V75-analys Hagmyren 12/9


Referenten
Referenten

Tjenare Travcash-fantaster!

Derbyhelgen från Jägersro är således förbi och vilka fina tävlingar vi bjöds på. Hail Mary och Diana Zet skrev in sig i historieböckerna och det var två välförtjänta vinnare. När vi istället väljer att byta fokus och blicka framåt så noterar vi att Hagmyren, med sitt korta upplopp, är värd för veckans V75-tävlingar. Öppna race överlag, där iallafall ”Guldskon” är den sportsliga godbiten. 

Lite högre utdelningar på V75 har vi nu blivit vana vid efter en period där favoriterna avlöste varandra. Travcashgänget har verkligen varit med på banan i denna förändring och miljonvinsterna har avlöst varandra. Missa inte att gå med i vårt andelslag och rygga din favorit!

Tankarna och idéerna som jag nu delger är grunden för systemet ”Reffens Rökare” (längst ner i analysen) som är ett av två system som jag kommer att öppna upp i vårt andelslag ICA Supermarket Tierp. Formen i laget är glödhet för dagen, så missa inte att säkra din andel i tid via knappen nedan.

Gå till Travcash-andelslag!

 

Som brukligt slår vi även ett slag för V75-podden. Veckans avsnitt kan du se eller lyssna på här.

V75-1

12 Galileo Am är en riktigt, riktigt bra fyraåring som tampats flera gånger om med det absoluta toppskiktet i kullen, utan att göra bort sig på någorlunda vis. Hingsten har exempelvis stött på storheter såsom Aramis Bar, Power och Admiral As på sistone och hästar av den kalibern står icke för motståndet den här gången. Utgångsläget är givetvis tråkigt, men löser det sig bara någorlunda med ryggarna så finns det kapacitet så det räcker och blir över till att blåsa ner allt och alla.

7 Iceland Falls imponerade vid segern i den senaste starten och Håkan Wallberg bekräftar i en exklusiv intervju med undertecknad att stoet såväl mognat som växt markant under sensommaren. Nu väntar springspår den här gången och det kan säkerligen fyraåringen förvalta till en god position i den främre träffen, med tanke på att hästen är väldigt snabb i benen. Väl där är Claes Sjöströms uppsittning en allvarlig kandidat beträffande segerstriden, i nuvarande författning❗️

2 Naheed såg fullständigt okörd ut över mål i sitt senaste framträdande och visst blev segern överlägsen. Undertecknad blev dock inte lika imponerad som många andra, med tanke på att motståndet var oerhört klent och här vankas det nu någonting helt annat för Oscar Berglunds nyförvärv. Ingenting kommer nämligen serveras på silverfat och det kommer också behövas en ordentlig rekordsänkning för att räcka. Endast ett av flera garderingsstreck.

Rank: 12-7-2-6-5-1-9-3-10-11-8-4

Tips! Här är våra bästa spel idag!

V75-2

4 Marble Arch var ute och testade på kval till Stoderbyt i sin senaste start och långt borta var då inte fyraåringen från att kvala in till själva huvudnumret. Björn Goops springare har faktiskt påvisat fina takter året igenom med bland annat fyra segrar på sina sex starter och kapacitetsmässigt känns det verkligen som att hon nu står inför en passande uppgift. Bra chans!

1 B.W.T.Devil har verkligen hittat nya växlar med ”hela paketet” i form av såväl jänkarvagn såsom barfotakörning och inget tyder på en sämre prestation den här gången. Innerspåret är perfekt och väl i den främre träffen finns en realistisk chans till tredje raka.

14 Unique Juni skulle, rent hypotetiskt, kunna vara fullständigt överlägsen här om den hedersamma madammen slipper trafikproblem under vägen, men med 40 meters tillägg och många hästar att runda så blir det väl knappast så enkelt. Jörgen Westholm har dock påvisat form på sistone, som såväl tränare som kusk och kanske kan flytet hjälpa ekipaget till seger.

Rank: 4-1-14-13-10-11-5-7-8-2-6-15-3-9-12

V75-3

7 One Kind Of Art har verkligen hittat stilen på allvar i sin nya regi och insatserna vid segrarna på slutet har viskat om att detta är en häst som befinner sig i en alldeles för låg klass för dagen. Valacken lottades nu äntligen till ett framspår och då kan Oskar J Andersson vara offensiv omgående, för det tål nämligen fyraåringen. Med en sådan taktisk disposition kan till och med ledningen nås och väl där, i felfritt lopp, är Timo Nurmos springare orubblig. Spik!

