Jesper R Nilsson synar V75-omgången i Boden ”Han är värd ett garderingsstreck”


Magnus Blom
Magnus Blom

Den här lördagen avgörs V75 på Bodentravet med sitt traditionella Midnattstrav och dessutom kryddas anrättningen med att det är 50 miljoner kronor i jackpot. Då har Travcash pratat med hemmatränaren Jesper R Nilsson för att gå igenom omgången, där han även har en starthäst. Vilka spikar har han valt och vad har han hittat för miljondrag som höjer utdelningen?

Hemmatränaren Jesper R Nilsson har gått igenom V75-omgången på Boden som innehåller en jackpot på 50 miljoner kronor. Vad har han hittat för spikar? Och vad tror han om stallets starthäst?

– Det ska bli enormt kul att få tävla på hemmaplan och det är årets höjdpunkt för oss som håller till i norra Sverige. Vädret ska bli hyggligt och det blir även fri entré, så vi hoppas på bra uppslutning runt ovalen även om vi kanske inte när upp till publikrekordet som är på 11 300 personer, säger Jesper R Nilsson, som hälsar följande om sin starthäst:

– Han gick jobb i sandbanan i veckan och kändes bara fin. Vi har siktat hit sedan i början av året och det känns som vi lyckats pricka in formen. Kort distans och barfota bak känns som plusfaktorer. Erik (Adielsson) får sikta in sig på ett smyglopp och han är värd ett garderingsstreck.

V75-1: Spik. Jag trodde mycket på 5) Devils Tongue i lördags, men då fick han vingen i huvudet och försvann direkt med en startbrasa. Jag tror han brakar till spets och tar revansch för Sandra Eriksson som fixar en populär hemmaseger i bronsdivisionen.

V75-2: Sju streck. Ett öppet kallblodslopp. Bäst fart har 13) Tangen Frikk som har bra fart för klassen. Men det finns en viss galopprisk. En jag vill lyfta fram tidigt är den norske gästen 15) Kringlers Viktor, som körs av Harstads champion Tina Lagesen. På start är det bra kapacitet i finske 4) Björkeviking som känns lite spännande som lite streckad.

V75-3: Tre streck. Silverdivisionen går över lång distans och tipsettan är given framför 6) Amalencius B.B., som kommer från en meriterande tredjeplats i Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen. 2) Henry Flyer Sisu är en topphäst som vann ett derbykval förra året och kommer ut i Petri Salmelas regi. Han ska räknas tidigt. Om två träter kan det vara roligt att ha med 9) Leave Your Sox On som också är från Salmelas stall. Jag vet att de är nöjda med honom och Ulf Ohlsson, som inte kört honom på ett tag, känns intressant.

V75-4: Fem streck. Diamantstoet ser ytterst svårlöst ut, speciellt då jag anser att 1) Amie Ness, som vunnit fyra av fem starter i karriären, blir överstreckad. Hon rankas ned en bit. Tipset istället till finske gästen 8) Endless Story och Niko Jokela. Hon har vunnit 13 lopp på 24 starter och kusken är duktig. En annan finsk dam som ska streckas tidigt är 4) Pitch Perfect F.I. som fått ett lopp i kroppen och får Erik Adielsson som partner. 5) Carroty och 7) Juno Beach är båda hopplöst osäkra, men skulle de fungera i allvarets stund kan de blanda sig i segerstriden.

V75-5: Sex streck. I klass 2-fältet streckar jag hälften. Det är möjligt att 6) Frozen A.F. kan leda runt om för Örjan Kihlström, men det är inget jag litar på. En hemmahäst som ska passas är 4) Grappelli som är i bra slag och ska provas barfota runt om. Felfri är han med och slåss om segern. Mitt miljondrag i omgången är 8) Extrem Brodde som spurtade bra som tvåa senast. Perfekt smygläge nu och Ulf Ohlsson förstärker i vagnen.

V75-6: Fem streck. Klass 1-försöket går över korta häcken och här startar min egentränade 5) Soleil d´Inverne som vi prickat formen på inför den här uppgiften och kommer med tre raka segrar. Kort distans och barfota bak känns också som plusfaktorer. Han är värd ett garderingsstreck. 7) L.A.Boko kommer från en andraplats i V75-finalen på Solvalla bakom Kentucky River. Vingelrisk dock från det här spåret. 1) Black and Quick är ett i form och fick ett bra utgångsläge. 9) Erv Zet är snabb, men från bakspårs behöver han lite klaff på loppet.  8) L.L.Labero fick ett tufft upplägg i lördags.

V75-7: Spik. I Norrbottens Stora Pris, med en miljon kronor till vinnaren, verkar det upplagt för elitloppsfavoriten 8) Don Fanucci Zet. Han galopperade bort sina möjligheter direkt i finalen, men imponerade enormt i försöket som an vann från utvändigt ledaren. Han får revansch här, speciellt då enda hotet på förhand 2) Who´s Who tyvärr blivit struken.

V75-systemet är på 3150 rader och kostar 1575 kronor.

V75-1: 5 Devils Tongue

V75-2: 3,4,10,11,13,14,15

V75-3: 2,6,9

V75-4: 1,4,5,7,8

V75-5: 1,2,3,4,6,8

V75-6: 1,5,7,8,9

V75-7: 8 Don Fanucci Zet


Publicerad 16/6 2022 kl 16:09

Bästa spelbolagen med travodds

Unibet

  • + Tillfällig superbonus!
  • + Grundare med stort travintresse
  • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
  • Inget poolspel
4.9
Unibet

Expekt

  • + Grymma i mobilen
  • + Höga fasta travodds
  • + Snabba uttag
  • Inget poolspel
  • Har svensk spellicens
5.0
Expekt
Se alla spelbolag med travodds