• lördag
 • 16/7

V75 tips Årjäng 16/7 jackpot 35 miljoner kr


Kim Brask
Kim Brask

Hej!

Vi har en spännande omgång att se fram emot på lördag. Årjäng står som arrangör och omgången kryddas av en jackpot på 35 miljoner kr. Omgången ser intressant ut på förhand och ni finner mina tankar nedanför.

Vill ni vara med i jakten på 7 rätt kan ni köpa en andel av oss. Klicka på länken nedanför för att komma till vårt andelslag.

Gå till andelslaget!

Som brukligt slår vi även ett slag för veckans nya avsnitt av vår populära V75-podd, där det svingas friskt mellan podd-duon denna gång. Trevlig lyssning!

Bästa spiken: 2 Crussi Dull

Näst bästa spiken: 9 Don Fanucci Zet

Bästa speldragen: 11 Ad Hoc, 5 Fluttershy A.F, 2 C.You Again

V75-1: Årjäng 2640 m autostart

2 Readly Lavec är en riktigt bra häst som var ute under Elitloppshelgen senast mott tuffa konkurrenter. Han var inte som bäst i den starten och Oskar tror på en förbättrad instats den här gången. Motståndet känns mer passande nu och från ledningen blir han inte enkel att slå. Lång distans behärskar han men det blir ingen spik för min del. Han har inte vunnit på de senaste 11 starter och även om han mött stenhårt motstånd är jag lite rädd för att han kan få det tufft sista biten. Det finns starka hästar i loppet som nog inte kommer låta honom bestämma alltför mycket i tät. Jag tycker att han ska ses med högst vinstchans i loppet.

4 Oracle Tile var riktigt bra i sin senaste start men hade kanske önskat att distansen den här gången var lite längre. Hästen lever mer på sin styrka än snabbhet och man kommer nog vara offensiv. Han mötte riktigt tuffa konkurrenter där en häst som Bestofdream Trio var chanslös att utmana om segern trots en resa i rygg på Oracle Tile. Oracle Tile skulle kunna få tugga den tunga vägen men styrkan finns för att tåla det.

12 Viking Brodde tog en kort galopp senast under slutrundan och tappade en del fart. Nu har hästen fått två lopp i kroppen och startar nu över en mer passande distans. Hästen besitter god styrka och han har en stark avslutning att tillgå. Trots sitt dåliga utgångsläge vill jag inte räkna bort honom i det här loppet.

Ranking: 2-4-12-7-11-9-10-5-1-6-3-8

V75-2: Årjäng 2140 m voltstart

14 Beatrice Trio fick ett bra spår på 20 m tillägg och lär kunna hamna vettigt på det. Det låter bra kring henne och när en del betrodda konkurrenter ligger lite lågt är det här min förstahäst i loppet. Hon var bra i sin senaste start och vann tillsynes rätt så enkelt. Hon hade då förmånen att gå i ledningen, vilket hon knappast får den här gången. Med rätt resa dyker hon säkert upp i segerstriden.

5 Fluttershy A.F fick inte det bästa spåret men kan nog kliva iväg hyfsat. Hon har visat sig vara snabb ut ur voltstart tidigare och kommer med fin form. Hängde på bra senast som tvåa bakom stallkamraten och det fanns krafter sparade. Nu möter hon tuffa konkurrenter på nytt men med rätt smygresa skulle hon kunna skrälla.

12 Cash And Carry fick inte det bästa spåret. På det stora hela ligger Anders Svanstedt lite lågt och därför rankas hon ned lite. Jag tror att det är bästa hästen i fältet men hon är inte helt enkel att köra. Det finns galopprisk men vi vet också vilka fartresurser hon besitter. Jag skulle inte räkna bort henne ifall det klaffar det minsta med positionerna.

Ranking: 14-5-12-4-15-1-6-2-10-8-13-11-9-3-7

BIG9-spänning under lördagen! Nordisk kupong! Se till att vara med vid avspark 17.00!

