Foto: Jonatan Östlund

V75 Tips Lördag Bergsåker 27/8 – Jackpott 49 miljoner kronor!


Referenten
Referenten

Tjenare Travcash-fantaster!

En höjdarlördag, på alla sätt och vis, väntar runt hörnet då Bergsåker bjuder in till festligheter i samband med banans främsta travdag under året. Öppna avdelningar blandas med sportsliga godbitar såsom Svenskt Mästerskap för kallblod och självaste Sundsvall Open Trot, vilket gör att såväl travälskaren som liraren triggas igång på samtliga cylindrar. Visst ja, vi har även en jackpott på hela 49 miljoner kronor att förhålla oss till! Läckert! Nu måste vi igång med analysen!

Travcashgänget har varit i ett strålande skick en längre tid och när väl bomullen drogs ur öronen så har vinsterna av större art avlöst varandra. Missa inte att gå med i vårt andelslag och rygga din favorit!

Tankarna och idéerna som jag nu delger är grunden för systemet ”Reffen V75-analys” (Systemförslaget via egen flik) som är ett av flera system som jag kommer att öppna upp i vårt andelslag ICA Supermarket Tierp. Formen i laget är som sagt glödhet för dagen, så missa inte att säkra din andel i tid via knappen nedan.

Som brukligt slår vi även ett slag för veckans nya avsnitt av vår populära V75-podd, där vi denna gång går ut på en rejäl skrälljakt. Trevlig lyssning!

V75-1 (Klass I-försök)

STRUKEN! 7 Bold Request spurtade till sig en riktigt snygg rikstotoseger i sitt senaste framträdande och hästen har verkligen hittat nya växlar på sistone, där då frågan är vad som ligger bakom denna utveckling..? Kombinationen av jänkarvagn och barfota runt om har nämligen används och satt hingsten i nya dager, vilket gör undertecknad fundersam kring om ”hela pakettet” krävs för att fyraåringen skall kunna prestera maximalt, med tanke på att det nu vankas voltstart och således den vanliga vagnen. Kanske har helt enkelt kusen blivit bättre? Kanske var det barfotabalansen? Eller så är det kombinationen av just jänkarvagn och barfota runt om som är den här rackarens dunderhonung. Oavsett vad så bör Dwight Pieters sända iväg Maria Törnqvist talang från springspåret och väl i den främre träffen bör ekipaget dyka upp i segerstriden över korta häcken. Knapp tipsetta i fruktansvärt öppet race!

1 Behind Lord står för gedigna prestationer precis varenda gång, där sympatiske Stefan Arvidsson återigen visar prov på förmågan att hålla sina adepter i form under en längre period. Här lottades nu fyraåringen till ett fullständigt perfekt läge i volten och dessutom svingar sig en viss Örjan Kihlström upp i jollen, vilket tordes innebära ledningen eller alternativt ryggen på densamma. Barfotabalansen ger en extra kick och korta häcken är en klar fördel. Med i matchen.

5 L.L.Labero stod för en mycket stark prestation nyligen och nu har valacken jobbat ihop till ett besök i vinnarcirkeln inom kort. Spår fem i volten är snävt och framförallt stressigt då alla måste komma iväg över den korta distansen, vilket å ena sidan känns problematiskt, men å andra sidan verkar Robert Bergh ha bra pli på sin kuse. Kommer ekipaget iväg någorlunda vettigt väntar åter en plats i segerstriden.

Rank: 1-5-4-8-6-3-12-10-11-9-2

Mer läsning: Dagens bästa spel! Pengarna tillbaka vid förlust, läs mer här!

