Expekt skaffar ny licens – Ny bonus till ALLA spelare!

Till Expekt!

Reffen & Kjellberg spelar in över 600 000 kronor på V86 21/2!!

Till laget!
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 6/11 2023 kl 17:00

Utlandskollen – Vecka 45

Utlandskollen – Vecka 45!

Utlandskollen. Tanken med detta koncept är att bedöma hur de de nya utländska hästarna som startar i Sverige för första gången står sig mot våra svenska hästar. Huvudfokus kommer ligga på de sydeuropeiska hästarna som kommer eftersom de loppen oftast inte sänds via ATG, vilket överlag gör det svårare för folk att hitta information samt lopparkiven om de hästarna som intresserar en själv. Överlag brukar de sydeuropeiska hästarna ha för lite pengar på sig när de startar i Sverige för första gången eftersom de finns mindre pengar att tävla om nere i Sydeuropa. Därför blir det extra intressant när de gör första starten på svensk mark.

Målet är att publicera ett inlägg i veckan där undertecknad täcker av alla nya utländska hästar som startar på de stora spelformerna under den veckan. Värt att tänka på är att det kan vara så att det inte startar någon utländsk häst för första gången under veckan, vilket betyder att det inte publiceras ett inlägg. De utländska hästarna som inte fått några kommentarer har redan startat på svensk mark och deras lopp finns att se på ATGs lopparkiv. Undantag kan dock ske med hästar som inte startat på ett längre tag på svensk mark, eller hästar som startat på svensk mark men ej gått felfritt.

Hästarna kommer värderas utifrån en femgradig skala där 1 är lägst och 5 är högst. Värderingen bedöms främst på hästens kapacitet, men tas även med hästens startspår och konkurrens för dagen. I t.ex voltstart så bedöms hästen mycket på vilken kapacitet den har sett till volten den står på. Skalan beskrivs enligt följande:

  • 1/5 – Hästen duger inte i sammanhanget
  • 2/5 – Möter lite för tufft motstånd
  • 3/5 – Duger i klassen
  • 4/5 – Duger väldigt bra i klassen
  • 5/5 – Överlägsen för klassen

Värdering följer nedan.

Eskilstuna 6/11

V64-6: 2140m Auto

10 Eclectic är en ny bekantskap hos stall Sybillle Tinter som endast varit där i ca en vecka och man har valt att anmäla henne hit direkt. Det femåriga stoet har tävlat på svensk mark tidigare, då under Rick Ebbinge samt Per Nordströms regi, med blandade resultat. Hon är snabb från start och missgynnas därför av bakspåret. Dock spurtvann hon i den senaste starten relativt nyligt och borde, med hjälp av startsnabbheten, komma igenom fint till en bra position. Är inte helt golvad ändå och kan vara värd att plocka med på några streck.

Värdering: 3/5

Gävle 7/11

V64-6: 2140m Volt

7 Red Pine Lily är även hon ett femårigt sto som nu skall debutera för stall Sybille Tinter och får även testa på svensk voltstart för första gången. Motståndarna hon varit ute mot i Tyskland har inte varit det bästa, och Red Pine Lily har inte varit nära att slå dem heller. Motståndet nu på svensk mark skulle jag säga är snäppet vassare och hon får det tufft att vinna i regidebuten.

Värdering: 2/5

Åby 9/11

V64-1: 2140m Volt

6 Foxtail Pine är en småspännande dam som nu gör debut i Tomas Malmqvist regi. Foxtail Pine har tagit fyra segrar på karriärens åtta starter och gjort det på ett bra sätt. Tiderna hon har sprungit i Italien har inte varit de bästa, men man ska samtidigt inte stirra sig blind på tider när det kommer till just Italien. I den senaste starten vann hon från utvändigt ledaren och såg stark ut den gången. Svensk voltstart nu blir en ny bekantskap och är ett frågetecken. Speciellt med tanke på näst senast, där hon galopperade från spår fyra under Italiensk voltstart. Nu har dock ekipaget lottats till ett springspår vilket ökar chanserna till en felfri avgång då det finns mycket plats att vända runt på. Motståndet nu i debuten på svensk mark är inte det blodigaste och hon borde räknas direkt.

Värdering: 4/5

Lycka till i veckan!

Leovegas får ny licens – BONUS till båda nya och gamla kunder!

LeoVegas

  • + Dagligt utbud av fasta travodds
  • + Dagligt lunchtrav
  • + Gratisspel för nya kunder
  • + Bra oddsutbud på övriga sporter

Fler aktuella travtips