Inför V75: Veckans Hemmatränare – Åby 8/8


Referenten
Referenten

Hej och välkomna kära läsare!

En av de större tävlingsdagarna som Åbytravet arrangerar under året står nu inför dörren. Härliga, högklassiga, finaler rakt igenom som kryddas med såväl Diamantsto som Åbys Stora Pris. Det sistnämnda är huvudrätten med ett riktigt test för den yppersta eliten över tre mastiga varv.

Hemmalaget är framförallt representerat av Robert Bergh, men vi tar istället sikte mot Maria Törnqvist som verkligen haft framgångar på slutet med reklamhästen Maze Runner. Kan det räcka till seger även i finalen tros? Vi kollar läget!

– Hejsan Maria! Kul att du ville vara med. Hur ser det ut i stallet för dagen?

– Hej, kul att vara veckans hemmatränare! Vi har cirka 36 hästar i träning för dagen, där merparten av dem faktiskt är unghästar (sju ettåringar, tolv tvååringar).

– Okej, spännande! Hur tänker du kring det här med att starta hästarna tidigt och vad skulle du säga om första halvan av 2020?

– Jag skulle säga att man får anpassa sig utefter den fallenhet som varje individ visar, eller inte visar. Vissa är redo som tvååringar, medan andra behöver mer tid helt enkelt. När det gäller inledningen av året så är vi nöjda, men siktar samtidigt högre. Stallformen har varit fin hela tiden, men spårlottningen har varit emot för jämnan och då får man jobba lite i motvind. Platsprocenten är dock väldigt fin med tanke på det.

– Jag förstår, vi får hoppas att Fru Fortuna är lite mildare nu under slutet av året. Är du tillfreds med storleken på stallet?

Kan utöka stallet något 

– Det skulle jag säga. Familjen Grundmann hyr ju in sig här också med sina tio hästar, så det blir mycket i omlopp.. Men samarbetet fungerar fint. Ett par kusar kan vi dock göra plats för, om det är de rätta givetvis.

– Då är jag med. När vi ändå pratar om de rätta hästarna.. Maze Runner (V75-6) startar ju på lördag. Vad har du att säga om honom?

– Ja, vi snackade ju lite här innan intervjun om han är stallets stjärna och så vidare.. Hemma på gården kan man inte tro det kan jag lova, utan han är väldigt alldaglig och utmärker sig inte. Däremot levererar han på banan och jag kan inte komma på ett enda dåligt lopp under året.

Han känns jättefin hemma i träningen

– Nae, han har väl varit jämnheten själv och det måste väl vara skönt som tränare? Hur känns han hemma efter den senaste starten?

– Ja, verkligen! Vi får hoppas det fortsätter. Han känns jättefin hemma och formen är i zenit skulle jag säga.

– Gött det! Hur ser du på uppgiften den här gången? Hur är det med distansförmågan?

Ja du, det är ju lång distans för honom..

– Ja du, det är ju lång distans för honom.. och det har inte att göra med att han inte orkar, utan det är rent mentalt jobbigt att springa 500 meter extra tydligen. Vi kan ju hoppas att toppformen hjälper honom.

– Jag förstår. Vad säger du om det taktiska? Har du några önskemål?

– Det överlåter jag till Uffe som kör. Jag måste faktiskt berömma honom! Han är alltid nyfiken kring hästarna han skall köra och han är ständigt påläst. Vi anmälde ju dock för att det var hemmaplan, final och för att det finns tillgång till open stretch.. Så det kan väl vara en fingervisning.

Bedömer segerchansen exklusivt för Travcash

– Strålande. Blir det några ändringar och hur ser du på segerchansen, sammantaget, på en  skala mellan 1-10?

– Det kan eventuellt bli bakskorna på, i och med att han trampade igenom lite sist, men jag skulle inte vilja säga att det är något minus. När det gäller möjligheterna så blev jag jätteglad när du berättade här innan att han blivit nerstruket ett spår! Blir en stor skillnad och nu tror jag på ledningen inledningsvis iallafall. Jag får ändå vara ödmjuk i det här fallet och sätter en 5a i värderingen.

– Okej, ödmjuk skall man vara. Avslutningen, vad brukar den här stora tävlingsdagen betyda för dig som Åbytränare?

– Vanligtvis brukar det vara toppen med massor med folk och gott om hästägare som hälsar på.. Men nu är ju läget ett annat med Corona tyvärr, vilket är supertråkigt. Man kan ju hoppas att det blir folk på banorna snart, men det verkar som att ST är lite rädda för regeringen och att hela tävlingarna skall ställas in om man hojtar till. Vi får väl hoppas att fotbollen, som verkar ligga på, visar vägen.

– Det får vi verkligen! Jag får tacka så mycket för att du ville vara med och vi på Travcash önskar lycka till framöver.

/Referenten


Publicerad 5/8 2020 kl 13:52

Bästa spelbolagen med travodds

Mr Green

 • + Generöst välkomsterbjudande
 • + Höga fasta travodds
 • + Grymt mobilcasino
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Mr Green

Expekt

 • + Grymma i mobilen
 • + Höga fasta travodds
 • + Snabba uttag
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Expekt

Unibet

 • + Tillfällig superbonus!
 • + Grundare med stort travintresse
 • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
 • Inget poolspel
4.9
Unibet
Se alla spelbolag med travodds