Travcash-bakgrund

Varför ska jag spela på trav?

Det finns många anledningar till att börja spela på trav! Travet är en stor folkrörelse i Sverige som förmedlar en enorm gemenskap. Relationer och band knyts dagligen inom travvärlden där man träffar likasinnade året om. Utöver vänskaper man finner så har man även möjligheten att förhöja spänningen i loppen, och dessutom vinna stort!

Anledningar att spela på trav!

Att spela på trav i Sverige är något väldigt många gör, och det finns givetvis många olika förklaringar för detta. Trav är en sport som är omtyckt utöver hela landet, och uppskattad av folk i alla olika åldrar. Sporten sträcker sig över alla samhällsklasser och inkluderar alla. 

De stora vinsterna som går att nå inom spel på trav går inte att jämföras med någonting annat inom spelbranschen. År 2010, i slutet av Februari så vann en spelare över 67 miljoner kronor på V75. Detta är den största, men en i mängden av alla storvinster som delats ut från spelbolaget ATG.

Vinn stort!

Alla spelare drömmer givetvis om att vinna stort på trav. Möjligheten för detta är lika stor för alla, vilket gör travspel till den populäraste sporten att spela på i Sverige. I teorin har alla spelare lika stor chans att tippa vilka hästar som kommer först över mållinjen, även om givetvis lite kunskap kommer ge en fördel.

Albin vinner stort på sitt andelsspel på V86

Albins andelsspel vinner 4 miljoner på V86

 

Stora vinster har verkligen delats ut från spelbolaget ATG under sina aktiva år. Den största vinsten på trav i historien delades ut år 2010 när en ensam spelare prickade alla rätt på V75 och vann strax över 67 miljoner kronor. Detta är bara en av flera storvinster som delats ut i historien.

En annan storvinst som fallit ut var året 2012 när V75 arrangerades på Åby. Vinsten skrevs till strax över 56 miljoner kronor på ett system som innehöll två spikar och inte kostade mer än 400 kronor att lämna in. Med andra ord måste man inte satsa enorma pengar för att vinna stort.

Gemenskap

Travet är en väldigt speciell sport på sättet det förenar folk runt om i landet. Det spelar ingen roll var man är ifrån, hur gammal man är, eller hur mycket pengar man har. När människor samlas på travet så är alla jämlika och där för en enda anledning, att möta gemenskapen och se sporten de älskar.

Det är väldigt vanligt att kompisgäng som vandrar uppåt i åldrarna tappar kontakten allt längre åren går. Tack vare travet så kan många kompisgäng fortsätta att hålla ihop på ett eller annat sätt. Det kan vara att man gör några travresor tillsammans per år, eller att man spelar tillsammans på helgerna. 

ATG har en funktion som gör att man kan spela tillsammans, och denna funktion är väldigt omtyckt. Givetvis vill alla som spelar vinna stort på travet, men många som spelar tillsammans gör det ofta till störst del för att hålla kontakten och för att diskutera om helgens trav med några.

Träffa nya vänner

Att träffa nytt folk och nya vänner, när man inte minst blir äldre, är inte enkelt. En genväg till detta kan då vara att upptäcka den vackra sporten trav och besöka forum på internet, eller tävlingar på plats.

Travet är ett utmärkt sätt att träffa människor du aldrig skulle ha träffat annars, men som har samma intresse. Människor som besöker travbanor runt om i landet är extremt välkomnande och skulle du börja besöka tävlingar i landet skulle du genast få det bekräftat. 

Inom travet är alla välkomna och ingen exkluderas av orsaker som brist på kunskap eller pengar. Alla som besöker tävlingar är där för att de älskar sporten, och mer än gärna diskuterar den med någon annan. 

Det är numera vanligare än någonsin att spela tillsammans på trav tack vare spelbolaget ATG:s funktion. Tack vare detta har många nya vänner skapat en gemenskap genom att hålla kontakten varje helg för att diskutera systemen och resultaten. 

Utnyttja dina kunskaper

Kunskap är makt, såväl inom det vardagliga livet som inom travet. Det finns väldigt många inbitna travfantaster i vårt avlånga land som sitter på mängder av kunskap inom sporten. Det är allt ifrån hur specifika hästar reagerar på olika startspår, till hur de hanterar långa resor och skiftande väder.

När man sitter på stora kunskaper så finns det inget bättre än att försöka utnyttja dessa! Genom att använda sina kunskaper så kan man skapa sig en fördel mot såväl spelbolagen som mot andra spelare. 

Utveckla dina kunskaper

Genom att börja spela på trav så kommer du att ge dig själv en större möjlighet att utvecklas som spelare. När du börjar att spela på trav så kommer du även att ge dig själv en större möjlighet att utveckla dina kunskaper om sporten. Desto fler lopp du följer, och desto fler oddsförändringar du följer, så kommer du att få en större förståelse för hur allt fungerar.

