• lördag
  • 30/7

V75 tips Bollnäs 30/7


Kim Brask
Kim Brask

Hej!

V75 förflyttar sig till Bollnäs där vi bjuds på härliga race. Ni finner som vanligt mina tankar och idéer här nedanför. Eftersom 5 rätt i tisdags gav jackpot har vi 31 miljoner kr jackpot på lördag.

Vill ni vara med i jakten på 7 rätt kan ni köpa en andel av oss. Klicka på länken nedanför för att komma till vårt andelslag.

Gå till andelslaget!

Som brukligt slår vi även ett slag för veckans nya avsnitt av vår populära V75-podd, där det svingas friskt mellan podd-duon denna gång. Trevlig lyssning!

V75-1: Bollnäs 2140 m voltstart

5 I Can Steel är min förstahäst och en tänkbar chansspik. Jag tycker att det finns starkare spikförslag i omgången men procenten på den här är rätt så tilltalande. Han fick inte det bästa spåret och det finns ett par vettiga konkurrenter med i loppet. Jag tror det flesta kommer att gardera i V75-1. Han fick förvisso ett perfekt lopp senast men det fanns också gott om krafter kvar. Hästen kan vinna från olika positioner och det gäller bara att klara startmomentet.

4 Oskar Run håller toppform för dagen men får ofta långt fram då han inte är speciellt startsnabb. Drog ett tråkigt spår men det kan bli lite körning om täten tror jag. Skulle gynnas ifall det blir tempo i loppet och med tanke på hans form, ska man inte nonchalera honom.

1 High Line Pellini har duktige Erik Adielsson i sulkyn. Erik som kanske inte har radat upp segrarna på slutet men han kan fortfarande volta på ett bra sätt. Han har kvicka hästar på springspår men jag tror ändå att han kan lyckas hålla upp ledningen. Hästen trivs i den positionen och leder nog loppet länge då. Bör få en position i den främre träffen. Litet minus med vanlig vagn kontra amerikansk sulky.

Ranking: 5-4-1-6-9-7-2-8-10-3-11-12

V75-2: Bollnäs 1640 m voltstart

11 Stjärnblomster kommer nog bli favorit även om det lär bli en hel del streck på 12 Åsruds Vilja också. Stjärnblomster har visat upp fina fartresurser och håller fortsatt fin form för dagen. Det har funnit förklaringar till galopperna och mest troligt är att hon plockar in sina 40 m tillägg. Frågan är ifall hon kan hålla undan för 12 Åsruds Vilja.

12 Åsruds Vilja är sett till kapacitet inte en sämre häst än 11 Stjärnblomster. Hon var dock inte på topp i sin senaste start och det är väl ett litet frågetecken, hur formen är den här gången. Ett till minus är att hon tvingas tävla i en vanlig vagn nu när det är voltstart. Hon tål att göra en del grovjobb och blir tuff att stå emot, ifall hon skulle prestera på topp.

4 Klack Tekla tycker jag man ska ta med ifall man går utanför de mest betrodda. Ett lås på 11 och 12 är nog inte helt fel men skulle de lurpassa på varandra eller få trafikproblem är loppet helt vidöppet. Klack Tekla är en stark häst som står 20 m bättre till än senast mot flera av konkurrenter. Hon skulle gynnas ifall hon fick styra på i sitt egna tempo i ledningen. Normalt sett blir det svårt att vinna men hon har ändå visat form på slutet.

Ranking: 11-12-4-10-5-6-2-7-8-13-9-3-15-1-14

BIG9-spänning under lördagen! Nordisk kupong! Se till att vara med vid avspark 16.00!

V75-3: Bollnäs 1640 m autostart

3 Sister Sledge är rätt favorit men ingen som jag vill spika. Daniel säger att hon fick en lite slagskada i ett bakben efter årsdebuten. Ingen toppform men hon kommer säkert göra en bra prestation. Daniel Wäjersten får chansen nu när Örjan Kihlström lämnat återbud. Hästen är väldigt startsnabb men har kvicka konkurrenter runt omkring sig. Vi får se hur Daniel lägger upp loppet. Når hon ledningen är mycket vunnet.

5 Inti Boko stod för en riktigt bra prestation senast. Han fick öppna tufft i 1.07 tempo och varvade på 1.09.5. Det blev därför lite trötta ben till slut men hästen är verkligen på gång. Nu fick han dock snabba konkurrenter invändigt om sig och han tar knappast en längd på 3 Sister Sledge. Inti Boko håller nog bättre form för dagen och det skulle kunna vara avgörande. Ulf Eriksson upp i sulkyn den här gången.

10 Seismic Wave fick trava utvändigt om stallkamraten senast och var chanslös på att utmana om segern. Magnus A Djuse körde taktiskt mot Örjan och såg till och hålla honom instängd. Försökte väl aldrig riktigt vinna loppet men det gick också fort hela vägen. Nurmos tror att han kommer gått framåt mycket med det loppet och han trivs bra i ryggar. Kan bli tempo i loppet och då fäller han nog många med sin avslutning.

Ranking: 3-5-10-11-2-8-6-4-9-1-7

V75-4: Bollnäs 1640 m autostart

1 Readly Lavec håller jag som en spik i nuläget. Oskar låter väldigt nöjd efter den senaste segern och han tror övriga konkurrenter behöver vara ruskigt snabba ifall de ska ta sig förbi i starten. Jag är helt inne på Oskars linje och tror att han håller upp ledningen. Kort distans är inget minus då hästen går över alla distanser. Spets och slut är tanken.

