• torsdag
  • 28/7

Tidiga tankar inför Bollnäs V75 30/7


Kim Brask
Kim Brask

Hej!

V75 tåget rullar vidare mot Bollnäs. Här fokuserar vi på lördagens V75 omgång där jag delger mina tidiga tankar. Mer utförliga tips kommer under torsdagen då eventuella strykningar och mer information har inkommit.

Vill ni köpa en andel av oss till lördagens jackpot kan ni göra det via länken nedanför.

Gå till andelslaget!

V75-1: Bollnäs 2140 m voltstart

5 I Can Steel är en personlig favorithäst. En häst som jag följt länge och håller rätt så högt. Nu fick han spår 5 och det är nog inte idealt. Klarar han starten är han nog tillräckligt bra för att vinna från alla positioner. Klar förstahäst.

4 Oskar Run avslutade återigen bra på senast och visade att formen sitter. Spår 4 i volten tror jag att han klarar men det lär väl inte bli någon pangstart. Han kanske kan få en vettig position och då ska ma inte nonchalera honom. En av flera i det här loppet som har riktigt bra form för dagen och han ska räknas.

1 High Line Pellini fick ett bra spår i volten men frågan är ifall han kan hålla ut 7 Sister Of Mercy. Inte en helt enkel uppgift men bör få en fin resa i den främre träffen. Litet frågetecken kring formen även om man kan bortse från den senaste insatsen. Han har trivts bra i ledningen tidigare och vore gynnad ifall han nådde den positionen den här gången.

V75-2: Bollnäs 1640 m voltstart

Ett klurigt kallblodslopp där de bästa hästarna ska ta 40 m över kort distans.

11 Stjärnblomster får nog ses som rätt favorit. Hon kommer från en seger och det har funnit förklaringar till galopperna på slutet. Ingen häst att spika och risken är väl att hon kanske blir lite överspelad. Hon har en vass speed och kommer fälla många under slutrundan.

12 Åsruds Vilja var man inte helt nöjd med senast och man kollade upp henne efter loppet. Man tog blodprov och hästen hade en infektion i kroppen. Kapacitetsmässigt är hon nog minst lika bra som Stjärnblomster men med tanke på infektionen kanske inte den där toppformen infinner sig. Given på lappen.

4 Klack Tekla står 20 m bättre till än vad hon gjorde senast mot vissa konkurrenter. Hon stod 20 m bakom 3 Knutrappa och 6 Hulte Annika. Hon var minst 20 m före Knutrappa i mål trots ett mycket tufft lopp utvändigt om ledaren. Vore gynnad ifall hon kunde köra sig till tät och dra på i ett jämnt högt tempo. Bra form för dagen.

V75-3: Bollnäs 1640 m autostart

3 Sister Sledge är nu tillbaka på banan. Ett riktigt bra sto som jag antar att det krånglat en del för, då vi bara sett henne en gång ute på tävlingsbanan i år. Vi lär få mer information under veckan kring den biten tror jag. Hon är väldigt startsnabb men frågan är ifall hon kan ta en längd på 2 Disco Volante. Jag tror att det blir svårt och nästa fråga är hur både Örjan och Ulf tänker. Hon är förmodligen tillräckligt bra för att vinna från dödens men med tanke på att hon inte startat på drygt fyra månader vill jag nog gardera.

5 Inti Boko blixtrade till ledningen senast och drog på i ett jämnt högt tempo. Jag tror att han får svårt att ta sig förbi invändiga ekipage trots sin startsnabbhet. Distansen tror jag är ett plus den här gången för hans del. Vass även i ryggar men kan nog bli aningen het utanpå ledaren. Kan gå undan i loppet.

10 Seismic Wave körde väl egentligen aldrig för seger i det senaste loppet. Förvisso gick det fort hela vägen men det kändes som att Magnus uppgift var att hålla Örjan instängd. Smart av Magnus givetvis och hästen höll godkänt till en fjärdeplats. Flera startsnabba hästar på framspår och det kan gå undan i loppet. Kör de för fort kommer han nog ha en bra avslutning sista biten.

V75-4: Bollnäst 1640 m autostart

1 Readly Lavec spårade runt om senast över lång distans. Insatsen var bra och jag tror på ny seger den här gången. Känns som en tänkbar spik och jag tror han leder runt om. Han behöver hålla ut 3 Dark Roadster från början och jag är inne på att han lyckas med den manövern. Från ledningen har jag svårt att se honom förlora även om det blir skor bak den här gången.

