Jesper R Nilsson går igenom jackpottomgången på Bollnäs den 30/7 ”Spiken leder hela vägen”


Magnus Blom
Magnus Blom

På lördag avgörs V75 i Bollnäs och omgången innehåller en jackpott på 31 miljoner kronor. Magnus Blom på Travcash har snackat med Bodentränaren Jesper R Nilsson för att gå igenom omgången. Vilken spik har han valt och vad har han hittat för spännande miljondrag?

Jesper R Nilsson har gått igenom V75-omgången på Bollnästravet.

– Omgången ser trevlig ut och de självklara singelstrecken lyser med sin frånvaro. Jag har dock hittat en spik som leder hela vägen. Miljondraget i epilogen var bra senast, men är totalt borttappad av spelarna. När det gäller banan har den ett underbart underlag som hyllas av de aktiva. Blir det bra väder kommer det att gå fort i loppen, hälsar Jesper R Nilsson.

V75-1: Tre streck. Klass 1-loppet går över medeldistans med voltstart. Trots dunkel stallform hos Svante Båth tippar jag innerspårets 1) High Line Pellini. Håller han ledningen är han hästen att slå. En som imponerade stort senast var 5) I Can Steel, som då gick iväg från spår fem utan bekymmer. Felfri utmanar han om segern. Plockar även med 4) Oskar Run, som reser lång väg för den här uppgiften. Senast var han trea bakom kapable Black Fire.

V75-2: Två streck. I kallblodsloppet låser jag på två streck, trots att de står med 40 meters tillägg över kort distans. 11) Stjärnblomster är vindsnabb och det naturliga tipset. Jag väljer dock att dubbla med 12) Åsrud Vilja som också kan röra på sig oerhört snabbt en kort bit.

V75-3: Fyra streck. Bollnäsloppet, som är gulddivisionen, går över 1640 meter autostart. Här kommer det att bli en vild rusning bakom bilen, Jag tippar 5) Inti Boko som höll tappert senast över full distans. Är han lika bra nu kan han bli svårfångad då distansen är 500 meter kortare. Daniel Redén har med en duo i 3) Sister Sledge och 6) Snowstorm Hanover. Den förstnämnda kommer efter en liten paus och är svårbedömd. Kan behöva loppet. Den senare var med i elitloppet och möter enklare hästar nu. Vid överpace gynnas 11) Global Adventure.

V75-4: Spik. I silverdivisionen väljer jag att spika 1) Readly Lavec, som fått perfekta förutsättningar med innerspår över sprinterdistans med bilstart. Han vann över lång distans på Årjäng och visade toppform. Han ska gå med tåskor bak den här gången, men det ska inte ha någon större betydelse. Jag är inne på att han leder hela vägen igen.

V75-5: Fem streck. Klass 2-loppet går över lång distans med startbil. Överlägsen kapacitet har 4) Civilon, men han galopperade i comebacken och det är aldrig bra. Håller han sig på benen blir han svårslagen. 6) Laredo Boko trodde jag på senast på Axevalla, men då var han mest seg och tråkig. Startar vecka-vecka nu och det kanske får igång honom. 11) Declan var ute på lång distans i Halmstad, men fick då aldrig chansen till slut och gick i mål med krafter kvar. Daniel Wäjersten har stallet i toppform, dessutom.

V75-6: Sex streck. Diamantstoet går över medeldistans över tre volter. Jag tippar hemmahästen 13 Madame af Djupmyra, som vann ett liknande lopp på Årjäng för två veckor sedan. Tomas Pettersson har också full form på stallet och kör med pondus. 14) Impala Am var ned i Stosprintern och slutade fyra i finalen. Har de loppen satt sig på rätt sätt blir hon farlig här om hon kommer vettigt till från sitt springspår med springband. På start känns 6) Faeza Zet mest spännande, speciellt om hon skulle hitta till spets.

V75-7: Fyra streck. Bronsdivisionen avslutar kupongen med ett lopp över medeldistans och bilstart. Även här tippar jag Tomas Pettersson, nu bakom 2) Musett af Djupmyra. Det var skrik på henne på Årjäng, men då galopperade hon bort sina möjligheter direkt. Revanschsugen nu på hemmaplan. 9) Born to Run är säkert bästa hästen i fältet, men från bakspår kan det lätt häxa. 11) Sidney Celeber gjorde comeback efter vila i Halmstad, men fick aldrig se dagens ljus och såg heltaggad ut. Nu barfota runt om. Mitt miljondrag i omgången är 5) Hombre D., som gjorde ett bra lopp senast men ändå bara är streckad på två procent. Skulle han hitta till spets kanske han kan spåra hela vägen.

V75-systemet är på 2880 rader och kostar 1440 kronor.

V75-1: 1,4,5

V75-2: 11,12

V75-3: 3,5,6,11

V75-4: 1 Readly Lavec

V75-5: 2,4,5,6,11

V75-6: 6,10,11,13,14,15

V75-7: 2,5,9,11


Publicerad 29/7 2022 kl 11:17

Bästa spelbolagen med travodds

Unibet

  • + Tillfällig superbonus!
  • + Grundare med stort travintresse
  • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
  • Inget poolspel
4.9
Unibet

Expekt

  • + Grymma i mobilen
  • + Höga fasta travodds
  • + Snabba uttag
  • Inget poolspel
  • Har svensk spellicens
5.0
Expekt
Se alla spelbolag med travodds