V75-3: Årjäng 2140 m voltstart

2 Crussi Dull har växt fram till omgångens bästa spik för mig. Jag rankade honom först tidigt och jag tror på en bra vinstchans i det här loppet. Jag tror att starten blir väldigt avgörande för 2 Crussi Dull och 3 Kong C.K. Den av dessa två som kommer till spets tror jag har goda möjligheter till att leda den här finalen runt om. Jag håller Crussi Dull som spetsfavorit och väljer därför att gå på honom. Man rycker alla skorna till den här starten och jag hoppas han leder runt om.

3 Kong C.K är en mycket bra häst som jag tror får det svårt att vinna loppet från dödens. Skulle man ta sig förbi värsta konkurrenten direkt i starten så är mycket vunnet. Inte helt enkelt att bena ur vem som tar hand om ledningen men mycket avgörs nog där. Hästen besitter annars god styrka och har fått ett lopp i kroppen.

10 Wolt är förmodligen den bästa hästen av de som står på 20 m tillägg. Litet frågetecken kring formen även om han senast trampade av ena skon. Kapaciteten är hög på den här hästen och han fick ett passande spår. Skulle han leverera på topp kan han säkerligen blanda sig in i segerstriden. Räknas på bevisad kapacitet.

Ranking: 2-3-10-11-13-1-7-9-14-15-8-12-5-4-6

V75-4: Årjäng 2140 m voltstart

6 Ayah De Lux fick springspår och jag håller honom som spetsfavorit. Han behöver hålla ut 7 Kövras Joker första biten och det tror jag att Bergh lyckas med. Lyckas man ta sig till ledningen så kör man nog i den positionen. Han åkte dit precis på linjen näst senast från ledningen. Jag tror på en bättre insats den här gången och nu rycker man alla skorna för första gången i år. Min förstahäst men ingen spik.

12 Red Rum låter Daniel väldigt nöjd med på förhand. En häst som jag tycker inte har visat något extra hittills men som man uppenbarligen ska passa. Daniel varna för honom i framtiden men säger att läget denna gång blev allt annat än bra. Hästen är i alla fall i form och jag tar Daniels varning på allvar. Han ställs inte mot det tuffaste motståndet och ska ses med chans trots läget.

7 Kövras Joker trodde jag mycket på senast. Han hade avgjort spetsstriden men rullade sedan över i galopp. Han fick återigen ett bra spår och lyckas André komma till ledningen är mycket vunnet. Jag tror att de får svårt att ta sig förbi 6 Ayah De lux och då är de i farozonen. Hästen kan vinna från olika positioner men från utvändigt om ledaren blir det tufft. En i mängden för mig bara.

Ranking: 6-12-7-1-4-3-10-2-8-5-9-11

V75-5: Årjäng 2140 m autostart

2 Icouldbetheone är min förstahäst i loppet och en tänkbar spik. Hästen är snabb och ser ut att kunna komma till ledningen. Jag insåg under veckan att mina tidiga tankar inte stämde då jag hade skrivit att hästen trivs bäst i spets. Hästen har faktiskt aldrig gått i ledningen tidigare. Man vill givetvis köra i den positionen ifall man kommer dit och jag tror nog att han kommer trivas ypperligt i den positionen. Han har gjort riktigt starka prestationer när han tävlat utvändigt om ledaren och ledningen är nog inget minus. Spets och slut är nog planen. 4 Abbe Av Sveden är snabb också men den bör han kunna få överta ledningen ifrån, ifall den skulle ta en längd första biten.

10 Midnight Special avslutade återigen riktigt bra senast och håller fin form för dagen. Motståndet var rätt bra den gången och nu ställs han mot ett enklare gäng tycker jag. Första bike senast och man fortsätter med den till den här starten. Går det fort i loppet kommer man återigen fälla många med sin speed.

8 Farfars Dream galopperade förmodligen bort segern senast. Hästen hade alla krafter kvar och blir nog sämst tvåa utan galoppen. Snöpligt för André och hästen men formen finns i alla fall där. Nu fick man ett tråkigt utgångsläge och behöver tur men en del positioner. Styrka finns det gott om och skulle dödens vara ledigt är det nog en position som André inte räds. Ska räknas.

