• torsdag
  • 4/8

Tidiga tankar inför V75 Rättvik 6/8


Kim Brask
Kim Brask

Hej!

V75 tåget rullar vidare mot Rättvik. Här fokuserar vi på lördagens V75 omgång där jag delger mina tidiga tankar. Mer utförliga tips kommer under torsdagen då eventuella strykningar och mer information har inkommit.

Vill ni köpa en andel av oss till lördagens omgång kan ni göra det via länken nedanför.

Gå till andelslaget!

V75-1: Rättvik 2140 m voltstart

3 L.L Royal blev av med ledningen enkelt senast och då försvann hans chans att vinna loppet. Inte säkert att han hade vunnit från ledningen men det hade varit betydligt bättre än att trava först utvändigt om ledaren. Hästen höll okej och ser ut att möta enklare motstånd den här gången. Kommer han till ledningen efter en bit är mycket vunnet.

4 Zenato fick ett omöjligt lopp senast då svaga konkurrenter skulle ut framför och blev bromsklossar. Avslutade helt okej och håller fortsatt bra form. Behöver en del tur ifall det ska räcka till seger men ska med vid gardering.

1 Reven Dejavu fick ett bra spår och kan nog få en fin resa härifrån. Ryggledaren vore nog optimalt för hans del och då kan han nog bli farlig ifall luckan skulle uppstå. Ofta med i den främre träffen när mållinjen närmar sig men sätter inte alltid nosen först.

V75-2: Rättvik 1640 m autostart

4 M.T On Target fick ett bra läge och man siktar säkert mot ledningen. Vann från den positionen senast enkelt och han bör ha gått framåt med det loppet. Kan leda runt om tänker jag.

2 Voice Of Reason fick tufft upplägg senast då han fick dra tåget i tredjespår sista 700-800 meterna. Höll ändå bra till en delad andraplats och han möte lite enklare motstånd den här gången. Bra spår men man kan nog inte ta sig till ledningen. Formen är annars bra och jag räknar med att se honom i segerstriden.

9 Load Master ska bli intressant att se på banan igen. En otroligt snygg häst att titta på från sidan och ibland ser han ut att vara oslagbar i loppen. Han har inte presterat på topp varje gång men ska kännas förbättrad i träningen. Man sätter på en amerikansk sulky den här gången och han ska ses med chans. Hade nog velat haft ett framspår här.

V75-3: Rättvik 1640 m autostart

2 Global Badman känns väl som omgången bästa spik tidigt i veckan. Han är startsnabb och tål att göra en del grovjobb. Jag ser väl det inte som någon omöjlighet att han skulle kunna bli släppt till ledningen av 1 Milliondollarrhyme. Från ledningen tror jag inte att han förlorar. Skulle han hamna utvändigt tror jag även på bra vinstchans. Hästen gav ett fint intryck över mål och det kan jag inte säga om en del av konkurrenterna i det här gänget.

3 Seismic Wave såg riktigt dålig ut senast i Bollnäs. Hästen travade riktigt dålig loppet igenom och det märktes främst i kurvorna. Märkligt enligt mig att anmäla igen veckan efter. Svårt för oss spelare att bedöma hur han kommer se ut i kommande lopp. Han travade bättre näst senast på Eskilstuna och vi får se vilket skick hästen är på lördag. Har man fått till honom är det klart att han är tidig på lappen.

1 Milliondollarrhyme är väldigt startsnabb men har haft tendens att bli för het när man laddat. Frågetecken kring formen och vi får se vilket upplägg man väljer på lördag. Möter ett rätt så blekt motstånd men samtidigt har han själv inte radat upp starka prestationer. Bra läge men frågan är vilken taktik man väljer.

V75-4: Rättvik 1640 m voltstart

1 Ramstad Balder har fått ett fint utgångsläge och får ses som en tänkbar spik. Han är kvick i starten och får duktige Jepson upp i sulkyn. Jag har svårt att se honom missa ledningen från det här läget och hästen trivs ju som allra bäst över 1640 m. Kan mycket väl leda runt om.