V75-2 (Klass II-försök)

STRUKEN! 11 King Only The One verkade trivas alldeles utmärkt i jänkarvagnen vid segern i sitt senaste framträdande och nu fortsätter fyraåringen att tävla så tillsammans med barfotabalansen som är en ytterligare växel i sig. Det här försöket är synnerligen öppet på förhand, där säkerligen flertalet av konkurrenterna känner segervittring bakom bilen och detta faktum kan mycket väl bädda för tipsettan som kan få den farthållning som krävs där bak i kön. Valacken är en tuffing som inte räds att tåga en slutrunda i spåren och är hästen lika bra, eller bättre, än sist så tordes det innebära segerstrid på nytt.

6 Mon's Tornado fortsätter att utvecklas och barfotabalansen i den senaste starten var ytterligare en kick som gjorde att fyraåringen tog sig an rikstotokonkurrensen på absolut bästa sätt och vis. Nu vet den härliga krigaren vad som krävs för att göra sig gällande i klassen och visst bör då valacken vara med när det hela skall till att avgöras, på sedvanligt manér. Är dessutom tämligen startsnabb och kan därmed skaffa sig ett vettigt slagläge.

2 Woodcutter blir spännande att beskåda med barfota runt om för första gången i karriären. Fyraåringen fick inte vinna i sin senaste start, men det grundade sig helt klart i en kuskmiss då hästen fick anfallsorder alldeles för sent, där vi ändock kan ta med oss ett fortsatt formintryck. Mats E Djuse är en oerhört stabil körsven som sällan gör misstag och från ett perfekt spår bakom bilen väntar en ryggresa och en rykande avslutning för ekipaget denna gång. Intressant.

Rank: 6-2-8-1-5-3-7-4-10-9-12

V75-3 (Svenskt Mästerskap-kallblod

8 Månlykke A.M. är vårt lands stora kallblodsstjärna och med detta faktum borde åttaåringen vinna Svenskt Mästerskap i dess logiska mening. Trots spåret bör det hela nämligen bli relativt smärtfritt, enligt badkarskörningen, där Gunnar Melander vinkas fram mot ledningen över den utslagsgivande distansen och sen är således mycket vunnet. Men. Det kommer vara en viss Mats E Djuse som släpper över befälet med ett belåtet smil och då blir det icke roligt för röd kusk att behöva sitta med ögon i nacken loppet igenom. Skulle värsta konkurrenten få luckan över upploppet kan detta verkligen bli riktigt, riktigt, spännande.

7 Stjärnblomster har nämligen ruskiga fartresurser att använda sig av på en kortspeed och Mats E Djuse vet precis vad som måste göras om hans uppsittning skall lyckas fälla den mäktiga favoriten. Jan-Olov Perssons pålle är förvisso ett sto, men ett stenhårt sådant, som inte tar skit från någon och uppenbarar sig luckan kommer hon bita tag i grejerna likt ett lokalt åskoväder. Varningen är utfärdad. Vi låser!

9 B.W.Rune går alltid hela vägen till mål och distansen är ett plus. En viss Örjan Kihlström sitter dessutom upp i sulkyn, men trots detta bör det vara en smärre omöjlighet att skaka om duellanterna ovan. Ett lyxstreck man knappast behöver kosta på sig.

Rank: 8-7-9-6-3-1-5-2-10-11-12-4

V75-4 (Diamantstoet-försök)

⭐️ 8 Ivanka Amok var fantastiskt bra vid segern i Stockholm nyligen och ingenting tyder på annat än att stoet är kapabel till att återupprepa bedriften om så krävs. Femåringen gjorde nämligen allt jobb på egen hand under vägen, men avgjorde ändock utan minsta tvivel och dessutom på en mycket respektingivande segertid. Utgångsläget i spårtrappan är träligt, men samtidigt väntat, och Timo Nurmos är troligtvis tämligen confident att hans adept kan lösa det hela på nytt. Magnus A Djuse, som nu sitter upp bakom hästen för första gången, är dessutom mästerlig när det gäller att lösa problem. Givet singelstreck!

