Mantorp Hästsportarena

Mantorp (Mp) välkomnade sina första besökare under midsommarhelgen 1965. Östergötlands Travsällskap bildades två år tidigare och var kraften bakom uppförandet av Mantorptravet Hästsportarena, som det numera titulerar sig idag. Här tävlas det i såväl trav- som ridsport och med gott om drivande krafter bakom projektet har detta blivit en metropol för många hästtokiga i vårt avlånga land. Upploppet mäter blott 177 meter, men känns oftast betydligt längre och det har deltagarna i exempelvis Östgötaloppet, Ina Scots Ära och Sikta Mot Stjärnorna fått erfara.

Ina Scot och Opal Viking är två riktiga affischnamn ur hemmalaget att plocka fram genom åren, där den förstnämnda bland annat är begravd i anslutning till vinnarcirkeln på anläggningen. Numera är det tränare såsom Stefan P Pettersson, Jesper Hedqvist, Mikael Selin och Kim Eriksson som bär fanan högt i stora sammanhang, där den förstnämnda faktiskt kan lyftas som en av landets ledande tränare via sitt samarbete med Stall Courant. Bland hästarna i armadan sticker den maffia Iznogoud Am ut lite extra och ryktet säger att femåringen siktas mot självaste Elitloppet anno 2023.

På personalsidan tar Linda Norvall plats som arenachef, medan Roger Elebring har en väldigt bred roll som sportansvarig. Cornelia Lövgren är ansvarig när det gäller ridsporten i allmänhet och vid samtliga tävlingar brukar det vara Lars Gutke som står med intervjumikrofonen nere i vinnarcirkeln. Tilläggas bör även att Travcash egen Albin “Referenten” Engdahl har tjänstgjort hos travbanan sedan 2016 och brukar numera ta plats som såväl speaker som referent.

Texten är skriven av Albin Engdahl som jobbar som referent på Mantorptravet sedan flera år tillbaka. Texten uppdaterad: 9 mars, 2023.