Expekt skaffar ny licens – Ny bonus till ALLA spelare!

Till Expekt!

Reffen & Kjellberg spelar in över 600 000 kronor på V86 21/2!!

Till laget!
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 26/9 2023 kl 19:33

Utlandskollen – Vecka 39

Utlandskollen – Vecka 39!

Utlandskollen. Tanken med detta koncept är att bedöma hur de de nya utländska hästarna som startar i Sverige för första gången står sig mot våra svenska hästar. Huvudfokus kommer ligga på de sydeuropeiska hästarna som kommer eftersom de loppen oftast inte sänds via ATG, vilket överlag gör det svårare för folk att hitta information samt lopparkiven om de hästarna som intresserar en själv. Överlag brukar de sydeuropeiska hästarna ha för lite pengar på sig när de startar i Sverige för första gången eftersom de finns mindre pengar att tävla om nere i Sydeuropa. Därför blir det extra intressant när de gör första starten på svensk mark.

Det kommer inte läggas så mycket fokus på hästarna från Norden eftersom de startar mer kontinuerligt i Sverige och är lättare att hitta i lopparkiven. I Boden t.ex startar det många hästar från Finland och många hästar från Danmark tar resan över till Jägersro. Därför blir huvudfokus på hästar från t.ex Italien, Tyskland, Holland, Frankrike mm.

Målet är att publicera ett inlägg i veckan där undertecknad täcker av alla nya utländska hästar som startar på de stora spelformerna under den veckan. Värt att tänka på är att det kan vara så att det inte startar någon utländsk häst för första gången under veckan, vilket betyder att det inte publiceras ett inlägg. De utländska hästarna som inte fått några kommentarer har redan startat på svensk mark och deras lopp finns att se på ATGs lopparkiv. Undantag kan dock ske med hästar som inte startat på ett längre tag på svensk mark, eller hästar som startat på svensk mark men ej gått felfritt.

Hästarna kommer värderas utifrån en femgradig skala där 1 är lägst och 5 är högst. Värderingen bedöms främst på hästens kapacitet, men tas även med hästens startspår och konkurrens för dagen. I t.ex voltstart så bedöms hästen mycket på vilken kapacitet den har sett till volten den står på. Skalan beskrivs enligt följande:

  • 1/5 – Hästen duger inte i sammanhanget
  • 2/5 – Möter lite för tufft motstånd
  • 3/5 – Duger i klassen
  • 4/5 – Duger väldigt bra i klassen
  • 5/5 – Överlägsen för klassen

Värdering följer nedan.

Örebro 28/9

V86-4: 2609m Auto

9 Beethoven Gar kategoriseras egentligen inte som någon ”ny” utländsk häst som startar för första gången i Sverige, då han gjorde sex startar i Sverige under fjolåret, men tas med i analysen då de fem senaste starterna varit i utomlands. Beethoven Gar gjorde årsdebut i Tyskland för fem starter sedan efter en längre tävlingsvila, vilket resulterade i tre raka segrar, men även en andra plats och näst senast blev han oplacerad. För tre starter sedan vann han på bra sätt i Tyska Derby Maraton loppet över 3200 meter, då var det voltstart där han tog hand om ledningen enkelt och stannade sedan där hela vägen in i mål. Det var dessutom väldigt bra motstånd då. Av någon anledning valde man att starta honom sedan två dagar efter det, alltså näst senaste starten, vilket inte alls kan ha varit optimalt. Det resulterade i en galopp med cirka varvet kvar från mål. Tidigare starter i Sverige har han gjort det bra. Imponerade mest på mig gjorde han på Solvalla den 7:e Oktober då han avslutade vasst till andraplatsen bakom Neon Bank som travade i ledningen. Bakspåret denna gång på Örebro bedömer jag som en liten fördel, då jag personligen tycker han går bra i ryggar. Lång distans är också en fördel då han är stark och rejäl. Kapacitetsmässigt duger han bra i detta gäng.

Värdering: 4/5

Åby 30/9

V75-4: 2640m Auto – Spårtrappa

11 Mose Eagle är en relativt ny bekantskap för tränaren Paul Hagoort, då hon endast varit i den nuvarande regin i cirka två månader. De två månaderna hon varit hos Hagoort får man betrakta som rätt lyckade, då regidebuten resulterade i en andraplats, vilket kvalade in henne till Tyska stoderbyt. Den senaste starten var just i Tyska stoderbyt, där hon vann efter en tacksam resa i andraspår så gott som hela loppet. Vinner man stoderbyt i Tyskland är man ingen bluff, och i ett stolopp som detta med en spårtrappa som gör att hon startar från ett av de ”sämre” lägena i loppet, så ska hon absolut räknas med tanke på att de inte tjänar lika mycket pengar nere i Tyskland. Visst hon vann stoderbyt senast och tjänade mycket pengar i och med den segern, men hon borde ändå stå sig bra i sammanhanget. Det finns en nackdel som Hagoort själv lyfter fram i en intervju med Travronden, och det är att hon troligtvis trivs bättre i höger varv än i vänster varv som nu blir fallet på Åbytravet. Överlag står hon dock sig väl i sammanhanget.

Värdering: 4/5

Tack till er som läst och lycka till i veckan!

Mvh, Simon

Leovegas får ny licens – BONUS till båda nya och gamla kunder!

LeoVegas

  • + Dagligt utbud av fasta travodds
  • + Dagligt lunchtrav
  • + Gratisspel för nya kunder
  • + Bra oddsutbud på övriga sporter

Fler aktuella travtips