Ranking: 2-10-8-5-12-4-6-3-1-9-7-11

V75-6: Årjäng 1640 m autostart

4 Stenson är min förstahäst i loppet. Kan bli svårt att ta sig till ledningen med så snabba konkurrenter runt sig. Han är annars startsnabb själv och kommer nog vara med i den främre träffen. Gjorde en jättefin prestation senast och gav Charliebrown Effe en match hela vägen in på linjen. Nu möter han inget sådant monster men många konkurrenter kommer från starka prestationer. Han ska ses med vinstchans men det är ingen straffspark.

2 C. You Again förlorade senast i Danmark som storfavorit. Han galopperade i startrusningen och så var den dagen förstörd. Man hade nog velat haft det loppet i kroppen inför den här starten men hästen är nog redo för en bra prestation. När senast var hästen heroisk från utvändigt om ledaren på Solvalla. Nu har han lite läge för ledningen och kommer man till den positionen kan man nog köra där. Han har kvicka 3 Musett Af Djupmyra och det gäller att hålla ut den från start. Inte givet att man lyckas men jag tror att chansen finns.

3 Musett Af Djupmyra är riktigt startsnabb och vann från ledningen senast på ett väldigt fint sätt. Nu är det återigen bra läge bakom bilen och kort distans. Det känns som att hästen är i sitt livs form och även om motståndet denna gång är tuffare kan jag se henne leda hela vägen. Det får inte kosta för mycket för då finns det bra hästar som kommer dra nytta utav det.

Ranking: 4-2-3-6-1-8-9-10-5-12-7-11

V75-7: Årjäng 1640 m autostart

9 Don Fanucci Zet är min klara förstahäst och en spik i nuläget. Han fick bakspår och han möter en del hyggliga konkurrenter. Jag tycker dock att han ska slå det här motståndet och skulle bara gynnas ifall det blev bra tempo i loppet. Man kör barfota runt om nu, vilket Daniel tror jag höja honom en nivå till. Han mötte flera av dessa motståndare i sitt Elitloppsförsök och då bollade han med dem. Jag har svårt att se honom förlora det här loppet och det blir spik för min del.

10 Vernissage Grif var riktigt bra senast i Jämtlands stora pris. Han kunde rätt så enkelt avväpna sina konkurrenter sista biten när Alessandro kastade loss ute i spåren. Till den här starten rycker man alla skorna och man tror på en ny bra insats. Bakspår igen var kanske inte det man hoppades på men jag skulle inte räkna ut honom. Väldigt många startsnabba hästar på framspår och risken är väl överhängande att det blir hård körning. Han kan komma in i matchen och med rätt resa fäller han nog många.

4 Milliondollarrhyme är väldigt startsnabb och trots kvicka konkurrenter invändigt håller jag nu honom som spetsfavorit. Han ska utrustas med ett helstängt huvudlag och Fredrik B Larsson lär ladda första biten. Risken finns att hästen blir för pigg och då kan det bli stumma ben till slut. Han var inte som bäst senast men Fredrik säger att han blev för pigg efter omstarterna och distansen var lite ovan. Kommer han till ledningen och håller sig lugn, kan han nog leda loppet länge.

Ranking: 9-10-4-1-3-5-8-2-6-7

/Kim

Gå med i andelslaget

Publicerad 14/7 2022 kl 13:03

Bästa spelbolagen med travodds

Mr Green

 • + Generöst välkomsterbjudande
 • + Höga fasta travodds
 • + Grymt mobilcasino
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Mr Green

Expekt

 • + Grymma i mobilen
 • + Höga fasta travodds
 • + Snabba uttag
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Expekt

Unibet

 • + Tillfällig superbonus!
 • + Grundare med stort travintresse
 • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
 • Inget poolspel
4.9
Unibet
Se alla spelbolag med travodds