Expekt skaffar ny licens – Ny bonus till ALLA spelare!

Till Expekt!

Reffen & Kjellberg spelar in över 600 000 kronor på V86 21/2!!

Till laget!
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 28/8 2023 kl 18:56

Utlandskollen – Vecka 35

Utlandskollen – Vecka 35!

Detta är ett relativt nytt koncept som vi tänker testa här på Travcash där jag, Simon Nilsson, kommer ha hand om det vi väljer att kalla utlandskollen. Tanken med detta koncept är att bedöma hur de de nya utländska hästarna som startar i Sverige för första gången står sig mot våra svenska hästar. Huvudfokus kommer ligga på de sydeuropeiska hästarna som kommer eftersom de loppen oftast inte sänds via ATG, vilket överlag gör det svårare för folk att hitta information samt lopparkiven om de hästarna som intresserar en själv. Överlag brukar de sydeuropeiska hästarna ha för lite pengar på sig när de startar i Sverige för första gången eftersom de finns mindre pengar att tävla om nere i Sydeuropa. Därför blir det extra intressant när de gör första starten på svensk mark.

Det kommer inte läggas så mycket fokus på hästarna från Norden eftersom de startar mer kontinuerligt i Sverige och är lättare att hitta i lopparkiven. I Boden t.ex startar det många hästar från Finland och många hästar från Danmark tar resan över till Jägersro. Därför blir huvudfokus på hästar från t.ex Italien, Tyskland, Holland, Frankrike mm.

Målet är att publicera ett inlägg i veckan där undertecknad täcker av alla nya utländska hästar som startar på de stora spelformerna under den veckan. Värt att tänka på är att det kan vara så att det inte startar någon utländsk häst för första gången under veckan, vilket betyder att det inte publiceras ett inlägg. De utländska hästarna som inte fått några kommentarer har redan startat på svensk mark och deras lopp finns att se på ATGs lopparkiv. Undantag kan dock ske med hästar som inte startat på ett längre tag på svensk mark, eller hästar som startat på svensk mark men ej gått felfritt.

Hästarna kommer värderas utifrån en femgradig skala där 1 är lägst och 5 är högst. Värderingen bedöms främst på hästens kapacitet, men tas även med hästens startspår och konkurrens för dagen. I t.ex voltstart så bedöms hästen mycket på vilken kapacitet den har sett till volten den står på. Skalan beskrivs enligt följande:

  • 1/5 – Hästen duger inte i sammanhanget
  • 2/5 – Möter lite för tufft motstånd
  • 3/5 – Duger i klassen
  • 4/5 – Duger väldigt bra i klassen
  • 5/5 – Överlägsen för klassen

Värdering följer nedan.

Halmstad 28/8

V64-2: 2140m Auto

6 True Blue – Kördes väldigt passivt senast där man valde att styra ner tredje invändigt. Hon avslutade dock väldigt bra när luckan uppstod vilket resulterade i andraplatsen. För tre starter sedan avancerades hon fram till utvändigt ledaren från jumbopostionen med cirka halvvarvet kvar av loppet. Stumnade till slut vilket resulterade i sjunde platsen, förståeligt dock med tanke på att det var bra motstånd. Hon är inte snabb från start så någon ledning i detta lopp blir det inte. Men hon är stark och har sin bästa bit till slutet, går oftast alltid bra på upploppet med bra ryggar. Motståndet i Holland har varit betydligt bättre än det här och hittar Patrick de Haan ner i ett bra slagläge från start så bör hon ses med goda möjligheter att vinna direkt i debuten på Svensk mark.

Värdering – 4/5

Solvalla 30/8

V86-8: 2140m Auto

2 Yucatan Diamant – Var senast ute i ett försök till det Tyska Travderbyt där det dessvärre slutade med en galopp innan slutkurvan efter en resa på innerspåret. De två starterna innan de har däremot sett väldigt bra ut där man senast vann enkelt efter en snällare resa i rygg på ledaren. För tre starter sedan var han jättebra där han fick vandra utvändigt ledaren under hela loppet, trots det lämnade han konkurrenterna på upploppet och vann överlägset. Han har väldigt lite pengar på sig och håller han sig felfri är det en toppchans att vara först över mållinjen. Kan vara överlägsen.

Värdering – 4/5

Jägersro 2/9 – 3/9

V75-2: 1640m Auto – V75 Lördag 2/9

1 Mondriaan Boko – Kommer med fem raka segrar och har endast förlorat ett lopp i karriären, vilket var i tävlings debuten. Senaste starten var på svensk mark, men då loppet var placerad på V4 spelformen så är det kanske inte alla som känner till honom. Det är en fyraårig topphäst från Holland som är en av de bättre i kullen. Hemma i Holland har han vunnit de flesta starterna väldigt enkelt, senast i debuten på svensk mark vann han även där ganska enkelt. Det är dock ingen känd startraket och spår 1 kanske kan bli en fälla. Men senast visade han att han kan öppna klart bättre än vad som visats upp i tidigare starter. Kapacitets mässigt är det bästa hästen i fältet och om innerspåret inte blir en fälla är även detta en toppchans att vinna. Överlägsen motståndet, men spåret är värsta motståndaren.

Värdering – 4/5

V75-4: 1640m Auto – V75 Söndag 3/9

2 Kosmos Renka – Var senast ute i ett väldigt bra lopp i Berlin där han avslutade bra till andraplatsen. Han är startsnabb vilket han åtminstone visade för fem starter sedan där han tog hand om ledningen enkelt och vann sedan på en bra tid mot ett bra motstånd. Tränaren Jeroen Engwerda har alltid ställt i ordning när han kommer till Sverige och vi kan räkna med en bra insats från hans sexåriga valack. Det ser även ut att bli barfota runt om för första gången i karriären och det ska bli väldigt intressant att se hur fort han kan springa på den balansen över kort distans. Han står sig väldigt bra inne i klassen och oavsett löpningsförlopp ska han räknas väldigt tidigt. Känslan är att han vinner loppet felfri.

Värdering – 5/5

 

En intressant vecka stundar och det ska bli väldigt kul att se de nya utländska gästerna som besöker den svenska ovalen för första gången. Tack till er som tog er tid att läsa och hoppas analyserna var till någons nytta!

Mvh, Simon Nilsson

Leovegas får ny licens – BONUS till båda nya och gamla kunder!

LeoVegas

  • + Dagligt utbud av fasta travodds
  • + Dagligt lunchtrav
  • + Gratisspel för nya kunder
  • + Bra oddsutbud på övriga sporter

Fler aktuella travtips