3 Dark Roadster kommer nog satsa rejält för att ta sig till ledningen. Han var ruskigt bra från den positionen senast. Han går även bra i ryggar och skulle man inte ta sig förbi 1 Readly Lavec kanske man kan krypa ned i ryggen. 1640 m är hans bästa distans och det kan gå undan första 500 meterna.

5 Digital Summit gjorde comeback senast men tyvärr renderade det i galopp. Det är annars en häst som har visat hög kapacitet och som dessutom är startsnabb. Vi får se i fall man väljer att balansera om eller om det var ett olycksfall i arbetet. Säkert ingen toppform men man ska inte nonchalera honom.

V75-5: Bollnäs 2640 m autostart

4 Civilon gjorde inte någon bra comeback. Man kan tycka att det är imponerande att vara tvåa i loppet med två galopper men galopperna är också det stora problemet. Han fick det inte alls att stämma och även om han visade upp bra fartresurser i loppet är han omöjlig att räkna på. Felfri vinner han förmodligen men det är helt omöjligt att veta ifall han travar eller inte. Vore nog gynnad ifall han kunde komma till ledningen här.

2 Real Scotch trivs bäst i den främre träffen och dit bör han han kunna komma den här gången. Ganska startsnabb och kan nog sitta i ledningen efter en bit. Distansen är nog bara ett plus då han är mer stark än snabb. Bör få en fin resa och man räds nog inte ett offensivt upplägg.

5 Kash Keeper föll med flaggan i topp senast. Bör gått framåt med det loppet och är anmäld med en amerikansk sulky för första gången. Visade senast att han besitter god styrka och vi får se ifall han kan blomma ut lite i år.

V75-6: Bollnäs 2140 m voltstart

6 Faeza Zet var inte långt ifrån att kunna kvala in till finalen av Stochampionatet från bricka 12. Fick en hygglig resa men det saknades kanske lite speed sista biten,. Hon lär vara vassare den här gången och har visat upp startsnabbhet i voltstart tidigare. Första gången med springspår men jag tror Örjan skickar henne mot ledningen omgående. Hon har vunnit från den positionen tidigare och blir nog svårslagen därifrån. Tänkbar spik.

13 Madame Af Djupmyra måste väl vara i sitt livs form. Tomas Petterson kör hästarna riktigt bra för dagen och är nog fylld av självförtroende. Spår 5 i volten blev kanske inte perfekt men det här är en häst som sällan galopperar. Med de rätta ryggarna blir hon riktigt farlig sista biten.

1 Bird Lane visade prov på fin styrka senast. Det var ingen lättsprungen bana senast och trots en resa utvändigt om ledaren hela vägen kunde hon vinna rätt så komfortabelt. Bra startspår och ryggen på Örjan vore nog inte fel. Jag tror att man absolut skulle kunna tänka sig köra i ledningen också ifall den möjligheten skulle ges.

V75-7: Bollnäs 2140 m autostart

9 Born To Run blir väl en spik som flera kommer luta sig mot. Känns också helt rätt med tanke på vad han visat upp här på svensk mark. Motståndet känns blekt och Alessandro kan nog vinna det här loppet från olika positioner. Förmodligen bara att banka in spiken.

11 Sidney Celeber lyckades hålla upp ryggen på Ture L.A senast och då tror jag att Örjan var rätt så nöjd. Ture L.A kastade dock in handduken över upploppet och luckan kom aldrig för Örjan. Hästen gick i mål med alla krafter sparade och nu rycker man eventuellt alla skorna. Hästen besitter högt kunnande och ska inte nonchaleras helt här.

7 No Doubt har börjat sköta sig och då har segrarna börjat komma. Jag tror att Emilia sa i en intervju att hon tjoar till lite på hästen i sista sväng och då har han hållit sig i trav. Hästen är bra när han fungerar och kan öppna från start. Emilia lär köra offensivt för att komma till ledningen. Kan nog ta en framskjuten placering här.

/Kim

Gå med i vårt andelslag

Publicerad 25/7 2022 kl 11:55

Bästa spelbolagen med travodds

Unibet

  • + Tillfällig superbonus!
  • + Grundare med stort travintresse
  • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
  • Inget poolspel
4.9
Unibet

Expekt

  • + Grymma i mobilen
  • + Höga fasta travodds
  • + Snabba uttag
  • Inget poolspel
  • Har svensk spellicens
5.0
Expekt
Se alla spelbolag med travodds