3 Bridge Jumper kanske kan vara envis i spetsjakten, med tanke på att en viss Daniel Olsson rattar femåringen. Daniel, som vi numera känner som expertkommentator, har väl kört sisådär 95% av sina lopp i ledningen och undertecknad kan inte påminna sig om när han såg catchdrivern släppa ifrån sig befälet sist. Hästen, som givetvis måste vara med på tåget, platsar kanske inte i riktigt samma fack som tipsettan.. Men gör densamma bort sig, ja då är Daniel Redéns springare en potentiell spets och slut-vinnare.

4 Brunello Hall är en helt annan häst numera i Robert Berghs regi och här kan vi verkligen prata om ett förvandlingsnummer. Spåret är bra och valacken lever på styrkan, samt att begåvade Per Lennartsson sköter tömföringen. Given vid gardering.

Rank: 7-3-4-9-1-6-2-8-10-5-12-11

Tips! Här är våra bästa spel idag!

V75-4

4 Spikfaks står i en klass för sig den här gången och Björn Steinseth kunde väl knappast drömma om när han anmälde att motståndet skulle bli såhär pass skralt. Valacken, som ståtar med hela 17 segrar på 45 starter, har imponerat i raka segrar på slutet och den här uppgiften är väldigt lik den senaste.. Som sjuåringen hanterade utan någon som helst problematik. Det finns absolut inga moln på himlen beträffande den här tipsettan, där undertecknad värderar segerchansen till hela 75-80% faktiskt. Högt, men förtjänat, med alla tänkbara faktorer placerade i korgen. Spikas! ⭐️

6 Nordby Elde kommer från seger och Olle Alséns springare är inte helt dum för klassen. Valacken kan öppna i voltstart, men undertecknad ser varken i sin spåkula att Gävletränaren skulle svara om tipsettan kommer.. Eller att femåringen är bra nog att hålla ifrån sig tipsettan om man nu väljer att vara offensiv. Vid gardering, i hopp om att den norska segermaskinen är nedsatt å det grövsta.

12 S.T.C.C.Faksen besitter fina fartresurser på sin bästa dag, men valacken har inte helt lätt att hålla reda på påkarna. Utgångsläget är ett handikapp, medan Ulf Ohlsson alltid är en faktor att hålla koll på när det gäller kallblod och vid gardering är det ett roligt streck.

Vill du snacka trav med oss? Gå med i vår populära Facebook-grupp med tips och tävlingar varje vecka.

Rank: 4-6-12-3-2-11-14-13-9-10-5-12-7-8-1

V75-5

12 Pleasure For Cash hade ingen tur med löpningsförloppet i den senaste starten, i samma veva som det nu verkar framstå som tydligt att sexåringen gör sina bästa lopp i den främre träffen. Med detta sagt kan det upplevas som konstigt att ranka Oscar Berglunds kuse som etta från bricka 12, men samtidigt var hästen överjävligt bra i starten dessförinnan och skulle Magnus A Djuse kunna ta sig framåt i ett tidigt skede så är mycket vunnet i detta öppna och högklassiga Bronsdivisionsförsök.

2 Valiant Dream kan mycket väl vara den hästen i ledningen som övriga måste ge sig på att brotta ner. Jorma Kontio är sällan en man som släpper spets nämligen och framförallt inte när han köra en kuse med någon form av segerchans på förhand. Sjuåringen har visat vid tidigare besök på svensk mark att han har att göra på rikstoton och med det senaste formbeskedet i ryggen så är definitivt valacken en faktor i loppet att respektera.

5 Wingmaster kallar undertecknad för ”den lille myrsloken” med tanke på hans sköna uppsyn, men lura er icke.. det här är en riktig travare med ett krigarhjärta av guld. Hingsten är sällan påpassad av kollektivet och femåringen verkar dessutom prestera som bäst när han får slå ur underläge. Pass upp!

Rank: 12-2-5-4-6-7-8-1-9-10-3-11

Få vårt unika V75-tips gratis i mailen

 

V75-6

2 Antonio Tabac visade fortsatt jättefin form i den senaste starten, där hingsten blev fyra bakom bland annat Milligan´s School.. Som han nu stöter på ånyo. Den stora skillnaden är givetvis förutsättningarna, där nu Jörgen Westholms springare bytt ut bricka 9 mot ett idealiskt spår 2 och dessutom då ett läge invändigt om de värsta konkurrenterna, vilket undertecknad tror kan vara av helt avgörande natur. Över Hagmyrens korta upplopp är nämligen ledningen mycket värt och när dessutom åttaåringen trivs allra bäst i just den position, över den korta häcken, ja då är givetvis mycket vunnet. Spets och slut!?

