Testa livet som hästägare – haka på vår andelshäst! Läs mer här!

Till Expekt!

Superform bland spelläggarna! Nu väntar V75-jackpott 18/5! 47 miljoner!

Till laget!
Avd
Hästar
V75-1
3,5,6,11
V75-2
2,6,10,12,14
V75-3
1,2,7,8,9
V75-4
1,2,3,4,5,6,7,9,12,13,14,15
V75-5
3,6,9,10
V75-6
3,8
V75-7
4 Bengurion Jet
Referenten
Skribent: Referenten
Publicerad: 18/4 2024 kl 00:58

V75 Tips Lördag Jägersro 20/4

Tjenare Travcash-fantaster!

Det vankas V75-tävlingar i Skåne till helgen då Jägersro bjuder upp till dans med en skön kombination av öppna avdelningar och god sportslig kvalité. Huvudnumret tar plats först som avslutning på omgången, där en ny finalist till Paralympiatravet skall svettas fram efter ett förmodat rafflande race. Här finns ingenting att spara på! Nu kör vi analys!

Tankarna och idéerna som jag nu delger är grunden för systemet ”Reffens V75-analys” som är ett av flera system som jag kommer att öppna upp i vårt andelslag ICA Supermarket Tierp. Formen i laget är som sagt glödhet för dagen, så missa inte att säkra din andel i tid via knappen nedan.

Gå med i andelslaget!

Som brukligt slår vi även ett slag för veckans nya avsnitt av vår populära V75-podd, där den dynamiska duon Albin Kjellberg och Referenten gästas av Gustav Johansson som tränar/kör högintressante Boreas. Trevlig lyssning!

V75-1 (Klass Il-försök)

6 Emerald Island svepte hela fältet på en bortre långsida vid segern nyligen och fortsatte därefter över upploppet i jättefin stil med härlig spänst över mål. Ett kalasintryck att ta med sig nu när den segervane hingsten prövar på rikstotokonkurrens för första gången i karriären. Femåringen har påvisat fint fotarbete i voltstart tidigare och med Carl Johan Jepson, som ensamt ekipage på springspår, i jollen talar det mesta för ledning omgående. Väl där skall säkerligen Veikko Haapakangas kuse hantera den nya distansen väl (då samtliga spetshästar brukar få sig extra medvind i ryggen nere i Skåne) och visst känns tipsettan synnerligen befogad.

3 Gibraltar är en formstark stallkamrat till tipsettan som sannerligen är på helt rätt spår i sin utveckling. Spurten i det senaste framträdandet var klart plusbetonad och nu väntar ett bättre utgångsläge, i samma veva som påpasslige Mika Forss sitter upp bakom valacken för första gången. Även här är distansen en nyhet, men detta är en pålle som brukar gå hela vägen till mål och det är säkerligen ett beteende som implementeras oavsett hur långt femåringen behöver kuta. Tidigt motbud.

❗️11 Caton fick känna på mjölksyran i sin senaste start efter ett väl tufft upplägg för den kapabla rackaren, vilket kan ha varit nyttigt då valacken inte hade behövt ta ut sig tillfullo vid segrarna dessförinnan. Här selas nu hemmahoppet ut över en distans som inte vållat några bekymmer tidigare och kan Thomas Linder tillåta sig själv att hålla sig kall i ryggar med sin ambitiösa uppsittning under stora delar av loppet blir detta riktigt spännande. En full attack på den bortre långsidan borde nämligen bita riktigt, riktigt, bra i lämplig omgivning. Skrällvarning till 2% på strecken!

Rank: 6-3-11-5-8-2-1-4-12-10-9

Miljonvinnarens 5 bästa tips för att vinna på V75! Läs tipsen gratis här.

V75-2 (Diamantstoet-försök)

6 Ohh Tooma fick sig en rejäl genomkörare direkt i comebacken och höll, med tanke på avsaknaden av lopp i kroppen, farten fint över upploppet. Vissa valde att ifrågasätta kämparglöden, men det har aldrig varit några problem tidigare och nås ledningen nu i ett tidigt skede kan man tänka sig att stoet näppeligen släpper förbi sig någon frivilligt. Når Daniel Redéns springare upp till sin höga högstahöjd talar mycket för seger och på de mindre kupongerna är detta absolut ett alternativ till singelstreck.

