Bör streckas.

1 Natorp Bo var inte mer än okej i sin senaste start, men det var inte heller meningen om man lyssnade till försnacket från stallbacken. Här var nämligen kretsen kring hästen tydliga med att det framträdandet blott var tänkt som en genomkörare efter uppehåll inför kommande uppgift och det landade nog i precis vad de hade hoppats på. Nu finns loppet i kroppen och spårlottningen landade i perfektion, så visst får vi tro att Joakim Lövgren här prövar i ledningen så länge som lampan lyser. Sexåringen vinner inte ihjäl sig, men visst kan nedförsbacke och hemmaplan knuffa hingsten först över linjen. Med i matchen.

Rank: 10-2-1-3-8-4-12-7-9-6-5-11

V75-7 (Bronsdivisionen-försök)

3 Eddie The Eagle stod för en mycket formstark upphämtning efter startgalopp i sitt senaste framträdande och sjuåringen placerades under kategorin ”flagghästar” med omedelbar verkan. Sjätteplatsen innebar dessutom att valacken blev kvar i vår svenska Bronsdivision och nu skall Michael Lönborg ta vara på möjligheten maximalt med sin segervana pålle. Det danska ekipaget har garanterat vässat på hemmaplan och ledningen missar näppeligen ledningen vid felfri avgång, vilket är hästens absoluta favoritposition. Trots ett par tuffa konkurrenter, och eventuellt tryck från en viss Gocciadoro, landar ändock tipsettan här nu när vi håller till på Jägersro.

11 Smile Silvio klampade förbi konkurrenterna på ett majestätiskt vis vid segern i comebacken nyligen och nu är troligtvis valacken än bättre med loppet i kroppen, samt jänkarvagnen på. Kapacitetsmässigt duger femåringen alla dagar i veckan och med ett eventuellt uppskruvat tempo tar sig den spurtstarka tuffingen in i matchen under slutrundan på obarmhärtigt vis. Johan Untersteiner brukar dessutom ha en förmåga att pricka rätt i de taktiska dispositionerna. Ett gjutet ekipage på kupongen.

10 Dragons Bar fick, tacksamt nog, lattja runt i ett lunchlopp på Sundbyholmstravet i sin senaste start och det mådde säkerligen fyraåringen bra av efter tuffa löp mest hela tiden dessförinnan. Efter segern har hingsten flyttat och skall nu till att debutera för hemmatränare Adrian Kolgjini, vilket alltid är intressant med förändring och miljöombyten. Bror Dante Kolgjini utvecklas stadigt som körsven och kan absolut komma att hitta en passande väg fram för sin oömma uppsittning. Duger gott!

Rank: 3-11-10-6-9-5-2-1-4-8-7-12

⭐️ Omgångens bästa spik:

Always A Pleasure (V75-1) skall till att pröva sig på en klassisk spets och slut, vilket man givetvis gör bäst nere på Jägersro. Bör slinka undan och ge oss alla en superstart på omgången!

❗️Omgångens drag:

Bikana Wine (V75-2) såg rejält formstark ut som fastlåst i finalen av Breeders Crown i helgen och nu är ekipaget ute efter snabb revansch. Kan absolut gå vägen i spännande uppgift.

❄️ Omgångens överspelade: 

Nova Mahiron (V75-6) streckas till 17% (andrahandsfavorit) i skrivande stund och det är givetvis galenskap nu när motståndet hårdnar markant med hingstar/valacker. Dessutom skall det vara en omöjlighet för ekipaget att nå ledningen om invändiga konkurrenter hålla ordning på påkarna. Iskall!

Superform i laget – Till andelslaget!

Leovegas får ny licens – BONUS till båda nya och gamla kunder!

LeoVegas

  • + Dagligt utbud av fasta travodds
  • + Dagligt lunchtrav
  • + Gratisspel för nya kunder
  • + Bra oddsutbud på övriga sporter

Fler aktuella travtips