När du har spelat på trav ett tag så kommer du även kunna utveckla dina kunskaper inom matematik och sannolikhetslära, som spel i grunden handlar om. Dessa två är grundpelarna inom betting, och inte förrän man spelat en del kommer man börja förstå sig på de båda på ett korrekt sätt.

Spela tillsammans med dina vänner

En funktion från ATG som såväl ökat spelandet, som gjort det roligare, är att man numera kan spela tillsammans. Man kan välja att antingen köpa andelar från en av de spelläggare som finns på ATG, eller så går man ihop ett gäng kompisar och spelar.

När man väljer att spela tillsammans med sitt kompisgäng, arbetskamrater, eller familjen så finns det flera fördelar. Först och främst ökar det gemenskapen i gruppen. Man får någonting särskilt att diskutera som för gruppen närmare. Vilka spikar blir det? Hur såg hästen ut på värmningen?

En annan fördel med att spela tillsammans är att man ger sig själva en större chans att vinna, utan att behöva satsa mer. Exempelvis så kanske en grupp på tio spelare brukar satsa 100 kronor varje lördag på V75. Ett system för 100 kronor är inte särskilt stort, och är svårt att vinna på. Om gruppen istället går ihop och spelar så har man helt plötsligt ett system för 1000 kronor som helt plötsligt har betydligt högre vinstchans. 

Fler fördelar med att spela på trav!

Utnyttja bonusar

När du blir medlem och signar upp hos ett spelbolag så kommer du i de allra flesta fallen att bli erbjuden en välkomstbonus. Denna bonus kan komma i lite olika former. Det kan vara en oddsbonus där din insättning blir dubblad, det kan vara ett riskfritt spel, och det kan vara ett gratisspel. 

Alla olika typer av bonusar är väldigt bra att utnyttja, och de är perfekta att använda av olika anledningar. Först och främst så får du extra pengar, eller gratispengar att spela för. Detta ger ditt konto den extra skjutsen du kan behöva från start. 

När du hämtar hem en bonus så får du även ett perfekt tillfälle att lära dig mer om spel på trav. Här får du chansen att klicka runt på hemsidan för att se om den passar dig, utan att behöva satsa särskilt mycket, eller ens något. När du utnyttjar en bonus på en ny sida så kan den ses som en testomgång. Denna testomgång kan även bli väldigt lönsam om du sätter ett par spel. 

Livestreams – undvik dyra abonnemang

Världen är i nuläget mer modern än den någonsin har varit. Nästan all världens sport livestreamas och går att ses på ett eller annat sätt. Det spelar ingen roll var på jorden som de körs trav, galopp, eller något annat. Det går allt som oftast att se, vad det än är. 

Du kan se samtliga travlopp som körs på atg.se

För att komma åt allt som sänds numera så krävs dock att man har abonnemang hos flera olika distributörer. Dessa abonnemang kostar stora summor varje månad, och leder ofta till att många får stå över att se den sporten de älskar. 

Genom att bli medlem hos ett spelbolag så öppnas en ny värld för många. Flertalet bettingsidor erbjuder livestreams till mängder av sporter. Här kan man se allt från fotboll, till trav, till galopp, och mycket mer.

För att få tillgång till livestreams hos spelbolagen så krävs det oftast att du antingen har placerat ett spel på ditt spelkonto de senaste 24 timmarna, eller att du helt enkelt har pengar på ditt spelkonto. 

Vad ska jag tänka på när jag spelar på trav?

När man spelar på trav finns det givetvis en del faktorer som man bör tänka på. Det viktigaste av allt är att spel på trav ska vara kul, och att du enbart ska spela för pengar du har råd att förlora. 

En av de viktigaste faktorerna för att lyckas med att spela på trav är att göra jobbet. Ge dig själv de bästa förutsättningarna för att lyckas genom att ta reda på bland annat vilket startspår hästarna har, och hur de trivs med det. Det finns många detaljer inom travet som är nycklar till framgång inom spel. 

Om man inte känner sig särskilt påläst inom travet men ändå vill ge det ett försök att spela, så är det ett klokt tips att ta del av andras kunskaper. Det finns flera hemsidor där man får tips och trix när det kommer till veckans omgångar. Travcash är en av dessa sidor där vi gratis ger ut analyser och speltips. Med Travcash kan du även köpa andelar till veckans omgångar där du helt enkelt lämnar över förtroendet till en av våra kunniga spelläggare.

Lycka till med ditt spelandet, och se till att ha kul i processen!

Oliver Pihlström

Expert Travcash

Norrlänning som tidigare varit heltids spelare men jobbar numera som expert här på Travcash. Ser i princip samtliga travlopp som körs i Sverige och har bra koll på de flesta ekipage. Ni kan läsa mina analyser på hemsidan och även se mig i V86 podden som släpps på tisdagar varje vecka.