Kenneth ”Baggen” Haugstad inför V75-omgången med 100 miljoner kronor i jackpott ”Sportsligt en höjdaromgång”


Magnus Blom

På lördag avgörs V75 på huvudstadsbanan Solvalla och det ligger 100 miljoner kronor och väntar på en ensam vinnare. Magnus Blom på Travcash har därför kollat med hemmatränaren Kenneth ”Baggen” Haugstad vad han tror om omgången. Vilka spikar har han valt och vad har han hittat för spännande miljondrag?

Kenneth Haugstad har gått igenom V75-omgången på Solvalla och bjuder på sina tankar. Foto: ALN

– Sportsligt är det en höjdaromgång med Kriteriet och Oaks i blickfånget där både ära och prestige står på spel. Jag vann Oaks 2015 med Spoil Me och det är en seger jag aldrig glömmer, säger ”Baggen”, som hittat två starka spikar och ett miljondrag i Oaks som ska gå barfota runt om.

V75-1: Spik. 5) Born to Run vann lekande lätt senast och visade toppform. Nu blir det barfota runt om och det kan ge en extra kick. En stark spik att inleda omgången med.

V75-2: Sex streck. Ett öppet lopp där jag streckar halva fältet. 4) Roll Control var bra vid segern näst senast. Skulle han hitta till ledningen kan han spåra hela vägen. 10) Return of Mogens kom loss för sent senast, men visade form. Trots läget kan det vara en skräll.

V75-3: Spik. 4) Hail Mary såg riktigt läcker ut vid segern på Hagmyren. Med det intrycket på näthinnan tror jag han vinner det här loppet oavsett position.

V75-4: Sex streck. Finalen i Oaks och jag ger tipset till 2) Bonneville W.I. som gick ett bra lopp i uttagningen. Bra läge, dessutom. 3) Olivia Coger har bara gjort fina prestationer på slutet. Räknas igen. Mitt miljondrag i omgången blir 10) Jewilla som varit bra under hela säsongen. Nu blir det också barfota runt om samt rycktussar. Se upp!

V75-5: Tre streck. 2) Viva la Vida Face vann lekande lätt senast. Låg dock på lite för mycket och det kan straffa sig den här gången. 3) Eagle in Disguise är i bra slag och ett tidigt motbud till den klara favoriten. 5) Behind LOrd är jämn och säker. Är kvick ut och får Örjan Kihlström som partner.

V75-6: Fem streck. Kriteriet-finalen och fyra miljoner kronor till vinnaren. Jag gillade vad jag såg av 11) Xanthis Harvey i uttagningen. Med det loppet i kroppen bör formen vara framflyttad. Han får min röst. 3) Following gav ett bra intryck. Perfekt läge bakom bilen och barfota runt om nu låter som ljuv musik. 1) Bedazzled Sox har gjort det mesta rätt och blir favorit. Men håller han upp innerspåret? Jag är tveksam.

V75-7: Fem streck. Walter Lundbergs Memorial över tre varv ser öppet ut. Jag tippar 6) Versace Face som gjort bra på sistone. Han har haft rycktussar, men dessa har inte dragits så den extraväxeln har han kvar. Lång distans är ett plus. 4) High on Pepper var tapper som tvåa i lördags från utvändigt ledaren. 4) Mellby Indiso har lopp i kroppen och den här gången blir det barfota runt om.


Publicerad 22/9 2022 kl 18:47

Bästa spelbolagen med travodds

Unibet

  • + Tillfällig superbonus!
  • + Grundare med stort travintresse
  • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
  • Inget poolspel
4.9
Unibet

Expekt

  • + Grymma i mobilen
  • + Höga fasta travodds
  • + Snabba uttag
  • Inget poolspel
  • Har svensk spellicens
5.0
Expekt
Se alla spelbolag med travodds