14 Ard kan flytta på sig både i voltstart och bakom bilen. Han besitter bra fartresurser för att vara ett kallblod och han håller toppform för dagen. Kort distans tycker jag är hans bästa och han kan nog plocka in meter direkt i starten. Perfekt med springspår för honom på tillägg. Ska ses med chans.

8 Grude Tilla kanske kan få en fin smygresa härifrån. Skulle 1 Ramstad Balder hålla ledningen finns chansen för Jörgen att smyga med i rygg direkt i starten. Inte lätt att lyckas med den manövern men skulle han göra det, är hästen garanterad en fin resa.

V75-5: Rättvik 2140 m autostart

4 Borups Tornado stod för en häftig svepning senast i det otroliga långa loppet. Han visade att formen sitter där men jag litar inte fullt ut på honom. Han har presterat aningen ojämnt tycker jag och det är ingen spik för mig. Amerikansk sulky på igen och motståndet ser inte ut att vara det tuffaste.

10 Champ Lane kommer med två raka galopper och det är illavarslande. Kapacitetsmässigt räcker han till här och det är ett givet streck för mig. Jag hoppas att han får gå felfritt och visa hur bra han är.

2 Park View kan öppna bra emellanåt bakom bilen och trivs allra bäst i ledningen. Når man den positionen leder han nog loppet länge.

V75-6: Rättvik 2140 m voltstart

14 Filippa B.J måste vara i sitt livs form. Hästen har radat upp starka prestationer och senast såg hon helt bländande ut. Hon vann tillsynes enkelt och nu fick hon ett spännande läge. Många att runda men vid minsta klaff blir hon tuff att stå emot. Snacka om form!

9 Cash And Carry har jag alltid respekt för när jag ser henne i startlistan. Inte perfekt läge med stängt spår i starten men hon håller fin form. Hon har en stark avslutning att tillgå och skulle kunna kliva runt det här gänget.

2 Heartbeat Julie gjorde ett jättebra lopp senast utvändigt om ledaren men fick stumma ben över Axevallas långa upplopp. Bra form och har hon tagit det senaste loppet på rätt sätt, kommer hon bli farlig här. Tål att göra grovjobb och ska inte nonchaleras.

V75-7: Rättvik 2640 m autostart

4 Speedy Cash Vicane har haft tråkiga spår på slutet men stått för strålande avslutningar. Egentligen ska det inte gå att bli tvåa som han blev senast med tanke på det löpningsförlopp som han fick. Dåliga ryggar och satt sist när när det var ca 600 m kvar. Nu har han fått ett bättre läge och hamnar man vettigt på det får de andra se upp. Lite tuffare motstånd på papperet den här gången och längre distans.

2 Doldis är en riktigt bra häst som dock ofta får göra en hel del grovjobb. Det fick han även senast men höll jättebra som tvåa. Nu är motståndet tuffare men han fick återigen ett bra spår. Distansen är inga problem och han dyker nog upp i segerstriden.

1 Turenne håller fin form för dagen och sköt till bra senast när luckan uppstod. Han är rätt så kvick ut men lär nog inte ta ledningen här. Kanske kan få ryggledaren på nytt och skulle lucka återigen uppstå blir han farlig. Bättre motstånd den här gången men han är bra själv. Ett streck i ett öppet lopp.

/Kim

Gå med i vårt andelslag

Publicerad 1/8 2022 kl 13:31

Bästa spelbolagen med travodds

Unibet

  • + Tillfällig superbonus!
  • + Grundare med stort travintresse
  • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
  • Inget poolspel
4.9
Unibet

Expekt

  • + Grymma i mobilen
  • + Höga fasta travodds
  • + Snabba uttag
  • Inget poolspel
  • Har svensk spellicens
5.0
Expekt
Se alla spelbolag med travodds