3 Dark Roadster är det givna motbudet till favoriten då han är väldigt startsnabb. Hästen trivs bäst i ledningen och över 1640 m. Jag tror att han får det svårt att ta sig förbi i starten men kan nog krypa ned i rygg på Readly Lavec. Skulle luckan uppstå kan han nog utmana om segern då han även är vass i ryggar. Mycket vunnet ifall man skulle snuva favoriten på ledningen, vilket inte är omöjligt.

5 Digital Summit har nu fått ett lopp i kroppen trots att det blev en tråkig galopp tidigt. Han är annars startsnabb och har visat prov på hög kapacitet tidigare. Spår 5 bör passa honom bra men ska normalt sett inte komma förbi invändiga ekipage. Eventuellt barfota runt om till den här starten och han ska inte nonchaleras ifall man garderar favoriten.

Ranking: 1-3-5-6-12-7-11-2-8-10-9-4

Läs vad travtränare Jesper R Nilsson tänker kring lördagens V75 omgång!

V75-5: Bollnäs 2640 m autostart

4 Civilon var tillbaka senast på banan och trots dubbla galopper är Timo Nurmos nöjd med hästen. Hästen har haft infektion i lungorna som har hållit honom borta från travbanan. Gick bra mellan galopperna och Timo säger att hästen normalt sett är travsäker. Jag litar inte helt på den här men är medveten om att han besitter enorm kapacitet. Snabb ut från start och Jorma siktar nog mot ledningen. Felfri blir han inte enkel att rå på. Riskerar få svar invändigt om ledningen.

2 Real Scotch trivs bäst i den främre träffen men frågan är ifall svara Civilon ifall den kommer tidigt. Man ska i alla fall sätta på en amerikansk sulky för första gången och distansen är nog bara ett plus. Han var inte som bäst senast och jag tror på en bättre insats den här gången. Kan göra loppet intressant ifall man väljer att köra i ledningen.

5 Kash Keeper stod för en förbättrad insats senast och kanske börjar man hitta rätt på den här. Det har pratats gott om den här men har har inte riktigt blommat ut. Nu ska han få tävla i en amerikansk sulky för första gången och lång distans är inga problem. Han visade prov på bra styrka senast och han är given på min kupong.

Ranking: 4-2-5-11-8-6-10-1-9-3-12

V75-6: Bollnäs 2140 m voltstart

6 Faeza Zet är förstahästen och en tänkbar spik. Hon är kvick ut ur volten och jag tror nog att hon sitter i spets efter en bit. Barfota runt om gav en fin effekt senast och hon var inte så längt ifrån att kvala in till finalen av Stochampionatet. Claes Sjöström får chansen att köra den här gången och han vill nog gärna ta vara på den chansen. Man fortsätter med barfota runt om och hon skulle potentiellt kunna leda runt om.

1 Bird Lane stod för en stark insats senast och visade att formen är på gång. Tuffare motstånd denna gång men kanske kan få en snäll resa på innerspåret. Inte omöjligt att man väljer att köra i ledningen ifall man lyckas försvara den positionen. Jag tror att hon får tufft att leda runt om men från rygg på ledaren kanske man skulle kunna överraska ifall luckan skulle uppstå.

13 Madame Af Djupmyra fick inte det bästa spåret på 20 m tillägg men toppformen finns där. Hon är förmodligen i sitt livs form och med de rätta ryggarna fäller hon många sista biten. Litet minus med skor bak till den här starten men med tanke på hennes form, vågar jag inte såga henne helt. Med rätt resa kan hon vinna på nytt.

Ranking: 6-1-13-14-9-7-11-4-10-15-3-12-5-2-8

V75-7: Bollnäs 2140 m autostart

9 Born To Run har hittills gjort allting rätt på svensk mark och jag tror att han tar en ny seger. Jag tycker att det är omgångens bästa spik och han kan nog vinna från alla positioner. Flera startsnabba på framspår som kan sätta lite färg på loppet i början. När tempot sedan bedarrat tror jag inte att Alessandro vilar på hanen. Möter ett motstånd som jag tycker att han ska slå. Vi har hittills inte fått se botten i honom.

11 Sidney Celeber är den värsta konkurrenten. Han fastnade i Ture L.As rygg senast med alla krafter sparade. Nu rycker man alla skorna och han tål att göra en del grovjobb. Han besitter hög kapacitet och presterar han på topp kanske han kan utmana favoriten.

7 No Doubt är startsnabb men har kvicka konkurrenter invändigt om sig. Det blir inte enkelt att ta sig till ledningen och då blir uppgiften svårare på förhand. Har skött sig på slutet och kommer med två raka segrar. Når man ledningen kan han nog leda länge. Han går även i ryggar och med rätt resa dyker han nog upp i segerstriden.

Ranking: 9-11-7-2-10-1-5-4-3-12-6-8

/Kim

Gå med i vårt andelslag

Publicerad 28/7 2022 kl 16:25

Bästa spelbolagen med travodds

Unibet

  • + Tillfällig superbonus!
  • + Grundare med stort travintresse
  • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
  • Inget poolspel
4.9
Unibet

Expekt

  • + Grymma i mobilen
  • + Höga fasta travodds
  • + Snabba uttag
  • Inget poolspel
  • Har svensk spellicens
5.0
Expekt
Se alla spelbolag med travodds