11 Loaded Leila kom med en fin avslutning efter en invändig resa i sin senaste start och påvisade att utvecklingen fortsatt pekar i helt rätt riktning. Stoet är okomplicerat och fick nu hjälp via en invändig strykning att kunna ta sig in i ett någorlunda slagläge relativt omgående. Fyraåringen är inte i paritet med tipsettan rent kapacitetsmässigt, men skulle densamme bli hängande i spåren loppet igenom är inte Markus B Svedberg sen med att ta vara på en sådan chans. Vid gardering.

13 Special Topmodel bör inte nonchaleras vid gardering. Den här damen har nämligen påvisat under året att hon hävdar sig väl i riktigt tuffa gäng och formen verkar fortsatt vara god för dagen. Bricka 13 i en spårtrappa behöver inte alls vara fel och framförallt inte när konkurrenterna framför kan öppna väl, vilket ryggarna kan den här gången, och då är det bara för Dwight Pieters att åka med i andraspår så gott det går. Väl i ett slagläge kan garanterat Mika Haapakangas hårding bjuda upp till dans under slutrundan. Helt ospelad.

Rank: 8-11-13-1-6-3-7-12-4-5-14-15-9-2

V75-5 (Silverdivisionen-försök)

2 Park View stod för en fullständigt briljant prestation nyligen då sjuåringen hämtade upp en större markförlust på ett oerhört formstarkt vis och nu går hästen ner i klass i förhållande till motståndet den gången. Kim Eriksson är sällan blyg och med Erik Killingmos startkatapult finns det inget annat än full laddning över passande distans, där undertecknad förväntar sig en spektakulär segertid från ledningen. Finns inte på kartan att gardera detta ekipage, som dessutom verkar slippa favorittrycket. Superspik!

5 Dwayne Zet stod för ett fullgott dagsverke i sin senaste start, men valacken är helt enkelt inte alls lika vass med vanlig vagn och skor på hovarna. Loppet blev således lite av en preparé inför denna uppgift och nu kan vi förvänta oss annat drag i lådan med optimal utrustning/balans på alla sätt och vis. Spåret mitt bakom vingen går inte heller att klaga på. Utmanar om tipsettan underpresterar.

3 Falcon Am har levererat jämna prestationer hela året och börja nu hitta tillbaka till sin forna glans. Valacken räds inte konkurrensen, kan öppna väl bakom bilen, tål högt tempo och körs av ständigt lurige Claes Sjöström. Från ett perfekt utgångsläge bör ekipaget med på en garderad kupong.

Rank: 2-5-3-8-1-6-10-11-4-12-9-7

Tips! Gå med i Travcash Facebook-grupp och snacka trav med oss och över 22 000 andra. Den hittar du här!

V75-6 (Bronsdivisionen-försök)

7 Santos de Castella brukar tendera att strula till det för sig med jämna mellanrum, men i merparten av starterna under året har ändå valacken hållit ordning på påkarna och då fått möjligheten att bevisa hur bra han är i sina bästa stunder. Femåringen kan öppna väl bakom bilen, vilket är bra då ledningen är favoritpositionen, och visst bör Jörgen Westholm ha siktet inställt på att köra sig till kommandot relativt omgående. Distansen är ett plus för den här tempostarke rackaren som tordes bli svårfångad om han slipper överfall under vägen. Sund tipsetta.

9 Napoleon Cash är en annan rackare som har styrkan som sitt främsta vapen och även om valacken nu står lite hårt inne i klassen så finns kapacitet nog för att hävda sig. Timo Nurmos har en alldeles enastående stallform för dagen, vilket givetvis även smittat av sig på den här fronten, så visst skall vi förvänta oss en svettig prestation. Startspåret i det bakre ledet bäddar för felfri avgång och gynnsamt tempo ser det dessutom ut att bli på tillställningen. Given markering.