3 Milligan’s School var helt outstanding vid segern i Sundsvall Open Trot och formen kan knappast vara högre på skalan än vad den är nu. Den här gången blir det dock inte tal om någon ledning, men kanske kan Ulf Eriksson kila ner sig i ryggen på den ledande tipsettan och då vet vi alla vad som kan hända om luckan uppenbarar sig. Givet streck.

4 Very Kronos behövde inte förta sig nämnvärt i sitt genrep inför detta, men hästen såg iallafall lugn och harmonisk ut den gången, vilket är A och O för framgång när det gäller den här rackaren. Kort distans är knappast ett plus, men skulle en het Missle Hill hissa upp tempot till orimliga höjder utvändigt om Antonio Tabac.. Ja, då kan Svante Båths stjärna äta upp alla på styrka.

Rank: 2-3-4-6-1-9-11-12-7-5-10-8

V75-7

6 Vagabond Bi var ute och bekantade sig med självaste eliten i sitt senaste framträdande och valacken togs sig verkligen ur det hela med hedern i behåll som femma i mål. Med tanke på detta, samt den tidigare prestationen i starten dessförinnan, berättigar definitivt valet som tipsetta och dessutom nu när man fortsätter tävla sexåringen i jänkarvagnen. Distansen är också ett plus, skall tilläggas.

10 Alone är dock en riktig hårding till motståndare som undertecknad väntar sig betydligt mer av än det vi sett på sistone. Galopper och strul pryder dock raden och det finns på kartan att formen är betydligt bättre än vad som går att utläsa på förhand.. Och väl i slag, ja då står fuxen inför en närmast idealisk uppgift med hans mått mätt. Bäst att vara på sin vakt!

5 Coogan fick förvisso styrk i den senaste starten, men det känns ändå som att valacken är på rätt väg. Nu ser det ut att kunna bli ledning den här gången och med Per Lennartsson i sulkyn kan det komma att räcka långt.

Rank: 6-10-5-7-4-3-11-12-9-2-8-1

Tips! Här är våra bästa spel idag!

⭐️Omgångens bästa spik:

Spikfaks (V75-4) blir alamerande stor favorit och visst blir man sugen på att gardera. Även undertecknad kan erkänna att han känt fragment av detta begär och sökt med lampa och lykta efter potentiella hinder på vägen.. Men sökningen blev tomhänt och kändes rent lönlös omgående. Motståndet är nämligen tafatt och spåret bör inte vålla några problem heller, så vid fri lejd är detta tal om spel mot ett mål.

❗️Omgångens drag:

Iceland Falls (V75-1) har vi hört positiva tongångar kring i den exklusiva intervjun med Håkan Wallberg och den senaste insatsen var av det imponerande slaget. Springspåret är perfekt och det är inte otänkbart att vi får se fyraåringen brisa på framme i ledningen. Intressant till låg spelprocent.

❄️Omgångens avslag: 

Missle Hill (V75-6) ser ut att bli favorit i ”Guldskon” och det känns väl inte helt korrekt på förhand. Med såväl Antonio Tabac som Milligan´s School invändigt om sig i startrusningen skulle det förvåna om ledningen nås och redan där är hästen i trubbel. Visst, det är väl inte helt omöjligt att vinna från dödens, men samtidigt kommer det kosta och hingsten skall både plocka ner ledningen samt hålla ifrån sig de som liftat med där bakom. Nej, det här är ingen bra favorit.

Se preliminära system i laget!

 

Reffens Rökare (99kr/andel)

 1. 1,2,5,6,7,12
 2. 1,4,10,11,13,14
 3. 7 One Kind Of Art
 4. 4 Spikfaks
 5. 2,4,5,6,7,8,12
 6. 1,2,3,4,6
 7. 6,10

/Referenten


Publicerad 10/9 2020 kl 22:00

Bästa spelbolagen med travodds

Mr Green

 • + Generöst välkomsterbjudande
 • + Höga fasta travodds
 • + Grymt mobilcasino
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Mr Green

Expekt

 • + Grymma i mobilen
 • + Höga fasta travodds
 • + Snabba uttag
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Expekt

Unibet

 • + Tillfällig superbonus!
 • + Grundare med stort travintresse
 • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
 • Inget poolspel
4.9
Unibet
Se alla spelbolag med travodds