14 Urbina Southwind har gjort sig van vid att spurta förbi sina konkurrenter över ett upplopp, eller alternativ dirigera från ledningen, men den senaste segern togs från positionen utvändigt om ledaren och det var ett tecken om något på att stoet utvecklats ytterligare. Detta är numera en allround kuse som kan vinna det här loppet på olika vis om så krävs, men i den bästa av världar hittar Erik Adielsson en kalasrygg att följa till upploppets början. Går planen i lås, i samma veva som tipsettan fått mothugg, blir då åka av sista 400 meterna. Given vid gardering.

10 Garden Leave fick käka vida spår under slutrundan i comebacken och hade då inget med slutstriden att göra. Firma Untersteiner meddelade att stoet tränat väldigt starkt inför det framträdandet och kombinerar vi det nu med en genomkörare innanför västen kan vi tänka oss en betydligt vassare prestation denna gång. Når sexåringen upp till de höga höjderna som påvisades ett par gånger under fjolåret blir även detta en het segerkandidat, om det klaffar någorlunda med löpningsförloppet.

Rank: 6-14-10-2-12-9-1-3-11-4-8-13-7-5-15

Tips! Gå med i Travcash Facebook-grupp och snacka trav med över 25 000 fantaster.     

Till Facebook-gruppen!

V75-3 (Silverdivisionen-försök

2 HIdalgo Heldia spurtade vasst över upploppet i sitt senaste framträdande och var då inte långt efter vinnaren, trots att valacken satt sist genom sista sväng. Ett härligt formbesked som säkerligen fått tuppkammen att växa på tränare/kusk Conrad Lugauer som nu anländer till gamla jaktmarker i angeläget ärende. Barfotabalansen är ett plus i kanten och även om korta häcken hade varit att föredra kan absolut sjuåringen strida tappert med hjälp av ”medvinden” för ledaren nere på Jägers. Kul förstaval! Håll igång!

❄️ 1 Catullo Jet har vi sett ett par gånger på svensk mark, men uppenbarligen verkar det varit lite extra klös i hingsten vid segrarna på hemmaplan under året och Alessandro Gocciadoro brukar ständigt ha iordningsställt direkt i övergången mellan Italien/Sverige. Tidigare har vi inte kunnat skönja en startsnabbhet som räcker till för att svara ut konkurrenterna, vilket gör favoritskapet skört, men samtidigt ser vi sällan ”bålgetingen” sitta fast med betrodd kuse. Sunt garderingsstreck.

9 Major Ass serverades en omöjlig resa i sin senaste start, så den glömmer vi i all enkelhet. Innan dess har Rick Ebbinges springare visat sig vara en riktig krigare och skulle nu tempot bli väl uppskruvat gynnas ekipaget kraftigt. Vanligtvis tar den nioåriga valacken i som bäst utan konkurrenter i vägen, men blir det samtidigt jämn och hög fart loppet igenom kan nog ändå hästen tycka det är roligt att tävla. Intressant skrällfundering.

Rank: 2-1-9-7-8-5-11-3-4-6-12-10

V75-4 (Vårstayern)

14 Real Scotch hade lite sparat över mål bakom topphästen Winterburn i Bronsdivisionsfinalen nyligen och såg rejält formstark ut för dagen. Nu väntar dock en helt annan uppgift med dubbla tillägg och stayerdistans, vilket dock är förutsättningar som absolut valacken skall till att trivas med då tuffingen ständigt går hela vägen in i mål oavsett vad, men samtidigt är det svårt att sätta fingret på hur loppet blir kört. Behöver Johan Untersteiner ta initiativ först på sista bortre långsidan käkar ekipaget upp de flesta… Fast då kan man både ha för långt till ledaren och skuggas av giftig konkurrent i rygg. Tipsetta, men inte mer än så i lurigt race.

