• torsdag
 • 16/3

V4 Örebro 16/3


Oliver Pihlström

Numer klassiska Torsdagslunchen är här och det är Örebro som står som värd för dagens tävlingar.

Tycker det ser enormt intressant ut på förhand med jämnspelade fält och mycket som kan hända. Bäddat för fin utdelning!

V4-1 2140m Volt

Kommer inte krångla till det utan omgångens bästa spik finner vi direkt i inledningen. Nämligen 9 Drake Kronos som jag bara tror rundar hela gänget och åker till seger, endast spelad till dryga 19% vid publicering!

Nyblivne fyraåringen är en riktig topphäst och har varit ute i de tuffaste treåringsloppen i princip. Förra säsongen vann man bland annat Breeders Crown lopp före Greensboro Zet och Monastery Boko och man dundrade även runt hästar som Following och Pure Atlas när man vann uttagingslopp till E3. Var även tredjehandsfavorit i E3 finalen så kapacitet är bara förnamnet för denna herre och idag möter visserligen äldre konkurrenter men det ska inte spela någon roll, står perfekt inne i loppet och även om det är årsdebut så är det en mycket, mycket sund spik att inleda med!

V4-2 1609m Auto

Spårtrappa över kort distans i den andra avdelningen vilket bjuder in bakspårshästarna mer än i ”vanliga” kortlopp utan spårtrappa. Favorit är 5 Cornet Beluga som ännu är segerlös efter karriärens sex första starter men fyra raka andraplatser inger ändå en jämnhet och ska räknas här. Orutinerat fält så jag kommer nog gardera rätt brett här, 3 Ies Diamant är intressant, även hon segerlös men avslutade fjolåret bra och ska bli intressant att se från bra läge direkt här i årsdebuten. Rankar loppet enligt följande: 3,9,5,11,1,8,4.

V4-3 1609m Auto

Kort distans även i den tredje avdelningen och favorit här har vi 4 Global C.Lucky som gör en intressant årsdebut, avslutade fjolåret riktigt bra och är inne på att hon har en spännande femåringssäsong framför sig med bland annat V75 lopp i sikte. Står perfekt inne i loppet och bör få en bra resa, inte jättesnabb ut men sitter nog andra/tredje ut och Magnus Djuse brukar allt som oftast ge hästarna rätt resa, förstahäst i loppet. Väljer att plocka med tre ytterligare hästar och främsta motbudet till favoriten tycker jag är 7 Mellby Invest som är snabb ut, kommer från en stark seger och kan mycket väl ta ledningen här och då blir hon svårslagen. Duon 6 Navy Zon  & 8 Stommens Lisa är två roliga drag jag tycker man kan gardera med, om man har råd. 4-7-6-8 blir rankingen.

V4-3 2100m Auto

Vi avslutar med ett lopp över medeldistans, mycket jämnspelat men favorit är Markus B Svedbergs 11 Fade to Black Ås som inte direkt är någon segerstaplare, endast två segrar på 27 försök men man har varit ute i tuffa gäng bland annat var man trea i ett Margaretas lopp med 300 000 i förstapris och efter det har man varit ute i en del andra tuffa lopp. Årsdebut, vanlig vagn samt spår 11 så känns man väl inte jättehet och endast ett av strecken i en öppen avslutning. Min förstahäst i loppet är 1 Raja Knight som satt fast med allt kvar senast på V75, fullform och snabb bakom bilen. Huvudscenariot är att man håller upp innerspåret och blir väldigt svårfångad därifrån. 4 Bradbee kommer med full form, stark häst som kan göra jobbet utvändigt och räknas bakom min första häst. Fjärde och sista streck i avslutingen blir 6 Django Silver som visserligen gör årsdebut men man drar av skorna direkt och det här är en häst som avslutade fjolåret med en andra & tredjeplats på V75 och kliver ner lite i klass i årsdebuten. 1-4-6-11 rankingen.

Lycka till på liret!

Mvh, Oliver

Köp en lunchandel på Telegram här!

Publicerad 15/3 2023 kl 11:53

Bästa spelbolagen med travodds

Mr Green

 • + Generöst välkomsterbjudande
 • + Höga fasta travodds
 • + Grymt mobilcasino
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Mr Green

Expekt

 • + Grymma i mobilen
 • + Höga fasta travodds
 • + Snabba uttag
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Expekt

Unibet

 • + Tillfällig superbonus!
 • + Grundare med stort travintresse
 • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
 • Inget poolspel
4.9
Unibet
Se alla spelbolag med travodds