Kenneth ”Baggen” Haugstad synar V75-omgången på Solvalla ”Miljondraget kan överraska om det blir tempo i täten”


Magnus Blom

På lördag avgörs V75 på Solvalla i Stockholm och det handlar om finaler och högklassig sport. Magnus Blom på Travcash har därför kollat med Solvallatränaren Kenneth ”Baggen” Haugstad vad han tror om omgången. Vilka spikar har han valt och vad har han hittat för spännande miljondrag?

– Banans beskaffenhet är jag inte orolig över. Det kommer att bjudas på en fin bana på lördag och tänk på att det är sista V75-omgången man får köra barfota. I tre månader (december, januari och februari) är det skotvång och tycker jag fungerat bra under de här åren. Sportsligt håller omgången hög klass. Mina spikar känns svårslagna och miljondraget kan överraska om det blir tempo i täten, hälsar ”Baggen”.

V75-1: Spik. Jag går ut hårt och spikar 10) Honey Mearas i stoeliten. Hon vann sto-SM näst senast och följde upp den triumfen genom att vinna gulddivisionen på Jägersro. Trots bakspår löser hon även den här uppgiften.

V75-2: Två streck. Ett klockrent tvåhästarslås. Tipset till 10) Con Crowe som vann lekande lätt på Jägersro från ledningen, till synes okörd. Han fungerar även bra bakifrån,. Motbudet är 4) Neon Bank har imponerat i år för tränaren Björn Röcklinger och vunnit sex lopp på elva starter. En tuffing som lär köras offensivt av Petter Lundberg.

V75-3: Spik. Omgången andra singelstreck känns också given. För som 5) Brother Bill såg ut senast har jag svårt att se honom förlora. Då blev han fast på innerspåret och när luckan kom på upploppet avslutade han sylvasst. Bättre spår den här gången och Magnus A Djuse är i bra kuskform.

V75-4: Tre streck. I Diamanstoet tar jag en trio. Trots 20 meters tillägg ger jag tipset till 13) Ivanka Amok som kommer med fem raka segrar som hon tagit på ett övertygande sätt. Hon har dock många att runda och det får inte bli för långt fram om hon ska motsvara favoritskapet. Stallkamraten 9) Miss Imperatrice slutade tvåa senast men borde kanske vunnit efter sitt fina lopp hon fick. Hon behöver rycka upp sig. Vann loppet den gången gjorde 3) Kathrine S.H.. Skulle hon hitta till ledningen kan hon spåra länge.

V75-5: Tio streck. Silverfinalen känns svårlöst. Jag streckar alla utom två och hoppas på en kantboll. Jag är patriotisk och tittar norske gästen 2) Falcon Eye, som fick ett kanonläge bakom bilen. Bakom vimlar det av streckvärda luringar.

V75-6: Fem streck. Bronsfinalen håller fin klass, men jag tror det räcker med en kvintett. 1) Hidalgo Heldia har skyhög kapacitet för klassen, men spår ett känns lite vanskligt, Det kan strula härifrån. 4) Akilles Face var toppbra vid segern på Jägersro från utvändigt ledaren. Skor på nu är ett litet minus. 2) Behind Bars har ett bra läge bakom bilen och Johan Untersteiner har bra snurr på hästarna för dagen. Från bakspår kommer 9) Aragorn As och 10) Versace Face in i matchen om tempot blir för högt i täten. Den sistnämnde blir mitt miljondrag i omgången.

V75-7: Tolv streck. En supersvår avslutning väntar och jag gör det enkelt och helgarderar då alla kan vinna enligt mitt sätt att se på det. Jag går vidare på Norgespåret och tippar e) Imperatur Am överst i rankingen. Det är en topphäst som var med i svenska travderbyt. Trion 8) Rampant, 9) Global Crusader och 10) Laredo Boko ska samtliga tävla barfota runt om och kan vara något för skrälletarna.


Publicerad 24/11 2022 kl 15:44

Bästa spelbolagen med travodds

Mr Green

 • + Generöst välkomsterbjudande
 • + Höga fasta travodds
 • + Grymt mobilcasino
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Mr Green

Expekt

 • + Grymma i mobilen
 • + Höga fasta travodds
 • + Snabba uttag
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Expekt

Unibet

 • + Tillfällig superbonus!
 • + Grundare med stort travintresse
 • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
 • Inget poolspel
4.9
Unibet
Se alla spelbolag med travodds