15 Under Armour brukar prestera väl på hemmaplan och årsdebuten var inget undantag, där valacken blåste ner konkurrenterna efter snabba sista 600 meterna. Intrycket gick inte att klaga på och visst är Joakim Lövgren segersugen på nytt inför hemmapubliken och framförallt en sådan här tävlingsdag. Den vanliga vagnen sänker ner kapaciteten något, men avgörandet av det här loppet ligger snarare i hur väl sjuåringen serveras en ryggresa in i det längsta. Får ekipaget åka med i ryggar fram tills upploppet smäller det troligtvis bara till… Vilket dock är mer av ett önsketänkande än väldigt troligt med förutsättningarna till hands. Garderingsstreck.

6 Bowling Day är Fredrik Persson väldigt nöjd med för dagen och nu sätter Kalmartränaren upp Björn Goop i jollen i förhoppning om ytterligare växlar via nyhetens behag. Den sexåriga valacken trivs alldeles ypperligt i ledningen och mannen i guldhjälm tänker knappast två gånger kring det taktiska upplägg från ett passande springspår. Med taktpinnen i hand är ekipaget absolut ett hett segerbud att räkna med, för som vi ständigt återkommer till är aldrig spetshästen i Skåne att nonchalera.

Rank: 14-15-6-4-1-9-12-13-5-3-7-8-11-10

Vill du testa att äga häst? Läs mer om Travcash andelshäst här!

V75-5 (Klass I-försök)

6 Boreas pratar tränare/kusk Gustav Johansson väldigt varm om som gäst i veckans avsnitt av V75-podden och ingenting tyder på annat än en svettig prestation. Intrycket vid segern, på nytt rekord, direkt i comebacken var femstjärnigt och här låter det mellan raderna som att ekipaget går segrande ur detta oavsett löpningsförlopp över korta häcken. Missa inte att gå in och lyssna så får ni även en bild av de högt satta målsättningarna framöver beträffande fyraåringen! Given tipsetta, med en nu gynnsam strykning invändig om dessutom.

3 Global Difference har undertecknad följt i årets samtliga framträdanden, då detta är en pålle med god kapacitet i förhållande till insprungna pengar, och sammanfattningen av punktmarkeringen landar i att valacken vinner lopp precis närsomhelst. Nu väntar V75 på hemmaplan och det är ett passande tillfälle om något att besöka vinnarcirkeln, vilket kan komma att bli verklighet om tipsettan får mothugg i spetskörningen… Med ett tillhörande uppdrivet tempo på det. Sunt motbud från ett perfekt spår bakom bilen.

10 Jameson K.W. såg rejält formstark ut som fastlåst i Norge i mitten av mars och redan då skvallrades det om en seger inom snar framtid. Nu fick den vänta på sig något, eftersom hästen var väl taggad i Dalarna, men i trygga Värmland hade åtminstone inte konkurrenterna en chans i lämplig omgivning efter en bestämd styrning. Med detta i ryggen tar chefen själv plats i jänkarvagnen och skall verkligen inte känna sig slagen på förhand, trots bakspåret, då överpace kan komma att just förekomma. Kul streck vid gardering.

Rank: 6-3-10-9-1-2-4-5-12-11-7-8

V75-6 (Bronsdivisionen-försök)

3 In Love Mearas avverkade upploppet i sin comeback på mycket tilltalande vis och tordes ha gått framåt med den genomköraren inför detta. Valacken sprang och bröt lite i sista sväng dock, vilket drog ner helhetsintrycket, men samtidigt kan säkerligen Örjan Kihlström köra sig till ledning och innerspår den här gången som då blir klart gynnsamt. Någon andningspaus blir det knappast tal om då en viss ”bålgeting” är på krigsstigen, fast det skall inte heller den segervana valacken behöva på sin bästa dag. Förstaval efter spårlottningen.

8 Dany Capar blir den naturliga utmanaren till tipsettan. Alessandro Gocciadoro har väldigt mycket gott att säga om den här valacken som verkar trivas alldeles ypperligt i sin nya regi och viskas det mellan raderna att hästen har för lite pengar på sig i förhållande till kapaciteten brukar det närmast uteslutande stämma beträffande italienarens armada. Spår åtta bakom bilen nere på Jägersro är dock allt annat än fördelaktigt en sån här dag, men även om precis allting talar för tredjetagg och dödens på det så måste vi behandla ekipaget med stor respekt. Givet streck.

