Inför V75: Veckans Hemmatränare – Solvalla 30/5


Referenten
Referenten

Hej och välkomna kära läsare!

Elitloppshelgen har nu äntligen anlänt och även om det är under annorlunda förutsättningar, på grund av rådande omständigheter, så är sporten och kvaliteten i sig som brukligt storslagen. Givetvis finns det många aktiva, både två- och fyrbenta, som man hade velat ha en längre pratstund med denna helg då stjärnglansen är monumental.. Men vi får hålla oss till blott en aktör i detta segment och det är en intressant sådan som vi plockat fram!

Solvalla har en armada av begåvade tränare på sin tränarlista och valet var inte enkelt. När ”de stora elefanterna” solar sig i rampljuset ville vi dock gräva lite ”underifrån” och fokuserar därmed på mycket begåvade Björn Röcklinger, som har sitt fenomenala sto Bon Ego till start inom V75-ramen. Trevlig läsning! P.s.. snacka gärna trav med oss i vår Facebook-grupp!

– Hejsan Björn! Kul att du tog dig tiden att tugga lite. Vi kan väl börja med hur det ser ut i stallet i dagsläget?

– Hejsan, i nuläget har vi 31 hästar i stallet, om jag nu inte glömt någon.. haha. Av de 31 är en stor del tvååringar, vilket är roligt och givetvis hoppas vi på en spännande framtid för dessa. I övrigt har vi fem treåringar och ett par äldre starthästar, som nu förhoppningsvis kan börja hitta formen efter att vi har strul med sjukdomar under första delen av året.

– Jaså? Jag pratade nämligen med Fredrik Wallin i förra veckan och han hade också haft problem med infektioner i stallet under inledningen av året. Är det vanligt förekommande?

– Ja, under den perioden på året brukar det kunna vara svårt att komma undan sjukdomar och elände. Fredrik stall ligger ju inte jättelångt bort från vårt heller, så vi har väl haft lite extra otur i den här delen av landet haha. Det positiva för vår del är att vi inte har jättemycket hästar och då går det ju fortare än för de största stallen att rensa ur det hela.

– Okej, då är jag med. Om vi ser till något lite roligare. Vem är stjärnhästen i stallet för dagen och hur ser det ut kring treåringarna? Någon du har lite extra höga tankar om?

Vi kommer sikta henne mot Stoeliten vad det lider

– När det gäller bästa hästen i stallet så är det Bon Ego. Håller hon sig frisk har vi förhoppningsvis roligt med henne ett par år till, för det är ett riktigt bra sto som vi kommer sikta mot Stoeliten vad det lider. Bland treåringarna skulle jag vilja nämna Don’t Be Cruel och Cobal Eternity, som vi båda hoppas skall kunna vara med i lite årgångslopp under året.

– Spännande! På tal om Bon Ego, så kan vi ju prata kring uppgiften som hon nu ställs inför på lördag (V75-6). Vad tyckte du om den senaste insatsen, till att börja med?

– Hon gjorde ett topplopp i min mening och jag vill inte hänga ut någon, för Niklas hade inte kört henne tidigare, men tar han inte upp genom sista sväng så förlorar hon inte det där loppet. Det kostar på att lägga speeder i det tempot, då hästarna drar på sig mjölksyra vid tempoväxlingar och att då begära att hon skall kunna växla tempo ytterligare en gång över upploppet var lite väl magstarkt med tanke på hur loppet utvecklade sig. Men hästen var som sagt jättebra, i och med att hon dessutom gick med bakskor på och så vidare.

– Aha okej, men till den här starten blir det barfota runt om va? Och Jorma Kontio svingar sig ju upp i sulkyn! Då får man väl full fart hela vägen iallafall haha?

– Ja, den här gången kommer hon tävla absolut maximalt på alla sätt och vis. När det gäller Jorma så trivs han superbra med henne och så länge han inte har andra åtaganden så är han mitt givna förstaval.

– Alla älskar vi Jorma! Men från spår åtta.. Hur skall det lösa sig? Ger du körorder?

– Jag kan väl säga som såhär att besvikelsen var monumental när jag såg startlistan. Nästan så att man ville styrka och sluta med trav, för hade vi fått spår 1-6 så vet jag att hon hade spetsat. Jag säger aldrig något till Jorma, men han har väl aldrig tagit upp i hela sin karriär.. Så jag tror han prövar framåt och det är väl rätt om man vill vara med och göra upp om det den här helgen.

– Ja, så är det ju. Det går inte sitta där bak generellt sett. Om vi bortser från spåret, hur står hon sig i konkurrensen? Och om hon skulle nå ledningen, hur går det då?

– Beträffande konkurrensen så är den givetvis hård i en final, men jag är övertygad om att hon står sig jättebra. Hon ogillar framförallt att släppa någon förbi sig när hon får spatsera i ledningen och skulle det bära av dit kan det bli spännande, men det är samtidigt lite av ett önsketänkande. Hon springer dessutom betydligt rakare i den positionen, kan jag tillägga.

Öppnade snabbare än en viss Elian Web

– Hur startsnabb är hon då? Är det verkligen omöjligt att hon kommer till ledningen?

– Det finns snabba hästar invändigt, men hon öppnade snabbare än en viss Elian Web under tävlingsdagen på Romme (12/4) så visst kan hon flytta på sig. Hon är helt enkelt väldigt snabb och kan dessutom hålla hög fart länge.

Bedömer segerchansen för Travcash

– Med allt sagt och alla förutsättningar i åtanke. Hur värderar du segerchansen?

– Realistiskt sett får jag sträcka mig till en 5 på den 10-gradiga skalan. Når hon däremot ledningen så blir hon giftig.. Det vill jag ha sagt.

– Grymt! Låter som man får passa ditt fina sto. På tal om fina hästar så har du ju även Vivier de L’oison (V4-1) till start i Montéeliten under söndagen. Vad finns det att berätta där?

– Jo, det här är en gammal fransk valack som vi försöker väcka lite liv i. Vi har varit snälla mot honom hittills, men nu är tanken att han skall börja leverera och här kommer han inte vara chanslös på någorlunda vis.

Jag tror han springer 1,10-tid över distansen

– Okej, intressant! Senaste prestationer var väl annars inte mer än godkänd. Men vi kan vänta oss något annat nu alltså?

– Det tror jag definitivt! Han gillar inte när det blir som sist, där man pullar upp för då surnar han bara till och hänger på en töm.. Vilket gjorde att han direkt tappade längder på sista bortre långsidan. Nu skall det bli andra bullar där en offensiv ritt är att vänta med full rulle hela vägen och har han vaknat på rätt sida finns kunnandet för att segerstrida. Dessutom känns det som att han tog det senaste loppet på rätt sätt och formen bör vara betydligt bättre nu. Jag tror han springer en 1,10-tid över distansen.

– Ojdå, då har vi något under såväl lördagen som söndagen att hålla ögonen på. Tack så jättemycket Björn för att du kunde ta dig tid att vara med! Vi på Travcash önskar dig lycka till i helgen och i framtiden!

Få vårt unika V75-tips gratis i mailen

 


Vivier de L’oison.


Publicerad 29/5 2020 kl 20:00

Bästa spelbolagen med travodds

Unibet

  • + Tillfällig superbonus!
  • + Grundare med stort travintresse
  • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
  • Inget poolspel
4.9
Unibet

Expekt

  • + Grymma i mobilen
  • + Höga fasta travodds
  • + Snabba uttag
  • Inget poolspel
  • Har svensk spellicens
5.0
Expekt
Se alla spelbolag med travodds