”Baggen” synar V75-omgången på Rättvik ”Jag provar med tre spikar som leder hela vägen”


Magnus Blom
Magnus Blom

På lördag avgörs V75 på Rättvik och det handlar om en på förhand öppen omgång. Magnus Blom på Travcash har därför kollat med Solvallatränaren Kenneth ”Baggen” Haugstad vad han tror om omgången. Vilka spikar har han valt och vad har han hittat för spännande miljondrag?

– Det ska regna fram till lunchtid i Rättvik enligt prognoserna och det kommer bli perfekt för banan, som bär presenteras i toppskick. Omgången som helhet ser lurig ut, men jag provar med tre spikar som leder hela vägen. Mitt miljondrag är speedig som sjutton och ska gå barfota runt om. Hon körs dessutom av en kusk som är i toppform, hälsar ”Baggen”.

V75-1: Spik. Jag går ut hårt och lämnar 3) L.L.Royal ensam på lappen i bronsdivisionen över medeldistans. Han var inte som allra bäst senast på Axevalla då han blev fyra. Han kan bättre än så och från ett fint läge kör Robert Bergh offensivt och från spets blir han inte lätt att rubba.

V75-2: Spik. Klass 2-loppet är över sprinterdistans med bilstart. Här tror jag mycket på 5) Invader Am, som vann på ett övertygande sätt på Solvalla från bricka tolv. Nu är läget betydligt bättre och det ser ut som en vettig chans för Mats E Djuse.

V75-3: Fyra streck. Gulddivisionen över kort distans med bilstart ser ihålig ut den här gången med tveksam form på många av deltagarna. 1) Milliondollarrhyme, som vann Ego Boys Minne förra året, har perfekta förutsättningar och håller han spets är han den som ska slås. 3) Seismic Wave var tveksam i travet sista biten i lördags, men då Timo Nurmos anmält igen borde allt vara bra. Han har dock varierat sina prestationer. 2) Global Badman är yngst i gänget med sina fem år. Daniel Wäjersten har bra snurr på stallet och han är ett tidigt streck. 4) Super Nice kan vara skrällen då Torbjörn Jansson hoppar upp igen bakom nioåringen. Se upp!

V75-4: Spik. I kallblodsloppet är jag inne på att 1) Ramstad Balder spårar hela vägen över sprinterdistans med Carl Johan Jepson. Han är kvick ut och gynnad av körspö (inte tillåtet i Norge). Senast var han ute mot Odd Herakles och orkade inte från utvändigt ledaren. Betydligt lättare emot den här gången och dessutom kraftigt kuskförstärkt.

V75-5: Sex streck. I silverdivisionen över medeldistans med bilstart streckar jag halva fältet. 4) Borups Tornado har gjort det bra på sistone, men samtidigt kommit upp i klasserna och stöter på tuffare motstånd. Ingen given vinnare. 3) Falcon Am är ett tidigt motbud då han är jämn och säker. 2) Park View är en startsnabb norsk gäst som kommer med toppform. Han är aktuell igen. Omgångens miljondrag är 11) Quarcia som är speedig och kan fälla många till slut över upploppet. Barfota runt om är ett jätteplus.

V75-6: Alla 15. Diamantstoet över medeldistans och två volter känns hopplöst att bena ut. Jag väljer att helgardera. Tipsettan placerar jag på skrällen 2) Heartbeat Julie som gjort fina lopp på slutet. Ulf Ohlsson istället för Ville Karhulahti som kusk är en toppförstärkning. En rolig idé.. 3) Carelva vr det surr om senast, men hon försvann direkt i starten. Bättre spår nu och ett givet segerbud. 14) Filippa B.J. övertygade senast, men från springspår och springband luktar det vingel lång väg.

V75-7: Alla elva. Klass 1-loppet över lång distans med bilstart avrundar kupongen. Även det här loppet ser svårt ut och jag helgarderar på nytt. 8) Jano di Quattro är en tuffing och har kommit in ett hack i banan (fyran struken). Han får tipsnicken. 2) Doldis var bra vid andraplatsen på Romme från utvändigt ledaren. 10) Mafioso Lynx är i bra slag och kliver in om tempot blir högt. 1) Turenne står perfekt inne i loppet och ska gå barfota runt om.

V75-systemet är på 3960 rader och kostar 1980 kronor.

V75-1: 3 L.L.Royal

V75-2: 5 Invader Am

V75-3: 1,2,3,4

V75-4: 1 Ramstad Balder

V75-5: 2,3,4,9,10,11

V75-6: Alla 15

V75-7: Alla elva


Publicerad 4/8 2022 kl 13:35

Bästa spelbolagen med travodds

Unibet

  • + Tillfällig superbonus!
  • + Grundare med stort travintresse
  • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
  • Inget poolspel
4.9
Unibet

Expekt

  • + Grymma i mobilen
  • + Höga fasta travodds
  • + Snabba uttag
  • Inget poolspel
  • Har svensk spellicens
5.0
Expekt
Se alla spelbolag med travodds