8 Hannibal Face matade på i väl ambitiös stil i sin senaste start, kunde man tycka, men samtidigt var hästen överlägsen och då går det knappast att stå fast vid att det var väl hög fart. Vi blev istället påminda om femåringens höga högstanivå och i Oscar Berglunds regi är valacken fortsatt obesegrad. Nu väntar ett eländigt utgångsläge bakom bilen, men samtidigt kommer inte den här tuffingen acceptera några försök till att köra snyggt via ett defensivt upplägg, utan visst kommer Mats E Djuse få agera passagerare på nytt. Kan stjälpa sina och tipsettans segermöjligheter, eller så är det den duon som gör upp under slutrundan. Vi gör bäst i att strecka ett gäng.

Rank: 7-9-8-1-11-10-3-2-12-4-5-6

V75-7 (Sundsvall Open Trot

6 Don Fanucci Zet är ett unikum och Sveriges bästa häst sett till meriterna på senare tid. Den här sexåringen har nämligen krigat till sig hela 3,2 miljoner kronor på de tre(!) senaste starterna och fortsätter att påvisa sin enastående inställning till tävlandet, vilket givetvis kompletteras av en överfull verktygslåda. Nu är inte undertecknad helt säker på att hingsten blir framvinkad till ledningen den här gången, men även om Daniel Redéns stjärna får göra jobbet utvändigt så vet vi att han även behärskar detta. Går inte att frångå som tipsetta.

❗️3 Best Ofdream Trio kan dock bli småtuff att pulverisera för tipsettan. Erik Killingmos femåring är nämligen i ett ruskigt slag för dagen och körande Kim Eriksson vet precis vad han sitter bakom. I den perfekta av världar lyckas ekipaget vara före tipsettan på sin väg mot ledningen, för om den planen går i lås kan detta verkligen utvecklas till ett race som Sundsvallsborna aldrig kommer att glömma. Underskatta inte den här pållen! Kör Kim!

1 Moni Viking gav Björn Goop ett minne för livet då han spurtade till sig segern i Åbys Stora Pris på Olle Goops födelsedag och allt. Den nioårige hingsten såg ut som i fornstora dagar över upploppet och verkar ha nio liv, där en fantastisk karriär inte går att summera ännu. Den här gången var inte utgångsläget till hästens fördel, med samtidigt kan säkerligen mannen i guldhjälm smita ut i slagläge förr eller senare och då kan inte ekipaget avskrivas helt ur detta. Skall med om man är igång och garderar loppet.

Rank: 6-3-1-4-9-5-7-8-10-2

⭐️Omgångens bästa spik:

Ivanka Amok (V75-4) besitter överlägsen kapacitet, selas ut av ett formstall och körs av en hungrig kusk som sällan gör misstag. Det här löser ekipaget i god tid innan linjen, även om det vankas en förväntat tuff resa till vinnarcirkeln via spår på vägen.

❗️Omgångens drag:

Best Ofdream Trio (V75-7) kommer verkligen ge Don Fanucci Zet en rejäl match och Kim Eriksson är med på tåget kring att ingenting skall ges bort. Blir en mycket sevärd duell som kan gå åt vilket håll som helst på förhand.

❄️Omgångens överspelade: 

Even's Cool Boy (V75-5) ser ut att bli streckfavorit och det känns inte helt korrekt. Undertecknad tror nämligen inte att sjuåringen lyckas hålla upp ledningen och då krävs det tur på vägen om hästen skall få möjligheten att ta sig in i segerstriden. Kutar väl dessutom inte tillräckligt fort över distansen? Inte het.

Välkommen in i laget – Jackpott!

Publicerad 25/8 2022 kl 20:15

Bästa spelbolagen med travodds

Mr Green

 • + Generöst välkomsterbjudande
 • + Höga fasta travodds
 • + Grymt mobilcasino
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Mr Green

Expekt

 • + Grymma i mobilen
 • + Höga fasta travodds
 • + Snabba uttag
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Expekt

Unibet

 • + Tillfällig superbonus!
 • + Grundare med stort travintresse
 • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
 • Inget poolspel
4.9
Unibet
Se alla spelbolag med travodds