7 Ringo Adore har det inte sprudlat form om ännu i sin nya regi, men samtidigt går säkerligen hästen framåt med loppen han får i kroppen. Nu åker jänkarvagnen på, vilket varit en plusvariant tidigare, och visst kan vi förvänta oss en förbättrad prestation… Även om det blir svårt att räcka till mot de övriga två kombattanterna nu när inte heller favoritpositionen ledningen kan nås. Vid bredare gardering.

Rank: 3-8-7-1-6-4-7-11-12-9-10

Miljonvinnarens 5 bästa tips för att vinna på V75! Läs tipsen gratis här.

V75-7 (Paralympiatravet deltävling 3)

⭐️ 4 Bengurion Jet var ute och kutade i lopp såsom Finlandia Ajo, Åbys Stora Pris, Sweden Cup, VM-loppet och UET-finalen under fjolåret, med viss framgång, vilket säger lite om kapaciteten inombords beträffande den här italienaren som spåddes en lysande framtid tidigt i sin karriär med exempelvis 1,08,7 över 1640a som fyraåring. Här får hingsten återse Jägersro, dryga tre år senare, i angeläget ärende och Alessandro Gocciadoro har uttalat att den här säsongen är inte siktet inställt på att försvara sin titel i Sweden Cup… Utan nu är målet att greppa tag om en rosa biljett. Med detta sagt måste ekipaget visa upp sig från sin bästa sida och det är undertecknad övertygad om att man gör i en synnerligen lämplig omgivning. Förvänta er något i hästväg! Spik!

1 Unico Broline är loppets spetsfavorit och blir därmed första motbud. Detta är en riktig krigare som bör hitta formen inom kort och kan då absolut bjuda upp till kamp, även om tipsettan skall vara huvudet högre om allt är påställt till den grad man kan förvänta sig. Vid gardering.

5 Indy Rock har sett fin ut rakt igenom i sin nya regi och förhoppningsvis kan även vintern i Frankrike lossat ytterligare växlar kapacitetsmässigt, vilket kommer krävas om valacken skall kunna göra sig gällande i lopp av likande dignitet. Sexåringen har sin bästa bit över upploppet och Örjan Kihlström gör säkerligen sitt yttersta för att hitta en lämplig rygg att följa med i så länge som möjligt. Hugger omedelbart om italienaren har en sämre dag.

Rank: 4-1-5-3-2-9-10-11-12-6

Vill du testa att äga häst? Läs mer om Travcash andelshäst här!

⭐️ Omgångens bästa spik:

Bengurion Jet (V75-7) är Alessandro Gocciadoros främsta hopp om Elitloppet och då kan man tänka sig att ekipaget vill visa upp varför redan nu. Detta är en allround kuse som skall kunna vinna detta på flertalet olika vis.

❗️Omgångens drag:

Caton (V75-1) besitter god kapacitet för klassen och den långa distansen är inget frågetecken på den här fronten, till skillnad från vissa av konkurrenterna. Bakspåret är gynnsamt då hästen kan behöva spara på krafterna lite. Tung slutrunda att vänta!

❄️ Omgångens överspelade: 

Catullo Jet (V75-3) hamnar här av den enkla anledningen att favoritskapet är väl stort (33%) i förhållande till att hästen förmodligen blir över från start. Visst kan man tro och hoppas att det löser sig, men det är ingen garanti. Ett streck bland flera.

Travsnack varje dag med 25 000 andra! Gå med i Travcash Facebook-grupp här!

Form i laget – Till samtliga V75-andelar!

Leovegas får ny licens – BONUS till båda nya och gamla kunder!

LeoVegas

  • + Dagligt utbud av fasta travodds
  • + Dagligt lunchtrav
  • + Gratisspel för nya kunder
  • + Bra oddsutbud på övriga sporter

Fler aktuella travtips