Testa livet som hästägare – haka på vår andelshäst! Läs mer här!

Till Expekt!

Superform bland spelläggarna! Nu väntar V75-jackpott 18/5! 47 miljoner!

Till laget!
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 20/11 2023 kl 19:04

Utlandskollen – Vecka 47

Utlandskollen – Vecka 47!

Utlandskollen. Tanken med detta koncept är att bedöma hur de de nya utländska hästarna som startar i Sverige för första gången står sig mot våra svenska hästar. Huvudfokus kommer ligga på de sydeuropeiska hästarna som kommer eftersom de loppen oftast inte sänds via ATG, vilket överlag gör det svårare för folk att hitta information samt lopparkiven om de hästarna som intresserar en själv. Överlag brukar de sydeuropeiska hästarna ha för lite pengar på sig när de startar i Sverige för första gången eftersom de finns mindre pengar att tävla om nere i Sydeuropa. Därför blir det extra intressant när de gör första starten på svensk mark.

Målet är att publicera ett inlägg i veckan där undertecknad täcker av alla nya utländska hästar som startar på de stora spelformerna under den veckan. Värt att tänka på är att det kan vara så att det inte startar någon utländsk häst för första gången under veckan, vilket betyder att det inte publiceras ett inlägg. De utländska hästarna som inte fått några kommentarer har redan startat på svensk mark och deras lopp finns att se på ATGs lopparkiv. Undantag kan dock ske med hästar som inte startat på ett längre tag på svensk mark, eller hästar som startat på svensk mark men ej gått felfritt.

Hästarna kommer värderas utifrån en femgradig skala där 1 är lägst och 5 är högst. Värderingen bedöms främst på hästens kapacitet, men tas även med hästens startspår och konkurrens för dagen. I t.ex voltstart så bedöms hästen mycket på vilken kapacitet den har sett till volten den står på. Skalan beskrivs enligt följande:

  • 1/5 – Hästen duger inte i sammanhanget
  • 2/5 – Möter lite för tufft motstånd
  • 3/5 – Duger i klassen
  • 4/5 – Duger väldigt bra i klassen
  • 5/5 – Överlägsen för klassen

Värdering följer nedan.

Åby 23/11

V64-5: 2640m Auto

3 Pearl Kayz gör en spännande regidebut för stall Goop. Det är ett fyraårigt sto som tidigare varit i Tyskland hos Michael Nimczyk och mött tuffa konkurrenter. Förra året på Wolvegas travbana mötte hon bland annat Muscle Rex, som gjort sig bekant på svensk mark, och vann då enkelt. Nu är det debut på svensk mark, och konkurrenterna hon möter den här gången är inte det blodigaste. Hon har inte visat sig vara någon raket från start men har samtidigt fått ett bra spår bakom bilen vilket underlättar. Med tanke på förutsättningarna bör hon ha bra chans att vinna redan i debuten. Kapacitetsmässigt är hon nog bästa hästen i fältet.

Värdering: 4/5

Jägersro 25/11

V75-6: 2140m Auto – Silverdivisionen

8 Catullo Jet har visat upp sig i Sverige vid ett tidigare tillfälle, då i Jerry Riordans regi. Nu är den femåriga hingsten tillbaka, denna gång för atall Gocciadoro. I den senaste starten i Italien uppträdde han konstigt vid slutkurvan och ”ville hem” enligt Gocciadoro själv, därav kom galoppen och en förmodad framskjuten placering rök den gången. De andra starterna i hans regi har dock sett bra ut, där två av fyra starter lett till seger. Spår åtta den här gången var inget man önskade sig då han inte är speciellt snabb från start, men han är samtidigt tuff och tål jobbet. Kapacitetsmässigt duger han bra i detta gäng, men spåret ställer till det en aning.

Värdering: 4/5

V75-7: 2140m Auto – Bronsdivisionen

6 Christofer Jet kommer även han från stall Gocciadoro och gör en spännande debut på svensk mark. På italiensk mark har han visat sig vara väldigt snabb från start och han har vunnit många lopp från ledningen där nere. Rent kapacitetsmässigt borde han duga väldigt bra i bronsdivisionen och trots startsnabba konkurrenter invändigt kanske det räcker för ledningen. Om ingen ledning nås, räcker nog kapaciteten en bra bit ändå och han ska räknas mycket tidigt i nuvarande klass!

Värdering: 4/5

Lycka till i veckan!

 

Leovegas får ny licens – BONUS till båda nya och gamla kunder!

LeoVegas

  • + Dagligt utbud av fasta travodds
  • + Dagligt lunchtrav
  • + Gratisspel för nya kunder
  • + Bra oddsutbud på övriga sporter

Fler aktuella travtips